Dodaj do ulubionych

Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!!

IP: 195.93.134.* 18.05.09, 19:22
Witajcie.
W piątek 16 marca byłem świadkiem zdarzenia które bardzo mnie zbulwersowało i wymaga opisania oraz potępienia.
Wieczorem udałem się do Pubu Taboo który mieści się w Bielsku-Białej ul.11 Listopada 58. Przypadkowo zaraz po wejściu do lokalu byłem świadkiem rozmowy kierowniczki lokalu oraz ochrony z jedną z klientek Pubu. Kierowniczka Pubu odmówiła wejścia na imprezę dziewczynie ponieważ,tu cytat : "Jesteś chora i odstraszasz klientów,masz zakaz wejścia do tego lokalu" Stanąłem jak wryty z boku i choć nie należę do osób wścibskich słowa które usłyszałem skłoniły mnie do przysłuchaniu się baczniej o co chodzi. Zacząłem się zastanawiać co to za choroba skoro kierowniczka zareagowała tak ostro ? Jakież było moje zaskoczenie gdy usłyszałem iż chodzi o cukrzycę. Dziewczyna też wyglądała na zaskoczoną i widać było iż nie pierwszy raz była tam na imprezie gdyż znała ochroniarza oraz kierowniczkę. Nie dawała za wygraną i oświadczyła iż nie opuści lokalu co wcale mnie nie dziwi. Pomyślałem że zadziałam i pomogę dziewczynie ale kolejne posunięcie kierowniczki,która wezwała ochronę Spartan zniechęciło mnie do działań. Jedno jest pewne-moja noga w tym lokalu już nigdy nie stanie. Pierwszy raz byłem świadkiem takiego traktowania klientów a nie wspomnę już osób chorych. Odradzam wszystkim wizytę w tym miejscu;lepiej dać zarobić komuś innemu a nie ludziom którzy zamiast wspierać i pomagać osobom chorym próbują ich zepchnąć do marginesu czyniąc z nich gorszych od innych.
Gorąco zachęcam do dyskusji na ten temat oraz bojkotu tego miejsca,pozdrawiam....
Obserwuj wątek
    • Gość: Vincent Vega Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: 195.93.134.* 18.05.09, 21:57
      Małe sprostowanie chodzi o 15 maja tego roku
    • Gość: Vincent Vega Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: 195.93.134.* 18.05.09, 22:08
      MAŁE SPROSTOWNIE,CHODZI O 16 MAJA TEGO ROKU Jeżeli chodzi o ścisłość
      • aurelia_aux Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! 18.05.09, 23:21
        Moje pytanie brzmi : Skąd kierowniczka wiedziała, że dziewczyna ma cukrzyce?
        Raczej nie jest to choroba którą widać na pierwszy rzut oka..
        A jeśli wyrzuciła ją tylko dlatego, że np wstrzykiwała sobie insulinę, lub
        badała krew, to fakt takie zachowanie jest karygodne..

Jeśli sprawa tak wygląda również dołączam się do bojkotu tego pubu.

(nawiasem mówiąc jak dla mnie nawet człowiek z widoczną ułomnością ma prawo do
        zabawy gdzie tylko chce.)
        • Gość: Przemek Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 08:46
          Z drugiej strony, jeżeli np. wstrzykiwała sobie insulinę publicznie to
          faktycznie kierowniczka mogła mieć trochę racji.
        • Gość: ggg Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.zax.pl 19.05.09, 10:47
          moze po prostu na ostatniej imprezie dziewczynie sie tam zemdlalo i byl problem,
          kierowniczka ja zapamietala...
          ot koniec sprawy.
          • Gość: tnt Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.05.09, 15:44
            nie wstrzykiwała sobie insuliny tylko ma opaskę na ręce, że jest cukrzykiem. A
            popieram odpowiedź na temat tego,każdy ma prawo się zabawić bez względu na to
            czy jest chory czy nie. Jak dla mnie to nie jest dyskryminacja lecz
            RASIZM!!!!!!!!!!!!!
            • bereklon Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! 19.05.09, 16:54
              zachowanie tej baby jest karygodne.życze jej aby ktoś jej tak samo powiedział jak się znajdzie w takiej sytuacji
              • Gość: as Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 19.05.09, 17:08
                Nawet gdyby wstrzykiwała sobie publicznie insulinę czy badała krew to co w tym
                takiego?W dzisiejszych czasach cukrzyca to na tyle powszechna choroba ,że takie
                coś nikogo nie dziwi.Jeśli to kogoś by odstraszyło do przychodzenia do Taboo jak
                to podobno powiedziała kierowniczka to znaczy,że delikatnie mówiąc jest
                ograniczony...Żal mi tej dziewczyny, a taką kierowniczkę to nic tylko
                zwolnić!!!Przeszła mi ochota na chodzenie do tego lokalu!
          • Gość: Lena Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.itcomp.pl 27.05.09, 17:47
            Witam wszystkich. Osobiście nie mam zastrzeżeń co do tego Pubu ale
            fakt iż sytuacja nie jest za ciekawa. Jak wypowiadają się tu
            niektóre osoby każdy ma prawo do zabawy gdzie chce i kiedy chce
            uwzględniając również że nie wszyscy tak mogą. Co by było gdyby do
            tego Pubu przyszła osoba chora na AIDS?? Też było by "zbrodnią"
            gdyby kierowniczka wiedziała o tym i po raz kolejny nie wpuściła tej
            osoby? Niektórych chorob nie da się uniknąć i możemy się nimi
            zarazić od innych osób, sami wiecie jednak sytuacja z osobą chorą na
            cukrzyce jest śmieszna. Nie powinna zostać tak potraktowana a jeśli
            już to w sposób delikatny i niewiadomy dla osob postronnych. Powinno
            zostać to wyjaśnione między kierowniczką a tą osobą a nie w
            obecności całego lokalu i osób tam będących. Nie zgadzam się więc z
            zachowaniem kierowniczki Pubu i uważam że zachowała się bezczelnie.
            Takie osoby nie zaslugują na poszanowanie innych. Niech kierowniczka
            pomyśli jak ona by się czula gdyby ktoś ją tak potraktował.
    • mcmaxim Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! 19.05.09, 21:30
      Sprawa do wygrania w kazdym sadzie - dziewczyna powinna pojsc z tym do sadu.
      • Gość: bielszczanin jeśli to prawda, to to sie do telewizji nadaje! IP: *.c198.msk.pl 19.05.09, 22:58
        Wszędzie chamstwo, chamscy pracodawcy, chamska władza, chamskie zachowanie sprzedawców czy tak jak tu właścicieli róznych firm

CHAMSTWO NAS ZALEWA WSZĘDZIE!
    • Gość: Gość Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 14:15
      Chciałam podziękować osobie będącej na tej imprezie. Jestem osobą
      chorą na cukrzyce i bawiłam sie dopóki poziom cukru mi nie
      podskoczył. Troche mi się zrobiło słabo,więc mnie wyniesli,żeby nie
      robić widowiska. Na zewnątrz zrobiłam zastrzyk i chciałam wrócić na
      impreze,ale okazało się,że nie mam już tam wstępu,bo jestem
      chora!!!!! gdy odmówiłam wyjścia z lokalu wielka Pani kierowniczka
      wezwała spartanów!!czy to normalne!!!??? co byście zrobili na moim
      miejscu???niech napisze na drzwiach osobom chorym wstęp
      wzbroniony!!! dziekuje tym co staneli po mojej stronie.Z taka
      dyskryminacja trzeba walczyć. Pozdrawiam.
      • Gość: bielszczanin Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.c198.msk.pl 20.05.09, 17:59
        Ja polecam program Ekspres reporterów TVP2 - z pewnością temat podejmą, nagłośnienie tematu takim ludziom odrobinę wstydu przyniesie i może przyniesie jakąś poprawę gdzieś indziej w Polsce, chąc wątpię czy tacy ludzie mają choć odrobinę wstydu.

Tej sprawy nie powinno się tak zostawić bo innych może to również spotkać.
        • Gość: janek Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: 195.93.135.* 20.05.09, 18:27
          ok dyskryminacja ale czy pub nie jest wlasnoscia prywatna i wlasciciel nie moze
          decydowac kogo chce wpuszczac a kogo nie? selekcja jest czyms oczywistym,
          kretynski jest tylko w tym przypadku jej powod ale wlascicielowi zrobic nic nie
          mozna, po prostu omijac to miejsce z daleka i tyle.
          • Gość: an Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.c198.msk.pl 20.05.09, 21:11
            omijajcie to miejsce szerokim łukiem!!!
          • Gość: Przemek Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 08:42
            Nie masz racji. Właściciel nie ma prawa odmówić obsługi kogokolwiek. Takie jest
            prawo.
            • Gość: ania Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: 195.205.23.* 21.05.09, 13:08
              podstawa prawna? to prywatne miejsce i moze robic co chce gdyby tak
              nie bylo to selekcja w 90% knajp w warszawie bylaby nielegalna a nie
              jest.
              • Gość: Przemek Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 14:01
                Jest nielegalna, zobacz:
                forum.tvp.pl/index.php?topic=21619.0
                Podstawę prawna masz tutaj:
                www.eporady24.pl/wykroczenia_przeciwko_interesom_konsumentow,artykuly,6,65,209.html
                • Gość: ania Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: 195.205.23.* 21.05.09, 15:21
                  hahaha "nieuzasadniona odmowa obsługi klienta" kazdy wlasciciel
                  znajdzie ci 100 powodow, selekcja jest legalna i nic na to nie
                  poradzisz.
                  • Gość: Przemek Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 16:09
                    Ujmę to tak, mnie to, za przeproszeniem, lata. Z zasady unikam snobistycznych
                    lokali, a za takie uważam te z selekcjonerami.
                    Jednak myślę, że ktoś z dużą determinacją i ilością wolnego czasu mógłby powalczyć.
                  • mcmaxim Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! 21.05.09, 17:50
                    Gość portalu: ania napisał(a):

> hahaha "nieuzasadniona odmowa obsługi klienta" kazdy wlasciciel
                    > znajdzie ci 100 powodow, selekcja jest legalna i nic na to nie
                    > poradzisz.

Jest nielegalna. Powodem niewpuszczenia moze byc co najwyzej:
                    - posiadanie niebezpiecznego narzedzia
                    - agresywne zachowanie zagrazajace innym
                    - stan upojenia alkoholowego i/lub odurzenia srodkami psychoaktywnymi
                    - niehigieniczny wyglad (brud i smrod na kilometr)
                    - wiek (chodzi o wstep osob niepelnoletnich do klubow nocnych, poniewaz dyskryminacja w druga storne jest niedopuszczalna)

Wszystkie te punkty odnosza sie do odmowy swiadczenia uslugi ze wzgledu na ewentualnie niewspolmierne koszty poniesione z tego tytulu lub prawo. Jednakze odmowa swiadczenia uslug ze wzgledu na ubior, fryzure, zdrowie, obuwie, plec, wyznanie, rase - jest bezprawna, co nie zmienia faktu, ze przez wielu ludzi akceptowana (rowniez nie lubie sie bawic w towarzystwie tzw. dresow czy tez pijanej gownarzerii).
                    • Gość: janek Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: 195.205.23.* 22.05.09, 09:23
                      mcmaxim polecam wybierz sie do stolicy i sprobuj wejsc do jakiegos
                      klubu w centrum, a jesli uwazasz ze selekcja jest nielegalna to wroc
                      tam z policja bo gwarantuje ci ze cie nie wpuszcza, zobaczymy co
                      wtedy ;) nie ma bata na nich
                      • mcmaxim Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! 22.05.09, 13:55
                        Gość portalu: janek napisał(a):

> mcmaxim polecam wybierz sie do stolicy i sprobuj wejsc do jakiegos
                        > klubu w centrum,

Tak się nieszczęśliwie(?) składa, że bywałem w różnych klubach, i w Polsce i za granicą tegoż pięknego raju na ziemi - i nigdy nigdzie nie miałem problemu z wejściem (ah, ten zwierzęcy magnetyzm... ;)

> a jesli uwazasz ze selekcja jest nielegalna to wroc
                        > tam z policja bo gwarantuje ci ze cie nie wpuszcza, zobaczymy co
                        > wtedy ;) nie ma bata na nich

Jest nielegalna. Owszem, należy wezwać policję - nic nie wskóra, ale ma obowiązek spisać raport, który później zostanie przedstawiony na rozprawie w sądzie.
              • Gość: TV Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 14:04
                Współpracuję z osobą która robi materiały do Ekspresu Reporterów m.in. i mam
                takie pytanie. Od odpowiedzi na nie zależy czy kierowniczka miała prawo wyprosić
                ją z lokalu. Czy ta dziewczyna piła alkohol? Wiadomo że alkohol podnosi cukier
                we krwi i jeżeli by tak miała prawo odmówić jej wejścia. Jeśli jednak nie piła
                to (oczywiście za zgodą dziewczyny i ewentualnych świadków) moglibyśmy nagłośnić
                tą sprawę. Proszę o kontakt: aldrim@op.pl

Pozdrawiam, Agnieszka
    • Gość: Vincent Vega Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: 195.93.134.* 21.05.09, 14:44
      Znalazłem na Naszej Klasie Profil Taboo Pub Bielsko-Biała i wszystko stało się
      jasne,zachęcam do odwiedzenia profilu i przeczytaniu komentarzy.
      • Gość: bielszczanin Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.c198.msk.pl 21.05.09, 16:55
        no porządna afera widzę
        • Gość: Ela Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 22.05.09, 18:03
          Nigdy nie miałam problemu z tym,że jestem chora. Nie robiłam zastrzyku
          publicznie,tylko na zewnątrz.Chodziłam do tego lokalu 7lat i nigdy nie było
          problemu!!Nie selekcjonujmy ludzi na chorych i zdrowych. Skoro mam zakaz wejścia
          to oczekuję kartki na drzwiach "osobom chorym wstęp wzbroniony". Nie zostawię
          tak tego!!Jestem normalnym człowiekiem i mam swoje prawa takie same jak inni,a
          ktoś je próbuje mi odebrać i zdeptaćmoją godność!!
          • Gość: baker Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 22:41
            Kierowniczka tego pubu zawsze była pier*olnieta ....Ciekawe jakby
            ona sie czula na miejscu Eli!!!ja bym tam jakoms demonstracje
            zrobil!!zeby ci... zbankrutowała!!!
    • Gość: gasp Prośba do Vincent Vega IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 08:29
      Czy mogłabym pana prosić o kontakt na maila aldrim@op.pl
      Tak żeby miała pan adres e-mailowy. Tam napisze o co chodzi. Pozdrawiam
    • Gość: Vincent Vega Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: 195.93.134.* 09.06.09, 20:23
      Witam Ponownie.
      Jutro (tj.środa 10 czerwca 2009 r.) o godzinie 17:15 na TVP2 w programie "KONTAKT" oraz w czwartek 11 czerwca 2009 r. o godzinie 18:45 na TVP KATOWICE w programie "LUDZIE I SPRAWY" zobaczycie efekt wizyty w Taboo dziennikarzy TVP która odbyła się w sobotę 6 czerwca 2009 r. Każdy z zainteresowanych zobaczy sam na własne oczy jak traktuje się osoby chore w tym Pubie. Pozostaje mieć nadzieje że właściciel tego lokalu również będzie miał szanse obejrzeć w TV jak ludzie którym płaci ( Ludzie - WIELKIE SŁOWO ) reprezentują jego interesy i wyciągnie stosowne do sytuacji konsekwencje. Ciesze się że znalazły się osoby które podjęły tematu i w publicznej TV walczą z patologią która dotyka osoby chore, pozdrawiam wszystkich i miłego oglądania :)
    • Gość: Vincent Vega Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: 195.93.135.* 10.06.09, 19:40
      Dla Wszystkich którzy nie oglądali programu podaje link :
      www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/kontakt/wideo/10062009
      Reportaż zaczyna się od 17 minuty 20 sekundy, pozdrawiam ponownie :)
      • mcmaxim Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! 13.06.09, 05:07
        Telewizja, psia mać, publiczna - ale tylko z nazwy :-|

"Aby obejrzeć ten program należy wnieść opłatę techniczną. Opłata wynosi 12 złotych za dostęp na 30 dni lub 120 złotych za dostęp na rok."
        • Gość: janek Re: Dyskryminacja w Bielskim Pubie !!!!!! IP: 195.93.135.* 13.06.09, 13:21
          obejrzalem, dla mnie daremne bicie piany, wlasciciel swoje a
          dziewczyna swoje, szkoda czasu lepiej po prostu olac to miejsce i
          wyperswadowac znajomym chodzenie tam, jak zacznie lokal swiecic
          pustkami to bedzie najlepsza nauczka dla wlasciciela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka