Dodaj do ulubionych

Cele bombardowań w Syrii

01.10.15, 10:57
www.tvn24.pl/cele-rosyjskich-nalotow-w-syrii-rosjanie-nie-atakuja-radykalow,581868,s.html
Rozpoczynam wątek, aby rozwiać wątpliwości.

Nad Syrią latają samoloty kilku państw i zrzucają bomby na cele wskazane przez polityków.
To powoduje, że Rosjanie walą do sojuszników USA, a dżihadyści z Islamskiego Państwa rosyjskich bomb na razie obawiać się nie muszą.
Cele Rosjanom wskazuje syryjski dyktator. Dla niego wszyscy, ktorzy chcą go wywalić z roboty są jego wrogami i wg Muhabaratu syryjskiego zasługują na bombę. Rosyjską bombę.

Amerykanie i Francuzi są bardziej złożeni. Wspierają "umiarkowaną" opozycję, choć szkolenie tejże w Arabii Saudyjskiej to porażka i kompromitacja. Dla USA i Francji wrogiem jest nie tylko Państwo Islamskie, ale i satrapa z Damaszku,ale jego ruszyć na razie nie mogą, bo ma putinowską "kryszę".

Izrael. Miał spokój na Wzgorzach Golan, gdy na przeciw stała armia syryjska, a między nimi bezjajeczny ONZ.
Teraz nie ma w Kunejtrze wojska syryjskiego, nie ma posterunków ONZ, a po Kunejtrze szwendają się brodaci bojownicy i irańscy generałowie przebrani za turystów.
Obserwuj wątek
    • mosze_zblisko_daleka Re: Cele bombardowań w Syrii 01.10.15, 13:38
      Rosjanie bombardują Dzabha al Nusra (AlKaida) a nie ISIL.
      Turcy bombardują Kordów a nie ISIL....

Co jest ciekawe oboje bombardujący, myślą o ISIL a ich bomby i rakiety spadają gdzieś indziej... dziwny zbieg okoliczności... możliwie ze ich lotnicy nie są tak wyszkoleni... ;-)
      • odyn06 Re: Cele bombardowań w Syrii 01.10.15, 14:01
        Mosze
        Ty wiesz i ja wiem, że bomba może się pomylić o kilkadziesiąt metrów, ale nie o powiat.
        Rosjanie dostali wykaz celów w oparciu o informacje Muchabaratu i dlatego walą tam, gdzie chce Asad, a nie tam gdzie jest ISIL.
        A Turcy? Ich wrogiem nie jest ISIL, ale Kurdowie.
        • o333 Re: Cele bombardowań w Syrii 01.10.15, 18:30
          odyn06 napisał:

> Mosze
          > Ty wiesz i ja wiem, że bomba może się pomylić o kilkadziesiąt metrów, ale nie o
          > powiat.
          > Rosjanie dostali wykaz celów w oparciu o informacje Muchabaratu i dlatego wa
          > lą tam, gdzie chce Asad, a nie tam gdzie jest ISIL.

> A Turcy? Ich wrogiem nie jest ISIL, ale Kurdowie.
          Kolejne bzdury. Obecnie cele i kierunki natarcia wyznacza rosyjski wywiad a nie Assad.
          • a12a2a Re: Cele bombardowań w Syrii 03.10.15, 19:19
            > Kolejne bzdury. Obecnie cele i kierunki natarcia wyznacza rosyjski wywiad a nie Assad.

I robi to bez porozumienia/konsultacji/akceptacji ze sztabem Assada? ;-)
            • marek_boa Re: Cele bombardowań w Syrii 03.10.15, 20:48
              Ależ nie! Asad jest informowany co będą samoloty bombardować!
        • bmc3i Re: Cele bombardowań w Syrii 02.10.15, 00:17
          odyn06 napisał:

> Mosze
          > Ty wiesz i ja wiem, że bomba może się pomylić o kilkadziesiąt metrów, ale nie o
          > powiat.
          > Rosjanie dostali wykaz celów w oparciu o informacje Muchabaratu i dlatego wa
          > lą tam, gdzie chce Asad, a nie tam gdzie jest ISIL.

> A Turcy? Ich wrogiem nie jest ISIL, ale Kurdowie.

Nie dostrzegłes ironii w tym co napisał?
      • odyn06 Re: Cele bombardowań w Syrii 01.10.15, 14:35
        Należy oczekiwać, że po rosyjskich nalotach zaczną się bardziej ofensywne działania SL Assada.
        • mosze_zblisko_daleka Moim zdaniem... 01.10.15, 18:23
          1. Assad stracił już 75% Syrii. Wojsko jego jest kompletnie wyczerpane po 4 letniej wojny.
          2. Ja myślę że Rosja już rozumie że Assad już upadnie niedługo. Więc Rosja chce jednym strzałem utrzymać bazę w Tartus i Latakii. Ale jest jeszcze jedna i bardzo ważna strona dlaczego właśnie teraz Rosja robi w Syrii. Ja myślę ze Putin ma na myśli UKRAINĘ....
          Sankcje świata bardzo ciężko uszkodzili rosyjską ekonomie. Ja myślę, ze Putin idzie na kompromis z UNIA, zaprzestajecie sankcje i ja zaprzestaje bombardować w Syrii...
          3. Jest jeszcze dużo do pisania,ale zostawię dla innych kolegów.
        • odyn06 Re: Cele bombardowań w Syrii 08.10.15, 11:41
          Mosze.
          Miałem nosa?
          wiadomosci.onet.pl/swiat/syria-ofensywa-sil-rezimowych-na-zachodzie-kraju-przy-wsparciu-rosjan/hj9996
          :-))
      • mosze_zblisko_daleka Rakiety....Kalibr 08.10.15, 15:59
        www.youtube.com/watch?v=mbUU_9bOcnM
        army-news.ru/2013/04/kalibry-i-shtili-dlya-fregatov-proekta-11356m/
        navy-korabel.livejournal.com/86469.html
        fb.ru/article/184556/raketnyiy-kompleks-kalibr-kryilataya-raketa-kalibr-boevoy-raketnyiy-kompleks
        www.ausairpower.net/APA-Rus-Cruise-Missiles.html
    • o333 Re: Cele bombardowań w Syrii 01.10.15, 18:29
      odyn06 napisał:

>
      > Nad Syrią latają samoloty kilku państw i zrzucają bomby na cele wskazane przez
      > polityków.

Cały twój post to jeden wielki rzyg.
      • odyn06 Re: Cele bombardowań w Syrii 05.10.15, 09:12
        Spasoba za kompliementy.
        A napiszy sranyj drużok poczemu?
        • odyn06 Re: Cele bombardowań w Syrii 05.10.15, 10:43
          I nie zabywaj drużok, czto tebe bliże ignora czem ciwilirizownnogo czełowieka.
          Priviwet i budź gatow!
    • rzewuski1 Re: Cele bombardowań w Syrii 01.10.15, 19:00
      Bombardują już od dłuższego czasu Amerykanie, Turcy, Francuzi,i chyba parę krajów arabskich i co?
      ISSS jak istniał tak istnieje.
      Trzeba wysłać armie lądową ale ani Kacapy ani Amerykanie tego nie zrobią a Europa nie takich sil.
      • amunicyjny1 Re: Cele bombardowań w Syrii 01.10.15, 19:30
        Trzeba wysłać armie lądową ale ani Kacapy ani Amerykanie tego nie zrobią a Europa nie takich sil.

To może ''polaczek rzewuski1'' tam pojedzie
        • gerlalt Re: Cele bombardowań w Syrii 01.10.15, 19:37
          Żarty sobie stroisz? Rzewuski kłapać dziobem potrafi ale już do pobratymców banderowskich nie raczył pojechać, z kacapią walczyć. Pod kanapą wygodniej a i jak szczeka to lepiej niesie, prawda panie rzewuski?
          • rzewuski1 Re: Cele bombardowań w Syrii 01.10.15, 23:35
            Ale panowie oburzyli na słowo kacap.
            Dlaczego mam walczyć o Ukraiński Donbas czy Krym?
            Panowie walczy po kacapskiej stronie na Ukrainie, w Gruzji czy tez wybieracie razem z nimi do
            Syrii ?
            Jeśli nie to darujcie sobie te uwagi.

• j-k Kazdy robi swoje - odkrywasz Ameryke ? 01.10.15, 20:23
      i kazdy walczy ze swoim wrogiem...
      czy to USA, czy to Rosja, czy Turcja, czy Saudi Arabia...

piszesz oczywistosci.

I na ISIS przyjdzie czas.
      ale po kolei... :)
    • mosze_zblisko_daleka Chiny też dołączą się do ataku... 03.10.15, 13:16
      Prawdo podobnie że za kilka dni, Chiny tez będą brali udział...
      • o333 Re: Chiny też dołączą się do ataku... 03.10.15, 17:07
        mosze_zblisko_daleka napisał:

> Prawdo podobnie że za kilka dni, Chiny tez będą brali udział...
        Mam nadzieję ale przestań czytać Debka.
        • a12a2a Re: Chiny też dołączą się do ataku... 03.10.15, 19:24
          Z tym chińskim lotniskowcem/śmigłowcowcem u wybrzeży Syrii to prawda? Jaką flotą pokładową dysponuje ten okręt?
    • a12a2a senator McCain wspierający ISIS/ISIL i Al-Quaidę.. 03.10.15, 19:32
      Na zdjęciach US-senator McCain z liderem ISIS Abu Bakrem al-Baghdadi. Proszę:
      s.instela.com/m/abd-nin-isid-e-karsi-hava-saldirisi-duzenlemesi--i576588-1200x630.jpg
      shoebat.com/wp-content/uploads/2014/08/mb3.jpg

• pak40 Re: senator McCain wspierający ISIS/ISIL i Al-Qua 03.10.15, 20:32
        Uwazaj na swoje zrodla, fotki z shoebat sa z tego artykulu
        shoebat.com/2014/08/26/john-mccain-never-met-caliph-al-baghdadi-al-baghdadi-never-cia-mossad-agent-vatican-harlot-babylon/
        :-p
    • brmtvungernsternberg Re: Cele bombardowań w Syrii 03.10.15, 20:52
      Koszmar.
    • mosze_zblisko_daleka Syryjska propaganda.... 06.10.15, 20:04
      Media syryjakie podali, ze rosyjskie lotnictwo atakowali Palmyra....
      Rzecznik rosyjski zaprzecza mowiac ze oni sa TYLKO atakuja na polnocy Syrii.
      • o333 Re: Syryjska propaganda.... 06.10.15, 21:02
        mosze_zblisko_daleka napisał:

> Media syryjakie podali, ze rosyjskie lotnictwo atakowali Palmyra....
        > Rzecznik rosyjski zaprzecza mowiac ze oni sa TYLKO atakuja na polnocy Syrii.
        przestań wierzyć mediom i pójdź na stronę MinOborony i sam sprawdź.
        • odyn06 Re: Syryjska propaganda.... 07.10.15, 10:00
          Można po ludzku?
          Można.
    • mosze_zblisko_daleka Re: Cele bombardowań w Syrii 07.10.15, 13:35
      Rosjanie wypalili kilkanaście rakiet na pozycje ISIL...

p.s.
      myszka zaraz napisze że to żydowska propaganda...
      • marek_boa Re:A dokładnie 26 sztuk na początek! 07.10.15, 16:52
        Z Morza Kaspijskiego , z trzech okrętów rakietowych typ Projekt 21631 "Bujan-M":
        - "021 Grad Swijażsk"
        - "022 Uglicz"
        - "023 Wielikij Ustjug"
        militaryrussia.ru/i/284/395/qd4rN.jpg
        i korwety typ Projekt 11661K "Gepard":
        - "693 Dagestan"
        militaryrussia.ru/i/284/438/3gCul.jpg
        Odpalono łącznie 26 pocisków manewrujących 2M14:
        rbase.new-factoria.ru/missile/wobb/3m14e/3m14e.shtml
        Według danych rozpoznania porażono wszystkie 11 celów ataku!
        • anton_pl Re:A dokładnie 26 sztuk na początek! 08.10.15, 23:17
          Korweta to mi sie wydawała za mala na takie pociski :O, no fregata to juz rozumie ale korweta, a jednak...
          Pozdrawiam!
          • o333 Re:A dokładnie 26 sztuk na początek! 09.10.15, 11:31
            anton_pl napisał:

> Korweta to mi sie wydawała za mala na takie pociski :O, no fregata to juz rozum
            > ie ale korweta, a jednak...
            > Pozdrawiam!
            >
            To typowe dla rosyjskiej koncepcji VMF. Na stosunkowo niewielkich jednostkach bardzo potężne uzbrojenie. Do tego Kabibr do dość spora rakieta i jeszcze większa wyrzutnia. Nagle się okazało że z dużej wanny jaką jest M.Kaspijskie da się walić bardzo daleko i omijać traktaty. Nie mówiąc już o tym że Iskander-M ma większy zasięg rzeczywisty ale ma ograniczenie softwearowe.
    • el.commendante Re: Cele bombardowań w Syrii 07.10.15, 13:54
      Rosjanie nie atakują radykałów? Jednym słowem terroryści którzy wspieranie przez wrogie mocarstwo z bronią w ręku występują przeciw legalnym władzom państwa to nie są radykałowie?
    • mosze_zblisko_daleka Czy oni specjalnie nie uderzaja w cel...?? 09.10.15, 19:27

www.youtube.com/watch?t=55&v=pBEkjj9PL5I
    • kstmrv Re: Cele bombardowań w Syrii 10.10.15, 14:07
      www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/rosjanie-zbombardowali-rebeliantow-szkolonych-przez-cia,581969.html
      www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/wojna-w-syrii-rosjanie-zniszczyli-magazyn-broni-usa,583662.html
      Nie certolą się :). Atakują rebeliantów szkolonych przez CIA, niszczą magazyny amerykańskiej broni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka