Dodaj do ulubionych

US wycofali rekomendacje na Honkera

31.03.04, 13:28
info.onet.pl/894548,12,1,0,120,686,item.html
a szczerze mowiac to mam coraz wieksza ochote zeby nas Bush pocalowal w
dupe.niech sobie sam walczy ze swoimi terrorystami.chociaz nie ma co mowic
jeszcze ze wszystko stracone takie zachowanie raczej wskazuje ze "nie chca
nas wybrac"

:((((
Obserwuj wątek
    • Gość: A.L. kara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 13:40
      Polskie firmy mogły opchnąć sporo sprzętu w ramach pierwszego rozstrzygniecia
      przetargu. Obrażony Bumar go oprotestował - no to teraz będzie kara.
      • Gość: Lukasz z USA Re: kara IP: 206.198.5.* 31.03.04, 19:38
        spoko
        polskie firmy moga tam nafiukac
        nawet ochlapow nie dostana
        • maniek182 Re: kara 31.03.04, 23:30
          Kara nie kara Bumar się głupio zachował ogólnie wsumie cała ta afera jest typowo Polska.U nas żąden przetarg niemoże obejść się bez "kwiatków".Zawsze jakieś brudy muszą wyjść.Jesteśmy za ciency w butach żeby więcej niż ochłapy wyrwać z garnuszka zamówień dla armii irackiej.jest takie powiedzenie "W interesach niema sentymentów" i USA stosuję tę zasadę od powstania i dobrze na tym wychodzi...
      • Gość: kpt. Żbik Re: kara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 11:22
        Poczytaj marcowy RAPORT (artykuł o kulisach przetargu). Bumar dobrze zrobił.
        Cały ten przetarg to lipa. Nour zaproponowałby Polakom dostarczenie co najwyżej
        uszczelek do kotłów kuchni polowej. ;-)
        Reszta sprzeętu miała być z Białorusi i okolic.
        pozdr
        • Gość: uziel Re: kara IP: *.bicom.pl / *.bicom.pl 02.04.04, 13:29
          zgadzam sie amerykanie chcieli zrobic walek i rzucic nam ochlapy. bumar
          zachowal sie ok
        • marcus_crassus dalbys dokladniejsze info tym artykule :))))) 02.04.04, 14:00
    • Gość: Tomson A któż to się podszywa za crassulę ;o) IP: *.ds.pg.gda.pl 31.03.04, 19:55
      marcus_crassus napisał:

> info.onet.pl/894548,12,1,0,120,686,item.html
      > a szczerze mowiac to mam coraz wieksza ochote zeby nas Bush pocalowal w
      > dupe.niech sobie sam walczy ze swoimi terrorystami.chociaz nie ma co mowic
      > jeszcze ze wszystko stracone takie zachowanie raczej wskazuje ze "nie chca
      > nas wybrac"
      >
      > :((((
      Nie wierzę by prawdziwy marcus crassus mógł coś takiego napisać. ;o)
      • marcus_crassus wracaj na forum swiat.n/t 31.03.04, 19:58
        • Gość: mis Re: wracaj na forum swiat.n/t IP: *.bchsia.telus.net 31.03.04, 20:19
          crassula - to zydoski dupku - jestes chuju zerem.
          Jak szczur spierdalasz z tonacego statku - jestes chuju zerem.

Na 'Swiat' pierdolisz jaki Bush to znakomity polityk i strategista - jak go
          podziwiasz za walke z terrorem.
          A tu szmaciarzu pejsiasty,obrzezany karaluchu - piszesz zupelnie co innego.
          Jestes chuju zerem.

ZEREM !~
          • wilkzly Won chamie!!! 31.03.04, 22:15
            Kultury chamie! Z tak bogatym zasobem słów czekają na Ciebie
            fora "buraki", "dresy rulez". Tam spotkasz się ze zrozumieniem i ciepłym
            przyjęciem.
            • Gość: marcus_crassus przepraszam,to przyszlo za mna ;)))) IP: *.wavin.hu 31.03.04, 22:41
              niestety nic nie moglem poradzic :)))..przyszlo za mna paru lewakow z forum
              swiat jako ze mam teraz mniej czasu na wyglupy tam i ostatnio jestem tylko tutaj
              wiec sie za mna stesknili i chyba nie zauwazyli ze to forum tematyczne a nie
              forum ogolne takie jak "swiat" :))))

nie maja pojecia oni o tematyce forum ale zgodnie z lewacka maksyma "nie matura
              lec chec szczera zrobi z ciebie oficera" przylezli i tutaj :)))

bardzo prosze ich zignorowac,ja sie postaram to zrobic bo najgorsze jesli
              zaczniemy odpowiadac na takie debilizmy tomsona,misia i innych i sobie nieco
              "zmacimy" czystosc forum.mam nadzieje ze oni szybko stad splyna i przestana
              zasmiecac forum.w innym przypadku po prostu napisze do administracji (mam
              nadzieje ze zostane poparty) ;))) zeby paru forumowiczow o dlugim stazu
              (niekoniecznie ja,aby tylko osoby ktore sa tutaj juz dlugo i nie ma watpliwosci
              co do ich udzialu w forum) dostali uprawnienia moderatora i wtedy takie
              kwiatuszki po prostu bedziemy wycinac i juz :)

• Gość: jipp Re: przepraszam,to przyszlo za mna ;)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 16:02
                co to za forum ?
                chetnie im powrzucam troche
                bo lubie bardzo lewakow
                • marcus_crassus forum swiat.to przy aktualnosciach :))) 02.04.04, 16:13
                  ale tam jest malo merytorycznie.glownie bluzgawka :))))

nie licz na jakas intelektualna rozrywke poza poszerzeniem slownika brzydkich
                  wyrazow :))))))))

ooo..lewakow to tutaj lubimy wszyscy :)))

najlepiej z frytkami :))
                  • Gość: Tomson No niestety jest tak jak pisze crassula :o( IP: *.ds.pg.gda.pl 04.04.04, 23:03
                    marcus_crassus napisał:

> ale tam jest malo merytorycznie.glownie bluzgawka :))))
                    >
                    > nie licz na jakas intelektualna rozrywke poza poszerzeniem slownika brzydkich
                    > wyrazow :))))))))
                    Dlatego tak tam tępimy marcusa crassusa, bo od niego wyłazi najwięcej chamstwa
                    i prostactwa. Ale na pocieszenie ci powiem że takie bydło nie ma tam lekko,
                    jest ogólnie gnojone i wyśmiewane, crassula może ci coś o tym napisać, bo zna
                    to z autopsji. :o)
    • paw_dady zawsze bylem za IVECO/ 31.03.04, 21:19

www.army-technology.com/contractors/vehicles/achleitner/achleitner5.html
      zreszta proponowali nam produkcje licencyjna...ale wolimy stare hamery bo z
      hameryki l;;)

pzr
      • wilkzly Re: zawsze bylem za IVECO/ 31.03.04, 22:27
        To na linku to MB serii G a Iveco WM 40.10 to inna kategoria wagowa niż Honker.
        Hummery mają być nowe. Zresztą, jakie to ma znaczenie? Przecież chodzi o
        przetarg dla armii irackiej a nie polskiej.
    • karrhe Re: US wycofali rekomendacje na Honkera 01.04.04, 00:27
      marcus_crassus napisał:

> info.onet.pl/894548,12,1,0,120,686,item.html
      > a szczerze mowiac to mam coraz wieksza ochote zeby nas Bush pocalowal w
      > dupe.niech sobie sam walczy ze swoimi terrorystami.chociaz nie ma co mowic
      > jeszcze ze wszystko stracone takie zachowanie raczej wskazuje ze "nie chca
      > nas wybrac"
      >
      > :((((

i co wtym dziwnego USA tylko z silnym się liczą
    • Gość: BRvUngern-Sternber Kwachu zaltwil... IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 01.04.04, 15:15
      Przypomnij sobie kto chwalil Kwacha ze zalatwil nam kontrakty swoja genialna
      wypowiedzia...
      • marcus_crassus chyba ja ;))))) 01.04.04, 18:35
        ale czy w innym wypadku byloby lepiej??jestesmy grzeczni - nic nie
        dostajemy.jestesmy niegrzeczni - tez nic nie dostajemy.ja rozumiem ze walka z
        terorystami i bandytami to szczytne i chlubne zadanie i pewnie widzisz w US
        sojusznika ktory moglby okazac sie dla nas korzystny.ale pojawia sie zasadnicze
        pytanie po tak dlugim czasie.Czy USA nas w ogole chca???bo slow uslyszelismy
        wiele ale to pakistan dostal klauzule najwyzszego uprzywilejowania przez US
        (bodajze ta sama co ma izrael) a my nadal musimy skladac nasze odciski czego
        nie robia ani francuzi ani niemcy.

co prawda minusow wielkich tego sojuszu nie ma.ale czy w ogole ta cala przyjazn
        jest warta swieczki?
        • Gość: BRvUngern-Sternber Doceniam ze sie przyznales... IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 02.04.04, 15:27
          To zadka zaleta inni raczej ida w zaparte.Wiem ze chcialbys jakichs
          korzysci.Niestety jest to niemozliwe z takim prezydentem jak Olo czy premierem
          jak Kwach nie mowiac o ministrze spraw zagranicznych Cimoszewiczu...
          Co do odciskow palcow to USA nie mozna nic zarzucic.Gdyby ,,obywatele polscy''
          dotrzymywali terminow nie tylko ze by nie sprawdzano odciskow ale by
          wystarczylo spojrzec ze Poland i juz by szli.Niestety gospodarka w Polsce jest
          tak zniszczona a gospodarka w USA w takim rozkwicie,ze trudno sie dziwic ze
          zostaja nielegalnie i trudno sie dziwic ze w USA z tym walcza.Co do kontraktow
          to jak w Polsce przy kazdej tranzakcji jest afera a co dopiero tam.Powiedzmy
          sobie prawde to nie jest rzad i przemysl zbrojeniowy a komunistyczna
          mafia...Czy takie cos mozna promowac za granica???
    • jack_ryan Z igły widły 01.04.04, 16:36
      Nie wiem o co całe zamieszanie. Nie wymienia się Honkera, bo nie wymienia się w
      ogóle żadnych przykładów sprzętu spełniającego wymagania. Jeśli Honker to dobry
      samochód i w dodatku tańszy od konkurencji, to nie ma przeszkód aby nie
      wchodził w skład oferty.
    • Gość: Pzl Re: US wycofali rekomendacje na Honkera IP: 193.111.166.* 01.04.04, 18:43
      Teraz po wpadce BUMAR i inne firmy dwa razy sie zastanowia zanim cos chlapna
      pismaką.
      Widac jak BUMAR cicho dzialal w Indiach to i ma wyniki i niezłe widoki na
      przyszłosc na tym rynku.
    • Gość: jipp Re: US wycofali rekomendacje na Honkera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 16:01
      nie honkera, tylko honekera jak to nazwal jeden z poslow naszego sejmu
      nie wyedukowalismy sie i bylismy w bledzie
      ... honekera drogi kolego ;-)
      • mako75 Re: US wycofali rekomendacje na Honkera 02.04.04, 16:18
        Gość portalu: jipp napisał(a):

> nie honkera, tylko honekera jak to nazwal jeden z poslow naszego sejmu
        > nie wyedukowalismy sie i bylismy w bledzie
        > ... honekera drogi kolego ;-)

To nie pomyłka... Honker nie sprzedamy ponieważ faktycznie rekomendacja została wycofana. Ale za to zaproponowaliśmy (posłowie PSL) samochód terenowy na biopaliwo o nazwie HONEKER. Załatwił to niejaki Jacek K. sobowtór naszego Prezydenta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka