rzewuski1 19.01.13, 21:46 wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-szykuje-sie-do-wojny-z-polska-to-fantazja-i-,1,5398871,wiadomosc.html Otwieram sobie portal Onet i pierwsza wiadomość wojna z Rosją. Nie maja co pisać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 Re: Rosja szykuje się do wojny z Polską? "To fant 20.01.13, 11:43 rzewuski1 napisał: > wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-szykuje-sie-do-wojny-z-polska-to-fantazja-i-,1,5398871,wiadomosc.html > > Otwieram sobie portal Onet i pierwsza wiadomość wojna z Rosją. > Nie maja co pisać. TRzeba sledzic co sie dzieje w kacapii szczególnie na niwie militarnej. I uniezalezniac siebie i całą ESW od ruskiego gazu A reszta sama przyjdzie. Obecna armia rosyjska napewno nie jest zdolna do konfrontacji z NATO a nawet z sama Europa. Nie maja NATO zadnych szans ani ilosciowo ani tym bardziej jakosciowo bo maja przepasc paru epok... Ale jak zauwazono w tym programie Rosjanie i tak beda próbowali wyewierac presje. Jak nie ekonomiczna, bo maja gó...anana ekonomie.., to militrana, bo tego złomu jednak nieco maja i jest duzo nawet sporo za duzo. Na szczescie wymieraja w coraz szybszym tempie. Na szczescie za 20-30 lat bedzie ich nie wiecej niz np Wlochow czy Niemców i mniej niz Turkow, którzy sa naszym sojusznikiem. Trzeba tez rywalizacje przeniesc do Azji Centralnej i Kaukaz w miekkie podbrzusze Rosji. Bo na aneksje Białorusi ani tym Ukrainy nie maja szans. A bez anreksji Ukrainy i Białorusi nie beda w stanie zagrozic Polsce Łupki ich wykończa. Bo najskuteczniejsze wojny sie prowadzi nie militarnie ale ekonomicznie i politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 czytaj Rosja nie ma zamiaru utrzymywać emerytów w 21.01.13, 08:49 Polsce. Prognozy demograficzne w Polsce i związany z tym kryzys systemu emerytalnego sprawią, że państwo będzie zmuszone podnieść wiek emerytalny z 67 lat na 69 a może i 70 lat. Nie sprawi to, że emerytury w Polsce wzrosną, będą wciąż na dużo niższym poziomie niż obecnie, ale państwo będzie mieć środki na nie. Propaganda będzie zapewniać, że i tak będziemy żyć średnio 80 lat, ale to fikcja biorąc pod uwagę stan służby zdrowia w Polsce. Ale jakiś koziej czy inny napoleon uważa, że zbrojąc się po zęby uchroni się Polskę. Tymczasem żadna "antyrakieta" nie chroni przed głupotą klasy politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: czytaj Rosja nie ma zamiaru utrzymywać emeryt 21.01.13, 10:35 Za to Ty herr wszystko pojmujesz i masz gotowe recepty na wszelkie dolegliwości trawiące nasz piękny nadwiślański kraj. Odrobina pokory by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 11:47 to twój komentarz byłby inny. Ja jedynie zwracam uwagę na to, że stan polskiej gospodarki wynikający m.in. z problemów demograficznych nie pozwoli naszemu krajowi na zbyt ambitne zbrojenia. Rząd co prawda może te zagrożenia zignorować, wierząc że "durny lud i tak wszystko kupi", ale ja bym na to tak do końca nie stawiał. Kiedy "młodzi asertywni z wielkich miast" będą musieli utrzymywać swoich rodziców-emerytów to nastroje w kraju się pogorszą. Zresztą te nastroje już nie są dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 12:34 Kolego a niby jakie to ambitne zbrojenia planujemy? Nawet Otrik śmiał się z tych naszych panów zbrojeniowych, twierdząc ze tyle tego co kot napłakał. A co do nastrojów to nie przesadzaj , ludzie sobie jakoś radzą i wcale nie jest tak tragicznie jak piszesz. Przed wojna jedna krowa żywiła kilka wsi na polesiu i ludzie jakoś żyli ,dzisiaj jednak jest chyba lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
fidziaczek Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 12:45 www.youtube.com/watch?v=N0KCyy_LYiY No ci ludzie na tym filmie też dają radę, tylko czy o takim radzeniu sobie chcemy mówić? Proszę się nie odnosić do tych treści które mówią o Białorusi, uważam je w dużej części za propagandę i nie chciałbym by ktoś o tym dyskutował. Lepiej mówić o sytuacji Polaków w Polsce, ale nie z perspektywy tych co mają pracę i się szwendają po galeriach handlowych tylko z punktu widzenia tego niegłupiego przecież mężczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 13:08 Ten film pokazują prawda o Polsce ale czy to jest cała prawda o tym kraju? Tak to wszystko wygląda? Chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 13:43 Rzewuski na chwilę obecną są rejony w Polsce gdzie nawet na kilkanaście wsi nie ma ANI JEDNEJ krowy! Naokoło mojego miasteczka jest 43 wsie! W 6 gospodarstwach są krowy! -Pozdrawiam~! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 14:10 marek_boa napisał: > Rzewuski na chwilę obecną są rejony w Polsce gdzie nawet na kilkanaście wsi nie > ma ANI JEDNEJ krowy! Naokoło mojego miasteczka jest 43 wsie! W 6 gospodarstwac > h są krowy! > -Pozdrawiam~! I kogo to obchoi? Gdyby to było oplacalne mieli by wiecej. Kto i dlaczego jest zainteresowany w sianiu czarnej propagandy, jak to w Polsce jest cieko i biednie i jak to szczescliwie i dostatnio zyje sie w Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 14:48 No Popatrz?! Doszedłeś do racjonalnych wniosków - nie jest opłacalne! A według Ciebie nieopłacalność wiąże się z bogactwem??! Matrek Tobie to się już wszystko z Rosją kojarzy jak nie przymierzając z du..ą?! Gdzie Zauważyłeś choć słowo o Rosji w moim tekście???! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 20:08 marek_boa napisał: > No Popatrz?! Doszedłeś do racjonalnych wniosków - nie jest opłacalne! A według > Ciebie nieopłacalność wiąże się z bogactwem??! Nie ma żadnego zwiazku. Także bogatemu coś moze sie nie opłacac. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 14:19 marek_boa napisał: > Rzewuski na chwilę obecną są rejony w Polsce gdzie nawet na kilkanaście wsi nie > ma ANI JEDNEJ krowy! Naokoło mojego miasteczka jest 43 wsie! W 6 gospodarstwac > h są krowy! > -Pozdrawiam~! W mojej okolicy jest podobnie ale ja takich dokładnych danych nie posiadam,jeden taki hoduje kilkadziesiąt krów na mięso, nawet w zimie trzymane są na polu , tylko teren wystarczy ogrodzić ale trzeba mieć trochę tych hektarów by to utrzymać) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 14:52 Ja akurat posiadam bo w świeży nabiał zaopatruję się na targu! Raz ,że taniej a dwa ,że świeżej!:) W rejonach Dęblina na mięso hodowane jest bydło ale tylko byki! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 16:25 marek_boa napisał: > Rzewuski na chwilę obecną są rejony w Polsce gdzie nawet na kilkanaście wsi nie > ma ANI JEDNEJ krowy! Naokoło mojego miasteczka jest 43 wsie! W 6 gospodarstwac > h są krowy! > -Pozdrawiam~! Wypisujesz głupstwa. Znam Kozienice i okolice, może i nie ma tam krów ale są ładne gospodarstwa, uprawa warzyw, ładne odnowione domy. W sąsiednim grójeckim powstały sadownicze grupy producenckie(powstała infrastruktura - magazyny owoców, sortownie, myjnie, pakowanie, magazynowanie. Wszystko w liniach produkcyjnych.) Powstały też masowo tłocznie soku jabłkowego. To wszystko idzie na eksport na Wschód i na Zachód. Piękne domy, zadbane wsie, świetne drogi . . . . etc. Białorusini i Rosjanie(z Obwodu Kaliningradzkiego) którzy przyjeżdżają bezpośrednio do jednego z moich znajomych(duży producent) po jabłka, nie mogą się napatrzyć na technikę i nadziwić bardzo wysokiej jakości produkcji. Dla nich to kosmos!!! Uprawiacie beznadziejną propagandę. Pytanie - komu i czemu to ma służyć? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 16:51 A te "Ładne gospodarstwa" to kiedy powstały "znafco"?! Nie czasem za Gierka?! Przestań mi Tu kit wciskać bo ja tu mieszkam a nie raz na jakiś czas tylko przejeżdżam! Gdzieś Ty tu "świetne drogi" widział?! Pomiędzy Magnuszewem a Ryczywołem kawałek??! Weź no mnie gościu nie rozśmieszaj! Wyjedź z Kozienic w stronę Grójca to Zobaczysz te "świetne" drogi!:( Grójec to inna para kaloszy - tam od "x" lat jest zagłębie sadownicze! W rejonie Kozienic swego czasu funkcjonowało "zagłębie" truskawkowo-kalafiorowe ino ,że się skończyło w połowie lat 90-tych! Średnią zarobkową w Kozienicach utrzymuje tylko elektrownia a kole 75 procent młodych ludzi zapieprza w Norwegii i Wielkiej Brytanii! I dzięki ich pieniądzom to wszystko jeszcze się kręci! Propagandę to uprawiają niestety Polskie media bo jakoś dziwnie mało w nich wiadomości o tym ,że większość Polaków pracuje za najniższą krajową ,która za cholerę nie pozwala nie tylko na godne życia ale i zaspokojenie podstawowych potrzeb! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Marek boa 21.01.13, 17:55 Daj spokój Marku. Akurat tak się składa, że trochę znam Kozienice. To piękne miasto i powinieneś być z niego dumny a nie marudzić. Ps. Sady w grójeckim były od dawna ale Grupy Producenckie powstały po wejściu Polski do UE, żeby zorganizować i skonsolidować sadowników i to udało się min. dzięki funduszom unijnym a też wcześniej było dużo marudzenia i narzekania. W Wielkopolsce ale i na Śląsku w Małopolsce czy nawet na Podlasiu też powstają takie grupy tylko w innych branżach(ziemniaki, cebula, zboża . . . . itp.) i też niezle to wychodzi. Oczywiście jedni radzą sobie lepiej inni gorzej ale przykład sadownictwa grójeckiego pokazuje jak dużo zależy od samych ludzi a nie od państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Marek boa 21.01.13, 22:08 Miasto jest piękne dla tego tu mieszkam! Co nie znaczy ,że mam bezkrytycznie na nie patrzeć! Co do Grójeckiego zgoda! Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 22.01.13, 15:38 marek_boa napisał: > A te "Ładne gospodarstwa" to kiedy powstały "znafco"?! Nie czasem za Gierka?! One powstały już za Bieruta, tuż po powołaniu PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 22.01.13, 16:06 Ani nie za bardzo! Za Bieruta nie było tanich kredytów budowlanych! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: gdybyś czytał ze zrozumieniem 21.01.13, 14:08 herr7 napisał: > to twój komentarz byłby inny. Ja jedynie zwracam uwagę na to, że stan polskiej > gospodarki wynikający m.in. z problemów demograficznych nie pozwoli naszemu kra > jowi na zbyt ambitne zbrojenia. Rząd co prawda może te zagrożenia zignorować, w > ierząc że "durny lud i tak wszystko kupi", ale ja bym na to tak do końca nie st > awiał. Kiedy "młodzi asertywni z wielkich miast" będą musieli utrzymywać swoich > rodziców-emerytów to nastroje w kraju się pogorszą. Zresztą te nastroje już ni > e są dobre... Stan naszej gospodarki jest dobry - lepszy od gospodarek praktycznie wsyzstkich panstw europejskich i Rosji. Rzad nie ignoruje demografii, natomaist to nie zwalnia od myslenia o wojskowej plascynie bezpieczenstwa narodowego, Ty zas jestes a bardzo nakrecony i zafixowany na demografii, nie dostrzegajac innych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: czytaj Rosja nie ma zamiaru utrzymywać emeryt 21.01.13, 14:03 herr7 napisał: > Polsce. Prognozy demograficzne w Polsce i związany z tym kryzys systemu emeryta > lnego sprawią, że państwo będzie zmuszone podnieść wiek emerytalny z 67 lat na > 69 a może i 70 lat. Nie sprawi to, że emerytury w Polsce wzrosną, będą wciąż na > dużo niższym poziomie niż obecnie, ale państwo będzie mieć środki na nie. Prop > aganda będzie zapewniać, że i tak będziemy żyć średnio 80 lat, ale to fikcja bi > orąc pod uwagę stan służby zdrowia w Polsce. > > Ale jakiś koziej czy inny napoleon uważa, że zbrojąc się po zęby uchroni się Po > lskę. Tymczasem żadna "antyrakieta" nie chroni przed głupotą klasy politycznej. > Nikt niestety jeszcze nei wymysłił antybiotyku na demagogię. Odpowiedz Link Zgłoś