Gość: rew IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 23.07.09, 18:02 Popieram wystawę,każdy kto popiera może się tu wpisać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beata Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.07.09, 21:40 jasne, że popieram. te tłumoki nie widzą, że aborcja to morderstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do poprzedników Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 21:54 Dziwni jesteście. Jeśli tak mocno deklarujecie poparcie dla wystawy, to dlaczego nie macie odwagi podpisać się imieniem i nazwiskiem? W ten sposób popieracie jakoś tak chyłkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: do poprzednikow 23.07.09, 22:13 Gość portalu: do poprzedników napisał(a): > Dziwni jesteście. Jeśli tak mocno deklarujecie poparcie dla wystawy, to dlaczeg > o > nie macie odwagi podpisać się imieniem i nazwiskiem? W ten sposób popieracie > jakoś tak chyłkiem... myslisz, ze zwolennicy wpisuja prawdziwe dane? celem jest przeciez jak najwieksza liczba zwolennikow. masz pewnosc, ze ktos skontroluje te dane? przeciez liczy sie jak najwieksa liczba zwolennikow/przeciwnikow. przykladowo, autor petycji powie pozniej "prosze popatrzec, dwa tysiace osob poparlo petycje", a 3/4 z tych podpisow to same przykladowe "janki kowalskie" ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
e.mama.s Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego 23.07.09, 21:59 Nie wiem kto był pomysłodawcą tej wystawy. Na placu chrobrego nie widziałam dzisiaj wycieczek ani rodzicow z dziecmi a w końcu to wakacje a czemu? bo przechodząc przez plac nadziałam się na zdjęcia na ktorych widok dostalam odruch wymiotny. Wystawa powinna znajdowac się w budynku. Czy w Bielsku nie ma nic naprawdę atrakcyjnego,ze decydują się tak zwrócic na miasto uwagę. Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cała prawda Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.anonymouse.org 23.07.09, 23:07 Ludzie a co wam to przeszkadza?, ja też widziałem te zdjęcia i co? rzygałem? wcale nie, to są zdjęcia które trafiają do rozumu, prawdziwe no a prawda kole o w oczy, więc trzeba od razu protestować. A kto wam w ogóle karze tam przechodzić z dziećmi, idźcie po schodach a nie tam i czy one rozumieją co widzą? Wojny jakieś robicie jakby koniec świata był a jak goła babę na zamku powiesili to nikt petycji nie urządzał - co za ludzie, nic im nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: 195.93.135.* 23.07.09, 23:09 daremne te zdjecia, jak wracalem w zeszly weekend z imprezy to sie na nie odlalem. skrobana power! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szinnbet Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: 78.8.104.* 23.07.09, 23:20 gołĹą babę? Na kościele? Którym? Powiesili kiedyś reklamę bielizny na zamku, obok czegoś, co kiedyś było kościołem, ale dziś już nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 23:12 jestem przeciwna aborcji, ale moim zdaniem ta wystawa nie powinna sie znajdowac w takim miejscu. zobaczylam ja niechcacy-przejezdzajac autem- i szczerze z checia bym tego nie chciala zobaczyc a tak sie niestety stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb ktoś się wcześnie obudził z tą petycją 23.07.09, 23:14 pewnie w imie zasady "lepiej pozno, niz wcale" hehehe pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego 24.07.09, 03:37 Popieram tę wystawę. A osoby, które są takie delikatne na widok tych zdjęć: ciekawe, a w telewizorni krwawe jatki w filmach was nie ruszają?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedros Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.gestind.com.pl 24.07.09, 09:18 Rozróżniasz jeszcze real od fikcji? Bo ja TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: 78.8.106.* 22.12.09, 22:59 He he jesteś z GP i piszesz z GP, ale anonim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego 24.07.09, 03:40 PS. Autorzy listu powołują się na konstytucję. A czy uczenie dzieci, że aborcja to nic strasznego - to nie jest demoralizacja?! Widzę, że to pismaki zrobiły ankietę. Ciekawe... Grrr... :-| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.09, 07:40 Ciekawa jestem,gdzie uczą dzieci, że aborcja, to nic strasznego? Myślący ludzie wiedzą,że aborcja jest złem i nie potrzebują oglądać takiej wystawy.Dla dzieci i większości dorosłych to szok.Chyba tylko zboczeńcy lubią oglądać takie obrazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blee Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: 160.44.247.* 24.07.09, 14:54 Proponowałbym aby o tym decydowały kobiety a nie ty!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego 25.07.09, 05:19 Proponowałbym, abyś zastanowił się ile osób jest potrzebne do spłodzenia dziecka. Mi nijak nie wychodzi, że tylko jedna (kobieta). Mężczyzna, ojciec dziecka, ma dokładnie takie samo prawo decydować o jego przyjściu na świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 24.07.09, 07:38 Żeby zorganizować TAKĄ "wystawę" trzeba być ... sadystą ! Jak to jest,że tym samym ludziom przeszkadzają gry komputerowe "ociekające krwią", a jednocześnie sami tę krew "wylewają na ulicach". SKANDAL !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:14 To nie sadyści, to nekrofile. Ci sami, którzy przyglądają się ofiarom wypadków samochodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Determine Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.c160.msk.pl 24.07.09, 07:59 Prawda jest zawsze lepsza. Bardzo dobrze ze wystawa sie pojawiła w takim miejscu i na taki temat. Moralność jest poniżej dna wiec pewnie stad to oburzenie i petycje. Wystawa powinna byc obowiazkowa - tak uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: 78.8.105.* 24.07.09, 08:34 Jeżeli Ci się podoba, to takimi obrazkami możesz wytapetować swój pokój.Zmuszać mnie do oglądania czegoś takiego w miejscu publicznym nikt nie ma prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego 24.07.09, 08:50 patrzac z szerszej perspektywy, ja tez jestem codziennie zmuszany do pewnych rzeczy (w miejscach publicznych) i nikt sie tym niestety nie przejmuje. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: 195.205.23.* 24.07.09, 08:56 staszkowi piecie laska w bikini przeszkadzala na murach zamku ale zmielone dzieciaki sa ok, ot katolickie poczucie estetyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedros Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.gestind.com.pl 24.07.09, 12:14 Tak jest. Dzieci przedszkole powinny obowiązkowo oglądać tą wystawę i to codziennie przez 2 tygodnie w ramach spacerów. Ludzie zastanówcie się co wy chcecie osiągnąć i jakim kosztem? Każdy normalny człowiek wie że aborcja jest zła ale wy jakoś tego nie potraficie pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:21 Okazuje się, że oszołomstwa nie brakuje. Autorów takiej wystawy należy odizolować od społeczeństwa w trybie natychmiastowym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:30 Ta wystawa to klasyczny przyklad katolickiej obludy w kwestiach moralnych , z jednej strony w "trosce" o dzieci zapisano w ustawie o radiofonii i telewizji zakaz wyswietlania scen drastycznych przed godzina 22 pod rygorem odpowiedzialnosci karnej( i slusznie )opatrzono wszystkie programy TV trojkacikami z wiekiem dziecka jakie moze je ogladac z drugiej strony jesli to odpowiada propagandzie katolickiej mozna pokazywac zdjecia drastyczne w centrum miasta w srodku dnia bez zadnych ograniczen i kontroli czy dzieci je widza i jednoczesnie palac swietym oburzeniem ze ktos smie protestowac przeciw ich publikacji w takim miejscu .Rozsadnie myslacy bielszczanie zapamietajcie sobie kto wydal zgode na te wystawe w centrum miasta i w nastepnych wyborach wybierzcie ludzi ktorzy umia samodzielnie myslec a nie marionetki w rekach katolickich fundamentalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważny widz Re: tv po 22? IP: *.anonymouse.org 24.07.09, 12:01 "...zakaz wyswietlania scen drastycznych przed godzina 22 pod rygorem odpowiedzialnosci karnej( i slusznie )opatrzono wszystkie programy TV trojkacikami z wiekiem dziecka jakie moze je ogladac..." A oglądasz 4fun TV po 20:00? To być może oglądałeś bajkę dla dzieci pod tytułem "Kapitan dup.." i wiele podobnych, tylu przekleństw ile tam pada nie znajdziesz nigdzie indziej i jeszcze dozwolonone dla niepełnoletnich wcale nie po 22:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Napisać petycję w sprawie gier komputerowych IP: *.tktelekom.pl 24.07.09, 11:12 czemu to autorom petycji nie przeszkadza, że dzieci i młodzież grają w gry ociekające krwią, a przeszadzają zdjecia ukazujące prawdę? PRAWDA BOLI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.tktelekom.pl 24.07.09, 11:16 PRAWDA w OCZY KOLE?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: 195.205.23.* 24.07.09, 11:40 wiemy wiemy, gry, szatanska muzyka, telewizja, internet to wszystko powoduje ze nastolatki usuwaja ciaze boleje nad tym mirku tak jak ty... w oczy kole jedynie twoja glupota Odpowiedz Link Zgłoś
dddbb Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego 24.07.09, 11:46 Mam pytanie do zwolenników wystawy, mających dzieci tak - powiedzmy - do 8-10 lat: czy przechodziliście z pociechą koło tego miejsca, jaka była reakcja dziecka i jak sens takiej wystawy tłumaczyliście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_k Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 16:46 Czytam i nie mogę zrozumieć o czym bredzą zwolennicy wystawy. Wychowałam się w rodzinie katolickiej i właśnie dlatego nikt mnie nie zmuszał do oglądania rozerwanych ciałek maleńkich dzieci, ale nauczono mnie co to jest wiara, miłość i konieczność życia zgodnie z dekalogiem. Jeżeli ktoś uważa, że szok wywołany obrazem przyniesie oczekiwany efekt a wystawa jest super to ja pytam co to za ludzie i kto ich wychował?. Wystawa jest obrzydliwa i powinna jak najszybciej zniknąć z centrum miasta, a jej organizatorzy powinni pomyśleć o pracy u podstaw a nie o tanim rozgłosie! Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego 27.07.09, 01:09 Gość portalu: a_k napisał(a): > [...] organizatorzy powinni pomyśleć o pracy u podstaw a nie o tanim rozgłosie! Zgoda. Ale kiedykolwiek ktoś np. promuje czystość i próbuje uświadamiać dzieciaki "nie bzykajcie się po krzakach w wieku 14 lat, bo będzie ciąża i problemy" to od razu się wielce uczeni odzywają, że przecież edukacja seksualna, trzeba kondomy rozdawać, że wychowanie w wierze (nie istotne, czy katolickiej, protestanckiej czy innej) to zaścianek itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliveinchains Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: 217.153.83.* 27.07.09, 08:01 Jak to się zachowania w czystosci w wierze nie promuje? To nie ma katechezy w szkołach zamiast dodatkowej lekcji matematyki czy angielskiego lub WFu? Nie chcodza ludzie na nabozeństwa co tydzień w kościołach których jest od cholery? A RODZICE? GDZIE RODZICE i ich rola w wychowaniu? Bo to oni sa w 90% odpowiedzialni za wychowanie swoich pociech! Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego 27.07.09, 16:22 Gość portalu: aliveinchains napisał(a): > Jak to się zachowania w czystosci w wierze nie promuje? To nie ma > katechezy w szkołach zamiast dodatkowej lekcji matematyki czy > angielskiego lub WFu? alive, tak między nami: jak są traktowane lekcje religii w szkołach? Przecież ani nie są traktowane poważnie, tematu wszyscy bojąsięruszać właśnie ze względu na późniejsze komentarze typu "kościół niech mi pod kołdrę nie zagląda". > Nie chcodza ludzie na nabozeństwa co tydzień w kościołach których > jest od cholery? Chodzą, chodzą... i śpią na stojąco. > A RODZICE? GDZIE RODZICE i ich rola w wychowaniu? > Bo to oni sa w 90% odpowiedzialni za wychowanie swoich pociech! Hahaha... jakbym czytał komentarz na onecie ;-) A dzieci w wielkiej części są wychowywane przez tv, internet, rówieśników i ulicę - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliveinchains Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: 217.153.83.* 30.07.09, 10:46 Dlatego - wywalić religię ze szkół! Księża katoliccy i siostry (bez odpowiedniego wykształcenia) dostają kase za fuszerkę, którą mozna poswięcić za dodatkowa lekcję angielskiego czy matmy... Rodzice - niech uswiadomią sobie, że oni odpowiadają za swe dzieciaki a nie zwalają na IT, TV i inne... Ja jak i zapewne ty też miałem nieograniczony wgląd w TV, brutalne gry komputerowe typu Quake, DUKE Nukem 3D , muzykę Mailyna Mansona, NIN, Tool i inne antychrześcijańskie kapele i jakoś nie zabijam nienarodzonych;):) Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego 31.07.09, 01:35 Gość portalu: aliveinchains napisał(a): > Dlatego - wywalić religię ze szkół! Wiesz, katolikiem nie jestem, ale... nie wylewaj dziecka z kąpielą... > Rodzice - niech uswiadomią sobie, że oni odpowiadają za swe > dzieciaki a nie zwalają na IT, TV i inne... LOL. Przecież to jest tak samo pobożne życzenie jak to powyżej :-| > Ja jak i zapewne ty też miałem nieograniczony wgląd w TV, brutalne > gry komputerowe typu Quake, DUKE Nukem 3D , muzykę Mailyna Mansona, > NIN, Tool i inne antychrześcijańskie kapele i jakoś nie zabijam > nienarodzonych;):) Nie zabijasz nienarodzonych, ale jesteś pewien, że we wszystkich kwestiach Cię to zajebiście fajnie ukształtowało? Z tego co wymieniłeś jedyne co lubiałem to Duke3D, ale on był tak bardzo nierealistyczny, że szkoda słów - nie ma co porównywać tamtych gier do najnowszych wersji GTA i pokrewnych :-| Jestem przeciwny dostępu dzieciaków do takich treści - problem w tym, że są zbyt sprytne na blokady. Stanowczo wolę wychowywać dobrym przykładem, zamiast blokować dostęp do złego. Zająć czas czymś fajnym, żeby nie było myśli o głupocie. Ale - ilu ludzi myśli podobnie? A z tych, którzy nawet - ilu ma na to czas i/lub możliwości?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliveinchains Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: 217.153.83.* 27.07.09, 08:02 Zdjęcia są drastyczne, jesli ktoś chce promować swoje poglądy, niech robi to w taki sposób by nie zabierać dziećinstwa dzieciom w wieku 3- 9 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego 27.07.09, 16:20 Gość portalu: aliveinchains napisał(a): > Zdjęcia są drastyczne, jesli ktoś chce promować swoje poglądy, niech > robi to w taki sposób by nie zabierać dziećinstwa dzieciom w wieku 3- > 9 lat.... Jasne, tv i internet wystarczają, co?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliveinchains Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: 217.153.83.* 30.07.09, 10:39 TV - mozna zabrac kabel, zakodowac pewne programy IT - mozna zabrac kabel, zrobic blokady itp. Plac Chrobrego - miejsce publiczne, które ciężko ominac idąc z Rynku na 11 listopada... Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego 31.07.09, 01:27 Gość portalu: aliveinchains napisał(a): > TV - mozna zabrac kabel, zakodowac pewne programy > IT - mozna zabrac kabel, zrobic blokady itp. Złudzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nubu Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.era.pl 28.07.09, 11:13 Dyskusja czy dziecko nienarodzone to już człowiek który posiada prawa czy jeszcze nie, jest bez znaczenia w kontekście układu nerwowego i fizycznego bólu na jaki skazujemy nienarodzone dzieci podczas aborcji. No chyba, że sie mylę i takie dozwolone prawem zabiegi są wykonywane przy zachowaniu humanitarnych metod uśmierzania bólu? Nawet zwierzęta w rzeźni mają przynajmniej prawnie zagwarantowane prawo do humanitanej smierci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manekineko5 Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 29.07.09, 21:03 Jak mam wytłumaczyć mojej córeczce to co zobaczyła na Placu Chrobrego? Ona ma dopiero 3 latka i pyta sie co się stało dzidziusiom? Ja sama byłam w szoku. Rozumiem protest przeciwko aborcji , sama jestem przeciw, ale takie drastyczne zdjęcia w miejscu publicznym to ogromna przesada!Edukacja w szkołach i na studiach, rozmowy w domu , to jest podstawa. Epatowanie przemocą wobec nienarodzonych w miejscach publicznych, nawet w dobrej wierze jest dla mnie nieakceptowalne. Nie chcę aby moje dziecko w takim wieku widziało tak brutalne i krwawe zdjęcia! Co mają powiedzieć kobiety, które poroniły, albo te które nie mogą mieć dzieci?! Dla nich to musi być koszmar przejść przez Plac Chrobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Petycja w sprawie wystawy na placu Chrobrego IP: 195.205.23.* 30.07.09, 11:31 dobre pytanie, moze staszek pieta i katoliccy radykalowie na nie odpowiedza? czekamy na kolejne wystawy np ofiary wypadkow drogowych po alkoholu itp, wszystko oczywiscie przed wejsciem do delicji zeby lody smakowaly jak nigdy. moge czegos nie akceptowac ale nie musze tym machac wszystkim przed oczami, katolicy oburzaja sie na gejowskie parady ale rozwalkowane mieso przed cukiernia jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś