Dodaj do ulubionych

pytanie do Mosze o Holocaust

28.04.15, 23:16

Sława!

No własnie na wp jest artykuł o tym jak podły był Roosvelt.., ze podobno nie chciasł prowadzic wojny w obronie Żydów...

I że jest prawie wspołwinny Shoah...

Ale przecież już tyle razy wyjaśniano, że bombardowanie koncłagrów nie miałoby zadnego sensu...
A zrzucanie ulotek.., coś o takich bzdurach wypowiadał się sam sir Arthur...

Przeciez ludobójstwo Żydów wcale nie jest wyjatkiem, bo dotyczyło również Ormian, Asyryjczyków, Cyganów, Słówian, w tym głównie Polaków i setek innych Narodów i społeczności lub grup ludności...

I nie tylko socjaliści Hitlera byli ludobójcami...

Czy Wy urzeczywiście uwazacie, że świat się wokól Was kręci i że antysemityzm nie jest jedynie częścia znacznie szerszego zjawiska uprzedzeń rasowych etnicznych, religijnych, kulturowych...

I że IIWS była tylko w celu wybicia Żydów?

Forum Słowiańskie
gg 1728585
Obserwuj wątek
    • anton_pl Re: pytanie do Mosze o Holocaust 28.04.15, 23:32
      Faktycznie przeginaja, na tym przykladzie widzac jaka maja sile medialna, ta cala poprawnosc polityczna to tez ta sama sprezyna...

Slava!
      • ignorant11 Re: pytanie do Mosze o Holocaust 28.04.15, 23:45
        anton_pl napisał:

> Faktycznie przeginaja, na tym przykladzie widzac jaka maja sile medialna, ta ca
        > la poprawnosc polityczna to tez ta sama sprezyna...

Taka natretna propaganda skutkuje odwrotnie, spojrz na Rosjan jak gonia pietke a sami sa winni Holocaustu jeszcze wiekszego niz hitlerowski
        >
        > Slava!
        >
        • anton_pl Re: pytanie do Mosze o Holocaust 28.04.15, 23:59
          U kumatych gostkow to pewnie skutkuje odwrotnie ale ja chodze do sklepow, do warzywniaka, na ulicy, to ludzie klepia to co telewizory gadaja, tak ze spustoszenie pewne jest...

Slava!
          • ignorant11 Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 08:13
            anton_pl napisał:

> U kumatych gostkow to pewnie skutkuje odwrotnie ale ja chodze do sklepow, do wa
            > rzywniaka, na ulicy, to ludzie klepia to co telewizory gadaja, tak ze spustosze
            > nie pewne jest...

A co PT Autor mial na mysli?
            >
            > Slava!
            • anton_pl Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 08:47
              ignorant11 napisał:
              > A co PT Autor mial na mysli?

Propaganda jest skuteczna bo ludzie sa strasznie głupie...
              • ignorant11 Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 20:50
                anton_pl napisał:

> ignorant11 napisał:
                > > A co PT Autor mial na mysli?
                >
                > Propaganda jest skuteczna bo ludzie sa strasznie głupie...
                >

ale ludzie słuchaja róznych mediów, które maja prawo byc stronnicze lub subiektywne, natomiast propaganda jest skuteczna tam, gdzie nie ma wolnego słowa w IIIRzeszy prlu cccp czy FRfr...
                • anton_pl Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 22:26
                  ignorant11 napisał:
                  > ale ludzie słuchaja róznych mediów, które maja prawo byc stronnicze lub subiekt
                  > ywne, natomiast propaganda jest skuteczna tam, gdzie nie ma wolnego słowa w III
                  > Rzeszy prlu cccp czy FRfr...

Mogą słuchać różnych mediów, ale te głównego nurtu mówią to samo, wedle ideologi neobolszewickiej, te wszystkie TVP, TVN, Polsat, radia, to masz: pochwała homoseksualizmu, walka z rasizmem, tolerancja, która nic wspólnego z tolerancja nie ma, teraz jest tak samo jak za komumy albo jeszcze gorzej, wtedy nic złego na CCCP czy PZPR nie mogłeś powiedzieć a teraz jak coś źle powiesz o pederastach albo murzynach to już po karierze, spytaj sie bylego posla PO Wegrzyna, a gdzie my mamy problem z rasizmem?, że jakiemuś się tam nie podoba uprzywilejowana pozycja Żydów to go mamy zwalczać?, przecież ma prawo do swojej opinii i oceny, ale to jest taki zakamuflowany terror, ta cała tzw. "poprawność polityczna", ty tego nie widzisz?
    • mosze_zblisko_daleka Tylko Roosvelt...? 29.04.15, 07:41
      Nie, nikt nie myślał o Żydów i o innych okupowanych. Podczas wojny nie było "aniołków" żeby ratować ludność cywilna. Cel był rozbić niemców i ich sojuszników.

p.s.
      wszyscy pamiętamy tez film o statku, który płynął po świecie (jeszcze przed wojna) i nikt nie chciał przyjąć uciekinierów...
      • ignorant11 Re: Tylko Roosvelt...? 29.04.15, 08:16
        mosze_zblisko_daleka napisał:

> Nie, nikt nie myślał o Żydów i o innych okupowanych. Podczas wojny nie było "an
        > iołków" żeby ratować ludność cywilna. Cel był rozbić niemców i ich sojuszników.

A była jakas metoda?

IIWS była jatka vide bombardowania strefowe.

Faktycznie najlepsza metoda było robic Niemców jak najszybciej

>
        >
        > p.s.
        > wszyscy pamiętamy tez film o statku, który płynął po świecie (jeszcze przed woj
        > na) i nikt nie chciał przyjąć uciekinierów...

A to, co innego zreszta sami Zydzi byli bardzo skomplikowani i raczej niepożadani przez UK w Palestynie, co znowu próbowali wykorzystac Niemcy
    • say69mat Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 08:42
      ignorant11 napisał:

> No własnie na wp jest artykuł o tym jak podły był Roosvelt.., ze podobno nie ch
      > ciasł prowadzic wojny w obronie Żydów...
      > I że jest prawie wspołwinny Shoah...
      > Ale przecież już tyle razy wyjaśniano, że bombardowanie koncłagrów nie miałoby zadnego sensu... A zrzucanie ulotek.., coś o takich bzdurach wypowiadał się sam sir Arthur...
      > Przeciez ludobójstwo Żydów wcale nie jest wyjatkiem, bo dotyczyło również Ormia
      > n, Asyryjczyków, Cyganów, Słówian, w tym głównie Polaków i setek innych Narodów
      > i społeczności lub grup ludności...
      > I nie tylko socjaliści Hitlera byli ludobójcami...
      > Czy Wy urzeczywiście uwazacie, że świat się wokól Was kręci i że antysemityzm n
      > ie jest jedynie częścia znacznie szerszego zjawiska uprzedzeń rasowych etniczny
      > ch, religijnych, kulturowych...
      > I że IIWS była tylko w celu wybicia Żydów?

say69mat:
      Po pierwsze, mówisz ... Słowian. Mnie osobiście zastanawia następująca kwestia, jakim to cudem Einsatzgruppen wchodząc na teren zakonu żeńskiego/męskiego KRK. Dokonywała specyficznej selekcji, gdzie część zakonników pozostawała nieruszona. Część szła, z automatu, na rozstrzelanie bądź do KL-ów. Jaki był klucz stosowanej selekcji???
      Po drugie, zwróć uwagę, że naziści byli ze wszech miar formacją ... parareligijną. Gdzie rolę zakonników pełniły formacje SD/SS. Sposób inicjacji członków SS miał charakter parareligijny, oddając ss-mana we władanie śmierci. Słowo założycielskie - formuła intelektualna i treść Mein Kampf. Narzędzie realizacji rzeczywistości społecznej ... śmierć. Instytucją formułującą NSDAP - jako instytucję życia politycznego. Jest nawiązująca do praktyk okultystycznych loża Thule Gesellschaft. Gdzie radykalny antysemityzm był kluczowym elementem formuły ideowej konstytuującej jedność wspólnoty.
      Po trzecie, o ile Słowianie - untermenshen - byli w strukturze nazistowskiej rzeczywistości zredukowani do roli niewolników, pracujących na rzecz Rzeszy. Co też realizowano np. w praktyce formacji - Hilfswillige. Powszechnej na trenach okupowanych należących do ZSRR. O tyle Żydzi byli przeznaczeni do całkowitej eksterminacji. Warto zauważyć, że Judaizm jest formułą religijną objawiającą Boga, który Stwarza i Błogosławi Stworzeniu. Nazizm zawierzał śmierci i śmierć realizował.
      • odyn06 Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 10:52
        Dobrze to ująłeś. Mało kto z czytelników Mein Kampf w latach dwudziestych i trzydziestych zastanawiał się nad tym, że Niemcy i Austriacy potraktują zawarte w książce zbrodnicze z założenia wizje dosłownie.
        Żydzi mieli być wymordowani jako odpowiedzialność zbiorowa za wszystkie grzechy, a szczególnie za klęskę Niemiec w Wielkiej Wojnie.
        A Polacy? Też mieli być zniszczeni jako podludzie. Zaraz po Żydach.
        • anton_pl Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 11:26
          odyn06 napisał:
          > Żydzi mieli być wymordowani jako odpowiedzialność zbiorowa za wszystkie grzechy
          > , a szczególnie za klęskę Niemiec w Wielkiej Wojnie.

To też, ale Hitler wiedział jakiego ogromu zbrodni dopuścili się bolszewicy na wschodzie, niewiele brakowało żeby bolszewicy opanowali Niemcy, już przecież powstała Bawarska Republika Rad, Hitler osobiście z nia walczyl jako czlonek frajkorpsu, bał się chyba tego żeby to samo co Słowian nie spotkało Niemców, komunizm uważał za ideologię i projekt żydowski...
          • odyn06 Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 15:31
            Anton. Poczytaj Mein Kampf. Tam jest osobny rozdział na ten temat.
            • anton_pl Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 16:53
              odyn06 napisał:

> Anton. Poczytaj Mein Kampf. Tam jest osobny rozdział na ten temat.

Znaczy na temat komunizmu?
              • ignorant11 Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 21:12
                anton_pl napisał:

> odyn06 napisał:
                >
                > > Anton. Poczytaj Mein Kampf. Tam jest osobny rozdział na ten temat.
                >
                > Znaczy na temat komunizmu?

Niestety to ksiazka zakazananie czytałem znam tylko opracowania
                >
                • anton_pl Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 22:32
                  ignorant11 napisał:
                  > Niestety to ksiazka zakazananie czytałem znam tylko opracowania

Masz internet i nie potrafisz znaleźć, ja już w pierwszym miesiącu jak założyłem internet to ja przeczytałem, właśnie dlatego że była zakazana :D
                  • ignorant11 Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 23:48
                    anton_pl napisał:

> ignorant11 napisał:
                    > > Niestety to ksiazka zakazananie czytałem znam tylko opracowania
                    >
                    > Masz internet i nie potrafisz znaleźć, ja już w pierwszym miesiącu jak założyłe
                    > m internet to ja przeczytałem, właśnie dlatego że była zakazana :D
                    :))) nie mam zamiłowania to klasykow patologii, np bzdur lenina toze ja czitał i wiem, ze n ie mam tam czego szukac, bo wielu bardziej wartosciowych ksiązek tez nie przeczytałem

>
                    • anton_pl Re: pytanie do Mosze o Holocaust 30.04.15, 00:51
                      ignorant11 napisał:
                      > :))) nie mam zamiłowania to klasykow patologii, np bzdur lenina toze ja czitał
                      > i wiem, ze n ie mam tam czego szukac, bo wielu bardziej wartosciowych ksiązek t
                      > ez nie przeczytałem

Widze że bardzo fajny jesteś chłopak :D, ale tam nie ma nic o mordowaniu, dosyć chłodno i rzeczowo sa opisane różne sprawy, tak samo Kapitał poczytać to dosyć mądra książka, praktyka jaka była wiemy...
          • ignorant11 Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 21:11
            anton_pl napisał:

> odyn06 napisał:
            > > Żydzi mieli być wymordowani jako odpowiedzialność zbiorowa za wszystkie g
            > rzechy
            > > , a szczególnie za klęskę Niemiec w Wielkiej Wojnie.
            >
            > To też, ale Hitler wiedział jakiego ogromu zbrodni dopuścili się bolszewicy na
            > wschodzie, niewiele brakowało żeby bolszewicy opanowali Niemcy, już przecież po
            > wstała Bawarska Republika Rad, Hitler osobiście z nia walczyl jako czlonek fraj
            > korpsu, bał się chyba tego żeby to samo co Słowian nie spotkało Niemców, komuni
            > zm uważał za ideologię i projekt żydowski...

Akurat łodyn na wyjatkowo sporo racji, tak byłó w istoscie, w istocie wszelki socjalizm ma pochodzenie zydowskie nawet narodowy.

Co wiecej Hitler wiedział, ze Niemcy najwiecej terytoriów straciłły na rzecz Polski, wiec stad ta nienawisc...

A co ciekawe Dmowski antysemityzm traktował bardzo instrumentalnie jako czesc programu zwalczania wpływyw niemieckich i zydów jako wektora wpływyw niemieckich, w czym miał sporo racji( nie w zwalczaniu ale w mysleniu o wktoprach wpływów niemieckich), co swiadczy o kretyństwie nzistów, którzy mogli sie posłuzyc Zydami przeciw Polakom i przeciw Anglikom i wyszliby na tym znacznie lepiej.
            Ale jak powiedziałem wyzej trudno dyskutowac czy nawet spekulowac na chorymi umysłami...
      • ignorant11 Re: pytanie do Mosze o Holocaust 29.04.15, 21:02
        say69mat napisał:

>
        > say69mat:
        > Po pierwsze, mówisz ... Słowian. Mnie osobiście zastanawia następująca kwestia
        > , jakim to cudem Einsatzgruppen wchodząc na teren zakonu żeńskiego/męskiego KRK
        > . Dokonywała specyficznej selekcji, gdzie część zakonników pozostawała nieruszo
        > na. Część szła, z automatu, na rozstrzelanie bądź do KL-ów. Jaki był klucz stos
        > owanej selekcji???

Nie mam chorego umysłu ani zbrodniczego ani nie jestem specjalista od chorych umysłów ani tez historykiem chorych umysłów...
        Zatem nie do mnie to pytanie, równie dobrze mnogłbyś zapytac dlaczego jakiś psychol wymordował najpierw rudych a dopiero potem łysych..., moze łysych nienawidził bardziej, moze miał jakas traume, ze łysy ojciec traktował go źle i dlatego łysych zostawił se na deser np....

> Po drugie, zwróć uwagę, że naziści byli ze wszech miar formacją ... parareligij
        > ną. Gdzie rolę zakonników pełniły formacje SD/SS. Sposób inicjacji członków SS
        > miał charakter parareligijny, oddając ss-mana we władanie śmierci. Słowo założy
        > cielskie - formuła intelektualna i treść Mein Kampf. Narzędzie realizacji rzecz
        > ywistości społecznej ... śmierć. Instytucją formułującą NSDAP - jako instytucję
        > życia politycznego. Jest nawiązująca do praktyk okultystycznych loża Thule Ges
        > ellschaft. Gdzie radykalny antysemityzm był kluczowym elementem formuły ideowej
        > konstytuującej jedność wspólnoty.

Jest bardzo wiele formacji patologicznych nawiazujacaych do religii, np islamisci, np komunisci, którzy religie zastepowali swoja chora ideolo...
        Autentyczne rebionok lenin noszony w klapie, moja nauczycielka Rosjanka powiedziała, ze nam nie wolno śmiac sie z lenina bo dla niej lenin to bóg ( Tu wybacz Panie Boze ale musi z małej:)))'

> Po trzecie, o ile Słowianie - untermenshen - byli w strukturze nazistowskiej rz
        > eczywistości zredukowani do roli niewolników, pracujących na rzecz Rzeszy. Co t
        > eż realizowano np. w praktyce formacji - Hilfswillige. Powszechnej na trenach o
        > kupowanych należących do ZSRR. O tyle Żydzi byli przeznaczeni do całkowitej eks
        > terminacji. Warto zauważyć, że Judaizm jest formułą religijną objawiającą Boga,
        > który Stwarza i Błogosławi Stworzeniu. Nazizm zawierzał śmierci i śmierć reali
        > zował.

Toze niekoniecznie, bo czyzby PT Kolega nie znał General Plan Ost wymordowania milionów Słowian nawet liczniejszych milionów niż wszystkich Żydów razem wzietych dostepnych bandytom i nawet narodzonych do tej pory...
        NB pierwszymi więźniami Auschwitz byli Polacy a pierwsze gazowanie na chorych Polakach i sowieckich jeńcach, wiec znowu Zydzi nie sa na 1 miejscu, zostali niszczeli dopiero po Wansee w 1943, gdy komory gazowe juz pracowały i były rozbudowywane.
        Niemcy mieli pewne plany wobec Żydów i do[piero po Wansee z nich zrezgnowali, co wcale nie znaczy, ze chce twierzic iż Zydów traktowali dobrze lub humanitarnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka