Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

uzależnione DDA

20.12.06, 14:22
    cześć, jestem tu nowa, ale bardzo się cieszę, że znalazłam to forum.
    chciałabym zapytać, czy wśród was są tacy/takie (w ogóle to chyba tu jest
    więcej dziewczyn, nie ?) jak ja - czyli dda uzależnione.
    bo u mnie się sprawy zawiązały w szereg supłów i widzę że bez terapii ani
    rusz. chcialabym poznać wasze doswiadczenia.
    ściskam.
    Obserwuj wątek
      • tulla_p Re: uzależnione DDA 21.12.06, 10:47
        witaj
        ja też jestem tu nowa, po świętach mam zamiar podjąc terapię bo moje życie też
        jest pełne supełków i niepotrzebnych sytuacji. Nie wiem dokładnie czy jestem
        dda uzaleznioną, wydaje mi sie że tak, ale nie od alko. Jestem pracoholiczką,
        to wiem na pewno, pytanie tylko czy dlatego, że moj ojciec pił i sie
        awanturował czy po prostu tak już jest, że bez pracy i kasy jestem chora i
        robie awanti wszytskim tym, których kocham.
      • maly_ksiaze Re: uzależnione DDA 01.01.07, 19:12
        Witam:) Ja tutaj tez jestem nowy:) klasyczny DDA, uzalezniony od alkoholu, bez
        tozsamosci, od dluzszego czasu trzezwy no i terapia od 8.01 juz pelna para:)na
        razie tylko kilka 1-szych spotkan:)

Pozdrawiam:)
      • halberek Re: uzależnione DDA 10.01.07, 20:40
        eee. Może to głupio zabrzmi, ale się rozczarowałam. Już myślałam, że jest nas
        wiecej. A w ogóle, to co to znaczy klasyczne dda ? Bez wiary w siebie ? Z
        wpojonym poczuciem winy ? Poczuciem przezroczystości ? Teoretycznie wybieram się
        na terapię od 15.I, ale jakos nie jestem przekonana, to już kolejny psycholog w
        moim życiu,a jakoś...
        • januszek96 Re: uzależnione DDA 11.01.07, 08:00
          Praktycznie wszyscy uzależnieni to osoby z rodzin dysfunkcyjnych.... Idziesz na
          terapię od 15 ? Może szkoda czasu Twojego i terapeuty ? Słyszałaś o optymistach
          i pesymistach ? Jak startują w wyścigach , to pesymista już zanim wystartują ,
          jest przegrany ! Nie ma szans , nie ma sensu ....... Złap sens , wzbudź wolę
          życia , określ cel........ wtedy dopiero pojawi się szansa na zwycięstwo.Pozdr.:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka