Dodaj do ulubionych

ILA 2014 Berlin

21.05.14, 02:29
A kto ma o rzut beretem ten się cieszy :-)))))

Pzdr
Obserwuj wątek
    • adam_al Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 22:38
      Ja tak przelotem pozdrowić kolegów wpadłem ;)

> A kto ma o rzut beretem ten się cieszy :-)

E tam, z centralnej Polski to też nie więcej niż 5 godzin. Właśnie wróciłem. Polecam.
      Z bliska obejrzeć wyrzutnię MEADS, pomacać Taurusa, mieć na około stado śmigłowców Tiger, być w kabinie C-17, poszwędać się po ładowni Rusłana, wnętrzu Airbusa A-380 ... bezcenne.

Facjata zjarana od słońca, hostessy mizerne - do słowianek lata świetlne, ale prezentowana technika nadzwyczajna, porządne niemieckie piwo do ochłody i organizacja na wysokim poziomie.

Jeszcze dwa dni. Warto się wybrać. Czołem!
      • patmate Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 22:44
        adam_al napisał:

> Jeszcze dwa dni. Warto się wybrać. Czołem!

wybieram się w niedzielę. latały już B-25 Mitchell, P-39 i F4U Corsair?

pzdr
        • adam_al Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 22:55
          Corsair i Mitchell latały. Trzeba przyznać, że pokazy w powietrzu nie były najsilniejszą stroną imprezy. Tu Radom wg mnie wypada zdecydowanie lepiej. Podkład muzyczny z Top Gun ;) i komunikacja pomiędzy pilotami w głośnikach znane z Radomia - tego tutaj brakowało. Wrażenie natomiast robi wystawa statyczna.
          • patmate Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 22:57
            adam_al napisał:

> Corsair i Mitchell latały. Trzeba przyznać, że pokazy w powietrzu nie były najs
            > ilniejszą stroną imprezy. Tu Radom wg mnie wypada zdecydowanie lepiej. Podkład
            > muzyczny z Top Gun ;) i komunikacja pomiędzy pilotami w głośnikach znane z Rado
            > mia - tego tutaj brakowało. Wrażenie natomiast robi wystawa statyczna.

A Lightning? oczywiście P-38
            Dwa lata temu w Duxford - dał niezły szł.
            pzdr
            • adam_al Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 23:04
              > A Lightning? oczywiście P-38

Nie widziałem, ale mogłem coś przeoczyć - spędziliśmy trochę czasu w halach targowych.
              • marek_boa Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 23:10
                Pod tym względem to ja mam frajdę Patmate! Nie dość ,że raz na miesiąc nad chałupą przelatuje mnie Avro Lancaster (tak gdzieś na 300 - 400 metrach zazwyczaj leci ) to często -gęsto widzę Spitfire i Hurricane!:) O nowych Typhoonach nie wspominam bo tych mam nad głową praktycznie codziennie - i ze względu na hałas - przesyt!:(
                -Pozdrawiam!
                • patmate Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 23:15
                  marek_boa napisał:

> Pod tym względem to ja mam frajdę Patmate! Nie dość ,że raz na miesiąc nad chał
                  > upą przelatuje mnie Avro Lancaster (tak gdzieś na 300 - 400 metrach zazwyczaj l
                  > eci ) to często -gęsto widzę Spitfire i Hurricane!:) O nowych Typhoonach nie ws
                  > pominam bo tych mam nad głową praktycznie codziennie - i ze względu na hałas -
                  > przesyt!:(

Byłem w Duxford 2012, start 12 Spitów jednocześnie robił wrażenie.

pzdr
                  • marek_boa Re: ILA 2014 Berlin 24.05.14, 17:24
                    Jakąś godzinkę temu przeleciał C-47 w "Normandzkich" barwach!:)
                    -Pozdrawiam!
      • jopekpl Re: ILA 2014 Berlin 24.05.14, 10:50
        adam_al napisał:

> Ja tak przelotem pozdrowić kolegów wpadłem ;)
        >
        > > A kto ma o rzut beretem ten się cieszy :-)
        ..
        >
        > Facjata zjarana od słońca, hostessy mizerne - do słowianek lata świetlne,
        Hostessy miały brody???To ponoć nowy germański trend jest;-)))))
        • patmate Re: ILA 2014 Berlin 24.05.14, 11:36
          jopekpl napisał:

>
          > Hostessy miały brody???To ponoć nowy germański trend jest;-)))))

Ten wiedeński rak jeszcze nie dotarł do Berlina

Pzdr
          • marek_boa Re: Zdjęcia z pawilonów! 24.05.14, 13:50
            fotografersha.livejournal.com/532531.html
            Pozdrawiam!
            • patmate Re: Zdjęcia z pawilonów! 24.05.14, 17:46
              marek_boa napisał:

> fotografersha.livejournal.com/532531.html

Cały marek! Wolalbym tego Lancastera nad domem. ;-)

pzdr
              • marek_boa Re: Zdjęcia z pawilonów! 24.05.14, 18:24
                Nie bawię się w takie rzeczy bo mnie to nie wychodzi! Wolę się zdać na profesjonalistów! 9 maja też żadnego zdjęcia nie zrobiłem a od trybuny honorowej stałem ze 200 metrów?!
                -Pozdrawiam!
                • patmate Re: Zdjęcia z pawilonów! 24.05.14, 18:34
                  marek_boa napisał:

> Nie bawię się w takie rzeczy bo mnie to nie wychodzi! Wolę się zdać na profesjo
                  > nalistów! 9 maja też żadnego zdjęcia nie zrobiłem a od trybuny honorowej stałem
                  > ze 200 metrów?!

Jeżeli w Lądku/Londongradzie to chyba 8 maja?

pzd
                  • marek_boa Re: Zdjęcia z pawilonów! 24.05.14, 18:55
                    Skoro Twierdzisz ,że w Moskwie defilada była 8 maja to kłócił się nie będę!
                    • patmate Re: Zdjęcia z pawilonów! 24.05.14, 18:58
                      marek_boa napisał:

> Skoro Twierdzisz ,że w Moskwie defilada była 8 maja to kłócił się nie będę!

Zwróć uwagę na tryb warunkowy w zdaniu (można powiedzieć: Уcлoвнoе нaклoнение)

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka