marek_boa 17.08.13, 21:26 s018.radikal.ru/i528/1308/bd/594d204bbf60.jpg Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eshelon Re: A to?!:) 17.08.13, 21:34 Пoдбитый немецкий кoрaбль Кyндa. Нaрвcкий зaлив. 1945 г. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 17.08.13, 21:50 Podpis pod oryginalnym zdjęciem niestety nie jest prawdziwy! Ani nie jest to żaden okręt "Kunda" ,ani nie jest to to miejsce i czas! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: A to?!:) 18.08.13, 15:07 Ponoć to trałowiec typ 1940 w wersji kanonierki. O ile te wersje dostawały działa 105mm w wieżyczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 18.08.13, 15:58 Zgadza się!:) Poddane zostały modernizacji a bodaj w 1943! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A to?!:) 17.08.13, 21:48 Marek, z całym szacunkiem - może bys przespał spamować, zaśmiecając forum infantylnymi zagadkami? Cztery wątki poświęcone temu, w tym jeden na kilkaset postów CI nie wystarczą? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 17.08.13, 21:53 A według Ciebie forum militaria to urwał nać od czego jest?! Przecież nikt Ci zgadywać nie każe?! Szukając odpowiedzi zawsze można się czegoś nauczyć - jeśli nie Chcesz - Twoja wola! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A to?!:) 17.08.13, 22:26 marek_boa napisał: > A według Ciebie forum militaria to urwał nać od czego jest?! Przecież nikt Ci z > gadywać nie każe?! Szukając odpowiedzi zawsze można się czegoś nauczyć - jeśli > nie Chcesz - Twoja wola! "Forum o siłach zbrojnych na świecie, sztuce wojennej i technice wojskowej, bitwach i innych konfliktach militarnych" Czy Twoim zdaniem, to przystaje do "co to za zagadka, dwie kulki i armatka"? Na dodatek, kadzą zagadkę będziesz umieszczał w osobnym wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 17.08.13, 22:47 Matrek sorry ale jeśli dla Ciebie zdjęcie działa,czołgu lub okrętu nie wchodzi w zakres "militaria" to ja wymiękam! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A to?!:) 17.08.13, 23:03 marek_boa napisał: > Matrek sorry ale jeśli dla Ciebie zdjęcie działa,czołgu lub okrętu nie wchodzi > w zakres "militaria" to ja wymiękam! jak zwykle jeden mówi o chlebie, a Ty o niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 18.08.13, 00:29 To się nie zrozumiemy! Wszystko co ma związek z militariami należy do tego forum Matrek! Jeszcze raz zapytam - czy zmusza Cię ktoś do czytania lub pisania a wątku ,który Cię nie interesuje?! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A to?!:) 18.08.13, 00:46 marek_boa napisał: > To się nie zrozumiemy! Wszystko co ma związek z militariami należy do tego foru > m Matrek! Jeszcze raz zapytam - czy zmusza Cię ktoś do czytania lub pisania a w > ątku ,który Cię nie interesuje?! Dużo wątków mnie nie interesuje i do nich nie zaglądam. To czy mnie jednak coś interesuje czy nie, ma jednak nic do rzeczy z tym czy za pomocą infantylnych zagadek na poziomie licealisty, ktoś degraduje to forum do jeszcze niższego poziomu niż ma, dzięki chamskim pyskówkom. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 18.08.13, 02:07 Matrek nadal się nie rozumiemy i niech tak już zostanie! Skoro pogłębianie wiedzy militarnej poprzez szukanie odpowiedzi na pytania i zagadki jest dla Ciebie infantylne to o czym z Tobą dyskutować?! "Spłodziłeś" już 5 wpisów O NICZYM w tym wątku a trzeba było wcale nie pisać! Odpowiedz Link Zgłoś
eshelon Re: A to?!:) 18.08.13, 10:08 Popieram. Zwykły spam, a nie pogłębianie wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 18.08.13, 11:43 Bo aby zgadnąć to wiedzę trzeba posiadać?!:) Odpowiedz Link Zgłoś
eshelon Re: A to?!:) 18.08.13, 12:08 Taka wiedza jest potrzebna wyłącznie osobom specjalizującym się w danym zagadnieniu. Większości czytelników i użytkowników tego forum jest po prostu zbędna i dlatego jest tylko zaciemnianiem całości. Tak, że jak się tak bardzo nudzisz, to zacznij haftować, czy co, a nie utrudniać życie pozostałym. Nikt nie będzie marnował swojego czasu na sprawdzanie czy piszesz o czymś przydatnym, czy o niczym ważnym dla większości. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 18.08.13, 13:24 A co to znaczy "większość" czy "mniejszość"??! Forum jest dla WSZYSTKICH! Po za tym na jakiej podstawie Wypowiadasz się za innych skoro NIKT nie dał Ci do tego prawa??! Znowu Hitlerek wychodzi z Ciebie??! Nie wystarczy Ci ,że co rozumniejsi na forum już dawno Cię olali??! Odpowiedz Link Zgłoś
eshelon Re: A to?!:) 18.08.13, 14:03 marek_boa napisał: > A co to znaczy "większość" czy "mniejszość"??! Forum jest dla WSZYSTKICH! Po za > tym na jakiej podstawie Wypowiadasz się za innych skoro NIKT nie dał Ci do teg > o prawa??! Nie wydurniaj się. Wiedza z Twoich zagadek tutaj jest mało komu potrzebna i większość nie zawraca sobie nią głowy, bo i po co. Do czego komu jest potrzebne wiedzieć jak wygląda jakaś stara artyleria. Ani to nie ciekawe, ani potrzebne. Zwykły spam. Nie wystarczy Ci ,że co rozumnie > jsi na forum już dawno Cię olali??! Ci rozumniejsi wyłącznie wg ciebie wcale mnie nie obchodzą, bo kogo obchodzą głąby. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 18.08.13, 15:39 Skoro jest to mało potrzebne to po ką cholerę ,Żeś Wlazł do tego wątku??! To wy z Matrkiem spamujecie! no to JESZCZE RAZ - NIKT NIE KAZAŁ CI DO TEGO WĄTKU WCHODZIĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eshelon Re: A to?!:) 18.08.13, 16:13 marek_boa napisał: > To wy z Matrkiem spamujecie! Pewnie, ja razem z nim zakładamy co chwilę nowe wątki dla pojedynczej zagadki, do której wiedzę posiada zaledwie garstka osób z tego forum, a większość to zlewa, bo ta wiedza nie jest im do niczego potrzebna, a taką szkoda sobie zaprzątać głowę. A robimy to bo się bardzo nudzimy i ponieważ jest to bardzo dobre dla tego forum :D Za długo byłeś na słońcu w ostatnie upały i ci się pogorszyło na tyle, że spostrzeganie świata zmieniło ci się o 180 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 18.08.13, 16:41 Oczywiście ,że spamujecie! Łącznie napisaliście 8 postów O NICZYM! To się fachowo >> pieniactwo<< nazywa! Bo te zagadki są właśnie dla ludzi ,którzy posiadają WIEDZĘ MILITARNĄ! Reszta nie musi na wątki zakładane przez mła wchodzić!:) Coś Ci się Pomerdało - upały to są w Polsce i widocznie Tobie zaszkodziły! U mnie temperatura nie przekracza 25 stopni! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A to?!:) 18.08.13, 17:23 marek_boa napisał: > Oczywiście ,że spamujecie! Łącznie napisaliście 8 postów O NICZYM! To się facho > wo >> pieniactwo<< nazywa! > Bo te zagadki są właśnie dla ludzi ,którzy posiadają WIEDZĘ MILITARNĄ! Reszta > nie musi na wątki zakładane przez mła wchodzić!:) Te zagadki są dla ludzi, którzy sami nie potrafią napisac zadnej informacji, wiec bawią się w odgadywanie zdjęć, które są nie do odgadniecia dla kogos kto danego zdjecia nie zna wraz z opisem. Bo rozpoznawanie typów okretów, nie mówiąc juz o rozpzonawaniu jednostek z bardzo niewyraznych zdjęć, to wyzsza szkoła jazdy wymagajaca nie tylko sprzetu naswietleniowego, ale i wszystkich modyfikacji kazdego pojedynczego okrętu w trakcie słuzby. Bo czasem zdjęcie czy dołożenie jednego działa w trakcie służby zmienia identyfikacje okretu, a nawet całego typy. Jak dowództwo US Navy miało niejednokrotnie kłopoty z identyfikacją zatopionych niszczycieli japońskich na podstawie zdjec zrobionych z przez persykop, jak w przypadku ataku Wahoo nie wiadomo na dobrą sprawę do dzis, czy zaatakował okret typów Asashio, czy Shiratsuyu. A oni mieli do dyspozucji rzutniki pokazujace wielkie zdjecia, a nie miniaturki 200 x 120 px Jesli ktoś wiec nie przeczyta dokładnego opisu danego zdjecia, to g... moze powiedzieć na temat danej "zagadki". Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 18.08.13, 17:48 No patrz cholera - wychodzi na to ,że jednak jak się komuś CHCE to odgadnąć potrafi?! I ani żadnego specjalistycznego sprzętu do tego nie potrzeba?! Bijesz pianę Matrek! NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA do tego ,żeby zgadywał! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A to?!:) 18.08.13, 17:54 marek_boa napisał: > No patrz cholera - wychodzi na to ,że jednak jak się komuś CHCE to odgadnąć pot > rafi?! I ani żadnego specjalistycznego sprzętu do tego nie potrzeba?! > Bijesz pianę Matrek! NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA do tego ,żeby zgadywał! Jasne że nie potrzeba. Nigdy nie widząc danego zdjęcia, n ie dysponując zdjeciami do porównania. Ja tez rozpoznaje planete FXY--3333. Z cała pewnością to ona. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 18.08.13, 18:30 Nadal Bijesz pianę Matrek - tylko po co?! Ani nie trzeba specjalisty ani żadnych cudów aby próbować zgadywać! Po wielkości na zdjęciu można ocenić gabaryty okrętu a internet ma niewyczerpalne zasoby informacji - TRZEBA TYLKO CHCIEĆ poszukać! Dziwnym trafem Maxiemu się udało ?! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A to?!:) 18.08.13, 19:34 marek_boa napisał: > Nadal Bijesz pianę Matrek - tylko po co?! Ani nie trzeba specjalisty ani żadnyc > h cudów aby próbować zgadywać! Po wielkości na zdjęciu można ocenić gabaryty ok > rętu a internet ma niewyczerpalne zasoby informacji - TRZEBA TYLKO CHCIEĆ poszu > kać! Dziwnym trafem Maxiemu się udało ?! Tak samo jak przez lata wszyscy byli przekonani ze udało sie rozpoznać Asashio, a potem okazało sie ze to raczej Shiratsuyu. Zdjęto mu tylko jedno działo i zastapiono plot. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 18.08.13, 22:08 Ale to nie jest wojna a militarne zgadywanki! Niczyje życie nie jest tu zagrożone! Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: A to?!:) 18.08.13, 21:20 bmc3i napisał: > Marek, z całym szacunkiem - może bys przespał spamować, zaśmiecając forum infan > tylnymi zagadkami? Cztery wątki poświęcone temu, w tym jeden na kilkaset postów > CI nie wystarczą? Odwal sie Martek od boa. Ja nie jestem specjalista od takich spraw ale czesto poczytujeo zagadkach bo to jest ciekawe. Wku.wia Ciebie boa ze swoim watkiem tasiemcem, prawda? Ogarek nerwowo tego nie wytrzymal ze Rosjanie calkiem ostro nowe bronie buduja i sie z forum odwiesil. Wpieprzsz sie do tamtego watku-tasiemca boa tez z uwagami idiotycznymi. Najchetniej i tamten bys zlikwidowal prawda? Zato Ty Martek przytaczasz instrukcje obslugi Pershinga2 i mimo ze masz ja pod nosem glupoty o tej rakiecie pszesz. Np. ze radar ma w drugim stopniu albo ze drugi stopien leci z glowica do celu. Tobie juz nic nie pomoze Martek tepy byles jestes i bedziesz. Pozostaje Tobie tylko propaganda. A ehelon niech sie zajmie grami wojennymi, stad czerpie swoje idee nie majace z rzeczywistosci wiele wspolnego. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A to?!:) 18.08.13, 22:56 jorl napisał: > Wku.wia Ciebie boa ze swoim watkiem tasiemcem, prawda? Bynajmniej. Niech sobie rozwija i 50 wątków na 50 000 postów, ale niech nie zakłada kolejnych watków poświęconych odgadnięciu jednego zdjecia. Potem drugi wątek poświęcony temu samemu, w ciagu 2 dni. W efekcie, robi sie śmietnik. Ogarek nerwowo tego nie > wytrzymal ze Rosjanie calkiem ostro nowe bronie buduja i sie z forum odwiesil. > Wpieprzsz sie do tamtego watku-tasiemca boa tez z uwagami idiotycznymi. Najchet > niej i tamten bys zlikwidowal prawda? > Twoje wydumki powodowane psychozą paranoiczno-maniakalną, mało kogo na tym forum ruszają. Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: A to?!:) 19.08.13, 09:39 Jestem jednym z tych co nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Jednak interesuję się militariami, bez wchodzenia w szczegóły. Bywam na tym forum chyba codziennie i bardzo lubię takie zagadki a szczególnie gdy są okraszone jakimś starym zdjęciem. Nie jesteście sami, a forum nie jest wasze. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A to?!:) 19.08.13, 09:56 hatroha napisał: > Jestem jednym z tych co nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Jednak interesuję > się militariami, bez wchodzenia w szczegóły. Bywam na tym forum chyba codzienni > e i bardzo lubię takie zagadki a szczególnie gdy są okraszone jakimś starym zdj > ęciem. I co Ci takie zdjęcie mówi, jeśli jak twierdzisz nic na jego temat nie wiesz? Toć przecież w takim wypadku juz lepiej przeglądać Wikipedię - tam przynajmniej do zdjęć, często całych serii - dodane sa mniej lub bardziej szczegółowe opisy, historia i konstrukcja. Nikt Ci oczywiscie nie zabrania przeglądac forum, a nawet zachęcam do pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: A to?!:) 19.08.13, 12:09 Dajcie spokój, już wolę taki spam niż zupełne OT jak liczba imigrantów w pewnym dużym kraju.... ;-) A z drugiej stony to trochę racji macie, sprawa zagadek wydawała się skanalizowana w wątku Zagadka, gdzie aż się prosi o rozwiązanie zagadki nr 302. i nie wchodzę w pobudki prywatne zakładania oddzielnych wątków w zbliżonym temacie ;-). PS. Minensucheboot, klasse M1935 oder M1943 Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: A to?!:) 19.08.13, 13:16 "w wątku Zagadka, gdzie aż się prosi o rozwiązanie zagadki nr 302" I raczej długo pozostanie nierozwiązana. ten drugi plan jakoś tak dziwnie zamglony- nie moge wzroku wyostrzyć na nim ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 19.08.13, 13:32 Problemem jest też Drodzy koledzy to ,że niestety część forumowiczów ( chyba z wrodzonego lenistwa?!) omija wielkim łukiem długie wątki?! -Pozdrawiam! P.S. Niestety z tego samego powodu i ja zrezygnowałem z odgadnięcia Maxi!:( Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: A to?!:) 19.08.13, 14:37 marek_boa napisał: > Problemem jest też Drodzy koledzy to ,że niestety część forumowiczów ( chyba z > wrodzonego lenistwa?!) omija wielkim łukiem długie wątki?! Jak widzę są wątki męczone dłużej na tut. forum :-) i jakoś ich założyciele nie kwapią się łamać je na kilka mniejszych...... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 19.08.13, 13:34 Spieszę ze szpileczką!:) Ale już takie "militarne" wątki Ci nie przeszkadzają?! forum.gazeta.pl/forum/w,539,146424976,146424976,_8222_Drugi_chrzest_Rusi_8221_.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: A to?!:) 19.08.13, 14:35 marek_boa napisał: > Spieszę ze szpileczką!:) Ale już takie "militarne" wątki Ci nie przeszkadzają?! > forum.gazeta.pl/forum/w,539,146424976,146424976,_8222_Drugi_chrzest_Rusi_8221_.html Hm.... każda akcja rodzi reakcję..... Jako ze w linkach można odnależć coś o potencjale ludnościowym zalinkowanej potęgi surowcowej. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: A to?!:) 19.08.13, 14:13 I co Ci takie zdjęcie mówi, jeśli jak twierdzisz nic na jego temat nie wiesz? To jednak nie oznacza, że jestem ignorantem i dyletantem. Dostrzegam uzbrojenie, maszty, plotki, wyposażenie ratownicze, pokład etc. Ale to nie jest istotne, co ja wiem i co widzę. Dla mnie istotne jest to, że z jakiegoś powodu została zapodana ta zagadka, czyli musi być w niej coś, co nie jest banalne, coś co sprawia, że szukam drugiego dna. To właśnie sprawia, że szukam. Dzięki temu trafiam na strony, które najprawdopodobniej nie trafiłbym gdybym szukał po prostu sylwetek okrętów. Robiłem to 30 lat temu... Nawiasem przy okazji szukania info na temat zagadki, trafiłem na ciekawe DLA MNIE strony. I to to chodzi, ja się dobrze bawię. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A to?!:) 19.08.13, 14:19 Bo o to właśnie chodzi! Cała frajda by gonić króliczka a nie aby go złapać!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś