Dodaj do ulubionych

Polska o.plotka wedlug Altair

17.06.11, 15:52
www.altair.com.pl/cz-art-3423
Wiadomo ze jest zle,bedzie gorzej,ale ten styl pisania-miodzio.
Przy okazji konkurs-kto zupelnie wedlug wlasnego gustu znajdzie najlepsze zdanie. Ja zaczne od:
"W przetargu zwyciężył – zgodnie z politycznym zamówieniem – F-16C/D Block 52M+. Wielu z dawnych zwolenników opcji samolotów używanych, dziś chwali się tym sukcesem... Choć jest daleki od tego, co można było uzyskać, gdyby nie wasalna postawa wobec USA."
Obserwuj wątek
    • kstmrv Re: Polska o.plotka wedlug Altair 17.06.11, 16:01
      browiec1 napisał:

> www.altair.com.pl/cz-art-3423
      > Wiadomo ze jest zle,bedzie gorzej,ale ten styl pisania-miodzio.
      > Przy okazji konkurs-kto zupelnie wedlug wlasnego gustu znajdzie najlepsze zdani
      > e. Ja zaczne od:
      > "W przetargu zwyciężył – zgodnie z politycznym zamówieniem – F-16C/
      > D Block 52M+. Wielu z dawnych zwolenników opcji samolotów używanych, dziś chwal
      > i się tym sukcesem... Choć jest daleki od tego, co można było uzyskać, gdyby ni
      > e wasalna postawa wobec USA."

Bardziej interesującą informacją - aż pytałem matrka o jej potwierdzenie, a że nie dostałem odpowiedzi wiec to chyba prawda - jest to że rakieta PAC-3 kosztuje, w zależności od wersji (czy okrojona czy pełna), od 4 do 8 mln$.
      • anton_pl Re: Polska o.plotka wedlug Altair 17.06.11, 20:55
        Czego Browcu chcesz? - dobrze piszą - amerykańce wyprawiają u nas co tylko chcą - kazali rozwiązać WSI bo im konkurencje robiło to nasza pożal się Boże klasa polityczna w try miga to wykonała PiS razem z PO...
        Ja głosuję na PSL...
        Pozdrawiam!
        • browiec1 Re: Polska o.plotka wedlug Altair 18.06.11, 16:08
          Ale co to ma do przetargu na F-16? Bo widze zaczynasz isc w slady "rozumowania" Altairu. A ostrzegam,nie idz z Saba ta droga:)) Mozna oczywiscie nie lubic Stanow,ale zeby takie brednie w kazdym temacie dotyczacym USA wypisywac to trzeba byc debilem lub Altairem.
          Trzeba zawsze rozrozniac krytyke od krytykanctwa.
    • anton_pl Re: Polska o.plotka wedlug Altair 17.06.11, 20:59
      Ale co do niemieckich Patriotów to się z nimi nie zgadzam - należy je zakupić po okazyjnej cenie, nowe przecież będą ku...ko drogie, ale oni chyba coś lansują co ktoś tam w stodole klepie :)
      Pozdrawiam!

PS. Browcu nie bądź amerykańcem...)
      • browiec1 Re: Polska o.plotka wedlug Altair 18.06.11, 16:06
        Ze tak po przyjacielsku zapytam:co Ty za przeproszeniem pitolisz?:)
      • wiarusik Re: Polska o.plotka wedlug Altair 18.06.11, 16:32
        no tak, jak się kupi już te setki leopardów i hełmów, to zostanie kasa tylko na używane patrioty:P przecież wiadomo, że obrona przeciwlotnicza jest mniej potrzebna niż czołgi i hełmy. dowodzą tego wszystkie operacje NATO. a w tym MONie leżą i gruszki liczą...
        • browiec1 Re: Polska o.plotka wedlug Altair 19.06.11, 14:56
          "dowodzą tego wszystkie operacje NATO" - nie wiem czy chciales zazartowac czy nie,ale jakby nie patrzec to we wszystkich operacjach ktore NATO prowadzilo do tej pory czolgi i helmy byly wazniejsze od patriotow:)
          • bmc3i Re: Polska o.plotka wedlug Altair 19.06.11, 15:37
            browiec1 napisał:

> "dowodzą tego wszystkie operacje NATO" - nie wiem czy chciales zazartowac czy n
            > ie,ale jakby nie patrzec to we wszystkich operacjach ktore NATO prowadzilo do t
            > ej pory czolgi i helmy byly wazniejsze od patriotow:)

akurat w żadnej
            • browiec1 Re: Polska o.plotka wedlug Altair 20.06.11, 15:36
              Z niecierpliwoscia czekam na przyklady.
              • bmc3i Re: Polska o.plotka wedlug Altair 20.06.11, 16:05
                browiec1 napisał:

> Z niecierpliwoscia czekam na przyklady.

To Ty twierdzisz, wiec to ja czekam na przyklady operacji NATO w ktorych wazne były czołgi...
                ]
                • browiec1 Re: Polska o.plotka wedlug Altair 20.06.11, 19:07
                  To Ty zanegowales to co napisalem wiec chyba masz do tego podstawy?Poza tym ja napisalem ze w tych interwencjach czolgi i helmy byly wazniejsze niz patrioty.Dlaczego? Bo w kazdej brali udzial zolnieze w helmach a w niektorych wykorzystywano czolgi. O wykorzystaniu w nich patriotow nigdy nie slyszalem.
                  P.S.Oczywiscie najwazniejsze bylo lotnictwo.
    • bmc3i opis pomysłu 19.06.11, 14:01
      www.altair.com.pl/files/spec/2010/09/tarcza-mspo.pdf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka