panzerviii
04.05.14, 18:25
jakoś mi się nie chce na bieżąco śledzić pyskówki na wątku o tragedii w Odessie. za dużo piany.
ale widzę jedną prawidłowość. Na wschodzie Ukraińców jest niewielu. terroryści cieszą się poparciem. Nielicznych Ukraińców na terenach opanowanych przez terorystów sponsorowanych przez Moskwę (Boa zamilknij - zestawów przeciwlotniczych nie kupi się w sklepie z militariami) bądź przyjezdnych z Rosji się albo prześladuje albo morduje jak radnego z Gorłowki. Jednak faktem jest, że mieszkańcy raczej popierają Moskwę. Zwolenników legalnych władz bądź jedności kraju jest niewielu.
w Odessie była inaczej. Tam Rosjanie są w mniejszości i jak zaczęli podskakiwać to wku...eni Ukraińcy głównie mieszkańcy tego pięknego miasta zrobili im z dupy jesień średniowiecza. Zatłuczono 4, 40 spalono lub zaczadzono. Specjalnie mi nie żal. Zwłaszcza tych z nadniestrza lub Moskwy. Taka praca i ryzyko w nią wkalkulowane. Sorry. W każdym razie faktem jest, że tu nie można zrzucić winy na władze czy prawy sektor. Władze się cakcają z terrrorystami jak z jajkiem, a prawy sektor daleko. Ludzie się wku...li i tyle. Milicja nie reagowała. Dlaczego? a dlaczego mają strzelać do swoich.
Nie zmienia tego wniosku atak na prokuraturę Rosjan jaki miał miejsce w ciągu ostatnich kilku godzin - Ukraincy wtedy niedzielny obiad wpieprzali. ani uwolenienie przez prokuraturę 67 bandytów. co to da ich osądzenie.
no coż na miejscu Ukraińców bym wschodu nie szturmował. Tylko same straty, jacyś męczennicy, ofiary, zdjęcia dzieci w bandazach. bez sensu. jeszcze jacyś mieszkańcy Słowiańska wyjdą przed czołgi. a jestem pewien, ze Moskwy przyszedłby taki rozkaz. ograniczyłbym się tylko do kwarantanny. blokady. niech sobie mieszkańcy pożyją pod władzą terrorystów. no może bym ulotki pozrzucał. chcą mieć co mają, to niech to dostaną.