marek_ogarek 29.03.13, 21:32 Zycze wszystkim wesolych Swiat Wielkiej Nocy. Smacznej swieconki i mokrego smingusa. Pozdrawiam Marek ps. Slyszalem ze u was takie sniegi ze niektorzy poszli kupowac na swieta karpia i choinke ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek_boa Re: Wesolych Swiat 29.03.13, 22:16 Oczywiście na wzajem! Ja też słyszę od rodzinki ,że od tego roku symbolem tych świąt będzie nie królik ale bałwan!:) Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Wesolych Swiat 30.03.13, 02:04 marek_boa napisał: > Oczywiście na wzajem! Ja też słyszę od rodzinki ,że od tego roku symbolem tych > świąt będzie nie królik ale bałwan!:) Miłych spokojnych rodzinnych świąt. Wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Wesolych Swiat 29.03.13, 22:47 marek_ogarek napisał: > Zycze wszystkim wesolych Swiat Wielkiej Nocy. Smacznej swieconki i mokrego smin > gusa. > > Pozdrawiam > > Marek I ja zycze wszystkim:)) > > ps. Slyszalem ze u was takie sniegi ze niektorzy poszli kupowac na swieta karpi > a i choinke ;) Przed laty Jan Tadeusz Stanisławski z katedry Mniemanologii Stosowanej miał cykl wykładów o wyzszosc swiat Bozego Narodzenia nad Sweitami Wielkiejnocy... No i ywkrakał... A swoja droga to ja nie widze globalnego ocieplenia ale nowa epoke lodowcowa zatem kto lubi ciepło niech produkuje gazy cieplarniane... Odpowiedz Link Zgłoś
kawitator Re: Wesolych Swiat 30.03.13, 08:41 Przyłączam się do życzeń Spokoju i pokoju i aby wszystkie technologie militarne szybko trafiały do cywila służąc ludziom Zmarznięty zaskoczony i ciut wku...ony po powrocie z ciepłych miejsc Kawi Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Wesołych świąt panorama 360 stopni 30.03.13, 13:51 Dla rodaków, którzy maja teraz nadal zimę... Myślę ze panorama Jerozolimy trochę ociepli wam dusze: www.360vr.tamiror.com/mtzeitim_en i jak powiedział Izajasz 2/4 On będzie rozjemcą pomiędzy ludami i wyda wyroki dla licznych narodów. Wtedy swe miecze przekują na lemiesze, a swoje włócznie na sierpy. Naród przeciw narodowi nie podniesie miecza, nie będą się więcej zaprawiać do wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Od młodszego Brata, księdza katolickiego.. 01.04.13, 09:36 Od młodszego Brata, księdza katolickiego.. Szalom pBracie i Przyjacielu. Podsyłam ci życzenia jakie mój szef przysłał Rabinowi Rzymu. Do zobaczenia w 2014 wybieram sie do Ukochanego Kraju Adam Franciszek do Żydów na Pesach \Kilka dni po naszym spotkaniu, z tą samą wdzięcznością za to, że zechciał Pan wraz z innymi członkami społeczności żydowskiej uświetnić swoją obecnością uroczystość rozpoczęcia mojej posługi, mam wielką przyjemność, by Panu i całej gminie żydowskiej Rzymu złożyć moje najserdeczniejsze życzenia z okazji wielkiego Święta Pesach. Oby Wszechmogący, który uwolnił swój lud z niewoli egipskiej i przeprowadził go do Ziemi Obiecanej, nadal chronił Was od wszystkiego złego i obdarzył Was swoim błogosławieństwem. Proszę Was o modlitwę za mnie i zapewniam o moich modlitwach za Was, przekonany, że możemy pogłębiać nasze więzi wzajemnego szacunku i przyjaźni – FRANCISZEK Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Od młodszego Brata, księdza katolickiego.. 01.04.13, 11:44 mosze_zblisko_daleka napisał: No własnie teraz Wy Starsi macie Peasah... Ale mnie zainteresował Wasz kalendarz..., wiec ze ciagniecie od Adama i Ewy..., ale jak wyglada Wasz rok i miesiace, bo tygodnie jak u nas w Babilionie i Egipcie. Kalendarze od 2 tys lat zmienialismy co najmniej 2 krotnie: Juliusz Cezar ( zacofani schizmatycy nadal tak licza) i Papiez Grzegorz. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Żydowski kalendarz... 01.04.13, 15:03 pl.wikipedia.org/wiki/Kalendarz_%C5%BCydowski Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Żydowski kalendarz... 01.04.13, 15:15 mosze_zblisko_daleka napisał: > pl.wikipedia.org/wiki/Kalendarz_%C5%BCydowski A czy to jest kalendarz oficjalny erecu czy tylko religijny? I drugie czy wobec naszego gregoriańskiego opóźnia sie lub przyspiesza relatywnie jak juliański Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Żydowski kalendarz... 01.04.13, 22:09 Wszystkie święta obchodzimy według żydowskiego kalendarza. Ale praca i wszystko według waszego kalendarza. Żydowski jest według słońca i księżyca tak ze co rok brakuje 11 dni, tak ze co trzeci rok mammy dodatkowy miesiąc Adar B Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Wesolych Swiat 30.03.13, 14:23 kawitator napisał: > Przyłączam się do życzeń > Spokoju i pokoju i aby wszystkie technologie militarne szybko trafiały do cywil > a służąc ludziom Akurat to mit bo wiecej cywilnych idziedo woja niz odwrotnie... > > Zmarznięty zaskoczony i ciut wku...ony po powrocie z ciepłych miejsc > Kawi Odpowiedz Link Zgłoś
brmtvungernsternberg Re: Wesolych Swiat 30.03.13, 20:11 I pamietajmy ze to swieta religijne a nie komercyjne ! Zatem zycze Boga ! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Wesolych Swiat 30.03.13, 23:42 I ja też Życzę Ciepłych Świąt :) oraz merytorycznych kłótni na tut. forum.... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Wesolych Swiat 01.04.13, 11:46 patmate napisał: > I ja też Życzę Ciepłych Świąt :) > oraz merytorycznych kłótni na tut. forum.... Merytoryczne sa jak najbardziej pozadane, szkoda, ze nie wszyscy to rozumieja. > > Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś