niegracz 09.03.10, 18:49 200 czołgów T80 i T72 w lesie niedaleko Swierdłowska pozostawiono bez opieki okliczna ludnośc juz tam cos zaczeła wymontowywac co i w domu i w zagrodzie sie przyda lenta.ru/news/2010/03/09/tanks/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ramol6 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 19:00 O rany! Jestem pod wrażeniem Twojego refleksu Niegracz. Info z 26/02/2010 www.tvn24.pl/12691,1645191,0,1,200-porzuconych-czolgow-stoja-w-lesie,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 19:48 tych czołgów tam nie ma od ponad tygodnia ! Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 19:51 Po za tym rozumiem że tekst o ludności miejscowej wyssałeś z palca bo żadne media czegoś takiego nie raportowały ;) wiem że w Polsce nie ustały by nawet kilku minut no ale na szczęście nie stały one w Polsce więc nie oceniaj po swoim kraju Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 19:53 Właśnie usłyszałem że na Mazurach ukradli wóz strażacki a w Warszawie dźwig 24 tonowy , polak potrafi . Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 20:03 o333 napisał: > Właśnie usłyszałem że na Mazurach ukradli wóz strażacki a w Warszawie dźwig 24 > tonowy , polak potrafi . bierzesz przykład z ignoranta? tylko w druga strone? nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 20:08 Zgodziłbym się gdyby nie była to prawda. Czołgi zabrano ponad tydzień temu a w Warszawie zajumali 24 tonowy dźwig. Nie widzę zbieżności z ignorantem Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 20:26 jak nie jak tak zasegurowałes ze Polacy to złodzieje i nie mów ze nie ktos ukradł i co z tego ? kradli jak Polaków nie było wszedzie i beda krasc jak ich juz nie bedzie to nie jest polska cecha Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 20:31 rzewuski1 napisał: > jak nie jak tak > > zasegurowałes ze Polacy to złodzieje > i nie mów ze nie > > ktos ukradł > i co z tego ? > kradli jak Polaków nie było wszedzie i beda krasc jak ich juz nie > bedzie > > > to nie jest polska cecha > Tu się zgodzę ale nadal nie jest to w stylu ignoranta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bibolek1234 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 20:32 powiedz to niemcom;-]P Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 20:33 bibolek1234 napisał: > powiedz to niemcom;-]P to samo chciałem napisać ale po co zaognniać sytuację Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 10.03.10, 23:08 Ale co Niemcom powiedziec,zeby samochodow szukali w Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 10.03.10, 23:10 Rzewuski ma racje,bo Koledzy prowschodni ze tak tu nazwe,czesto pisza np. do Ignoranta "A tobie to sie wszystko z dupa kojarzy i ciagle o tej Rosji".Tu jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 10.03.10, 23:12 Czolgi moze i zabrano,ale prawda jest ze dzieki bajzlowi w Waszym MONie staly tam w najlepsze.Wiec nie widze problemu poza takim ze Niegracz ma refleks szachisty podwodnego.Swoja droga jakos ta sutuacje wytlumaczono(poza oficjalnymi bredniami),gdzie je zabrano? Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 10.03.10, 23:45 Swoja droga jakos ta > sutuacje wytlumaczono(poza oficjalnymi bredniami),gdzie je zabrano? Jeśli zabrano to pewnie do utylizacji huta. One były wybebeszone. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 11.03.10, 14:20 To kto je wybebeszyl skoro dopiero co O333 twierdzil ze te czolgi byly w pelni sprawne? Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 11.03.10, 15:13 To kto je wybebeszyl skoro dopiero co O333 twierdzil ze te czolgi > byly w pelni sprawne? Wcześniej już zostały wybebeszone. To był złom, który czekał na transport do huty itp Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 11.03.10, 15:19 Gdyby tak bylo to rozumiem,jak sie domyslam wybebeszenia dokonano w jednostkach/zakladach remontowych? Tyle ze z tego wywnika ze O333 sie mylil.Troche dziwi tez ze zlomowane mialy byc T-80. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 20:24 333 napisał: > Po za tym rozumiem że tekst o ludności miejscowej wyssałeś z palca bo żadne > media czegoś takiego nie raportowały ;) > nie z palca tylko z Lenty.ru: По словам Бурдакова, задача патрулей состоит в том, чтобы не допустить разукомплектования машин. Zadaniem patroli jest niedopuszczenie do zdekompletowania pojazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 20:33 niegracz napisał: > 333 napisał: > > > Po za tym rozumiem że tekst o ludności miejscowej wyssałeś z palca bo żad > ne > > media czegoś takiego nie raportowały ;) > > > nie z palca tylko z Lenty.ru: > По словам Бур > дакова, задач > а патрулей со > стоит в том, чm > 0;обы не допусm > 0;ить > разукомплек > 1090;ования маши > 085;. > Zadaniem patroli jest niedopuszczenie do zdekompletowania pojazdów. Gdzie jest napisane lub ktokolwiek twierdzi że były jakieś kradzieże jak zasugerowałeś w pierwszym poście? Odpowiedz Link Zgłoś
bibolek1234 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 20:36 czyli ochrona przed zdekompletowaniem a nie zdekompletowanych ochrona;-]milosnikow militariow nie brakuje;-]sam chetnie ukrylbym t-80 coby go przemycic do polski;-] Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 10.03.10, 23:15 Brak zaufania do wlasnych obywateli i ich propanstwowej i proobronnej postawy?moze i slusznie skoro do mediow doniesli o dyslokacji sil;) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 20:14 o333 napisał: > tych czołgów tam nie ma od ponad tygodnia ! Jasny gwint ! Juz wszystko rozkradli ??? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 20:23 o333 napisał: > tych czołgów tam nie ma od ponad tygodnia ! . to widocznie rosyjska prokuratura popełniła omyłke: По данным прокуратуры, все танки будут вывезены из леса к середине марта. Wg prokuratury wszystkie czołgi będa wywiezione z lasu gdzies tak w połowie marca. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Czołgi potrzebują ochrony 09.03.10, 20:37 niegracz, powiedz mi ty co prokuraturze do tego kiedy i kto je zabierze?Zadaniem prokuratury jest stwierdzenie kto i dlaczego jest odpowiedzialny za pozostawienie ponad ( nie 200 ) t-80 (nie t-72) w lesie do tego całkowicie sprawnych. A nie kiedy zostaną wywiezione. Z resztą bocznica kolejowa jest wojskowa , 3 marca bodaj załadowano i wywieziono i tyle w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
bibolek1234 Re: Czołgi potrzebują ochrony 10.03.10, 19:17 www.rian.ru/defense_safety/20100310/213368080.html procz czolgow byly tam bmd-1 no raj dla spottera i kolekcjonera;-] Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 10.03.10, 23:20 No a byly ostatecznie T-72 czy nie? Bo jesli tylko T-80 to chyba rozumiem sprawe-to albo czesc tego ujednolicania sprzetu i redukcji stanu posiadania armii rosyjskiej,albo...to czyszczenie magazynow pod nowe zamowienia na T- 80 wlasnie co jeszcze(czyli zakup nowych T-80) nie tak dawno temu niekltorzy na forum sugerowali;)) Odpowiedz Link Zgłoś
czaja1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 11.03.10, 19:12 o333 napisał: 3 marca bodaj załadowano i wywieziono i tyle w tym temacie Cholera a już chciałem konia do furmanki zaprzęgać;) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 11.03.10, 23:38 Mechanicznego oczywiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
czaja1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 12.03.10, 08:59 browiec1 napisał: > Mechanicznego oczywiscie? Widzę, że kolega nie na czasie w tematach ekologicznych. Jak znajomy kupił lexa hybrydę w imię ekologii to musiałem go przeskoczyć i zakupić napęd na paliwo odnawialne siano-owsiane:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 12.03.10, 15:39 Ale sprityt tez ze zrodel odnawialnych a na tym moze by T-72 ruszyl:) Odpowiedz Link Zgłoś
czaja1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 12.03.10, 16:19 browiec1 napisał: > Ale sprityt tez ze zrodel odnawialnych a na tym moze by T-72 ruszyl:) Z takim paliwem na fumance przez Rosję to bym na 100% do tych czołgów nie dojechał, choć dowód rzeczowy pewnie by znikł w "niewyjaśnionych okolicznościach":) pzdr;) Odpowiedz Link Zgłoś
bibolek1234 Re: Czołgi potrzebują ochrony 12.03.10, 16:36 i przy odrobinie Twojej wspolpracy;-]P Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 12.03.10, 16:48 W Rosji obowiazujaca wykladnia mowi o "nieznanych sprawcach":) Odpowiedz Link Zgłoś
czaja1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 12.03.10, 19:10 browiec1 napisał: > W Rosji obowiazujaca wykladnia mowi o "nieznanych sprawcach":) Tu jest problem bo "nieznani sprawcy" czyli wyznawczy allacha z kraju na "Cz" raczej nie piją (to oczywiście teoria);) ech... Odpowiedz Link Zgłoś
bibolek1234 Re: Czołgi potrzebują ochrony 12.03.10, 19:17 sek w tym ze zdarza sie im naduzywac;-] Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 12.03.10, 22:42 Nie no ci akurat sa bardzo dobrze znani,mnie chodzilo o tych co dla sportu tluka i zabijaja ludzi niewygodnych wladzy.A pozniej wladza rozpacza ze nie ma z kim dyskutowac i kogo do swych racji przekonywac. Tak ze ci nieznani sprawcy raczej pija,jak i kazda inna sluzba w Rosji:P Odpowiedz Link Zgłoś
bibolek1234 Re: Czołgi potrzebują ochrony 12.03.10, 23:17 gdzies przeczytalem jak to obstawa dudajewa,chyba, rozwalila grupe arabskich ochotnikow gdy jeden z arabow zwrocil im uwage ze za ostro tankuja;-]P Odpowiedz Link Zgłoś
czaja1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 12.03.10, 23:48 gdzies przeczytalem jak to obstawa dudajewa,chyba, rozwalila grupe arabskich > ochotnikow gdy jeden z arabow zwrocil im uwage ze za ostro tankuja;-]P Swego czasu jak spędzałem urlopy w krajach arabskich (już mi przeszło, bo byłem parę razy na ichnich targach - jak ktoś był to wie, o co chodzi) to autochtoni "polowali" na polską gorzałę i mieli dwa opatentowane metody: 1. dodawali ciut mleka z kozy i twierdzili, że allach "nie skuma”, bo zbełtane czy cuś). 2. walili po zachodzie, sołońca bo allach "nie zauważy". Oczywiście targowali się o moją kobietkę (za każdym razem blondynka a na nie są szczególnie cięci) w wielbłądach jako "walucie" a jak już dla odczepnego sie zgadzałem na ileś tam "bydlaków" to nigdy nie dotrzymywali słowa - taki naród. Najlepiej różnicę widać jak sie przekracza granicę izraelsko-jakąś tam (cywilizacja vs syf). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bibolek1234 Re: Czołgi potrzebują ochrony 13.03.10, 00:21 znalem kilku turkow ktorzy podobna technike stosowali zabarwiali woda jakas odmiane rakiji,ci ortodoksyjni oczywiscie,ci mniej bogobojni zlopali bez skrepowania i zabarwiania;pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 13.03.10, 02:40 jak rozumiem jako czaja najbardziej lubisz czaj?:P Odpowiedz Link Zgłoś
czaja1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 13.03.10, 20:20 Zawiodę Cię - piję okazyjnie, nie zażywam/zaparzam tudzież wącham czy popalam:) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 14.03.10, 14:59 A to pelen szacun dla emeryta:)) Odpowiedz Link Zgłoś
czaja1 Re: Czołgi potrzebują ochrony 15.03.10, 16:15 browiec1 napisał: > A to pelen szacun dla emeryta:)) Hehe No może nie emeryt (musiałbym przeżyć drugie tyle:) kwestia, że mam dużo wrażeń na co dzień, więc nie potrzebuję dodatkowego "kopa". pzdr Odpowiedz Link Zgłoś