Dodaj do ulubionych

Trailer 0.7.5 WOT

16.07.12, 18:04
www.youtube.com/watch?v=Rhyh2zSmufk&feature=player_embedded#!
Obserwuj wątek
    • wkkr kiedy to wejdzie? n/t 17.07.12, 08:36

• profes79 Re: kiedy to wejdzie? n/t 17.07.12, 12:57
        Prawdopodobnie pod koniec lipca - takie przynajmniej chodza słuchy. Interesuja mnie te trzy nowe mapy i 4k ekspa jaki dostane za zabrane z mojego T28 działa 85mm :)
        • feel_good_inc Re: kiedy to wejdzie? n/t 17.07.12, 20:23
          profes79 napisał:
          > Prawdopodobnie pod koniec lipca - takie przynajmniej chodza słuchy. Interesuja
          > mnie te trzy nowe mapy i 4k ekspa jaki dostane za zabrane z mojego T28 działa 8
          > 5mm :)

Lepiej zacznij grindować SU-85, za ZiS-6S będzie można dostać 14,4k free exp.
          Na mapy bym się tak nie napalał, te nowe to żadna nowa jakość.
          • profes79 Re: kiedy to wejdzie? n/t 17.07.12, 21:24
            Zanim ja dojde do Su85 to wieki miną....
            • wkkr Nie wiem jak to jest, ale 18.07.12, 08:57
              Wieki trwało zanim z T przeszedłem na TII.
              Sądziłem że z miesiąc albo dwa będę się bujał by dojąć do E-75.
              A tu po tygodniu mam już ponad połowę punktów doświadczenia.
              Inna sprawa to kredyty.... Na TII wychodze na zero. Chyba będę musiał przeprosić się z VK by uzbierać na E-75.
              PS
              gram na premium.
              • feel_good_inc Re: Nie wiem jak to jest, ale 20.07.12, 02:43
                wkkr napisał:
                > Inna sprawa to kredyty.... Na TII wychodze na zero. Chyba będę musiał przeprosi
                > ć się z VK by uzbierać na E-75.

Czołgi powyżej tieru V-VI mają tracić pieniądze bez konta premium, by zmusić graczy do wykupienia konta/czołgów premium i/lub grania moneymakerami na niższych tierach w celu zapewnienia odpowiedniego tłumu na randomach (inaczej byłaby dziura w środku stawki).

> PS
                > gram na premium.

Wspierasz Łukaszenkę? ;)
                • wkkr Re: Nie wiem jak to jest, ale 20.07.12, 06:56
                  feel_good_inc napisał:
                  > Wspierasz Łukaszenkę? ;)
                  ======================
                  Dla równowagi raz w tygodniu obsikuję drzwi białoruskiej ambasady.

• wkkr Nowe mapy same w sobie są interesujące. 18.07.12, 08:58
            Ja tam lubię sobie pozwiedzać... :)
          • profes79 Re: kiedy to wejdzie? n/t 18.07.12, 09:15
            Ale zawsze nowy teren; czasami mam wrażenie, że losowator preferuje pewne mapy bo Prochorowkę znam już na pamięć a mapy typu Lotnisko widziałem może ze dwa - trzy razy.

Oby ich tylko nie skopali tak, jak Smoczej Grani (jak w końcu ja wycofali to zapomniałem co to znaczy Red Scope).
            • wkkr A ja wpadłem w rozpacz gdy 18.07.12, 10:58
              trzy razy z rzędu musiałem zdobywać wzgórze na Malinówce.
              • feel_good_inc Re: A ja wpadłem w rozpacz gdy 25.07.12, 22:07
                wkkr napisał:
                > trzy razy z rzędu musiałem zdobywać wzgórze na Malinówce.

Bardzo ciekawe jest to, że w znaczącej liczbie wypadków graczy losuje dużo częściej po jednej stronie na danym typie mapy. Mnie np. notorycznie losuje jako obrońcę na Malinówce, dotyczy to zresztą wszystkich trybów.
                • browiec1 Re: A ja wpadłem w rozpacz gdy 02.08.12, 16:30
                  Wy naprawde tak krotko w WoT gracie ze nie znacie zasad jego dzialania,losowania map,skladu druzyn,rykoszetow badz przebic i wygranych?:)
                  • wkkr od 2 miesięcy gram dopiero 02.08.12, 21:41
                    mam pewne podejrzenia co do "losowości" tych zabiegów.
                    Sądzę że są one równie "losowe" jak wygrane w automatach do gier.
                    To jest biznes a biznes nie znosi przypadku.
                    • browiec1 Re: od 2 miesięcy gram dopiero 09.08.12, 19:04
                      Nie mylisz sie.
                      • wkkr Re: od 2 miesięcy gram dopiero 10.08.12, 07:42
                        browiec1 napisał:

> Nie mylisz sie.

ty wiesz na ten temat dokładnie tyle samo co ja.
    • wkkr 0.7.5 WOT 02.08.12, 14:03
      StuG III stracił trochę na celności... :(
      • misza_kazak Re: 0.7.5 WOT 02.08.12, 14:50
        wkkr napisał:

> StuG III stracił trochę na celności... :(

Z jakim dzialem?
        • wkkr najlepszym n/t 02.08.12, 21:34

• wkkr generalnie na niekorzyść TD 02.08.12, 21:37
          zmieniła się rozgrywka. Teraz walki są szybsze, bardziej dynamiczne. Nie da się za bardzo snajpić. Trzeba często zmieniać pozycję by nadążyć za pierwsza linią.
          Po za tym....E-75 StuGiem nie ustrzelę już teraz :( a wcześniej raz mi się to udało.....
          • misza_kazak Re: generalnie na niekorzyść TD 02.08.12, 22:23
            wkkr napisał:

> zmieniła się rozgrywka. Teraz walki są szybsze, bardziej dynamiczne. Nie da się
            > za bardzo snajpić. Trzeba często zmieniać pozycję by nadążyć za pierwsza linią
            > .
            > Po za tym....E-75 StuGiem nie ustrzelę już teraz :( a wcześniej raz mi się to u
            > dało.....

No mysle ze od tylu da sie przebic jesli bedziesz strzelal pod prostym katem.
            • wkkr Re: generalnie na niekorzyść TD 03.08.12, 06:47
              misza_kazak napisał:

> wkkr napisał:
              >
              > > zmieniła się rozgrywka. Teraz walki są szybsze, bardziej dynamiczne. Nie
              > da się
              > > za bardzo snajpić. Trzeba często zmieniać pozycję by nadążyć za pierwsza
              > linią
              > > .
              > > Po za tym....E-75 StuGiem nie ustrzelę już teraz :( a wcześniej raz mi si
              > ę to u
              > > dało.....
              >
              > No mysle ze od tylu da sie przebic jesli bedziesz strzelal pod prostym katem.
              -===========
              A to ja wiem, raz już tak zrobiłem, ale problem w tym że teraz nie ma szans na to by w jednej walce zmalał się StuG i E-75
              • misza_kazak Re: generalnie na niekorzyść TD 03.08.12, 08:20
                wkkr napisał:

> A to ja wiem, raz już tak zrobiłem, ale problem w tym że teraz nie ma szans na
                > to by w jednej walce zmalał się StuG i E-75

No jesli bedziesz walczyl w platunie z czolgiem 7-8 tieru to bedziesz trafial na E-75, ale bedziesz na samym dole :)
                • wkkr Narazie to ja jestem za cienki na 03.08.12, 10:01
                  plutony, klany itd.
                  • misza_kazak Re: Narazie to ja jestem za cienki na 03.08.12, 10:44
                    wkkr napisał:

> plutony, klany itd.

Pluton sklada sie z 2 graczy i nie potrzebuje prema.
                    Znajdz kolege, ktory gra w WOT i storzcie platun, to bedziecie grali razem. Tak jest fajniej. :)
                    • browiec1 Re: Narazie to ja jestem za cienki na 09.08.12, 19:00
                      na premce sa 3 miejsca.
    • browiec1 Re: Trailer 0.7.5 WOT 02.08.12, 16:24
      Zajawki zawsze robia swietne,szkoda ze gra coraz bardziej skopana. Chwile po wprowadzeniu tej aktualizacju juz sie tluklem z nowymi dziesiatkami. A reszta czolgow zje.ana jak byla,szczegolnie tez cholerny Is-8 ktory powinien byc jednym z najlepszych czolgow a jest gorszy od niego chyba tylko Lee.
      • misza_kazak Re: Trailer 0.7.5 WOT 02.08.12, 16:39
        browiec1 napisał:

> Zajawki zawsze robia swietne,szkoda ze gra coraz bardziej skopana.

No wiesz, kazdy widzi po swojemu.
        Wg. mnie gra na odwrot staje sie coraz bardziej dopracowana i przyjemna do grania.

Chwile po wp
        > rowadzeniu tej aktualizacju juz sie tluklem z nowymi dziesiatkami.

I co ? W czym problem? Ludzie wiedzieli ze niedlugo beda nowe czolgi i specjalnie zbierali "expe" na nich.

A reszta czo
        > lgow zje.ana jak byla,szczegolnie tez cholerny Is-8 ktory powinien byc jednym z
        > najlepszych czolgow a jest gorszy od niego chyba tylko Lee.

Moze poprostu nie umiesz na nim grac ? :)
        Musisz zrozumiec pewien fakt - deweloperzy zawsze podtrzymywuja balans czolgow. Oni maja PELNA statystyke co do kazdego czolgu: skutecznosc, dochodnosc, ilosc fragow|trafien itd.
        Podczas testow maja na 90% zbalansowane nowe czolgi, a po jakims czasie po prostu dopracowuja balans. I jesli jakis czolg "wybija sie z rzedu" na plus albo na minus, to robia korekcje.

Wiec, jesli u ciebie nie idzie na jakis czolgu gra, to znaczy tylko i wylacznie ze stosujesz niewlasciwa taktyke.
        • wkkr Nmmm 02.08.12, 21:47
          To dlaczego w miarę przyzwoicie zaczynało mi się grac KT a po przesiadce na E-75 poniosłem totalną porażkę? Wiem że to nie wina czołgu ale podobnymi czołgami powinno się podobnie grać.
          A tu jest zupełnie inaczej... Jaki sen w tej sytuacji mają grzewka rozwojowe skoro za każdym razem trzeba czołgu uczyć się od nowa.
          Czołgi są bardzo podobne tylko E-75 lepszy. A mimo to musiałem odstawić go do garażu i żałuję że KT sprzedałem.
          Teraz sobie pomykam StuGiem i w miare jestem zadowolony.... Tylko szkoda tej celności.
          • misza_kazak Re: Nmmm 02.08.12, 22:12
            wkkr napisał:

> To dlaczego w miarę przyzwoicie zaczynało mi się grac KT a po przesiadce na E-7
            > 5 poniosłem totalną porażkę? Wiem że to nie wina czołgu ale podobnymi czołgami
            > powinno się podobnie grać.

Nie koniecznie, E-75 trafia na czolgi wyzszego poziomu i jesli masz stokowe dzialo i wierze, to tego po prostu nei starcza na ten poziom. Kiedy doprowadzisz do topa to bedzie gralo sie znacznie przyjemniej.

> A tu jest zupełnie inaczej... Jaki sen w tej sytuacji mają grzewka rozwojowe sk
            > oro za każdym razem trzeba czołgu uczyć się od nowa.

Bo czolgi sa rozne. Dziala, opancerzenie, ruchliwosc itp.
            Kiedy niedawno ludzie pszeszli z T-54 na T-62A, to najpierw bylo wiele krzykow ze to jest szajz, a dopiero po kilku dniach ci sami ludzie powiedzieli ze czolg jest po prostu super... Bo po prostu trzeba na nim grac zupelnei inaczej niz na T-54 :)) Nie na bliski a na sredni dystans.

> Czołgi są bardzo podobne tylko E-75 lepszy. A mimo to musiałem odstawić go do g
            > arażu i żałuję że KT sprzedałem.

Doprowadz do topa i nie bedziesz zalowal.
            Chyba tak samo zalowales sie przechodzac z VK3601H na Tygrysa i z Tygrysa na KT :))

> Teraz sobie pomykam StuGiem i w miare jestem zadowolony.... Tylko szkoda tej ce
            > lności.
            • wkkr Przesiadka z T na KT była 03.08.12, 06:49
              jak wyjście z piekła i wstąpienie do nieba.
              • misza_kazak Re: Przesiadka z T na KT była 03.08.12, 08:17
                wkkr napisał:

> jak wyjście z piekła i wstąpienie do nieba.

A dla mnie pieklem byla gra na stokowym Tygrysie z jego slaba wierza i 75mm dzialem. Ale gdy doszedlem do topa to bylo super. U mniej na Tyfrysie najlepsza statystyka wygranych walk :) KT w bazie jest znacznie bardziej przyjemny niz T w bazie, bo ma przyzwoita 88 armate z topowego T i moze przebijac czolgi 8-9 tieru.
                • browiec1 Re: Przesiadka z T na KT była 09.08.12, 19:02
                  Ta,to macie szczescie ze nie graliscie na tigrze zanim amunicje wprowadzili dla niego,masakra byla.A KT chyba oslabili ostatnio,nie wiem,bo ja juz e 100 musze kupic i kase zbieram,wiec glopwy nie dam.
                  • misza_kazak Re: Przesiadka z T na KT była 10.08.12, 10:25
                    browiec1 napisał:

> Ta,to macie szczescie ze nie graliscie na tigrze zanim amunicje wprowadzili dla
                    > niego,masakra byla.

O jaka amunicje chodzi? Premianle ppanc? Ja gram zwyklymi pociskami.

> A KT chyba oslabili ostatnio,nie wiem,bo ja juz e 100 musze
                    > kupic i kase zbieram,wiec glopwy nie dam.

No ja nie zauwazylem pogorszenia - gra sie bardzo przyjemnie.
            • browiec1 Re: Nmmm 09.08.12, 19:06
              E 75 jest bardzo dobry.
              • wkkr Re: Nmmm 10.08.12, 07:45
                browiec1 napisał:

> E 75 jest bardzo dobry.
                =====
                Nie zaprzeczam, ale dla mnie przesiadka z KT na E-75 to tragedia byla.
                Teraz na E-75 gram minimalnie - tylko tyle by wszystko zbadać. Potem sprzedam i odkupie TK.
        • browiec1 Re: Trailer 0.7.5 WOT 09.08.12, 18:57
          To tier 9 a przebija go prawie wszystko,z takim M103 nie ma porownania.A jak pisalem to powinien byc masakrator.
          P.S.Widziales juz?
          www.youtube.com/watch?v=hTYtOe_fru4&feature=player_embedded
      • wkkr jaki masz nick? 02.08.12, 21:48
        • browiec1 Re: jaki masz nick? 09.08.12, 19:07
          Ja czy Miszka?
          P.S.Jak podekspisz zapraszam do klanu:)
          • wkkr jaki ty masz nick 10.08.12, 07:47
            Raczej zmniejszę zaangażowanie w tę grę a nie zwiększę.
    • misza_kazak Ktos widzial samoloty?? 03.08.12, 22:25
      Czy ktos z forumowych graczy WOT widzial samoloty w nowej mapie arabskiej (nie pamietam jak sie nazywa - ta z morzem ?? Ja dzis przypadkiem zaquwazylem latajacy tam Me-109 :))
      CZy to moze test samolotow z World Of Warplanes w WOT ? :)
      • wkkr widziałem ale dopiero za drugim razem n/t 03.08.12, 22:33
      • browiec1 Re: Ktos widzial samoloty?? 09.08.12, 18:59
        No ja gralem na testach WoW,el haluf zdaje sie tam jest,docelowo ma byc polaczona akcja na ziemi i w powietrzu.
        • wkkr Niby jak? 10.08.12, 07:48
          Przecież Mapy lotnicze mająbyć znacznie większe.
    • misza_kazak 0.8.0 09.08.12, 20:48
      www.youtube.com/watch?v=NjX8ieWogZQ&feature=player_embedded
      Zapowiada sie ciekawie
      • browiec1 Re: 0.8.0 09.08.12, 20:51
        Przeca dalem juz:P
        • misza_kazak Re: 0.8.0 09.08.12, 23:02
          browiec1 napisał:

> Przeca dalem juz:P

Przegapilem :)) Obecuja ze wyjdzie we wrzesniu! CZekam z niecierpliwoscia!
    • wielki_czarownik ELC AMX 10.08.12, 00:17
      Co za czołg! Najlepsza zabawka w WOT. Dzisiaj bez premium ponad 1300 punktów zdobyłem w jednej bitwie. 3 zniszczone, 5 uszkodzonych, 12 wykrytych i ani jednego trafienia :)
      Każdy samotny czołg, który dorwę na bezpośrednią odległość jest nieżywy.
      • wkkr Małe francuskie gó... 10.08.12, 07:59
        Żaden czołg mnie tak nie wqrwił jak to cudo.
        Stugiem daję radę nawet T-50/2.
        to coś natomiast jest piekielnie trudne do trafienia z racji niewielkich rozmiarów. Do tej pory tylko jeden taki czołg ustrzeliłem.
        Kiedyś taki francuski dziad wyspotował wszystkich obrońców na Malinówce.
        Jeździł sobie bezkarnie poniżej skarpy.... Masakra... w końcu wszyscy obrońcy próbowali go zliwidować i nie dali rady.
        PS
        Na pewno twórcy gry obetną jego możliwości przy najbliższej okazji.
      • misza_kazak Re: ELC AMX 10.08.12, 10:24
        wielki_czarownik napisał:

> Co za czołg! Najlepsza zabawka w WOT. Dzisiaj bez premium ponad 1300 punktów zd
        > obyłem w jednej bitwie. 3 zniszczone, 5 uszkodzonych, 12 wykrytych i ani jedneg
        > o trafienia :)
        > Każdy samotny czołg, który dorwę na bezpośrednią odległość jest nieżywy.

No nie wiem. Ja na nim wiecej niz 2 czolgi za raz nie niszczylem. Ogolnie to szybki AT z kartonowym pancerzem.
        Ale ja dopiero 10 walk na nim stoczyl )
        • wkkr jemu pancerz do niczego nie jest potrzebny 10.08.12, 12:25
          jeśli jest w ruchu to trafienie jego graniczy z cudem.
          • misza_kazak Re: jemu pancerz do niczego nie jest potrzebny 10.08.12, 12:34
            wkkr napisał:

> jeśli jest w ruchu to trafienie jego graniczy z cudem.

No ja kilka razy w niego trafialem i to za pierwszym razem :) Inna sprawa ze 2 razy moj pocisk z 105mm dziala T34 rykoszetowal przy bocznym traifeniu :))
            • wkkr A ile razy nie trafiłeś? 10.08.12, 13:03
              Ja tez parę razy trafiłem ale to co zrobił ten czołg z drużyną broniąca się na Malinówce to po prostu skandal. Facet sobie jeździł bezczelnie w tą i z powrotem a my jak te ostatnie pacany usiłowaliśmy go zniszczyć, a w tym czasie wroga arta nas eliminowała po kolei.
              Taka gra traci sens.
              • misza_kazak Re: A ile razy nie trafiłeś? 10.08.12, 13:26
                wkkr napisał:

> Ja tez parę razy trafiłem ale to co zrobił ten czołg z drużyną broniąca się na
                > Malinówce to po prostu skandal. Facet sobie jeździł bezczelnie w tą i z powrote
                > m a my jak te ostatnie pacany usiłowaliśmy go zniszczyć, a w tym czasie wroga a
                > rta nas eliminowała po kolei.
                > Taka gra traci sens.

No na malinowce ciezko kazdy szybki czolg zatrzymac. I tutaj T-50-2 jest znacznie straszniejszy niz AMX, bo posiada normalna i do tego szybko opracajaca sie wierze z szybkostrzelnymi i morderczymi Zis-4 i Sz-37.
                • wkkr Z T-50/2 10.08.12, 13:44
                  to ja sobie w miarę radzę nawet Stugiem.
                  Trzeba sie wykazać oczywiście refleksem i niezłą intuicją.
      • wkkr Re: ELC AMX 24.09.12, 10:57
        No i sobie sprawiłem to francuskie g***.
        Wrażenia niezapomniane.... Jazda może gorsza niż T-50/2 ale za to można sobie pozwolić na znacznie więcej ryzyka. No i to działo które bez problemu radzi sobie z wyższymi tierami.
        Przerażające jest to że można się do niego dorwać po jednym dniu gry zaczynając od zera.....
        • browiec1 Re: ELC AMX 25.09.12, 23:52
          Chwilowo to duza czesc graczy jest tak wkur.iona na WG,ze to ich najmniejszy problem,za to spory dla WG.Maja szczescie ze sporo osob przed banami na nich zaglosowala.
          forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/148648-ruszamy-do-walki-o-golden-joystick/page__st__280
          I jeszcze
          interia360.pl/artykul/najwieksza-armia-pancerna-swiata-istnieje-w-intrenecie,57023
    • o333 World of Warplanes 10.08.12, 00:35
      Własnie sobie instaluję ;)
      • wkkr Ciekawe kiedy dopuszczą pospólstwo 10.08.12, 12:32
        Zgłosiłem się ale nikt nie odpowiedział.
        • o333 Re: Ciekawe kiedy dopuszczą pospólstwo 10.08.12, 14:05
          Wrażenia dobre, szczególnie walki 1vs1 na myśliwce. Osobiście zaczynam zbierać na Ił-2 . Ale jak na razie jest niedopracowana.
          • o333 Re: Ciekawe kiedy dopuszczą pospólstwo 26.09.12, 00:17
            Gra jest niezła, jeśli jeszcze ludzie między sobą zaczną współpracować taktycznie , typu ochrona bazy oraz krycie dupy szturmowcom , to zabawa lepsza niż WoT . Mój Ił-2 wymiata ;)
            • browiec1 Re: Ciekawe kiedy dopuszczą pospólstwo 27.09.12, 21:37
              Tyle ze jak pisalem kiedys,bez odpowiedniego sprzetu do symulatorow szkoda sie za nia brac.
    • browiec1 Najnowszy filmik 19.08.12, 01:49
      world-of-tanks.eu/aktualnosci/-712--nowy-film-o-najwnoszych-zmianach-w-world-of-tanks/
      • misza_kazak Re: Najnowszy filmik 19.08.12, 01:52
        Juz o nim przedwczoraj pisalem :)
        • browiec1 Re: Najnowszy filmik 22.08.12, 19:07
          A to nowa maszyna ktora bedzie w kolejnej aktualizacji
          www.joemonster.org/p/857278/size/oryg
    • misza_kazak GLobalny patch 0.9.0 27.03.14, 17:58
      worldoftanks.ru/ru/news/1/9_0_common_test_first_stage/

Wido z nowa fizyka, grafika i, najwazneijsze, nowy "historyczny" tryb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka