Dodaj do ulubionych

Wesolych Swiat

29.03.13, 21:32
Zycze wszystkim wesolych Swiat Wielkiej Nocy. Smacznej swieconki i mokrego smingusa.

Pozdrawiam

Marek

ps. Slyszalem ze u was takie sniegi ze niektorzy poszli kupowac na swieta karpia i choinke ;)
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Wesolych Swiat 29.03.13, 22:16
      Oczywiście na wzajem! Ja też słyszę od rodzinki ,że od tego roku symbolem tych świąt będzie nie królik ale bałwan!:)
      • o333 Re: Wesolych Swiat 30.03.13, 02:04
        marek_boa napisał:

> Oczywiście na wzajem! Ja też słyszę od rodzinki ,że od tego roku symbolem tych
        > świąt będzie nie królik ale bałwan!:)
        Miłych spokojnych rodzinnych świąt. Wszystkim życzę.
    • ignorant11 Re: Wesolych Swiat 29.03.13, 22:47
      marek_ogarek napisał:

> Zycze wszystkim wesolych Swiat Wielkiej Nocy. Smacznej swieconki i mokrego smin
      > gusa.
      >
      > Pozdrawiam
      >
      > Marek

I ja zycze wszystkim:))
      >
      > ps. Slyszalem ze u was takie sniegi ze niektorzy poszli kupowac na swieta karpi
      > a i choinke ;)

Przed laty Jan Tadeusz Stanisławski z katedry Mniemanologii Stosowanej miał cykl wykładów o wyzszosc swiat Bozego Narodzenia nad Sweitami Wielkiejnocy...

No i ywkrakał...

A swoja droga to ja nie widze globalnego ocieplenia ale nowa epoke lodowcowa

zatem kto lubi ciepło niech produkuje gazy cieplarniane...
      • kawitator Re: Wesolych Swiat 30.03.13, 08:41
        Przyłączam się do życzeń
        Spokoju i pokoju i aby wszystkie technologie militarne szybko trafiały do cywila służąc ludziom

Zmarznięty zaskoczony i ciut wku...ony po powrocie z ciepłych miejsc
        Kawi
        • mosze_zblisko_daleka Wesołych świąt panorama 360 stopni 30.03.13, 13:51
          Dla rodaków, którzy maja teraz nadal zimę...
          Myślę ze panorama Jerozolimy trochę ociepli wam dusze:

www.360vr.tamiror.com/mtzeitim_en
          i jak powiedział Izajasz 2/4

On będzie rozjemcą pomiędzy ludami
          i wyda wyroki dla licznych narodów.
          Wtedy swe miecze przekują na lemiesze,
          a swoje włócznie na sierpy.
          Naród przeciw narodowi nie podniesie miecza,
          nie będą się więcej zaprawiać do wojny.
          • mosze_zblisko_daleka Od młodszego Brata, księdza katolickiego.. 01.04.13, 09:36
            Od młodszego Brata, księdza katolickiego..

Szalom pBracie i Przyjacielu.
            Podsyłam ci życzenia jakie mój szef przysłał Rabinowi Rzymu. Do zobaczenia w 2014 wybieram sie do Ukochanego Kraju Adam

Franciszek do Żydów na Pesach

\Kilka dni po naszym spotkaniu, z tą samą wdzięcznością za to, że zechciał Pan wraz z innymi członkami społeczności żydowskiej uświetnić swoją obecnością uroczystość rozpoczęcia mojej posługi, mam wielką przyjemność, by Panu i całej gminie żydowskiej Rzymu złożyć moje najserdeczniejsze życzenia z okazji wielkiego Święta Pesach.
            Oby Wszechmogący, który uwolnił swój lud z niewoli egipskiej i przeprowadził go do Ziemi Obiecanej, nadal chronił Was od wszystkiego złego i obdarzył Was swoim błogosławieństwem.
            Proszę Was o modlitwę za mnie i zapewniam o moich modlitwach za Was, przekonany, że możemy pogłębiać nasze więzi wzajemnego szacunku i przyjaźni –
            FRANCISZEK
            • ignorant11 Re: Od młodszego Brata, księdza katolickiego.. 01.04.13, 11:44
              mosze_zblisko_daleka napisał:

No własnie teraz Wy Starsi macie Peasah...

Ale mnie zainteresował Wasz kalendarz..., wiec ze ciagniecie od Adama i Ewy..., ale jak wyglada Wasz rok i miesiace, bo tygodnie jak u nas w Babilionie i Egipcie.

Kalendarze od 2 tys lat zmienialismy co najmniej 2 krotnie: Juliusz Cezar ( zacofani schizmatycy nadal tak licza) i Papiez Grzegorz.
              • mosze_zblisko_daleka Żydowski kalendarz... 01.04.13, 15:03
                pl.wikipedia.org/wiki/Kalendarz_%C5%BCydowski
                • ignorant11 Re: Żydowski kalendarz... 01.04.13, 15:15
                  mosze_zblisko_daleka napisał:

> pl.wikipedia.org/wiki/Kalendarz_%C5%BCydowski

A czy to jest kalendarz oficjalny erecu czy tylko religijny?

I drugie czy wobec naszego gregoriańskiego opóźnia sie lub przyspiesza relatywnie jak juliański
                  • mosze_zblisko_daleka Re: Żydowski kalendarz... 01.04.13, 22:09
                    Wszystkie święta obchodzimy według żydowskiego kalendarza. Ale praca i wszystko według waszego kalendarza. Żydowski jest według słońca i księżyca tak ze co rok brakuje 11 dni, tak ze co trzeci rok mammy dodatkowy miesiąc Adar B
        • ignorant11 Re: Wesolych Swiat 30.03.13, 14:23
          kawitator napisał:

> Przyłączam się do życzeń
          > Spokoju i pokoju i aby wszystkie technologie militarne szybko trafiały do cywil
          > a służąc ludziom

Akurat to mit bo wiecej cywilnych idziedo woja niz odwrotnie...
          >
          > Zmarznięty zaskoczony i ciut wku...ony po powrocie z ciepłych miejsc
          > Kawi
    • brmtvungernsternberg Re: Wesolych Swiat 30.03.13, 20:11
      I pamietajmy ze to swieta religijne a nie komercyjne ! Zatem zycze Boga !
    • maxikasek Re: Wesolych Swiat 30.03.13, 21:45
      I ja również się dołączam. ;-)
    • patmate Re: Wesolych Swiat 30.03.13, 23:42
      I ja też Życzę Ciepłych Świąt :)
      oraz merytorycznych kłótni na tut. forum....

Pzdr
      • ignorant11 Re: Wesolych Swiat 01.04.13, 11:46
        patmate napisał:

> I ja też Życzę Ciepłych Świąt :)
        > oraz merytorycznych kłótni na tut. forum....

Merytoryczne sa jak najbardziej pozadane, szkoda, ze nie wszyscy to rozumieja.

>
        > Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka