Dodaj do ulubionych

Trotyl na wraku tupolewa

30.10.12, 08:34
www.rp.pl/artykul/459542,947282-Trotyl-na-wraku-tupolewa.html
Takę informację podała dzisiaj Rzeczpospolita - jak napisał jeden z internautów: "jeśli ta wiadomość się potwierdzi oznacza to koniec Rzeczpospolitej, albo gazety albo państwa", co Wy o tym wszystkim sądzicie?, bo ja jestem trochę zaskoczony ponieważ w raporcie rządowym wersja taka była wykluczona...
Obserwuj wątek
    • tanebo Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 08:37
      Brednie. Tam były dwie bitwy w II wojnie. W ziemi leży pewnie sporo pocisków, rdzewieją i rozpadają się.
      • brigada_di_bandito Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 08:41
        tanebo napisał:

> Brednie. Tam były dwie bitwy w II wojnie. W ziemi leży pewnie sporo pocisków, r
        > dzewieją i rozpadają się.

Tak szczególnie te z zawartością nitrogliceryny.
        • tanebo Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 08:44
          A czy wiesz naprawdę co wykryto? Czy tylko czytasz to co w prasie? Nie liczyłbym więc na dokładne dane. A nitrogliceryna to też nie jest najlepszy materiał do wysadzenia samolotu.
        • maxikasek Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 09:52
          > Tak szczególnie te z zawartością nitrogliceryny.
          Proch bezdymny, paliwo do rakiet "katiusza" ;-) W dodatku różne dziwne mieszanki mw podczas II WŚ, ze względów oszczędnościowych.
          • skandy5 Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 10:10
            maxiklasek
            Twój adwersarz wyobraża sobie wysadzenie samolotu przy użyciu nitrogliceryny jako takiej - może widział jakiś ostatnio western?
            • maxikasek Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 11:00
              Puszczali jakiś czas temu "garść dynamitu"- pewnie stąd ;-)
              • browiec1 Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 14:51
                Tylko musieli przy starcie uwazac zeby nie spowodowac eksplozji jeszcze nad naszym lotniskiem,bo wtedy ten caly cyrk mijaby sie z celem.No i troche glupio byloby tak zaczac kampanie wyborcza a nie ginac na sluzbie.
                • tanebo Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 14:58
                  No wieszzzz... skoro to był były bombowiec to może zginęli w akcji?
      • buona_parte Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 08:45
        tanebo napisał:
        > Brednie.

Nie - "...badania Polaków wykazały, że na 30 fotelach wraku znajdują się ślady trotylu oraz nitrogliceryny. Substancje te miano znaleźć również na śródpłacie samolotu, w miejscu łączenia kadłuba ze skrzydłem. Prokurator generalny Andrzej Seremet miał potwierdzić gazecie, że otrzymał wyniki ekspertyzy, ale nie mówił nic o jej treści."

Po prostu ciekawe. A jeśli pisze o tym Kosher Zeitung to coś jest na rzeczy.
        Mnie po prostu interesuje co to dokładnie jest i skąd się wzięło.
        • buona_parte Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 15:46
          No i się wyjasniło:
          A jednak nie można wykluczyć materiałów wybuchowych

Pomiędzy stwierdzono ślady, a nie można wykluczyć śladów jest mała różnica :pppppp

Ot i całe zamieszanie. Zobaczymy co będzie dalej.
          • browiec1 Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 16:17
            Biedny Jarek,ktory to juz raz sie wyglupiul razem z Antonio. A wystarczylo chwile poczekac,teraz natomiast wyje.al sie calkiem na plecy i moze nie wstac. Rzepa natomiast tlumaczy sie na zasadzie:tak dalismy dupy,ale to w sumie oni sa winni,dokonalismy przelomy,a co z tego ze do nieczego niepotrzebnego.
            "Wiemy natomiast, że na wraku odkryto coś, co może być śladem materiałów wybuchowych." Tak i jeszcze ektoplazmy oraz wydzieliny Putina robiacego sobie dobrze nad wrakiem.
            • anton_pl Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 16:24

Rzeczpospolita napisała na swoich internetowych stronach że się pomyliła xD
            • gambit_smolenski Browiec,wyniki beda za kilka miesiecy;wiesz o tym? 30.10.12, 16:33
              Browiec, wskaznia na trotyl i nitro lub nie, jest sprawa drugorzedna. Chodzi o to, ze ponad dwa lata w rzeczywistosci NIE BADANO WRAKU i BRZOZY. Rzetelne badania podjeto dopiero kilka tyg. temu. Spektograf wskazal materialy wybuchowe. Trwaja badnia probek, ich wyniki beda za kilka miesiecy. Lacznie, ponad 3 lata. Uznajesz to za normalne?
              • browiec1 Re: Browiec,wyniki beda za kilka miesiecy;wiesz o 30.10.12, 18:00
                Nic w tej sprawie nie jest normalne,zaczynajac od decyzji o wylocie i rozpoczeciu kampanii wyborczej na grobach polskich oficerow.Normalne nie jest tez to
                www.wprost.pl/ar/354619/Kaczynski-czy-Tusk-chce-mnie-zamordowac/
              • niegracz Re: Browiec,wyniki beda za kilka miesiecy;wiesz o 01.11.12, 09:45
                gambit_smolenski napisał(a):

> Browiec, wskaznia na trotyl i nitro lub nie, jest sprawa drugorzedna. Chodzi o
                > to, ze ponad dwa lata w rzeczywistosci NIE BADANO WRAKU i BRZOZY. Rzetelne bada
                > nia podjeto dopiero kilka tyg. temu. Spektograf wskazal materialy wybuchowe. Tr
                > waja badnia probek, ich wyniki beda za kilka miesiecy. Lacznie, ponad 3 lata. U
                > znajesz to za normalne?
                .
                z ludźmi na tym forum
                nie pogadasz rzeczowo
                w większości to trepy albo spady po pancerkomunie

Jasne że normalne badanie katastrofy w której ginie prezydent panstwa i generalizcja
                od początku musi uwzględniac wersje aktu terrorystycznego
                i badanie na obecnośc materiawo wybuchowych itp. winno było być wykonane juz w pierwszych dniach po katastrofie.

Komisja Millera nawet nei zbadała skrzydła

mozna się niestety domyślac że komisja Millera 9 Na której czele stał urzędnik a nie fachowiec)
                miała na celu powielenie wersji MAK
                bez wnikania w detale
                • gangut Szef PKBWL, Lasek, twierdzi że badano 01.11.12, 19:43
                  wrak na obecność śladów po materiałach wybuchowych. "Część członków komisji Millera była na miejscu w Smoleńsku. Zostały zebrane próbki, które posłużyły później instytutowi chemii i radiometrii do wydania opinii. Wykluczono wystąpienie śladów środków bojowych - mówił w TVN24 Maciej Lasek, szef Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych. "

Link:
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12772095,Szef_PKBWL__Ekspertyzy_nie_stwierdzily_obecnosci_srodkow.html?lokale=warszawa
        • maxikasek Re: Trotyl na wraku tupolewa 31.10.12, 09:10
          Jedno mnie nachodzi ( i nie tylko mnie) po tym "newsie". Nie wiem kto był autorem "przecieku", ale to było mistrzostwo. Za jednym zamachem rozwalono ofensywę medialną PiS i kolejne kreowanie JK na męża stanu- efekt będzie pewnie widoczny przy najbliższym badaniu opinii publicznej- słupki PiS pójdą w dół. Zachwiano wiarygodnością Rzepy, bo choć od 2006 zerwała ze swoim wizerunkiem niezależnej gazety i poszła do stajni PiS, to jednak i tak miała notowania całkiem niezłe. I to tuż przed 11 listopada. Teraz tylko czekaćna "występy" 11.XI i znów Donek może na rok spać spokojnie.
          • o333 Re: Trotyl na wraku tupolewa 01.11.12, 00:18
            maxikasek napisał:

> Jedno mnie nachodzi ( i nie tylko mnie) po tym "newsie". Nie wiem kto był autor
            > em "przecieku", ale to było mistrzostwo. Za jednym zamachem rozwalono ofensywę
            > medialną PiS i kolejne kreowanie JK na męża stanu- efekt będzie pewnie widoczny
            > przy najbliższym badaniu opinii publicznej- słupki PiS pójdą w dół. Zachwiano
            > wiarygodnością Rzepy, bo choć od 2006 zerwała ze swoim wizerunkiem niezależnej
            > gazety i poszła do stajni PiS, to jednak i tak miała notowania całkiem niezłe.
            > I to tuż przed 11 listopada. Teraz tylko czekaćna "występy" 11.XI i znów Donek
            > może na rok spać spokojnie.

Tadama ;) słupki PO w górę!
      • anton_pl Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 08:47
        tanebo napisał:
        > Brednie. Tam były dwie bitwy w II wojnie. W ziemi leży pewnie sporo pocisków, r
        > dzewieją i rozpadają się.

Ciężko mi uwierzyć w zamach, tylko dziwi mnie że w raporcie rządowym napisali że nie było żadnych śladów materiałów wybuchowych a teraz nasi eksperci twierdzą coś innego, trzeba jeszcze poczekać na oficjalne stanowisko...
        • marek_boa Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 14:51
          O ile mnie pamięć nie myli Anton to w raporcie rządowym było jasno napisane - "nie ma jakiegokolwiek śladu eksplozji materiałów wybuchowych"!
          -Pozdrawiam!
      • skandy5 Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 08:48
        Nie ma znaczenia II wojna światowa i toczące się tam walki, także znalezienie śladów nitrogliceryny pochodzącej pewnie z prochu z tamtego okresu - czeka nas gwałtowne nasilenie kampanii smoleńskiej.
        • tanebo Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 08:52
          To mi chyba zostają już tylko konserwy bo tylko one mają tak długi okres przydatności do spożycia by być sprzed smoleńska. Strach teraz lodówkę otworzyć...
          • anton_pl Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 10:19
            Poprawię się, ten internauta napisał coś takiego: "jeśli ta wiadomość się potwierdzi albo nie - oznacza to koniec Rzeczpospolitej - państwa albo gazety", no coś w tym jest, bo w oficjalnym raporcie rządowym wykluczono obecność materiałów wybuchowych, a dzisiaj rano rzecznik rządu Graś powiedział że czeka na wyjaśnienia prokuratury, czyli to co napisali w gazecie jest prawdziwe.
            • tugen_axalla Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 10:24
              Nitrogliceryna wchodzi w skład leków stosowanych przy leczeniu schorzeń serca, być może w składzie delegacji (a kilka osób było bardzo wiekowych) była osoba posiadająca taki lek...
              • browiec1 Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 14:56
                www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,12765883,Ekspert_weryfikuje_wszystkie_teorie___Trotyl_i_nitrogliceryna.html
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12764603,_Rzeczpospolita___We_wraku_Tu_154M_znaleziono_slady.html
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12766084,Protokol_komisji_Millera_z_lipca_2011_r___Na_pokladzie.html
                wyborcza.pl/1,75478,12765916,Archeolog__W_Smolensku_znajdowalem_amunicje_z_czasow.html?utm_source=HP&utm_campaign=wyborcza&utm_content=cukierek1&utm_medium=AutopromoHP
                I na koniec spotkanie pojebow
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12766014,_To_nieslychana_zbrodnia____Burzliwe_spotkanie_rodzin.html
    • say69mat Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 10:41
      anton_pl napisał:
      Takę informację podała dzisiaj Rzeczpospolita - jak napisał jeden z internautów
      > : "jeśli ta wiadomość się potwierdzi oznacza to koniec Rzeczpospolitej, albo ga
      > zety albo państwa", co Wy o tym wszystkim sądzicie?, bo ja jestem trochę zaskoc
      > zony ponieważ w raporcie rządowym wersja taka była wykluczona...

say69mat:
      To co wyszperałem, a co powoduje nieodwracalną defragmentację obiektów znanej nam z rzeczywistości:
      Amatol, Baratol, Boracitol, Composition B, Cyclotol, Octol, Pentolite, Plumbatol, Tritonal, Torpex, C4, PBX, TATB, ANFO, XTX, PETN czyli ... Semtex, itd. itp.
      Mając taki arsenał materiałów wybuchowych, kto o zdrowych zmysłach używałby konstrukcji bomby opartej na szalenie niestabilnej ... nitroglicerynie??? Tym bardziej, że istnieją w arsenałach służb substancje wybuchowe nie pozostawiające żadnych śladów wykorzystania materiałów wybuchowych.
    • ignorant11 2 wybuchy trotyl i dynamit 30.10.12, 11:25

Sława!

jeden ładunek z TNT i drugi z dynamitem dwa najpopularniejsze materiały wybuchowe
      . Od czasów Alfreda Noblea wiadomo jak stabilizowac nitrogliceryne
      Nitrogliceryna z dynamitu

A swiadkowie systematycznie znikaja...

ZAMACH!

A komentarz o końcu Rzplitej to zupełne brednie.

Raczej koniec kacapstwa...

Forum Słowiańskie
      gg 1728585
    • tanebo Wyjaśnienie 30.10.12, 12:05
      Materiały wybuchowe na fotelach i ich brak może wskazywać że ktoś je tam przeniósł. Na przykład żołnierze którzy wracali tym samym Tu kilka dni wcześniej. Po co więc ta cała heca? Dla PO. Nie ma żadnych przesłanek które wskazywałyby na zamach. Za to Kaczor już wrócił do starej retoryki którą Polacy już rzygają.
      • tugen_axalla Re: Wyjaśnienie 30.10.12, 12:10
        Może właśnie o to chodziło? Ostatnio prezes zaczął sensownie mówić, wysunął Glińskiego na czoło - co spowodowało wzrost PiS w sondażach i panikę w rządzie. A teraz Donald pomachał mu przed oczami (poprzez prokuraturę czy też przeciek do Rzepy) trotylem i już JarosławPolskęZbaw wraca na starą ścieżkę "smoleńską"...
    • d.mar-r Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 13:24
      wraku nie badano pod kątem obecności materiałów wybuchowych tylko pozostałości po wybuchu. Nie jestem może chemikiem ani pirotechnikiem ale słyszałem, że trotyl po wybuchu zmienia skład chemiczny. Szukano tych własnie pozostałości a to co znaleźono dowodzi jedynie obecności na pokładzie śladowych ilości trotylu a nie tego że nastąpiła eksplozja.

a nitrogliceryna do już zupełna bzdura. Jest jak tu ktoś napisał delikatnie "niestabilna" a pisząc wprost śmiertelnie niebezpieczna nie wiem po co ew. zamachowiec miałby tak sobie utrudniać życie jak istnieje całe mnóstwo nowoczesnych i znacznie bezpieczniejszych dla użytkownika środków.

tak czy inaczej Macierewicz & s-ka się teraz posrają
      czekają nas ciężkie dni

• tanebo Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 13:33
        To i tak jałowe rozważania. Tam były dwie bitwy. Plus przez kilkadziesiąt lat lotnisko wojskowe.
    • skandy5 Prokuratura zdementowała 30.10.12, 14:20
      patrz link niżej

wiadomosci.onet.pl/katastrofa-smolenska,5291845,temat.html
    • browiec1 Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 14:49
      Te szczury/hienty/padalce/cokolwiek sobie tu wstawicie, przekroczyly juz wszelkie granice klamstw,ale pewnie nie znikna z rynku,zapotrzebowanie na fantastyke(ale nie naukowa) jest w pewnych kregach dosc spore,rowniez na tym forum.
      • buona_parte Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 14:54
        browiec1 napisał:
        > Te szczury/hienty/padalce/cokolwiek sobie tu wstawicie, przekroczyly juz wszelk
        > ie granice klamstw

Masz na myśli prokuraturę, GW czy jedno i drugie? :ppppppppppppp
        • browiec1 Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 15:03
          Skocz sobie do kiosku po rzeczpospolita(mala litera celowo),wnukom sie przyda w lesnym szalecie w czasie walk partyzanckich o prawde smolenska.
          • anton_pl Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 15:52
            Prokuratura nie potwierdziła sensacji Rzeczpospolitej - a wydawało mi się że to poważna gazeta , tymczasem równają poziom do Gazety Polskiej, no przykro mi że to ja akurat wstawiłem ten wątek, bo generalnie unikam tu polityki - szczególnie w takim wydaniu...
            • gambit_smolenski dwuletnie klamstwo o badaniu wraku i brzozy!!! 30.10.12, 16:01
              Czytacie, ogladacie, a nie kumacie...
              Prokuratura miedzy slowami WSZYSTKO POTWIERRDZILA!
              1. To, ze dwa lata opierano sie na badanaich rosyjskich! Zatem oklamywano opinie publiczna, a wyscie pisali tu bzdury!
              2. To, ze rzetelne pobranie probek dopiero przeprowadzono po dwoch latach! Po dwoch latach slonca, deszczu, sniegu, rosyjskiego mrozu! I dopiero od 2 tyg. trwa analiza tych probek, a wyniki tych badan beda za... KILKA MIESIECY!
              3. To, ze ferelna brzoze zbadano tez dopiero 2 tyg. temu, po ponad dwoch latach!
              4. To, ze jestescie kretynami, przez dwa lata kolportujacymi matactwa!
              • gambit_smolenski Re: dwuletnie klamstwo o badaniu wraku i brzozy!! 30.10.12, 16:04
                5. To, ze 2 tyg. temu spektograf wskazal na trotyl i nitro, ze wpadli w panike, nie wiedza jak to rozgryzc, probuja zatuszowac, ktos z ekspertow/bieglych pekl, i powiadomil Rzepe! A ten kretyn Szelag pierdzieli o kosmetykach! Hahahaha...
                • browiec1 Re: dwuletnie klamstwo o badaniu wraku i brzozy!! 30.10.12, 16:10
                  Jak mniemam to piszesz Ty Dirloff.Z wielkim smutkiem stwierdzam ze Ci odbilo Przyjacielu.
                  • gambit_smolenski Re: dwuletnie klamstwo o badaniu wraku i brzozy!! 30.10.12, 16:28
                    Browiec, nie musisz nic mniemac, bo wszyscy wiedza, ze to ja. Podaruj sobie te insynuacje. Czy ja twierdze, ze odbilo wszystkim, ktorzy maja odmienne zdanie?
                    • browiec1 Re: dwuletnie klamstwo o badaniu wraku i brzozy!! 30.10.12, 17:59
                      Ja ostatnio prawie tego forum nie uzywam wiec pewny nie bylem.
                      A Ty nie masz tylko innego zdania,Ty powielasz glupoty podawane przez srodowiska zamachowo-smolenskie.
                    • jopekpl Dwa lata przed smoleńskiem kaczor chciał popełnić 31.10.12, 16:27

> Browiec, nie musisz nic mniemac, bo wszyscy wiedza, ze to ja. Podaruj sobie te
                      > insynuacje. Czy ja twierdze, ze odbilo wszystkim, ktorzy maja odmienne zdanie?

POKAZOWE Samobójstwo, nakazując zmianę trasy lotu T-154 i lot do stolicy Gruzji która była ówcześnie strefą wojny , gdyby się mu wtedy udało np samolot został by zestrzelony przez którąś ze stron też byś oskarżał Tuska i Ruskich? Czy też winę by ponosił NIEODPOWIEDZIALNY kaczor ?
                      Już wtedy pisałem ze ten FACET przez przypadek nazywany "prezydentem"kiedyś kogoś zabije przez swoją nieodpowiedzialność, i tak się stało.

I na ostatek,ruskie przygotowali hel na mgłę,wielki magnes ,Indian z łukami do dobijania ewentualnych rannych,no ale to wszystko to za mało musieli jeszcze sprawić by pilot wbrew wszelkim regulaminom,zechciał zamiast na zapasowe lotnisko wlecieć w przygotowaną ruską pułapkę,zadanie to mógł wykonać tylko jakiś super Rosyjski agent, na pokładzie samolotu prezydenckiego tylko dwóch ludzi mogło go(pilota) do tego zmusić był to gen.Błasik lub jego przełożony prezydent L.Kaczyński ,. Skoro Błasik jest bez zarzutu jak twierdzi PiS to O ZGROZO TYM RUSKIM AGENTEM MUSIAŁ BYĆ PREZYDENT!!!
                      • jopekpl Co to didorf nie wie co odpowiedzieć 04.11.12, 16:02
                        na mój post??? czyżby instrukcji z centrali PiS zabrakło?
              • ignorant11 Re: dwuletnie klamstwo o badaniu wraku i brzozy!! 01.11.12, 01:11

> Czytacie, ogladacie, a nie kumacie...
                > Prokuratura miedzy slowami WSZYSTKO POTWIERRDZILA!
                > 1. To, ze dwa lata opierano sie na badanaich rosyjskich! Zatem oklamywano opini
                > e publiczna, a wyscie pisali tu bzdury!
                > 2. To, ze rzetelne pobranie probek dopiero przeprowadzono po dwoch latach! Po d
                > woch latach slonca, deszczu, sniegu, rosyjskiego mrozu! I dopiero od 2 tyg. trw
                > a analiza tych probek, a wyniki tych badan beda za... KILKA MIESIECY!
                > 3. To, ze ferelna brzoze zbadano tez dopiero 2 tyg. temu, po ponad dwoch latach
                > !
                > 4. To, ze jestescie kretynami, przez dwa lata kolportujacymi matactwa!

Sa kretynami tylko o tyle ze wydawało im sie ze jak niesławnego i zbrodniczego cccp uda sie cenzurowac prawde:)))

I ze byli tak pewni swojej agentury w Poslce i pewni, ze potrafia nałozyc cenzure...

Zaiste KRETYNI tacy sami jak ci od Kłamstwa Katyńskiego.., jednak tamci potrafili robic dezinformacje przez 50 lat...

a te debile nie dali rady nawet przez 3 lata mimo mordowania swiadków...
    • gangut Prezes znowu wyszedł na idiotę 30.10.12, 18:04
      Cóż, przyzwyczajenie drugą naturą...
      • say69mat Re: Prezes znowu wyszedł na idiotę 30.10.12, 18:12
        @gangut napisał:

> Cóż, przyzwyczajenie drugą naturą...

say69mat:
        Niezupełnie ... zauważ jedynym skutkiem ewidentnego prasowego bubla w wykonaniu Rze. Jest obraz koncepcji 'przyszłości polski' autorstwa JK. I niestety, jest to nadal, niezmienny obraz dintojry 'zemstazabrata'. A celem władzy, zmiażdżenie oczywistego układu sprawców smoleńskiej tragedii. Niezależnie od ich rzeczywistej winy bądź niewinności. Oni są ... winni, bo tak uznał trybun ... JK, JKtrybunału.
        Cóż z tego, że wiadomość była niezupełnie ... rzetelna. Że 'Rze' wprawdzie słyszała o jonach, a jon do jony i zrobiła się nowa 'Księga Jonów a'la Polacca'. Czyli festiwal zaprzeczeń, uśmiechów, krzywych dygów ... . Tylko któż to taki ma z ludzkiego cierpienia ... ubaw??? JK, jest przecież jedną z ofiar tej tragedii ... !!! Kto tak okrutnie bawi się cierpieniem tego człowieka??? Swoją drogą, ciekawe jaki jest obraz jonowy składu paliwa ... lotniczego??? Że tak łatwo staje się obrazem paliwa politycznego.
      • tanebo Re: Prezes znowu wyszedł na idiotę 30.10.12, 18:16
        Tak swoją drogą... Kaczyński nie pomyślał że to podpucha? Raz już zdystansował się do wypadku smoleńskiego. Potem temu zaprzeczył ale wygląda na to że ma świadomość że jakaś część polaków na dźwięk słowa Smoleńsk ...yga dalej niż widzi. Może myślał że Rzepa to wiarygodne źródło...
        • say69mat Re: Prezes znowu wyszedł na idiotę 02.11.12, 09:10
          @tanebo napisał:

> Tak swoją drogą... Kaczyński nie pomyślał że to podpucha? Raz już zdystansował
          > się do wypadku smoleńskiego. Potem temu zaprzeczył ale wygląda na to że ma świa
          > domość że jakaś część polaków na dźwięk słowa Smoleńsk ...yga dalej niż widzi.
          > Może myślał że Rzepa to wiarygodne źródło...

say69mat:
          gazeta;
          W PiS o trotylu: Miało być bez emocji. Prezes nie wytrzymał. Poza tym on wierzy w zamach
          @
          say69mat:
          Czy aby, w tym wypadku wiara Prezesa, nie koliduje ze zdolnością do pełnienia odpowiedzialnych funkcji politycznych w państwie??? Jaką bowiem mamy gwarancję, czy ktoś najzwyczajniej nie rozgrywa 'wiary Prezesa'. W misternej grze obliczonej na destabilizację państwa i porządku demokratycznego??? Aby rodacy z Ojczyzny Jana Pawła rzucili się sobie do 'gardeł'. Kto zagwarantuje, że nie mamy do czynienia z taką sytuacją, z tak zredagowanym scenariuszem??? Z wpisaną weń, utwardzoną ponad wszelką oczywistość 'wiarą ... Prezesa'??? Bo jakim cudem tak mocno poraniony człowiek, bezwzględnie wrzucany jest do politycznego szamba??? Bez momentu oddechu, koncentracji, porządnej terapii post-traumatycznej. Kto zatem otacza Prezesa ... ??? Kto być może 'gra' .... Prezesem???
    • say69mat Re: Trotyl na wraku tupolewa 30.10.12, 18:10
      @anton_pl napisał:
      "jeśli ta wiadomość się potwierdzi oznacza to koniec Rzeczpospolitej, albo ga
      > zety albo państwa", co Wy o tym wszystkim sądzicie?, bo ja jestem trochę zaskoc

say69mat:
      Ani jedno, ani drugie. To, JK ... się odsłonił w swoim medialnym expose. Tylko komu zależy aby tak mocno jechać po ranach żyjących ofiar tragedii.
    • niegracz badania wykazały Trotyl w szczatkach z wraku 30.10.12, 18:22
      wpolityce.pl/wydarzenia/39581-ujawniamy-jedna-z-rodzin-na-wlasna-reke-zlecila-badania-w-usa-wykazaly-obecnosc-trotylu-na-elemencie-z-wyposazenia-tu-154m
      Próby, w laboratorium jednego z amerykańskich uniwersytetów, wykonane były metodą odczynnikową, czyli analizy chemicznej, a nie metodą detektorowania, jaką posłużyła się prokuratura.

Ustaliliśmy, że przeprowadzimy ponowne badanie próbek, aby wykluczyć pomyłkę. Z tego, co wiem, jest ono na ukończeniu, w fazie ekspertyzy pisemnej.

są więc rózne doniesienia

rzecz wymaga zweryfikowania
    • jopekpl Z innej beczki, na pokładzie Tu-154 przewożono 30.10.12, 18:27
      anton_pl napisał:

> www.rp.pl/artykul/459542,947282-Trotyl-na-wraku-tupolewa.html
      > Takę informację podała dzisiaj Rzeczpospolita - jak napisał jeden z internautów
      > : "jeśli ta wiadomość się potwierdzi oznacza to koniec Rzeczpospolitej, albo ga

BROŃ między innymi rakiety grom dla Gruzji, oprócz tego z samolotów tych korzystali ponoć żołnierze wracający z misji bodaj Afganistanu ,czy ślady po materiałach wybuchowych nie mogły się tam znaleźć wcześniej w wyniku tych lotów??? Ot takie pytanie...
      • niegracz Re: Z innej beczki, na pokładzie Tu-154 przewożo 30.10.12, 18:32
        jopekpl napisał:

>
        > BROŃ między innymi rakiety grom dla Gruzji, oprócz tego z samolotów tych korzys
        > tali ponoć żołnierze wracający z misji bodaj Afganistanu ,czy ślady po materia
        > łach wybuchowych nie mogły się tam znaleźć wcześniej w wyniku tych lotów??? Ot
        > takie pytanie...
        .
        i ot taka odpowiedź
        tak mogło troche się usypać z rakiety
        albo z innej beczki z przewożonym trotylem
        może jakis żólnierz chciał zobaczyć co jest w rakiecie ?\róznie bywa
        • marek_boa Re: Z innej beczki, na pokładzie Tu-154 przewożo 30.10.12, 23:57
          Niegracz Twoja głupota poraża!:( Żebyś Ty CHOĆ CZASAMI miał pojęcie o czym Piszesz!:(
          • stasi1 Marek! Ale on to pisał z sarkazmem! 14.11.12, 09:59
            Jesteś zdecydowanie do niego uprzedzony
          • marek_boa Re: Z innej beczki, na pokładzie Tu-154 przewożo 14.11.12, 16:45
            Uprzedzony??! W życiu! Ja go po prostu nie lubię!
            -Pozdrawiam!
    • wiarusik Re: Trotyl na wraku tupolewa 31.10.12, 21:14
      moje zdanie jest już znane, podobne do artykułu:
      politykawschodnia.pl/index.php/2012/10/31/szczerek-kaczynski-jest-dla-moskwy-darem-losu/
      bicie piany w wielu możliwych konfiguracjach to robienie dobrze bolszewikom. a ci będą trzymać samolot, a właściwie jego resztki, i wyciągać jak się za cicho zrobi. szkoda że nie rozumieją tego pisdzielce, ich wyborcy i wielu forumowiczów.
      • rzewuski1 Re: Trotyl na wraku tupolewa 31.10.12, 21:45
        1/3 wierzy w zamach w sumie to trochę dużo ale z wiara się nie dyskutuje
      • ale.sobie.konto.wymyslilem Re: Trotyl na wraku tupolewa 01.11.12, 09:02
        > bicie piany w wielu możliwych konfiguracjach to robienie dobrze bolszewikom. a
        > ci będą trzymać samolot, a właściwie jego resztki, i wyciągać jak się za cicho
        > zrobi. szkoda że nie rozumieją tego pisdzielce, ich wyborcy i wielu forumowiczó
        > w.

Pod pojęciem 'pożyteczni idioci' rozumiano zwykle bezkrytycznych sowietofilów, ale jak widać zdarza się to także u sowietofobów. I wcale mnie to nie cieszy...
    • kstmrv Re: Trotyl na wraku tupolewa 01.11.12, 01:31
      Patrząc na wypowiedzi w tym wątku mogę tylko powtórzyć swój niedawny tekst:
      ONI planując zamach doskonale wiedzieli że "polaczki" pilnie przyjmą każdą bzdurę jaką im Moskwa przyśle w ramach "raportu z katastrofy". I teraz pękają ze śmiechu patrząc jak "polaczki" pilnują jeden drugiego żeby żaden nawet nie pisnął o zamachu. Wystarczy popatrzeć choćby na fora lotnicze / militarne (nfow, militarium, lotnictwo i oczywiście tu) - całkowity beton, pełne poparcie raportów MAK-Millera.
      A co na ten temat piszą Ziemkiewicz i Michalkiewicz:
      blog.rp.pl/ziemkiewicz/2012/10/29/alarm-dla-panstwa/
      www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=2656
      • niegracz zagadka wyjasniona 01.11.12, 08:38
        skąd trotyl ?
        Autor: snajper55 ☺ 01.11.12, 01:46

Ten właśnie TU 154 przewoził w 2007 roku do Gruzji polskie rakiety GROM, które w głowicy mają trotyl a w paliwie - nitroglicerynę.
        Głowice mogły być troche niedokręcone a wycieki paliwa to dla rakiet rzecz powszednia.

Pomysł: forum.gazeta.pl/forum/w,13,140036102,140059006,skoro_juz_odpalilas_striele_.html

Szczegóły: probus.blogspot.com/2011/04/polskie-rakiety-grom-w-gruzji.html
        • marek_boa Re: zagadka wyjasniona 01.11.12, 09:01
          Takie same Tumany jak i Ty Niegracz! Ani w głowicy PZR "Grom" nie ma trotylu ani w paliwie nitrogliceryny! Trzeba być skończonym dyletantem aby pisać i powielać takie bzdety!
          • odyn06 Re: zagadka wyjasniona 02.11.12, 10:36
            Pamiętaj Marku, że kłamstwo powtarzane trzykrotnie staje się prawdą tym bardziej, gdy powtarzają je bezkrytyczne cymbały.
            Pozdrawiam
            • marek_boa Re: zagadka wyjasniona 02.11.12, 10:58
              Już mnie do tego forumowe Cymbały przyzwyczaiły!:) Ino ,że ja jestem "starej daty" więc na mnie to nie działa!
              -Pozdrawiam!
          • niegracz Re: zagadka wyjasniona :)) 02.11.12, 18:38
            wpuściłem takiego szczura

chciałem sprawdzić czujność Trepów i ich inteligencje przysłowiową

dwóch najwiekszych Cymbałow na forum

dało sie nabrać:))
            • marek_boa Re: zagadka wyjasniona :)) 02.11.12, 19:40
              Znaczy Sam się Wypuściłeś??! Jak miło! Tylko po grzyba Żeś Wracał??!
            • odyn06 Re: zagadka wyjasniona :)) 05.11.12, 08:19
              Czujne trepy po raz kolejny wykazały, jakim militarnym tłukiem jesteś.
              I nie ma się co uśmiechać.
              Popatrz w lustro i daj sobie w pysk w ramach samokrytyki.
              To zaboli, ale czy będzie skuteczne?
              Śmiem wątpić.
              • niegracz Re: zagadka wyjasniona :)) 07.11.12, 18:40
                odyn06 napisał:

> Czujne trepy po raz kolejny wykazały, jakim militarnym tłukiem jesteś.
                .

ale mi sie udała pułapka na trepów Cymbałow :))

ja tu kwadratowe jaja wpisałem ale nie liczyłem że cymbaly Trepy okaża sie aż takimi Wielkimi Cymbałami i dadza się narbać :))

ale mam ubaw :)))
                • marek_boa Re: zagadka wyjasniona :)) 07.11.12, 22:47
                  Ty cały czas nie tylko kwadratowe ale nawet sześciokątne jaja Wypisujesz więc dla nas Niegracz to nihil novi!
        • o333 Re: zagadka wyjasniona 01.11.12, 10:30
          niegracz napisał:

>
          > Ten właśnie TU 154 przewoził w 2007 roku do Gruzji polskie rakiety GROM, które
          > w głowicy mają trotyl a w paliwie - nitroglicerynę.
          > Głowice mogły być troche niedokręcone a wycieki paliwa to dla rak
          > iet rzecz powszednia.
          >
          Hehheheeheh , niedokręcone głowice i wycieki paliwa :D
          > Pomysł: forum.gazeta.pl/forum/w,13,140036102,140059006,skoro_juz_odpalilas_striele_.html
          >
          >
          > Szczegóły: probus.blogspot.com/2011/04/polskie-rakiety-grom-w-gruzji.html
          >
          >
          >
          >
          >
          >
      • maxikasek Re: Trotyl na wraku tupolewa 01.11.12, 19:35
        NO i przegapiłem. Ktoś tu na forum obiecywał na wiosnę, że jeszcze 3 miesiące i prawda wyjdzie na jaw, rząd Tuska upadnie itd. Obiecalem, że odezwę się za te 3 miechy i przespałem, cholercia ;-) Taki upadek przegapić i jeszcze klona zdązyłi powołać...
    • ignorant11 Dowód certyfikat 02.11.12, 14:06

Sława!
      niezalezna.pl/34416-oto-dowod-na-trotyl-w-tupolewie
      Forum Słowiańskie
      gg 1728585
      • marek_boa Re: Dowód certyfikat 02.11.12, 15:39
        Co wybitnie dowodzi ,że ktoś siedzący na tym fotelu w ciągu ostatniego pół roku istnienia samolotu miał do czynienia z materiałami wybuchowymi - jest to JEDYNY możliwy wniosek kiedy ślady takie znaleziono na pasach bezpieczeństwa a nie na ubraniu denata! Skoro samolot ten będąc de fakto wojskowym samolotem transportowym przewoził żołnierzy z i do Afganistanu to dziwnym by było gdyby takich śladów nie znaleziono! Gdyby ślady pozostawił wybuch mw na pokładzie samolotu to w pierwszej kolejności znaleziono by je na ubraniu denata - powierzchnia ubrania jest dużo większa niż powierzchnia pasów!
        • azyata W sądzie ten dowód 02.11.12, 15:47
          Mógłby przepaść.
          Najslabszy adwokat strony przeciwnej poddałby w wątpliwość sposób pobrania i przechowywania materiału dowodowego. Co się z nim działo przez dwa lata od katastrofy do badania?

pzdr
          • marek_boa Re: W sądzie ten dowód 02.11.12, 16:34
            No jak to co?! Był przechowywany w ....helu ,w mankiecie rękawa i zakonserwowany mgłą Smoleńską*!
            -Pozdrawiam!
            P.S.* "Mgła Smoleńska" - 45 kopiejek za puszkę o pojemności 0,33 l! Dostępna w każdym sklepie "Teoria Spisku"!
        • brigada_di_bandito Re: Dowód certyfikat 02.11.12, 19:27
          Czyli potwierdzasz obecność w próbkach śladów po eksplozji.
          To wytłumacz Mareczku czemu szanowna komisja ich nie znalazła?
          • marek_boa Re: Dowód certyfikat 02.11.12, 19:46
            Niczego nie potwierdzam! Wyjaśniłem tylko w jaki najsensowniejszy i najlogiczniejszy sposób we wnętrzu samolotu mogły znaleźć się ślady po trotylu a nie po EKSPLOZJI trotylu! Jak pisałem wcześniej gdyby w samolocie doszło do eksplozji to ślady zostały by na ubraniach denatów i na wyposażeniu samolotu a nie tylko na samym wyposażeniu! Trotyl nie eksploduje kierunkowo jak nowoczesne środki wybuchowe!
            • o333 Re: Dowód certyfikat 03.11.12, 00:44
              do tego eksplozja w powietrzu rozwala samolot na wiele wile kilometrów. I jest to łatwe do stwierdzenia przez sprzęt pokładowy ( ciśnienie) oraz charakterystyczne rozerwanie poszycia. Każdy głupi to wie prócz Prawdziwych Polaków .
              • ignorant11 Re: Dowód certyfikat 03.11.12, 10:46
                o333 napisał:

> do tego eksplozja w powietrzu rozwala samolot na wiele wile kilometrów. I jest
                > to łatwe do stwierdzenia przez sprzęt pokładowy ( ciśnienie) oraz charakterysty
                > czne rozerwanie poszycia. Każdy głupi to wie prócz Prawdziwych Polaków .

Dziekuje za uznanie dla Prawdziwych Polaków.

A kazdy jest głupi, kto wierzy w kacapska propagande.

Skoro w Rosji i na rosyjskim samolocie to NAPEWNO ZAMACH
                • o333 Re: Dowód certyfikat 03.11.12, 11:14
                  ignorant11 napisał:

> Dziekuje za uznanie dla Prawdziwych Polaków.
                  >
                  > A kazdy jest głupi, kto wierzy w kacapska propagande.
                  >
                  > Skoro w Rosji i na rosyjskim samolocie to NAPEWNO ZAMACH
                  >
                  >

Aż się uśmiechnąłem :D
      • maxikasek Re: Dowód certyfikat 03.11.12, 23:13
        To może jak wyglądało to "badanie przez amerykańskich naukowców" ;-)
        "Jak wykonano to badanie? Sposobem domowym. Próbki umieszczono w dwóch pojemnikach laboratoryjnych. Badany materiał został dwukrotnie nasączony metanolem i pozostawiony przez 3 godziny w pojemnikach aż do wyschnięcia płynu. Pozostałość płynu została odparowana za pomocą suszarki. Osad na dnie pojemników testowano przy użyciu zestawu odczynników w sprayu. Dno pojemnika wytarto dołączonym paskiem, który następnie został spryskany sprayem z tego samego zestawu. Obserwowano zmianę koloru paska i porównywano z instrukcją obsługi. - Podczas gdy ekstrakt z próbki rękawa koszuli nie wykazał obecności materiałów wybuchowych, trzy próby przeprowadzone na ekstrakcie z pasa bezpieczeństwa wykazały obecność TNT (2,4,6-trinitrotoluen, trotyl) - czytamy we wnioskach profesora Nowaczyka, który sam sugeruje, że teraz należy przeprowadzić profesjonalne badania."
    • big_gadu Re: koniec gazety ! 02.11.12, 16:15
      Bo kaczka będzie dalej wojować aż do swojej smierci !
    • obcy29 Re: Trotyl na wraku tupolewa 05.11.12, 10:43
      Jeżeli na wraku i pasie znaleziono trotyl i nitroglicerynę to nie było wybuchu.
      Eksplozja TNT pozostawia duże ilości sadzy z niedopalonego węgla/wsp.tlenowy TNT to 36,4/.
      Detonacja nitrogliceryny pozostawia wodę i CO2/wsp.tlenowy 105,9/.Drobin niezdetonowanego trotylu nie da się usunąć,nie rozkłada się przez wiele lat.Na pasie znaleziono
      drobiny trotylu prz pomocy testu przesiewowego.
    • wladca_pierscienii dziennikarz zwolniony z pracy 05.11.12, 19:00
      anton_pl napisał:

> www.rp.pl/artykul/459542,947282-Trotyl-na-wraku-tupolewa.html
      > Takę informację podała dzisiaj Rzeczpospolita -

dziennikarz już nie pracuje w "Rzeczpospolitej"
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Cezary-Gmyz-zwolniony-z-Rzeczpospolitej,wid,15065674,wiadomosc.html?ticaid=1f793

dzisiaj
      w TVP 2 o 21:45 "Tomasz Lis na żywo"
      będzie dyskusja o tym zamieszaniu z informacją
      o wykryciu sladów trotylu na wraku Tupolewa
    • radziej13 Re: Trotyl na wraku tupolewa 08.11.12, 15:14
      Ściema z tym trotylem. Takie informacje najchętniej będą rozpylać media powiązane z jedynie słuszną partią pana Jarka co ma kota na punkcie tworzenia spiskowych teorii dziejów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka