Dodaj do ulubionych

Assad stracił Palmire po raz drugi

10.12.16, 18:06
Jeszcze trwaja walki w miescie ale juz wiele strategicznych pozycji w miescie kontroluje IS...
Obserwuj wątek
    • anton_pl Re: Assad stracił Palmire po raz drugi 10.12.16, 21:27
      Nadchodza informacje ze Assad trzyma sie w Palmira, trwaja walki, ruskie rzycili strategiczne bombowce na pozycje IS pod Palmira...
      • maxikasek Re: Assad stracił Palmire po raz drugi 10.12.16, 22:37
        Próbują odciązyć Aleppo i korzystają że Assada stać na zaangażowanie na jednym odcinku frontu.
        • anton_pl Re: Assad stracił Palmire po raz drugi 10.12.16, 23:54
          No dokładnie tak, ciekawe ile liczy armia Assada?, z 200 tys?
    • anton_pl Re: Assad stracił Palmire po raz drugi 11.12.16, 09:43
      jkikki.de/2016/12/11/%d9%85%d8%b4%d8%a7%d9%87%d8%af-%d9%85%d9%86-%d8%b3%d9%8a%d8%b7%d8%b1%d8%a9-%d9%85%d9%82%d8%a7%d8%aa%d9%84%d9%8a-%d8%a7%d9%84%d8%af%d9%88%d9%84%d8%a9-%d8%a7%d9%84%d8%a5%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%d9%8a-2/
      Zobacz godny szacunku Maxi, cala baterie D 30 i zenitne ustanowki pod Palmira wzieli, i silosy, wczesniej widzialem kilka innych rozbitych posterunkow...
    • anton_pl Re: Anton,nie panikuj :-) 11.12.16, 11:05
      igor4.uk napisał(a):

> Skad ty czerpiesz takie informacje?

Szewko pisał że Palmira jest zagrożona, a co do tych informacji, to w polskich mediach jeno o Smolensku albo ubekach mowia, a jak co z zagranicy to ze Bruksela nieprawieliwie gnoi pisiaka, wot co, to i ja niby skad mam brac, polucze co po angielsku albo rosyjsku, tak ze i kanieszna o aszybke nie trudna :D
      Ale te zdobyczne D 30 widzial?
    • marko125 Re: Anton,nie panikuj :-) 11.12.16, 12:45
      Palmiera zajęta przez ISIS tyle odnośnie efektywności ruskiego lotnictwa.
      • anton_pl Re: Anton,nie panikuj :-) 11.12.16, 15:15
        marko125 napisał:

> Palmiera zajęta przez ISIS tyle odnośnie efektywności ruskiego lotnictwa.

Sprawa wyjasni sie na dniach, a samym lotnictwem jak tu wiele razy pisalem wojny sie nie wygra, chociasz szkody sie narobi. Ale nie tyle amerykanie na Wietnam zrzucili z wiadomym skutkiem...
    • anton_pl Re: Anton,nie panikuj :-) 11.12.16, 15:13
      igor4.uk napisał(a):

> Anton,wiecej informacji o tym co dzieje sie w Palmirze mozesz zasiegnac tu:
      > colonelcassad.livejournal.com/3120770.html

Znam ta strone ale dzieki, ostatnio nawet o niej zapomnialem, jak bylo goraco na Donbasie to dzien w dzien tam chodzilem, a ta stronka co dalem to sa tam najnowesze filmy z regionu, nie wiem czy to IS czy kogo?
    • maxikasek Re: Anton,nie panikuj :-) 11.12.16, 18:20
      "Osobnym pytaniem jest to,jak islamuskom udalo sie zorganizowac niespodziewany atak na Palmire."
      Tak jak poprzednie. Armia Assada jest niewielka i żeby zorganizować atak na któres miasto- musi ściągnąc jednostki z innych odcinków. Zostawia tam słabe osłonowe oddziały- zwykle o niewielkiej wartości bojowej. Wtedy islamiści nei muszą wielkich sił rzucać- wystarczy to co jest na miejscu.
      • anton_pl Film z Palmiry 12.12.16, 08:07
        jkikki.de/2016/12/11/%d8%af%d8%a8%d8%a7%d8%a8%d8%a7%d8%aa-%d9%88%d9%85%d8%af%d8%b1%d8%b9%d8%a7%d8%aa-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%88%d9%84%d9%89-%d8%b9%d9%84%d9%8a%d9%87%d8%a7-%d9%85%d9%82%d8%a7%d8%aa%d9%84%d9%88-%d8%a7%d9%84/
        Jezus, ile dobra zdobyli, pełno tenkczików, bempczików, i taki dziwny ruski beter też tam stoi, Uralcziki, Boże ile dobra :O
        • maxikasek Re: Film z Palmiry 12.12.16, 15:18
          Anton link niepewny- znajdź inny ze zdjęciami. Ten mi się nie otwiera.
          • chateaux Re: Film z Palmiry 12.12.16, 16:22
            maxikasek napisał:

> Anton link niepewny- znajdź inny ze zdjęciami. Ten mi się nie otwiera.

Jak w ogólw mozna chioćby próbować wchodzić na strony www o nazwie składającej sie z losowych liter bez postawienia wcześniej w stan alertu 10 programów antywirusowych i firewalli na swoim komputerze.
            • anton_pl Re: Film z Palmiry 12.12.16, 16:52
              chateaux napisał:

> maxikasek napisał:
              >
              > > Anton link niepewny- znajdź inny ze zdjęciami. Ten mi się nie otwiera.
              >
              >
              > Jak w ogólw mozna chioćby próbować wchodzić na strony www o nazwie składającej
              > sie z losowych liter bez postawienia wcześniej w stan alertu 10 programów antyw
              > irusowych i firewalli na swoim komputerze.

Napisz co wiecej, my z Maxim to średnie pokolenie, tak w komputerach na wszystkim sie nie znamy :D
              • maxikasek Re: Film z Palmiry 12.12.16, 18:11
                "Napisz co wiecej, my z Maxim to średnie pokolenie, tak w komputerach na wszystkim sie nie znamy :D"
                CHateux pisze tym samym co ja- mój firewall od razu zablokował uruchamianie- strona używa nieobsługiwanego protokołu.
          • anton_pl Re: Film z Palmiry 12.12.16, 16:50
            maxikasek napisał:

> Anton link niepewny- znajdź inny ze zdjęciami. Ten mi się nie otwiera.

On sie otwierza, ale jakiś czas pisze checkin browser, że buforuje chyba, ale jak tu Chatoox pisze jest to jakaś arabska strona, cholera wie kogo, może nawet IS? :O
            No ale znajde inne na Yutubie, o tu poniżej masz...
            www.youtube.com/watch?v=SwEuVxl9dPA
            • maxikasek Re: Film z Palmiry 12.12.16, 18:37
              Film ze zniszczonym sprzętem- chyba jakiś szpital zajęty na bazę assadowców
              www.youtube.com/watch?v=HOU2v_mUFJM
              Jest tez inny, ale z uwagi na "drastic" nie wklejam.
              • anton_pl Re: Film z Palmiry 14.12.16, 09:52
                maxikasek napisał:

> Film ze zniszczonym sprzętem- chyba jakiś szpital zajęty na bazę assadowców
                > www.youtube.com/watch?v=HOU2v_mUFJM
                > Jest tez inny, ale z uwagi na "drastic" nie wklejam.

Ten film co dałeś, to właśnie ten co podawałem w watku o Mosulu, i z tej strony co Ci sie nie otwiera, teraz tam widziałem film z ruskiej bazy na tym lotnisku pod Palmira, pełno AKS 74 U, innych Kalaszy, mase wkm, tam zdobyli, ruskie namioty, rusie kasiąrzki, karty kredytowe, i inne rzeczy, niedokończony posiłek na stołach na stołówce stał, ale musieli spie...ć :D
                PS. A co to jest ten friwel co Ci tam blokuje?, no dlatego też tego filmu nie podaje bo jest z tej trefnej strony.
                • enter2016 Bohaterowie od bombardowań szpitali i szkół 14.12.16, 10:03
                  uciekli z bazy zostawiając wszystko co mieli?
                  No to przykozaczyli chlopaki z Rosji ;)
        • maxikasek Re: Film z Palmiry 12.12.16, 15:27
          Assadowcy stracili PAlmirę (póki co)- ich wojska odeszły na kilka km od miasta. Nawet Rosjanie to już podają.
    • brmtvungernsternberg Re: Assad stracił Palmire po raz drugi 12.12.16, 20:44
      Oni sa mocni na cywili ze swoim zlomem. Gdy uzbrojeni na przeciw to widzimy.
    • anton_pl Rosyjska baze pod Palmira 14.12.16, 12:31
      www.youtube.com/watch?v=u-iEt5_goXQ
      A tu na yutubie jest ten film z rosyjskiej bazy in Palmira...
      • enter2016 Rosjanie uciekali szybciej niż przyjechali 14.12.16, 12:41
        To wygląda na wspieranie ISIS przez Rosję. Świeża dostawa broni dla islamistów.
        • enter2016 Musieli szybko uciekać - zostawili swojego dowódcę 22.12.16, 08:47
          Szef komisji obrony parlamentu Rosji Władimir Szamanow, który wcześniej dowodził wojskami powietrzno-desantowymi, potwierdził śmierć w Syrii majora Sanała Sanczyrowa. Informowały o tym wcześniej rosyjskie media, ale wojsko nie komentowało sprawy.

Wiadomo też jaka jednostka zasłynęła "brawurową" ucieczką: 56 Brygada powietrzno-desantowa z Wołgogradu.

A przy okazji przyznali, że pierwszego żołnierza stracili na drugi dzień od rozpoczęcia działań w Syrii.

W miniony piątek media podały, powołując się na komunikat władz Kabardo-Bałkarii, że pierwszym żołnierzem rosyjskim, który poległ w Syrii był 29-letni sierżant Eduard Sokurow, i że jego śmierć nastąpiła dzień po oficjalnym rozpoczęciu operacji w Syrii (30 września 2015 roku).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka