patmate 21.05.14, 02:29 A kto ma o rzut beretem ten się cieszy :-))))) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam_al Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 22:38 Ja tak przelotem pozdrowić kolegów wpadłem ;) > A kto ma o rzut beretem ten się cieszy :-) E tam, z centralnej Polski to też nie więcej niż 5 godzin. Właśnie wróciłem. Polecam. Z bliska obejrzeć wyrzutnię MEADS, pomacać Taurusa, mieć na około stado śmigłowców Tiger, być w kabinie C-17, poszwędać się po ładowni Rusłana, wnętrzu Airbusa A-380 ... bezcenne. Facjata zjarana od słońca, hostessy mizerne - do słowianek lata świetlne, ale prezentowana technika nadzwyczajna, porządne niemieckie piwo do ochłody i organizacja na wysokim poziomie. Jeszcze dwa dni. Warto się wybrać. Czołem! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 22:44 adam_al napisał: > Jeszcze dwa dni. Warto się wybrać. Czołem! wybieram się w niedzielę. latały już B-25 Mitchell, P-39 i F4U Corsair? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 22:55 Corsair i Mitchell latały. Trzeba przyznać, że pokazy w powietrzu nie były najsilniejszą stroną imprezy. Tu Radom wg mnie wypada zdecydowanie lepiej. Podkład muzyczny z Top Gun ;) i komunikacja pomiędzy pilotami w głośnikach znane z Radomia - tego tutaj brakowało. Wrażenie natomiast robi wystawa statyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 22:57 adam_al napisał: > Corsair i Mitchell latały. Trzeba przyznać, że pokazy w powietrzu nie były najs > ilniejszą stroną imprezy. Tu Radom wg mnie wypada zdecydowanie lepiej. Podkład > muzyczny z Top Gun ;) i komunikacja pomiędzy pilotami w głośnikach znane z Rado > mia - tego tutaj brakowało. Wrażenie natomiast robi wystawa statyczna. A Lightning? oczywiście P-38 Dwa lata temu w Duxford - dał niezły szł. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 23:04 > A Lightning? oczywiście P-38 Nie widziałem, ale mogłem coś przeoczyć - spędziliśmy trochę czasu w halach targowych. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 23:10 Pod tym względem to ja mam frajdę Patmate! Nie dość ,że raz na miesiąc nad chałupą przelatuje mnie Avro Lancaster (tak gdzieś na 300 - 400 metrach zazwyczaj leci ) to często -gęsto widzę Spitfire i Hurricane!:) O nowych Typhoonach nie wspominam bo tych mam nad głową praktycznie codziennie - i ze względu na hałas - przesyt!:( -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: ILA 2014 Berlin 23.05.14, 23:15 marek_boa napisał: > Pod tym względem to ja mam frajdę Patmate! Nie dość ,że raz na miesiąc nad chał > upą przelatuje mnie Avro Lancaster (tak gdzieś na 300 - 400 metrach zazwyczaj l > eci ) to często -gęsto widzę Spitfire i Hurricane!:) O nowych Typhoonach nie ws > pominam bo tych mam nad głową praktycznie codziennie - i ze względu na hałas - > przesyt!:( Byłem w Duxford 2012, start 12 Spitów jednocześnie robił wrażenie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: ILA 2014 Berlin 24.05.14, 17:24 Jakąś godzinkę temu przeleciał C-47 w "Normandzkich" barwach!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jopekpl Re: ILA 2014 Berlin 24.05.14, 10:50 adam_al napisał: > Ja tak przelotem pozdrowić kolegów wpadłem ;) > > > A kto ma o rzut beretem ten się cieszy :-) .. > > Facjata zjarana od słońca, hostessy mizerne - do słowianek lata świetlne, Hostessy miały brody???To ponoć nowy germański trend jest;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: ILA 2014 Berlin 24.05.14, 11:36 jopekpl napisał: > > Hostessy miały brody???To ponoć nowy germański trend jest;-))))) Ten wiedeński rak jeszcze nie dotarł do Berlina Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zdjęcia z pawilonów! 24.05.14, 13:50 fotografersha.livejournal.com/532531.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Zdjęcia z pawilonów! 24.05.14, 17:46 marek_boa napisał: > fotografersha.livejournal.com/532531.html Cały marek! Wolalbym tego Lancastera nad domem. ;-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zdjęcia z pawilonów! 24.05.14, 18:24 Nie bawię się w takie rzeczy bo mnie to nie wychodzi! Wolę się zdać na profesjonalistów! 9 maja też żadnego zdjęcia nie zrobiłem a od trybuny honorowej stałem ze 200 metrów?! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Zdjęcia z pawilonów! 24.05.14, 18:34 marek_boa napisał: > Nie bawię się w takie rzeczy bo mnie to nie wychodzi! Wolę się zdać na profesjo > nalistów! 9 maja też żadnego zdjęcia nie zrobiłem a od trybuny honorowej stałem > ze 200 metrów?! Jeżeli w Lądku/Londongradzie to chyba 8 maja? pzd Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Zdjęcia z pawilonów! 24.05.14, 18:55 Skoro Twierdzisz ,że w Moskwie defilada była 8 maja to kłócił się nie będę! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Zdjęcia z pawilonów! 24.05.14, 18:58 marek_boa napisał: > Skoro Twierdzisz ,że w Moskwie defilada była 8 maja to kłócił się nie będę! Zwróć uwagę na tryb warunkowy w zdaniu (można powiedzieć: Уcлoвнoе нaклoнение) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś