misza_kazak 16.07.12, 18:04 www.youtube.com/watch?v=Rhyh2zSmufk&feature=player_embedded#! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
profes79 Re: kiedy to wejdzie? n/t 17.07.12, 12:57 Prawdopodobnie pod koniec lipca - takie przynajmniej chodza słuchy. Interesuja mnie te trzy nowe mapy i 4k ekspa jaki dostane za zabrane z mojego T28 działa 85mm :) Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: kiedy to wejdzie? n/t 17.07.12, 20:23 profes79 napisał: > Prawdopodobnie pod koniec lipca - takie przynajmniej chodza słuchy. Interesuja > mnie te trzy nowe mapy i 4k ekspa jaki dostane za zabrane z mojego T28 działa 8 > 5mm :) Lepiej zacznij grindować SU-85, za ZiS-6S będzie można dostać 14,4k free exp. Na mapy bym się tak nie napalał, te nowe to żadna nowa jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: kiedy to wejdzie? n/t 17.07.12, 21:24 Zanim ja dojde do Su85 to wieki miną.... Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Nie wiem jak to jest, ale 18.07.12, 08:57 Wieki trwało zanim z T przeszedłem na TII. Sądziłem że z miesiąc albo dwa będę się bujał by dojąć do E-75. A tu po tygodniu mam już ponad połowę punktów doświadczenia. Inna sprawa to kredyty.... Na TII wychodze na zero. Chyba będę musiał przeprosić się z VK by uzbierać na E-75. PS gram na premium. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Nie wiem jak to jest, ale 20.07.12, 02:43 wkkr napisał: > Inna sprawa to kredyty.... Na TII wychodze na zero. Chyba będę musiał przeprosi > ć się z VK by uzbierać na E-75. Czołgi powyżej tieru V-VI mają tracić pieniądze bez konta premium, by zmusić graczy do wykupienia konta/czołgów premium i/lub grania moneymakerami na niższych tierach w celu zapewnienia odpowiedniego tłumu na randomach (inaczej byłaby dziura w środku stawki). > PS > gram na premium. Wspierasz Łukaszenkę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Nie wiem jak to jest, ale 20.07.12, 06:56 feel_good_inc napisał: > Wspierasz Łukaszenkę? ;) ====================== Dla równowagi raz w tygodniu obsikuję drzwi białoruskiej ambasady. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Nowe mapy same w sobie są interesujące. 18.07.12, 08:58 Ja tam lubię sobie pozwiedzać... :) Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: kiedy to wejdzie? n/t 18.07.12, 09:15 Ale zawsze nowy teren; czasami mam wrażenie, że losowator preferuje pewne mapy bo Prochorowkę znam już na pamięć a mapy typu Lotnisko widziałem może ze dwa - trzy razy. Oby ich tylko nie skopali tak, jak Smoczej Grani (jak w końcu ja wycofali to zapomniałem co to znaczy Red Scope). Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr A ja wpadłem w rozpacz gdy 18.07.12, 10:58 trzy razy z rzędu musiałem zdobywać wzgórze na Malinówce. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: A ja wpadłem w rozpacz gdy 25.07.12, 22:07 wkkr napisał: > trzy razy z rzędu musiałem zdobywać wzgórze na Malinówce. Bardzo ciekawe jest to, że w znaczącej liczbie wypadków graczy losuje dużo częściej po jednej stronie na danym typie mapy. Mnie np. notorycznie losuje jako obrońcę na Malinówce, dotyczy to zresztą wszystkich trybów. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A ja wpadłem w rozpacz gdy 02.08.12, 16:30 Wy naprawde tak krotko w WoT gracie ze nie znacie zasad jego dzialania,losowania map,skladu druzyn,rykoszetow badz przebic i wygranych?:) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr od 2 miesięcy gram dopiero 02.08.12, 21:41 mam pewne podejrzenia co do "losowości" tych zabiegów. Sądzę że są one równie "losowe" jak wygrane w automatach do gier. To jest biznes a biznes nie znosi przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: od 2 miesięcy gram dopiero 10.08.12, 07:42 browiec1 napisał: > Nie mylisz sie. ty wiesz na ten temat dokładnie tyle samo co ja. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: 0.7.5 WOT 02.08.12, 14:50 wkkr napisał: > StuG III stracił trochę na celności... :( Z jakim dzialem? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr generalnie na niekorzyść TD 02.08.12, 21:37 zmieniła się rozgrywka. Teraz walki są szybsze, bardziej dynamiczne. Nie da się za bardzo snajpić. Trzeba często zmieniać pozycję by nadążyć za pierwsza linią. Po za tym....E-75 StuGiem nie ustrzelę już teraz :( a wcześniej raz mi się to udało..... Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: generalnie na niekorzyść TD 02.08.12, 22:23 wkkr napisał: > zmieniła się rozgrywka. Teraz walki są szybsze, bardziej dynamiczne. Nie da się > za bardzo snajpić. Trzeba często zmieniać pozycję by nadążyć za pierwsza linią > . > Po za tym....E-75 StuGiem nie ustrzelę już teraz :( a wcześniej raz mi się to u > dało..... No mysle ze od tylu da sie przebic jesli bedziesz strzelal pod prostym katem. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: generalnie na niekorzyść TD 03.08.12, 06:47 misza_kazak napisał: > wkkr napisał: > > > zmieniła się rozgrywka. Teraz walki są szybsze, bardziej dynamiczne. Nie > da się > > za bardzo snajpić. Trzeba często zmieniać pozycję by nadążyć za pierwsza > linią > > . > > Po za tym....E-75 StuGiem nie ustrzelę już teraz :( a wcześniej raz mi si > ę to u > > dało..... > > No mysle ze od tylu da sie przebic jesli bedziesz strzelal pod prostym katem. -=========== A to ja wiem, raz już tak zrobiłem, ale problem w tym że teraz nie ma szans na to by w jednej walce zmalał się StuG i E-75 Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: generalnie na niekorzyść TD 03.08.12, 08:20 wkkr napisał: > A to ja wiem, raz już tak zrobiłem, ale problem w tym że teraz nie ma szans na > to by w jednej walce zmalał się StuG i E-75 No jesli bedziesz walczyl w platunie z czolgiem 7-8 tieru to bedziesz trafial na E-75, ale bedziesz na samym dole :) Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Narazie to ja jestem za cienki na 03.08.12, 10:44 wkkr napisał: > plutony, klany itd. Pluton sklada sie z 2 graczy i nie potrzebuje prema. Znajdz kolege, ktory gra w WOT i storzcie platun, to bedziecie grali razem. Tak jest fajniej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Narazie to ja jestem za cienki na 09.08.12, 19:00 na premce sa 3 miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Trailer 0.7.5 WOT 02.08.12, 16:24 Zajawki zawsze robia swietne,szkoda ze gra coraz bardziej skopana. Chwile po wprowadzeniu tej aktualizacju juz sie tluklem z nowymi dziesiatkami. A reszta czolgow zje.ana jak byla,szczegolnie tez cholerny Is-8 ktory powinien byc jednym z najlepszych czolgow a jest gorszy od niego chyba tylko Lee. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Trailer 0.7.5 WOT 02.08.12, 16:39 browiec1 napisał: > Zajawki zawsze robia swietne,szkoda ze gra coraz bardziej skopana. No wiesz, kazdy widzi po swojemu. Wg. mnie gra na odwrot staje sie coraz bardziej dopracowana i przyjemna do grania. Chwile po wp > rowadzeniu tej aktualizacju juz sie tluklem z nowymi dziesiatkami. I co ? W czym problem? Ludzie wiedzieli ze niedlugo beda nowe czolgi i specjalnie zbierali "expe" na nich. A reszta czo > lgow zje.ana jak byla,szczegolnie tez cholerny Is-8 ktory powinien byc jednym z > najlepszych czolgow a jest gorszy od niego chyba tylko Lee. Moze poprostu nie umiesz na nim grac ? :) Musisz zrozumiec pewien fakt - deweloperzy zawsze podtrzymywuja balans czolgow. Oni maja PELNA statystyke co do kazdego czolgu: skutecznosc, dochodnosc, ilosc fragow|trafien itd. Podczas testow maja na 90% zbalansowane nowe czolgi, a po jakims czasie po prostu dopracowuja balans. I jesli jakis czolg "wybija sie z rzedu" na plus albo na minus, to robia korekcje. Wiec, jesli u ciebie nie idzie na jakis czolgu gra, to znaczy tylko i wylacznie ze stosujesz niewlasciwa taktyke. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Nmmm 02.08.12, 21:47 To dlaczego w miarę przyzwoicie zaczynało mi się grac KT a po przesiadce na E-75 poniosłem totalną porażkę? Wiem że to nie wina czołgu ale podobnymi czołgami powinno się podobnie grać. A tu jest zupełnie inaczej... Jaki sen w tej sytuacji mają grzewka rozwojowe skoro za każdym razem trzeba czołgu uczyć się od nowa. Czołgi są bardzo podobne tylko E-75 lepszy. A mimo to musiałem odstawić go do garażu i żałuję że KT sprzedałem. Teraz sobie pomykam StuGiem i w miare jestem zadowolony.... Tylko szkoda tej celności. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Nmmm 02.08.12, 22:12 wkkr napisał: > To dlaczego w miarę przyzwoicie zaczynało mi się grac KT a po przesiadce na E-7 > 5 poniosłem totalną porażkę? Wiem że to nie wina czołgu ale podobnymi czołgami > powinno się podobnie grać. Nie koniecznie, E-75 trafia na czolgi wyzszego poziomu i jesli masz stokowe dzialo i wierze, to tego po prostu nei starcza na ten poziom. Kiedy doprowadzisz do topa to bedzie gralo sie znacznie przyjemniej. > A tu jest zupełnie inaczej... Jaki sen w tej sytuacji mają grzewka rozwojowe sk > oro za każdym razem trzeba czołgu uczyć się od nowa. Bo czolgi sa rozne. Dziala, opancerzenie, ruchliwosc itp. Kiedy niedawno ludzie pszeszli z T-54 na T-62A, to najpierw bylo wiele krzykow ze to jest szajz, a dopiero po kilku dniach ci sami ludzie powiedzieli ze czolg jest po prostu super... Bo po prostu trzeba na nim grac zupelnei inaczej niz na T-54 :)) Nie na bliski a na sredni dystans. > Czołgi są bardzo podobne tylko E-75 lepszy. A mimo to musiałem odstawić go do g > arażu i żałuję że KT sprzedałem. Doprowadz do topa i nie bedziesz zalowal. Chyba tak samo zalowales sie przechodzac z VK3601H na Tygrysa i z Tygrysa na KT :)) > Teraz sobie pomykam StuGiem i w miare jestem zadowolony.... Tylko szkoda tej ce > lności. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Przesiadka z T na KT była 03.08.12, 06:49 jak wyjście z piekła i wstąpienie do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Przesiadka z T na KT była 03.08.12, 08:17 wkkr napisał: > jak wyjście z piekła i wstąpienie do nieba. A dla mnie pieklem byla gra na stokowym Tygrysie z jego slaba wierza i 75mm dzialem. Ale gdy doszedlem do topa to bylo super. U mniej na Tyfrysie najlepsza statystyka wygranych walk :) KT w bazie jest znacznie bardziej przyjemny niz T w bazie, bo ma przyzwoita 88 armate z topowego T i moze przebijac czolgi 8-9 tieru. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Przesiadka z T na KT była 09.08.12, 19:02 Ta,to macie szczescie ze nie graliscie na tigrze zanim amunicje wprowadzili dla niego,masakra byla.A KT chyba oslabili ostatnio,nie wiem,bo ja juz e 100 musze kupic i kase zbieram,wiec glopwy nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Przesiadka z T na KT była 10.08.12, 10:25 browiec1 napisał: > Ta,to macie szczescie ze nie graliscie na tigrze zanim amunicje wprowadzili dla > niego,masakra byla. O jaka amunicje chodzi? Premianle ppanc? Ja gram zwyklymi pociskami. > A KT chyba oslabili ostatnio,nie wiem,bo ja juz e 100 musze > kupic i kase zbieram,wiec glopwy nie dam. No ja nie zauwazylem pogorszenia - gra sie bardzo przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Nmmm 10.08.12, 07:45 browiec1 napisał: > E 75 jest bardzo dobry. ===== Nie zaprzeczam, ale dla mnie przesiadka z KT na E-75 to tragedia byla. Teraz na E-75 gram minimalnie - tylko tyle by wszystko zbadać. Potem sprzedam i odkupie TK. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Trailer 0.7.5 WOT 09.08.12, 18:57 To tier 9 a przebija go prawie wszystko,z takim M103 nie ma porownania.A jak pisalem to powinien byc masakrator. P.S.Widziales juz? www.youtube.com/watch?v=hTYtOe_fru4&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: jaki masz nick? 09.08.12, 19:07 Ja czy Miszka? P.S.Jak podekspisz zapraszam do klanu:) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr jaki ty masz nick 10.08.12, 07:47 Raczej zmniejszę zaangażowanie w tę grę a nie zwiększę. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Ktos widzial samoloty?? 03.08.12, 22:25 Czy ktos z forumowych graczy WOT widzial samoloty w nowej mapie arabskiej (nie pamietam jak sie nazywa - ta z morzem ?? Ja dzis przypadkiem zaquwazylem latajacy tam Me-109 :)) CZy to moze test samolotow z World Of Warplanes w WOT ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ktos widzial samoloty?? 09.08.12, 18:59 No ja gralem na testach WoW,el haluf zdaje sie tam jest,docelowo ma byc polaczona akcja na ziemi i w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak 0.8.0 09.08.12, 20:48 www.youtube.com/watch?v=NjX8ieWogZQ&feature=player_embedded Zapowiada sie ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: 0.8.0 09.08.12, 23:02 browiec1 napisał: > Przeca dalem juz:P Przegapilem :)) Obecuja ze wyjdzie we wrzesniu! CZekam z niecierpliwoscia! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik ELC AMX 10.08.12, 00:17 Co za czołg! Najlepsza zabawka w WOT. Dzisiaj bez premium ponad 1300 punktów zdobyłem w jednej bitwie. 3 zniszczone, 5 uszkodzonych, 12 wykrytych i ani jednego trafienia :) Każdy samotny czołg, który dorwę na bezpośrednią odległość jest nieżywy. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Małe francuskie gó... 10.08.12, 07:59 Żaden czołg mnie tak nie wqrwił jak to cudo. Stugiem daję radę nawet T-50/2. to coś natomiast jest piekielnie trudne do trafienia z racji niewielkich rozmiarów. Do tej pory tylko jeden taki czołg ustrzeliłem. Kiedyś taki francuski dziad wyspotował wszystkich obrońców na Malinówce. Jeździł sobie bezkarnie poniżej skarpy.... Masakra... w końcu wszyscy obrońcy próbowali go zliwidować i nie dali rady. PS Na pewno twórcy gry obetną jego możliwości przy najbliższej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: ELC AMX 10.08.12, 10:24 wielki_czarownik napisał: > Co za czołg! Najlepsza zabawka w WOT. Dzisiaj bez premium ponad 1300 punktów zd > obyłem w jednej bitwie. 3 zniszczone, 5 uszkodzonych, 12 wykrytych i ani jedneg > o trafienia :) > Każdy samotny czołg, który dorwę na bezpośrednią odległość jest nieżywy. No nie wiem. Ja na nim wiecej niz 2 czolgi za raz nie niszczylem. Ogolnie to szybki AT z kartonowym pancerzem. Ale ja dopiero 10 walk na nim stoczyl ) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr jemu pancerz do niczego nie jest potrzebny 10.08.12, 12:25 jeśli jest w ruchu to trafienie jego graniczy z cudem. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: jemu pancerz do niczego nie jest potrzebny 10.08.12, 12:34 wkkr napisał: > jeśli jest w ruchu to trafienie jego graniczy z cudem. No ja kilka razy w niego trafialem i to za pierwszym razem :) Inna sprawa ze 2 razy moj pocisk z 105mm dziala T34 rykoszetowal przy bocznym traifeniu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr A ile razy nie trafiłeś? 10.08.12, 13:03 Ja tez parę razy trafiłem ale to co zrobił ten czołg z drużyną broniąca się na Malinówce to po prostu skandal. Facet sobie jeździł bezczelnie w tą i z powrotem a my jak te ostatnie pacany usiłowaliśmy go zniszczyć, a w tym czasie wroga arta nas eliminowała po kolei. Taka gra traci sens. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: A ile razy nie trafiłeś? 10.08.12, 13:26 wkkr napisał: > Ja tez parę razy trafiłem ale to co zrobił ten czołg z drużyną broniąca się na > Malinówce to po prostu skandal. Facet sobie jeździł bezczelnie w tą i z powrote > m a my jak te ostatnie pacany usiłowaliśmy go zniszczyć, a w tym czasie wroga a > rta nas eliminowała po kolei. > Taka gra traci sens. No na malinowce ciezko kazdy szybki czolg zatrzymac. I tutaj T-50-2 jest znacznie straszniejszy niz AMX, bo posiada normalna i do tego szybko opracajaca sie wierze z szybkostrzelnymi i morderczymi Zis-4 i Sz-37. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Z T-50/2 10.08.12, 13:44 to ja sobie w miarę radzę nawet Stugiem. Trzeba sie wykazać oczywiście refleksem i niezłą intuicją. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: ELC AMX 24.09.12, 10:57 No i sobie sprawiłem to francuskie g***. Wrażenia niezapomniane.... Jazda może gorsza niż T-50/2 ale za to można sobie pozwolić na znacznie więcej ryzyka. No i to działo które bez problemu radzi sobie z wyższymi tierami. Przerażające jest to że można się do niego dorwać po jednym dniu gry zaczynając od zera..... Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: ELC AMX 25.09.12, 23:52 Chwilowo to duza czesc graczy jest tak wkur.iona na WG,ze to ich najmniejszy problem,za to spory dla WG.Maja szczescie ze sporo osob przed banami na nich zaglosowala. forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/148648-ruszamy-do-walki-o-golden-joystick/page__st__280 I jeszcze interia360.pl/artykul/najwieksza-armia-pancerna-swiata-istnieje-w-intrenecie,57023 Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Ciekawe kiedy dopuszczą pospólstwo 10.08.12, 12:32 Zgłosiłem się ale nikt nie odpowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Ciekawe kiedy dopuszczą pospólstwo 10.08.12, 14:05 Wrażenia dobre, szczególnie walki 1vs1 na myśliwce. Osobiście zaczynam zbierać na Ił-2 . Ale jak na razie jest niedopracowana. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Ciekawe kiedy dopuszczą pospólstwo 26.09.12, 00:17 Gra jest niezła, jeśli jeszcze ludzie między sobą zaczną współpracować taktycznie , typu ochrona bazy oraz krycie dupy szturmowcom , to zabawa lepsza niż WoT . Mój Ił-2 wymiata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ciekawe kiedy dopuszczą pospólstwo 27.09.12, 21:37 Tyle ze jak pisalem kiedys,bez odpowiedniego sprzetu do symulatorow szkoda sie za nia brac. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Najnowszy filmik 19.08.12, 01:49 world-of-tanks.eu/aktualnosci/-712--nowy-film-o-najwnoszych-zmianach-w-world-of-tanks/ Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Najnowszy filmik 19.08.12, 01:52 Juz o nim przedwczoraj pisalem :) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Najnowszy filmik 22.08.12, 19:07 A to nowa maszyna ktora bedzie w kolejnej aktualizacji www.joemonster.org/p/857278/size/oryg Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak GLobalny patch 0.9.0 27.03.14, 17:58 worldoftanks.ru/ru/news/1/9_0_common_test_first_stage/ Wido z nowa fizyka, grafika i, najwazneijsze, nowy "historyczny" tryb. Odpowiedz Link Zgłoś