Dodaj do ulubionych

Plany modernizacji wojsk lądowych

02.08.11, 15:23
Polecam publikację "Wyzwania modernizacyjne wojsk lądowych" z PWL 07/11:
polska-zbrojna.pl/index.php?option=com_rubberdoc&view=doc&id=546&format=raw&Itemid=111
Obserwuj wątek
    • mosze_zblisko_daleka Re: Plany modernizacji wojsk lądowych 02.08.11, 22:28
      Fajne, już "sprzedałem" kolegom...
      (oni zaczęli uczyć sie polski język)
      • swarozyc Re: Plany modernizacji wojsk lądowych 02.08.11, 23:27
        chcecie nas siłą zająć?
        • bmc3i Re: Plany modernizacji wojsk lądowych 02.08.11, 23:33
          swarozyc napisał:

> chcecie nas siłą zająć?
          >
          >

Chyba musieliby nas traktowac jako "ziemie odzyskane" :)
          • swarozyc Re: Plany modernizacji wojsk lądowych 02.08.11, 23:46
            już parę razy próbowali i w końcu się im udało..
            patrz "Judeopolonia"
            • mosze_zblisko_daleka Po-Lan-Ja... 03.08.11, 07:18
              Przypominam ze kiedyś pisałem tutaj ze Polska po heb. nazywa się Po-Lan-Ja co znaczy
              Tutaj Spal Pan... wiec reszta to już jest wasza ;-)
              • bmc3i Re: Po-Lan-Ja... 03.08.11, 09:51
                mosze_zblisko_daleka napisał:

> Przypominam ze kiedyś pisałem tutaj ze Polska po heb. nazywa się Po-Lan-Ja co z
                > naczy
                > Tutaj Spal Pan... wiec reszta to już jest wasza ;-)

Ja tam z pewna tęsknota patrzę na dawna kulture żydowską w Polsce. Może dlatego, ze kilkanascie razy czytałem jak Jankiel grał.
                • anton_pl Re: Po-Lan-Ja... 03.08.11, 10:36
                  Generał nie wspomniał nic o modernizacji czołgów, i o ewentualnym nowym BWP, z artykuły wynika też że jednostki wyposażone w Rosomaki dostaną też wozy dowodzenia i inne na tym samym podwoziu, moździerze również, ale już nie wspomniał ile przewiduje moździerzy na batalion?, chyba 6, chociaż jak bataliony są 4 kompanijne to powinno być 8 moździerzy...
                  • adam_al Re: Po-Lan-Ja... 03.08.11, 13:47
                    > Generał nie wspomniał nic o modernizacji czołgów, i o ewentualnym nowym BWP

W horyzoncie czasowym 2018r mowa jest tylko o trenażerach i symulatorach dla czołgistów. O BWP, czy też o platformie gąsienicowej -> Anders nie ma ani słowa.

Ciekawe jakie są plany ilościowe odnośnie środków rażenia dużego zasięgu czyli projektu Homar.

Podana jest dość konkretna informacja o rozpoczęciu zakupów pocisków Piorun - 2016, znaczy może niedługo zobaczymy na MSPO.

• swarozyc Re: Po-Lan-Ja... 03.08.11, 11:39
                polin.
                • kawitator program rozwoju 03.08.11, 17:10
                  Przeczytałem zalinkowane czasopismo. Zgodnie z przypuszczeniami znalazłem opracowania które nic nie różnią się opracowań rozwojowych większych firm. te same mechanizmy. Te same ograniczenia. Bardzo podobne problemy. Ciekawe jednak bo pokazuje realną mam nadzieję perspektywę.
                  Oczekuje krytycznych głosów szczególnie z pomorskiego :-))))
    • foton.3 Re: Plany modernizacji wojsk lądowych 10.08.11, 14:11
      Bardzo malo mozdzierzy ma polska armia, a to bardzo tania a skuteczna bron.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka