maccard.3 10.08.12, 18:40 Zlikwidujmy armię bo jest za droga? Swoje zdanie na ten temat wyraziłem w komentarzu pod artykułem. Chyba, że Gadzinowskiemu nie chodziło o armię, a jedynie o kopnięcie Komorowskiego? To ostatnio takie modne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szto_tawariszczi Re: Gadzinowski walczy o pokój 10.08.12, 20:35 A to mamy jeszcze jakąś armię??? Ja jestem z Krakowa, Kraków 100 lat temu był wielką nadgraniczną twierdzą cesarską, jego załoga była mniej więcej liczebnie taka jak polska armia dziś /chodzi mi o jednostki liniowe, odliczam z ogólnego stanu 3/4 - czyli urzędników w mundurach z różnych sztabów, komend i operetkowych dowództw.... Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Gadzinowski walczy o pokój 10.08.12, 20:58 szto_tawariszczi napisał: > A to mamy jeszcze jakąś armię??? > > Ja jestem z Krakowa, > > Kraków 100 lat temu był wielką nadgraniczną twierdzą cesarską, > > jego załoga była mniej więcej liczebnie taka jak polska armia dziś > /chodzi mi o jednostki liniowe, odliczam z ogólnego stanu 3/4 - czyli urzędnikó > w w mundurach > z różnych sztabów, komend i operetkowych dowództw.... Ale to była armia bardzo operetkowa nawet tak bardzo jak operetkowa jest armia rosyjska, która potrafii niszczyc tylko zakładników na Dubrowce i w Biesłąnie ..., bo sami terrorysci juz za silni na rosyjska armie:))) Gruzja tez za silna dla kacapów jak sie przekonalismy:)) To i my mozemy miec armie taka jaka mamy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
szto_tawariszczi Re: Gadzinowski walczy o pokój 10.08.12, 22:28 operetkowa ? w końcu "rozebrała" Polskę, a w I wojnie /z problemami przyznaję i głównie przy pomocy innej armii cesarskiej / jednak pokonała armię rosyjską.... Odpowiedz Link Zgłoś