Dodaj do ulubionych

czy ktos slyszal o czyms takim jak bron skalarna?

20.04.04, 20:36
udalo mi sie tylko znalezc info ze raczej nie istnieje,ze wykorzystuje jakies
zjawisko fizyczne ktore wg standardow wiedzy obecnej nauki nie powinno miec
miejsca oraz ze jakos nawiazuje to Tesli.

czy ktos ma pojecie blizsze o jakie urzadzenie/bron chodzi????
Obserwuj wątek
    • maryi_ann krasula, 21.04.04, 06:08
      dzial fantastyki naukowej to prosto i na lewo. Zaraz obok klasykow takich jak
      Solaris.

Tam sa opisy broni skalarnej ktora dziala dokladnie tak jak piec mikrofalowy z
      otworzonymi dzwiczkami, zubelnie jak w Yugoslawii i potrza jak rozpieprzyli
      pindosowych.

PS Lecz sie krasulku bo szkoda zebys marniam na internecie.
    • Gość: SAGGER Re: czy ktos slyszal o czyms takim jak bron skala IP: 80.51.247.* 21.04.04, 12:56
      broń skalarna była wykorzysywana w dawnych czasach.kruszono skały a odłamki
      skalne umieszczano na katapultach gdzie po wystrzeleniu mogły energią
      kinetyczną razić mury miast zamki i budynki wroga:):):):):):):):):):):)
      • marcus_crassus kurde,a nie mogli zwyklych kamieni???? 22.04.04, 00:21
        albo koni zdechlych wrzucac???strasznie meczaca droga obali ;)
    • Gość: ? Re: czy ktos slyszal o czyms takim jak bron skala IP: *.chello.pl 21.04.04, 23:54
      www.cheniere.org/books/ferdelance/index.html
      • marcus_crassus no wlasnie,tyle ze nic z tego nie rozumiem :(((( 22.04.04, 00:27
        nie mam pojecia czy to jest mozliwe,co to sa za wzory etc...no nic...jak bede
        mial wolne poczytam sobie cos o Tesli bo wlasciwie to chyba na jakis jego
        odkryciach to bazuje a niewiele o nim tak powaznie wiem.
      • marcus_crassus troszke sprawdzilem - sadze ze pomieszano rozne 22.04.04, 01:37
        rzeczy - z jednej strony odkrycia Tesli ktory po wczytaniu sie w jego zyciorys
        rzeczywiscie byl geniuszem i jego prace mogly miec takze inne zastosowania
        militarne z drugiej strony zmasakrowanie tego tematu przez idiotow ktorzy w
        cala sprawe wladowali wszystko co sie rusza - a wiec zarowno katastrofe
        challengera jak i kola w zbozu ;)))))wiec zrobili z ciekawej sprawy
        kpine.system podobno jest wymieniany jako podobnie "niezwykly" jak HAARP ale o
        HAARPie czytalem w "Polsce zbrojnej" wiec raczej takie zupelnie SF to nie jest.

niestety nie ma materialow po polsku a slownictwo naukowe z dziedziny fizyki po
        angielsku jest mi raczej obce.szczegolnie ze wlasnie chodzi o ocene naukowa.

chyba najlatwiej bedzie o ocene prac Tesli zadac pytanie jakiemus fizykowi bo
        ciekawi mnie jedynie czy tego typu technologie sa w ogole realne czy moze to
        jednak zupelna bzdura.poniwaz na fizyce na tym poziomie jestem zielony nie mam
        pojecia jak to mozna oceniac.
    • Gość: Tomson A o jetpack-inflantary nie słyszałeś?? IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 22.04.04, 00:29
      Albo o chrono legionach?? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!! ;oD

marcus_crassus napisał:

> oraz ze jakos nawiazuje to Tesli.
      Za dużo redaleta crassulo, co w połączeniu ze stanem twego umysłu jest jak
      widzę zabójcze dla twojej psychiki. ;oD
    • Gość: Tomson Hej crassulka, a czy ta twoja tesla nie wyglądała IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 22.04.04, 00:38
      przypadkiem tak:
      www.cdmag.com/articles/027/167/shot5big.jpg
      albo w wersji pancernej:
      fireboul.narod.ru/games/TeslaTank.jpg
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!! ;oD

Jest ostrzeżenie by niegrać w red alerta gdy się cierpi na epilepsję czy coś
      takiego, ale przed szkodliwym oddziaływaniem na umysł nie ostrzegali. Możesz
      ich mućka zaskarżyć, przecież jesteś podobno prawnik. HAHAHAHAHAHA!!!!!! ;o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka