Dodaj do ulubionych

Ech ta Rosja....

25.04.14, 07:30
Śnią o imeprium a nawet dostatecznej ilości przyzwoitych kibli nie potrafią zbudować....
====
Dostęp do lepszych urządzeń sanitarnych oznacza odsetek ludności z co najmniej odpowiednim dostępem do obiektów usuwania wydalin, które mogą skutecznie zapobiegać kontaktom ludzi, zwierząt i owadów z odchodami. Lepsze urządzenia obejmują zakres od prostych, ale zabezpieczonych latryn polowych po sedesy ze spłuczką i podłączeniem kanalizacji. Aby obiekty te były skuteczne, muszą być prawidłowo skonstruowane i odpowiednio konserwowane.
Obserwuj wątek
    • scibor3 Re: Ech ta Rosja.... 25.04.14, 10:04
      Widzę, że dawno nie odwiedzałeś polskiego szaletu publicznego, o ile potrafiłbyś taki znaleźć, bo to wcale niełatwe.
      • billy.the.kid Re: Ech ta Rosja.... 25.04.14, 10:22
        no jak nie jak tak.
        a obsrane i obszcZane TOITOIKI?????
      • wkkr To ty najwyraźniej masz braki w tej dziedzinie 25.04.14, 12:20
        W Polsce stan publicznych szaletów bardzo się poprawił w ostatnich latach.
        • scibor3 Re: To ty najwyraźniej masz braki w tej dziedzini 25.04.14, 14:43
          Mówisz o przerabianiu szaletów publicznych na bary, puby i tym podobne przybytki albo ich likwidacji?
      • wkkr Re: Ech ta Rosja.... 25.04.14, 12:23
        scibor3 napisał:

> Widzę, że dawno nie odwiedzałeś polskiego szaletu publicznego, o ile potrafiłby
        > ś taki znaleźć, bo to wcale niełatwe.
        ===========================
        A właściwie co to ma wspólnego z zalinkowanym przeze mnie wykresem obrazującym poziom cywilizacyjny Rosji na tle krajów sąsiednich?
        ==
        Kraj który nie potrafi zapewnić 1/3 obywateli porządnego sracza ma pretensje do mocarstwowości!
        Nie wiadomo czy śmiać się z Rosji czy nad nią zapłakać....
    • wojciech6j Re: Ech ta Rosja.... 25.04.14, 13:05
      No i to jest problem Rosji. Chcą kolonizowac a cywilizacyjnie mają do zaoferowania brud smród i ubóstwo.
    • wkkr Mówiąc szczerze, to 25.04.14, 13:14
      teraz rozumiem dlaczego w czasie inwazji na Gruzję Rosjanie kradli muszle klozetowe....
      • marek_boa Re: Mówiąc szczerze, to 25.04.14, 13:50
        A Saakaszwili zeżarł własny krawat! Ależ tam musi głód w tej Gruzji panować - nawet prezydent chodził głodny!
        • scibor3 Re: Mówiąc szczerze, to 25.04.14, 14:46
          Łżesz jak pies! To była gruzińska wersja Święta Dziękczynienia i prezydent darował życie poddanemu. ;-)
    • brysio76 A tam kible! Rosja ma krótszą średnią długość 25.04.14, 13:22
      życia niz Bagladesz! Wot mocarstwo!
      • billy.the.kid Re: A tam kible! Rosja ma krótszą średnią długość 25.04.14, 14:38
        a bidna kuba taką samą jak pindfosi-wot mocarstwo.
        i o parę długości przerasta sporo krajów ue jak np litwa,łotwa ,estonia.
        • cie778 Re: A tam kible! Rosja ma krótszą średnią długość 25.04.14, 18:05
          billy.the.kid napisał:

> a bidna kuba taką samą jak pindfosi

Kuba ma "pewne problemy" z kwalifikacją danych do statystyki. w przeciwieństwie do Stanów - kiedyś już tutaj była gaduła o tym.

jasiol
          • billy.the.kid Re: A tam kible! Rosja ma krótszą średnią długość 25.04.14, 20:44
            no pewnie-jak c oś nie pasuje do naszych wyobrażeń to są PEWNE PROBLEMY.
            • cie778 Re: A tam kible! Rosja ma krótszą średnią długość 29.04.14, 17:21
              billy.the.kid napisał:

> no pewnie-jak c oś nie pasuje do naszych wyobrażeń to są PEWNE PROBLEMY.

Mistrzu - "pewien problem" polega np. na tym, że Kubańczycy kwalifikują dzieci, które umierają wkrótce po porodzie, jako "urodzenia martwe". I statystyka rośnie, tymczasem w Stanach taki biedak przeżywa 5 albo i 25 lat - i statystyka maleje.
              A co do braku dopasowania do wyobrażeń - widziałeś się kiedyś w lustrze?

jasiol
      • misza_kazak A Polska ma krótszą średnią długość niz Beliz, Pan 25.04.14, 17:41
        brysio76 napisał:

> życia niz Bagladesz! Wot mocarstwo!

No to jesli wypatrzyles Rosje, to sprawdz inne wskazniki.

A Polska ma krótszą średnią długość zycia niz Albania, Beliz, Panama, Kuba.
        • wkkr Powiedz mi, dlaczego 25.04.14, 22:06
          ruscy padają jak muchy?
          Co wy tam do cholery wyprawiacie, że ta szybko umieracie?
          • marek_boa Re: Powiedz mi, dlaczego 25.04.14, 22:19
            To czemu jest ich coraz więcej a nie mniej?! No i co jest z tym naszym krajem ,że pomimo dłuższego życia jest nas coraz mniej??!
            • cie778 Re: Powiedz mi, dlaczego 25.04.14, 22:47
              marek_boa napisał:

> To czemu jest ich coraz więcej a nie mniej?!

Nigdzie nie udało mi się znaleźć danych demograficznych dotyczących tego, kto się złożył na ten przyrost. Natomiast ekstrapolując tendencje z poprzednich okresów - wyłącznie muzułmanie.

> No i co jest z tym naszym krajem, że pomimo dłuższego życia jest nas coraz mniej??!

Jakby do Londynu z Workuty można było za 99 zł w promocji dolecieć bez wizy i załapać się na legalną robotę, to jak myślisz - ile osób by w rzeczonej Workucie zostało? Ilość emigrantów ze wschodu pracujących w Polsce jest dosyć dobrą odpowiedzią.

pozdrawiam
              jasiol
              • marek_boa Re: Powiedz mi, dlaczego 25.04.14, 23:18
                JIasiolku a w Polsce też Patrzysz na demografię w ten sposób?!
                - Ci emigranci ze wschodu pracujący w Polsce to Ukraińcy i Białorusini! Ze świecą Rosjan Byś szukał?!
                -Pozdrawiam!
                • cie778 Re: Powiedz mi, dlaczego 26.04.14, 00:07
                  marek_boa napisał:

> Jasiolku a w Polsce też Patrzysz na demografię w ten sposób?!

Też. Dlatego imo w Polsce mamy katastrofę demograficzną, a wywołana jest m.in. działaniami rządu.

> Ci emigranci ze wschodu pracujący w Polsce to Ukraińcy i Białorusini! Ze świecą Rosjan
                  > Byś szukał?!

Czy ja wiem? W Kra faktycznie głównie Ukraińcy, ale syna fortepianu uczyła Rosjanka. Pacjenci znajomych lekarzy też pół a pół: Ukraińcy/Rosjanie. Natomiast jest oczywistym, że Rosjan pracujących w Polsce jest znacznie mniej - koszty wyprawy znacznie wyższe.

pozdrawiam
                  jasiol
                  • marek_boa Re: Powiedz mi, dlaczego 26.04.14, 00:24
                    Chodziło mnie o to czy Szukałeś jak demograficznie wypada podział na prawosławnych,katolików,muzułmanów?!
                    - I tam! Lepiej opłaci się załatwić sobie wizę "szengen" i pracować w UK!:)
                    -Pozdrawiam!
                    • cie778 Re: Powiedz mi, dlaczego 29.04.14, 17:18
                      marek_boa napisał:

> szukałeś jak demograficznie wypada podział na prawosławnych, katolików, muzułmanów?!

Trafiłem na jakieś dane ichniego GUSu dotyczące demografii wedle narodowości i rozkładu terytorialnego - ale wszystkie kończyły się na 2010 roku, tymczasem ogłaszane efekty putinowych programów wsparcia urodzin datują się od tego roku.
                      Swoją drogą - wnioski nawet z tamtych danych były jednoznaczne. Nie ma możliwości, żeby nagle na obszarach, gdzie dzietność wynosi w okolicy 1-1,5, nagle się zrobiło 2,1. A tak były zaznaczona w zasadzie cała etniczna Rosja.

> - I tam! Lepiej opłaci się załatwić sobie wizę "szengen" i pracować w UK!:)

Zgadza się, ale wiza kosztuje, podróż kosztuje. Albo jedziesz na lata (jak kiedyś górale do Czikago) czy stałe, albo nasz już jakiś fach. Inaczej się nie opłaca.

pozdrawiam
                      jasiol
                      • marek_boa Re: Powiedz mi, dlaczego 29.04.14, 18:52
                        Pomogę Ci!:)
                        www.gks.ru/free_doc/2014/demo/edn03-14.htm
                        Pozdrawiam!
                  • ignorant11 Re: Powiedz mi, dlaczego 29.04.14, 10:27
                    cie778 napisał:

> marek_boa napisał:
                    >
                    > > Jasiolku a w Polsce też Patrzysz na demografię w ten sposób?!
                    >
                    > Też. Dlatego imo w Polsce mamy katastrofę demograficzną, a wywołana jest m.in.
                    > działaniami rządu.
                    >
                    > > Ci emigranci ze wschodu pracujący w Polsce to Ukraińcy i Białorusini! Ze
                    > świecą Rosjan
                    > > Byś szukał?!
                    >
                    > Czy ja wiem? W Kra faktycznie głównie Ukraińcy, ale syna fortepianu uczyła Rosj
                    > anka. Pacjenci znajomych lekarzy też pół a pół: Ukraińcy/Rosjanie. Natomiast je
                    > st oczywistym, że Rosjan pracujących w Polsce jest znacznie mniej - koszty wypr
                    > awy znacznie wyższe.
                    >
                    > pozdrawiam
                    > jasiol

W Polsce NE Rosjan jest wielkie mnostwoa Rosjanki to najtansze prostytu
            • wkkr A to dlatego, że 29.04.14, 07:32
              1) Przenoszą się do Rosji Ruscy z republik sąsiednich.
              2) Bardzo dobrze w Rosji rozmnażają się muzułmańscy radykałowie.
              • marek_boa Re: A to dlatego, że 29.04.14, 11:12
                1) Bo mają pracę i ustabilizowaną sytuację życiową!
                2) Muzułmanie też są obywatelami Federacji Rosyjskiej!
                Ad rem:
                1) W Polsce się nie rozmnażają i wyjeżdżają za pracą gdzie indziej
                2) W Polsce bardzo dobrze rozmnażają się o zgrozo Romowie i Prawosławni
                • wkkr Re: A to dlatego, że 29.04.14, 13:16
                  marek_boa napisał:
                  > 2) Muzułmanie też są obywatelami Federacji Rosyjskiej!
                  =========================================
                  Nie no oczywiście i pałają miłością patriotyczna do Kremla.
                  ===
                  Akurat czarnoduców Kreml potrzebuje najmniej.
                  • marek_boa Re: A to dlatego, że 29.04.14, 13:29
                    Jak ktoś nie wie a miele ozorem to nigdy z tego nic dobrego nie wychodzi! Oczywiście ,że pałają miłością patriotyczną do Rosji i do Kremla bo to jest ICH kraj! Dlatego w republikach Federacji gdzie dominują Muzułmanie frekwencja żołnierzy poborowych jest prawie 100 procentowa a uchylenie się od służby wojskowej traktowane jest jak hańba i praktycznie nie występuje!
                    Jeśli dla kogoś NIELEGALNI imigranci i mieszkańcy danego państwa to jedno i to samo to o czym tu rozmawiać???!
        • ignorant11 co bys kacapoe nie wymyslil glupiego ... 29.04.14, 10:20
          misza_kazak napisał:

> brysio76 napisał:
          >
          > > życia niz Bagladesz! Wot mocarstwo!
          >
          > No to jesli wypatrzyles Rosje, to sprawdz inne wskazniki.
          >
          > A Polska ma krótszą średnią długość zycia niz Albania, Beliz, Panama, Kuba.
          >

To i tak gorujemy nad Rosja pod kazdym wzgledem i macie do nas zacofanie kilkaset lat i chocbyscie sie zesrali i tak nam nie dorownacie...
          Kacapy nas nie dogoniat:)))

Nb mimo bonanzy na paliwach macie zerowy albo nawet ujemny pkb w 2014 gdy my solodne 3 albo nawet 4...
          >
          >
    • fidziaczek Re: Ech ta Rosja.... 26.04.14, 15:55
      Dlaczego wycięto mój post dotyczący ilości kibli w Polsce, Rosji i na Ukrainie:)
      I Stwierdzenie ze dziwnie wygląda sytuacja z lekarzami?
      To jakaś zbrodnia mówić o tym?
      Przecieć to tylko ciekawostka

Tiu jest o lekarzach
      www.google.pl/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=sp_dyn_le00_in&hl=pl&dl=pl&idim=country:CUB:MEX:CRI#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sh_med_phys_zs&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:RUS:POL:GEO:UKR&ifdim=region&hl=pl&dl=pl&ind=false
      A tu o wspomnianych kibelkach
      www.google.pl/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=sp_dyn_le00_in&hl=pl&dl=pl&idim=country:CUB:MEX:CRI#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=improved_sanitation_facilities_with_access&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:RUS:POL:GEO:UKR&ifdim=region&hl=pl&dl=pl&ind=false
      • przyjacielameryki Re: Ech ta Rosja.... 26.04.14, 19:40
        Nie wiem do czego zmierzasz pokazywaniem tych wykresów? Ja żyję w środowisku lekarzy, moja żona lekarz, siostra, szwagier, brat szwagra, . . . . etc. Większość w Warszawie. Szwagier ma prywatną klinikę w Warszawie - głównie rodzenie ale i inne operacje i zabiegi jak przepuklina, prostata, usuwanie piersi z rakiem, . . . . itp. Jedną z jego klientek była Rosjanka(ponoć pracowała kiedyś w zespole doradczym Putina) a przyleciała do jego kliniki urodzić dziecko. Pomimo znajomości, nie ufała rosyjskim szpitalom. To tylko taki symbol, taka istota postrzegania służby zdrowia i umiejętności lekarzy w Rosji i w Polsce. Mówimy oczywiście o prywatnej służbie zdrowia.
        I jeszcze jedna uwaga. Polscy emigranci w Wlk. Brytanii porównując brytyjską i polską publiczną służbę zdrowia o wiele wyżej stawiają polską. Takie są fakty i można to sprawdzić.

Faktem jest, że został w Polsce w sposób absurdalny utrudniony dostęp młodych lekarzy do specjalizacji co ma znane negatywne skutki ale to się już zmienia ale polscy lekarze są świetnymi specjalistami, natychmiast zatrudnianymi na zachodzie bez dodatkowych egzaminów. Nasze szkoły medyczne to europejska czołówka. W każdym powiatowym szpitalu w Polsce jest już tomograf komputerowy i inne ważne urządzenia medyczne, jest profesjonalne ratownictwo medyczne z użyciem nowoczesnych helikopterów, itd., itd., itd.

Nie wiem jak jest w Rosji ale polska publiczna służba zdrowia nie wiele ustępuje tej europejskiej, znaczy się niemieckiej, francuskiej, jest lepsza od brytyjskiej.
        • fidziaczek Re: Ech ta Rosja.... 28.04.14, 19:08
          > Nie wiem do czego zmierzasz pokazywaniem tych wykresów?

Do tego że rózne dziwne rzeczy wynikają z tych wykresów, więc nie bardzo jest czym się przejmować - to tylko ciekawostki

> I jeszcze jedna uwaga. Polscy emigranci w Wlk. Brytanii porównując brytyjską i
          > polską publiczną służbę zdrowia o wiele wyżej stawiają polską.

Oczywiście że tak, a biorąc pod uwagę stosunek jakości usług do kosztów jakie utrzymanie służby zdrowia ze sobą niesie to nasza bije te zachodnie kilkukrotnie, a amerykańską kilkunastokrotnie.
          • wkkr Jeśli chodzi o kible, to 29.04.14, 07:39
            pod tym względem w Rosji jest tragedia.
            Szkoda gadać. Tam cywilizacji nie ma.
        • wkkr A to ciekawe 29.04.14, 07:37
          Moja krewna wolała rodzic w Polsce niż w Holandii.
          • marek_boa Re: A to ciekawe 29.04.14, 11:14
            Część Polek z UK również woli rodzić w Polsce - jeśli mają na uwadze dobro dzieci! Te które decydują się rodzić w UK mają na uwadze benefity!
    • przyjacielameryki Re: Ech ta Rosja.... 26.04.14, 18:46
      A ja cały czas czekam na Rosję Wysockiego, Bułhakowa i Okudżawy. Będzie taka Rosja kiedykolwiek jeszcze? Nie wiem, ale czekam! Ta KGB-owska kompletnie mnie nie interesuje!
      • marek_boa Re: Ech ta Rosja.... 26.04.14, 20:45
        Ich też nie interesuje bycie takimi jak Ty Chcesz! Bo gdyby tak było to nie istniał by ŻADEN Bułhakow,Wysocki czy Okudżawa! Po za tym jak zwykle Walisz stereotypami - gdyby tak nie było to Wymienił Byś Biczewską,Bułyczowa, Strugackich, Sniegowa - a Ty ich po prostu NIE ZNASZ!
        • billy.the.kid Re: Ech ta Rosja.... 28.04.14, 19:50
          jako.ś jak widać ruskie nie za bardzo przejmują się zachciankami przyjaciela.
      • wkkr Rosja od ponad 400 lat 29.04.14, 07:40
        jest we władaniu złodziei.
        Ten naród jest przeklęty.
        • marek_boa Re: Rosja od ponad 400 lat 29.04.14, 11:14
          Numery totolotka też Wieszczysz??!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka