23.03.18, 23:16
Ma ktoś wiedzę, czy tarcza już jest combat ready ?
Turcja i Rumunia wg. pismaków jest ready.
Obserwuj wątek
    • bmc3i Re: Redzikowo 24.03.18, 03:20
      cheyenne20 napisał:

> Ma ktoś wiedzę, czy tarcza już jest combat ready ?
      > Turcja i Rumunia wg. pismaków jest ready.

Nie jest. Jeszcze nawet pocisków tam nie ma. Dopiero ją budują. Poza tym nie można porównywać Rumuni i Redzikowa z Turcją. Całkowicie inne systemy. A i w Polsce mają być inne pociski niż te które sa już w Rumuni. Te dla Polski wciąż są jeszcze testowane na Pacyfiku.
      • jorl Re: Redzikowo 24.03.18, 08:41
        bmc3i napisał:
        >Te dla Polski wciąż są j
        > eszcze testowane na Pacyfiku.
        >

Interesujace. A JAK sa te antyrakiety testowane? Pociskami p-p jak Sparrow czy balistycznymi startujacymi z ziemi? Czy tylko symulacje komputerowe?
    • adam_al Re: Redzikowo 24.03.18, 08:42
      Na razie to budowlańcy nie są combat ready :)
    • berek_p Re: Redzikowo 24.03.18, 12:19
      To smutne że aby bronić terenu USA rakiety trzeba montować aż w Polsce.
      A tym samym narażać życie mieszkańcom nadwiślańskiego kraju.
      Jest takie uzbrojenie,posiada je Rosja,po użyciu ich nie ma zewnętrznych śladów za to wewnątrz człowieka wszystko ulega zniszczeniu.
      • kolpik124 Re: Redzikowo 24.03.18, 23:10
        nowiczok?
        • ghooost Re: nowiczok? 28.03.18, 04:33

Dobre ;)

Chociaż po tym akurat zostały jakieś ślady...
      • stary_chinczyk Re: Redzikowo 25.03.18, 03:05
        Smutne jest to ze Polska opiera swoje bezpieczenstwo na 10 rakietach.
        Na dodatek finansowanych i operowanych przez USA.
        Drogi Berku, te pociski nie sa w stanie obronic USA. Nie znajduja sie na ewentualnej trasie lotu rosyjskich, iranskich czy koreanskich rakiet. One maja bronic Europe. Czyli min Ciebie.
        • jorl Re: Redzikowo 25.03.18, 06:29
          stary_chinczyk napisał:

> Smutne jest to ze Polska opiera swoje bezpieczenstwo na 10 rakietach.

10????
          Przeciez to jest wyrzutnia taka jak na okretach. I z niej mozna strzelac dziesiatki i antyrakiet i Tomahawkow z glowicami jadrowymi.

> Na dodatek finansowanych i operowanych przez USA.

Jasne, bo sluza do zaatakowania Rosji. W ramach Pierwszego Wyprzedzajacego Uderzenia.

> Drogi Berku, te pociski nie sa w stanie obronic USA. Nie znajduja sie na ewentu
          > alnej trasie lotu rosyjskich, iranskich czy koreanskich rakiet. One maja bronic
          > Europe. Czyli min Ciebie.

One nie maja bronic Europy a sluza do niespodziweanego zaatakowania Rosji
          • stary_chinczyk Re: Redzikowo 25.03.18, 13:34
            > 10????
            > Przeciez to jest wyrzutnia taka jak na okretach. I z niej mozna strzelac dziesi

Co to znaczy taka jak na okretach ????
            Wyrzutnia MK41 skladasie z pewnej ilosci kontenerow startowych. I moze pomiescic tyle rakiet ile jest kontenerow. Wyjatek stanowia pociski ESSM, ktorych w kontenerze moze byc do czterech. Do tego kontenery wystepuja w kilku wersjach i rozmiarach. Nie kazdy pocisk poasuje do kazdego kontenera. Okrety posiadaja rozne ilosci kontenerow. Od 8 do 128.
            W Redzikowie ma byc ich 10 sztuk.

> atki i antyrakiet i Tomahawkow z glowicami jadrowymi.

Nie istnieja tomachawki z glowicami jadrowymi.

> Jasne, bo sluza do zaatakowania Rosji. W ramach Pierwszego Wyprzedzajacego Uder
            > zenia.

Amerykanie maja wiele lepszych sposobow zeby to zrobic. Dysponuja ok 1000 wyrzutni pociskow manewrujacych na okretach podwodnych. Drugie tyle przenosza bombowce. W tym bombowce stealth. Jeszcze wiecej jest na okretach nawodnych.

> One nie maja bronic Europy a sluza do niespodziweanego zaatakowania Rosji

Oczywiscie. Pocisk antybalistyczny z glowica HTK to swietna bron ofensywna.

>
            • jorl Re: Redzikowo 25.03.18, 14:59

stary_chinczyk napisał:

>
              > Co to znaczy taka jak na okretach ????

> W Redzikowie ma byc ich 10 sztuk.

A te 10 sobie z nosa wydlubales prawda?
              Na malym okrecie jest wyrztni paredziesiat a na ladowej bazie sie nie mieszcza?
              Acha moze to Slowo Harcerza. O kant d... takie slowa sobie mozesz rozbic

> Nie istnieja tomachawki z glowicami jadrowymi.

Nastepne to samo. Oczywiscie akurat teraz na okretach moze ich nie ma. Ale jak bedziecie chcieli na Rosje napasc, a ciagle o tym kombinujecie, Martek sni o nim po nocach, Uderzenie Wyprzedzajace, to moga sie glowice jadrowe szybko na Tomahawkach pojawic. Ja wiem, wiem, znowu Slowo Harcerza i znowu takie slowo o kant d... sobie mozna rozbic. Jak sa techniczne mozliwosci to wystarczy decyza aby je wykorzystac.

> Amerykanie maja wiele lepszych sposobow zeby to zrobic. Dysponuja ok 1000 wyrzu
              > tni pociskow manewrujacych na okretach podwodnych........ Jeszcze wiecej jest na okretach nawodnych.

Tomahawki sa na okretach prawda. I co chcecie naspc na Rosje Tomahawkami z glowicami konwencjonalnymi??? Przeciez dostaniecie w odpowiedzi Kalibry z glowicami jadrowymi. Na Rosje sie nie napada a jak sie napada to tylko bronia jadrowa bo inaczej sie bedzie wypopielony.

Skad takie idiotyczne pomysly?

> Oczywiscie. Pocisk antybalistyczny z glowica HTK to swietna bron ofensywna.
              >
              Jako uzupelnienie Uderzenia Wyprzedzajacego jak najbardziej bron ofensywna.
              • stary_chinczyk Re: Redzikowo 26.03.18, 01:12
                Ta informacja jest powszechnie dostepna. To nie jest tajemnica. SM-3 to drogie pociski. Na okretach tez jest ich zaledwie po kilka sztuk. Co wiecej, zaledwie kilkanascie okretow je przenosi.
                Nie da sie dyskutowac z kims kto ignoruje powszechnie dostepne informacje i opiera sie na wlasnym "widzi mi sie". Swoja droga, bardzo "inzynierskie" podejscie Jorl.
                • jorl Re: Redzikowo 26.03.18, 07:35
                  stary_chinczyk napisał:

> Ta informacja jest powszechnie dostepna. To nie jest tajemnica. SM-3 to drogie
                  > pociski. Na okretach tez jest ich zaledwie po kilka sztuk. Co wiecej, zaledwie
                  > kilkanascie okretow je przenosi.
                  > Nie da sie dyskutowac z kims kto ignoruje powsz
              • stary_chinczyk Re: Redzikowo 26.03.18, 01:12
                Ta informacja jest powszechnie dostepna. To nie jest tajemnica. SM-3 to drogie pociski. Na okretach tez jest ich zaledwie po kilka sztuk. Co wiecej, zaledwie kilkanascie okretow je przenosi.
                Nie da sie dyskutowac z kims kto ignoruje powszechnie dostepne informacje i opiera sie na wlasnym "widzi mi sie". Swoja droga, bardzo "inzynierskie" podejscie Jorl.
                • jorl Re: Redzikowo 26.03.18, 10:21
                  stary_chinczyk
                  > Nie da sie dyskutowac z kims kto ignoruje powszechnie dostepne informacje i opi
                  > era sie na wlasnym "widzi mi sie". Swoja droga, bardzo "inzynierskie" podejscie
                  > Jorl.

Narazie to Ty zaprzeczasz znanym wiadomosciom ze na ladzie sa zmagazynowane glowice jadrowe do Tomahawkow.

A moje podejscie inzynierskie jest bardzo sluszne. Nie podlegam Slowom Harcerza, sam moge ocenic realnosc czy nierealnosc rozwiazan technicznych czego wy tu wszyscy nie potraficie bo skad.

Np. Juz przed laty twierdzilem na tym forum ze Rosjanie buduja bo i musza glowice do rakiet miedzykontynentalnych ktore ciegle manewruja i to w sposob przypadkowy jako najlepsza metoda aby przez wasze antyrakiety nie byc zestrzelony. I co moze nieprawda? Ten Avangard moze wlasnie taki nie jest?
                  Trzeba byc inzynierem ale jako inzynier prawdziwy pracowac, studia duuuuzo zamalo, aby takie sprawy wiedziec.

Dlatego wiem gdzie propagandy klamia mnie sie nie oszuka.

Ale moze podasz drogi ogarku te OGOLNO dostepne wiesci o tylko 10 SM3 pod Slupskiem. Bo ja znam tylko OGOLNO dostepne wiesci o 10 GBI ale to juz przeszlosc, prawda?
                • ignorant11 Re: Redzikowo 29.03.18, 17:28
                  stary_chinczyk napisał:

> Ta informacja jest powszechnie dostepna. To nie jest tajemnica. SM-3 to drogie
                  > pociski. Na okretach tez jest ich zaledwie po kilka sztuk. Co wiecej, zaledwie
                  > kilkanascie okretow je przenosi.
                  > Nie da sie dyskutowac z kims kto ignoruje powszechnie dostepne informacje i opi
                  > era sie na wlasnym "widzi mi sie". Swoja droga, bardzo "inzynierskie" podejscie
                  > Jorl.

Dyskutujesz z mądrym inaczej:)))
                  On sie określa jako inzynier elektronik i dowodzi wyższości tiochniki analogowej, najlepiej lampowej nad cyfrowa, oparta o cs. Nie potrafi tez podać ani jednego przykładu urzadzenia wykorzystującego izyke kwantową....

Kiedys rozśmieszył nas wszystkich kimejskimi silosami po 10 km i wiecej głebokości i jakims chińskim stopie niezniszczalny, nie pamietam czy był tez lżejszy od powietrza...

Taki on jest mądry inzynier:)))
              • ignorant11 Re: Redzikowo 29.03.18, 00:47
                jorl napisał:

>
                > > Oczywiscie. Pocisk antybalistyczny z glowica HTK to swietna bron ofensywn
                > a.
                > >
                > Jako uzupelnienie Uderzenia Wyprzedzajacego jak najbardziej bron ofensywna.
                >

Czy jorl-misza musi w kazdym po,scie udowadniać, że jest IDIOTA?
                • bmc3i Re: Redzikowo 29.03.18, 01:08
                  ignorant11 napisał:

> jorl napisał:
                  >
                  >
                  > >
                  > > > Oczywiscie. Pocisk antybalistyczny z glowica HTK to swietna bron of
                  > ensywn
                  > > a.
                  > > >
                  > > Jako uzupelnienie Uderzenia Wyprzedzajacego jak najbardziej bron ofensywn
                  > a.
                  > >
                  >
                  >
                  > Czy jorl-misza musi w kazdym po,scie udowadniać, że jest IDIOTA?
                  >

A co, nie? Jak walnie Putina prosto w oko, to przecież nic z niego nie zostanie. Cała wojna juz wygrana.
        • jorl Re: Redzikowo 25.03.18, 08:11
          stary_chinczyk napisał:

>Nie znajduja sie na ewentu
          > alnej trasie lotu rosyjskich, iranskich czy koreanskich rakiet.

Nasteona bzdura. Te antyrakiety na okretach czy w Rumuni i Polsce maja za zadanie glownie niszczyc STARTUJACE rakiety, w fazie napedowej. Nie glowice spadajace na cel. Na okretach np. Te startujace z UBootow a jak sa blisko wybrzeza czy blisko na ladzie startujace z ziemi. I to rakiet miedzykontynentalnych.
          • stary_chinczyk Re: Redzikowo 25.03.18, 13:39
            > Nasteona bzdura. Te antyrakiety na okretach czy w Rumuni i Polsce maja za zadan
            > ie glownie niszczyc STARTUJACE rakiety, w fazie napedowej. Nie glowice spadajac
            > e na cel. Na okretach np. Te startujace z UBootow a jak sa blisko wybrzeza czy
            > blisko na ladzie startujace z ziemi. I to rakiet miedzykontynentalnych.

SM-3 startujacy z Polskiczy Rumunii ma dogonic i zniszczyc w fazie startowej pociski wystrzeliwane z Arktyki czy Syberii w kierunku USA ???
            Za komuny w Polsce wladze mowily ze w RFN mysla ze Polska to kraj lezacy gdzies kolo bieguna polnocengo. Smialem sie wtedy. Ale dzis widze ze moze tym razem komunisci wyjatkowa mowili prawde.

• jorl Re: Redzikowo 25.03.18, 15:05
              stary_chinczyk napisał:

> SM-3 startujacy z Polskiczy Rumunii ma dogonic i zniszczyc w fazie startowej po
              > ciski wystrzeliwane z Arktyki czy Syberii w kierunku USA ???

Nie krec. Pociski startujace z rosyjskich UBootow z Morza Barentsa albo i z portu ktore sa wystrzeone dlatego bo wykonaliscie Uderzenie Wyprzedzajace, za pomoca SM-3 z waszych okretow troche na polnoc stojacach nie mozna rosyjskich tych rakiet zestrzelic???

Najpierw to ogarek. Potem dalej.
    • czizus Re: Redzikowo 24.03.18, 22:58
      Spokojnie, wszystko po kolei i nawet jeżeli nie w swoim czasie to jednak na pewno do końca. Trzeba się szykować do wojny z Rosją i raz na zawsze ją obezwładnić!!!
      Ta wojna wcześniej czy póżniej będzie miała miejsce więc warto dobrze się do niej przygotować!!!
      • stary_chinczyk Re: Redzikowo 26.03.18, 02:36
        Nikomu wlacznie z USA nie zalezy na obezwladnianiu Rosji. W przyszlosci moze byc roznie a Rosja juz raz pomogla pokonac Niemcow. Moze byc jeszcze przydatna. Inna sprawa jest poskromienie jej imperialnych ambicji. Tego niedzwiedzia trzeba oswoic a nie ubic.
        Polsce tez nie zaszkodziloby gdyby od czasu do czasu Duda spotkal sie z Putinem. Moze tez jakies male niezobowiazujace manewry z Rosjanami w Drawsku.
        Powazniej na Polske zaczalby patrzec i USA i EU i Ukraina :)
        • berek_p Re: Redzikowo 26.03.18, 10:43
          Putin spotka się z Dudą jak polacy oddadzą rosyjskie ziemie od Bugu do Odry. A wtedy armia rosyjska zrobi w Drawsku manewry wojskowe.
          • enter2016 Już uciekaliście z podkulonymi ogonami 26.03.18, 10:47
            z Polski nie raz ;) ostatnio w 1993 roku ;)
            • berek_p Re: Już uciekaliście z podkulonymi ogonami 26.03.18, 10:51
              Gorbaczow dał szansę polakom żyć w demokracji a że nie umiecie rządzić się i jesteście skorumpowani nie jest to wina Rosji. To wasza narodowa cecha. Być głupim przed i po szkodzie !
              • enter2016 Cos pisałeś o skorumpowanych rządach i głupocie? 26.03.18, 10:55
                No cóż was nigdy nie dogonimy w tej dziedzinie:
                www.rp.pl/Swiat/304179925-Lewiatany-rosyjskiej-korupcji-Dlaczego-i-jak-Rosja-rzadzi-kleptokracja.html
                wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/546686,rosja-premier-miedwiediew-korupcja-oskarzenie-luksusowe-domy-nawalny-wideo-film-nagranie.html
                www.polskieradio.pl/130/5555/Artykul/1777229,Korupcja-w-Rosji-objawia-sie-na-kazdym-szczeblu
                kompromituj się dalej towarzyszu radziecki ;)
                • berek_p Re: Cos pisałeś o skorumpowanych rządach i głupoc 26.03.18, 11:22
                  A kto komuś moze zabronic kupić lub budować domy czy mieszkania. W Rosji nie ma domów z kartonu jak u was w USA a co za tym idzie takie domy są droższe.
                  Rosję stać na drogi i mosty.stać na stadiony.
                  Wy biedaki nawet drewniane altanki na wsi budujecie za unijne pieniądze.
                  Biedni jesteście i tyle.
                  • enter2016 Ale masz jakieś wsparcie? ;) 26.03.18, 11:34
                    Super te stadiony, szczególnie ten, na którym widzowie siedzą poza stadionem na rusztowaniach ;) poza tym masz jakąś dziwną sowiecką skłonność do ciągłego porównywania się do USA - ciągle w kompleksach jesteście? ;)
                    • berek_p Re: Ale masz jakieś wsparcie? ;) 26.03.18, 11:50
                      To wam wydaje się że to co amerykańskie to błyszczy i pachnie. Też macie masę chłamu i biedy. Wystarczy zobaczyć zdjęcia aby uzmysłowić sobie że wielu aż piszczy.
                      • enter2016 Oczywiście towarzyszu ;) 26.03.18, 11:54
                        ciekawe tylko dlaczego ciągle ty piszesz o USA a ja nie pamiętam, bym poświęcił im więcej niż z 5 postów ;)
                        ten wasz chłam i biedę można dokładnie obejrzeć na street view ;)
                        • jorl Re: Oczywiście towarzyszu ;) 26.03.18, 12:33
                          enter2016 napisał(a):

> ten wasz chłam i biedę można dokładnie obejrzeć na street view ;)

A mnie ciekawi KIEDY te googlowskie samochody jezdzily po Rosji zbierajac te street view. Bo mi sie wydaje ze przed wiecej jak 10 laty. I nigdy wiecej. A jak Ty myslisz ze kiedy drigi e2016?
                          • enter2016 To ci sie źle wydaje ;) 26.03.18, 12:47
                            jorl napisał:
                            > enter2016 napisał(a):
                            > A mnie ciekawi KIEDY te googlowskie samochody jezdzily po Rosji zbierajac te st
                            > reet view. Bo mi sie wydaje ze przed wiecej jak 10 laty. I nigdy wiecej. A jak
                            > Ty myslisz ze kiedy drigi e2016?

Street View na bieżąco jeździ po Rosji cały czas ;)
                            • berek_p Re: To ci sie źle wydaje ;) 26.03.18, 13:20
                              Oglądałem zdjęcia z Jakucji i faktycznie nie ma tam jak w Miami czy Los Angeles.
                              Zimą minus 60 i widać rowerzystów jadących do pracy mimo zamieci śnieżnej.
                              Wy byście tam zimy nie przeżyli i tyczy się to wszystkich żuli z Europy.
                              • enter2016 I super, nikt wam nie broni tam siedzieć 26.03.18, 13:46
                                tylko po jakie licho zamiast siedzieć w tej Jakucji to żuliki azjatyckie pchacie się do Europy? ;)
                              • czizus Re: To ci sie źle wydaje ;) 27.03.18, 09:08
                                Jaka tam Jakucja??? Rosja to syf, kiła i mogiła. 70 km od Moskwy już nie ma dróg asfaltowych, wodociągów czy gazu na wsi. Rosja to taki III Świat. W miarę bogata Moskwa(chociaż i tak ludzie biedniejsi niż z Warszawie) i Petersburg ale i tak mocno zaniedbany.
                                A tu masz porównanie polskiej i rosyjskiej wsi oczami Rosjanina:
                                www.youtube.com/watch?v=Bap67yYtZXs&t=41s
                            • jorl Re: To ci sie źle wydaje ;) 26.03.18, 22:10
                              enter2016 napisał(a):

> Street View na bieżąco jeździ po Rosji cały czas ;)

Ty to tak powaznie drogi e2016?
                              Jakies dowody na to mialbys? Ja tam nie jestem wielki szukacz googlowy ale cos mi sie wydaje ze raz to w Rosji niewiele te samochody jezdzily i do tego przed moze 10 albo i wiecej laty.
                              Tylko nie wyciagaj mi tu Tretiakowskiej galerii a ulice.
                              Poza tym Rosja ogromna, google ma tak wiele samochodow? I jaki dochod mialby google z tych street view w Rosji? Przeciez to firma komercyjna Street viev ma bo reklamy moze upchac ktore maja te naklady zwrocic. I co reklamy w Rosji daja jakis dochod googlowi?
                              Juz nie bede pisal ze taki street viev to niezle szpiegostwo, Rosjanie napewno maja paranoje jak wszem wiadomo i daja tak filmowac?
                              Jak bylem w Nord Koreii to zakazywali robic zdjec z zapisem z GPS, za to mozna byloby pojsc u nich siedziec. Wcale nie zartowali, sa tacy co siedza u nich a cos takiego.

To jak cos znajdziesz to zalinkujesz? Cos powaznegoe a nie np. siebie? Chetnie przeczytalbym.
                              • enter2016 Ty tak na poważnie? Myślałem, że to żart 26.03.18, 22:20
                                bo nie przypuszczałem, że można palnąć tak po prostu głupotę skoro to jest weryfikowalne w 15 sekund ;)
                                Dla ułatwienia zadania: wprowadź sobie dowolny adres na google Maps w Rosji i przełącz na street view. Masz tam datę wykonania zdjęć do street view.
                                Oczywiście chodzi o w miarę duże miejscowości a nie siedliska w tajdze ;)
                                • jorl Re: Ty tak na poważnie? Myślałem, że to żart 26.03.18, 22:52
                                  enter2016 napisał(a):

> bo nie przypuszczałem, że można palnąć tak po prostu głupotę skoro to jest wery
                                  > fikowalne w 15 sekund ;)

A faktycznie. Ja jezdze po Swiecie w realu, w tej chwili siedze tydzien w Irlandi, w Dublinie, wiec street viev dotad wlasciwie nie uzywalem.
                                  Teraz spojrzalem i samochody googla i po Rosji jezdza. Z tym ze nie za duzo bo sa i stare zdjecia.
                                  Dziekuje drogi e2016.
                                  • enter2016 Daty ze street view są prawdziwe 26.03.18, 23:03
                                    weryfikowałem po obiektach, które się ostatnio budowało.
                                    Street view przydaje się i w realnych wyjazdach, dzięki temu można zobaczyć czy warto jechać do danego miejsca, czy to nie jest zwykła dziura ;)
          • stary_chinczyk Re: Redzikowo 27.03.18, 12:16
            Z Putinem malo kto w Europie chce gadac wiec mysle ze by jednak skorzystal.
            A ziemii Rosja nie potrafi zagospodarowac tej co ma nawet w kilku procentach. Po co jej wiec wiecej?
            • czizus Re: Redzikowo 27.03.18, 13:52
              stary_chinczyk napisał:

> Z Putinem malo kto w Europie chce gadac wiec mysle ze by jednak skorzystal.
              > A ziemii Rosja nie potrafi zagospodarowac tej co ma nawet w kilku procentach. P
              > o co jej wiec wiecej?

Oni podbijali i zagarniali kolejne ziemie ale nie po to żeby ją uprawiać a po to żeby się odgradzać i oddalać od sąsiadów.
    • jorl Re: Redzikowo 28.03.18, 21:32
      enter2016 napisał(a):

> weryfikowałem po obiektach, które się ostatnio budowało.

A wiec ja poswiecilem teraz troche czasu aby zweryfikowac Rosje. Oczywiscie jej maly kawalewk ale ten gdzie bylem. Nie bralem Moskwy, chodz i tam naturalnie juz bylem, a takie miasto na poludniu Syberi Barnaul. Tam bylem przed chyba 6 laty tzn mialem wynajetych Rosjan z terenowkami, bylo na 3 z Niemiec, przylecialem do tego Barnaul samolotom w tym miescie bylismy ze 2 dni w sumie, a glownie byla wycieczka po gorach Altaju. Do granicy chinskiej, kazachskiej i mongolskiej. Z namiotami, czasem w hotelu. Barnaul jest miastem sporym, ponad 1/2 miliona. Widzialem tam i odnowione calkiem dobrze budynki w centrum, widzialem juz w kapitalizmie zbudowana dzielnice mieszkaniowa ale i widzialem nedzne miejsca. A teraz poogladalem w street viev wlasnie Barnaul. A wiec najpierw to duzo, tych nedznych miejsc jest z roku 2012, napewno samochodam googla. Ale troche jest tez samochodami googla z 2017. I ja widze teraz duzo wiecej, wg tego co sobie przypominam z mojej wycieczki tamze ladnych budynkow. Dla mnie, wlasnie z mojej wycieczki chyba wlasnie od ca. 2012 zdecydowany postep. Do tego dochodza u googla duzo zdjec nie z samochodow googlowskich a wykonane przez Rosjan, nazwiska sa podane, nowych, 2017. 2018 nawet rok. I tez wdze nowoczesne i ladne miasto. Wg mnie w ciagu kilku lat sie duzo u nich na lepsze zmienilo.
      Do tego dochodzi u googla ze Rosja w niewielkim stopniu byla sfilmowana, tak jak uwazalem, mozna o tym przeczytac. I tak wyzej i slusznie uwazalem ze tak jest.
      Zreszta w Rosji bylem rok temu tez nad Bajkalem. Zima. Znowu wycieczka, nas z Niemiec bylo znowu 3. Pare dni meszkalismy w malym prywatnym osrodku turystycznym. Juz w kapitalizmie zbudowanym. Obok byla wies, ruina. Nie wiem czy jest ta wies w view street, moze zobacze jak bede w domu i sprawdze gdzie dokladnie bylem, teraz jestem do Swiat w Irlandi zobaczyc po co tu Polacy emigrowali.
      W tej wsi nad Bajkalem mieszka paru starych ludzi, czasem, byly ferie dla dzieci jak tym bylem, ich dzieci dowoza z Irkucka im wnukow na wakacje, jak ci starzy umra to ta wies kompletnie sie rozsypie. I prawidlowo ze tak sie stanie, w Rosji nalezy w miastach mieszkac, klimat za surowy. Ale jak google tam pojechal ta wies sfotografowal to naturalnie Polacy jezdzacy po Rpsji virtualnie street view sie lepiej poczuli. Dla mnie to smieszne, ja jezdze po Rosji i dla mnie Polska, tez znam, przy oczywiscie roznicach podobny kraj jak Rosja. Ludzie w Polsce nic bogatsie jak w Rosji. Ja to widze z pozycji Nemiec, dla mnie jestescie podobni. Dlatego mnie smieszy te wasze googlowanie i poprawianie sobie tym samopoczucia.
      Ale dodam ze ci co swoje wnuki do tez wiochy-ruiny nad Bajkalem woza moze pracuja w tej wielkiej fabryce samolotow w Irkucku. High Tech, tam konstruuja na najwyzszym swiatowym poziomie. I tu jest ta zasadniczna roznica pomiedzy Polska a Rosja. U was w Polsce tego nie ma i w dajacej sie przewidziec przyszloscie tego nie bedzie. A w Rosji jest to i bedzie.

> Street view przydaje się i w realnych wyjazdach, dzięki temu można zobaczyć czy
      > warto jechać do danego miejsca, czy to nie jest zwykła dziura ;)

Ja i mieszkalem i w 5* hotelach i w namiocie. I nie wybieram ze jak cos brzydko to nie jade. Coraz wiecej jezdze wlasnie geopolitycznie, niedawno bylem w Koreii Polnocnej np. Nic tak nie daje wiedzy jak byc tam i jeszcze lepiej z ludzmi tam pogadac.
      Np. teraz, pisalem wyzej, jestem w irlandi. Mialem czas na krotki urlop kupilem sobie tydzien szkoly j. angielskiego przy okazji. Tak robie, bylem w Kaliningradzie przed paroma miesiacami, tez tydzien, tez szkola, naturalnie rosyjskiego. Szybszy kontak z miejscowymi zaraz. Tutaj w irlandi kupilem w tej szkole pokoj u rodziny. Irlandczycy. Poziom hotel 1/2*, troche sie wstydza ale ich uspokoilem ze ja i w namiocie potrafie. Za to od razu mam mozliwosc z tubylcami gadac, wiecej sie o kraju mozna dowiedziec.
      No i widze ze street view by podazal calkiem znosna okolice tu w Irlandi a ja wiedze przez okno ich podworko, nedzne jak cholera. Biedni ludzie ci moi Irlandczycy. A siebie nie uwazaja za bardzo biednych wiec sa zapewne tu i duzo biedniejsi. Ale z przodu wyglada chalupa znoscie, na podworko street view nie zajechal, a wyglada tam jak w tej wsie nad Bajkalem, z tym ze niewidoczne od razu.
      Nie wiem po cholere Polacy sie do tej Irlandii najechali, chyba w Polsce musi byc jeszcze duzo gorzej, mysle.

A wiec ja zostane przy moich jazdach w realu a nie bede Swiata zwiedzal na ekranie komputera. Bede wiedzial prawde.

• jorl i11 29.03.18, 22:03
      ignorant11 napisał:

O mnie, jorlu

>i dowodzi wyższości tiochniki analogowe
      > j, najlepiej lampowej nad cyfrowa, oparta o cs.
      klamstwo nr 1

>Nie potrafi tez podać ani jedne
      > go przykładu urzadzenia wykorzystującego izyke kwantową....
      klamstwo nr. 2

> Kiedys rozśmieszył nas wszystkich kimejskimi silosami po 10 km i wiecej głeboko
      > ści
      klamstwo nr. 3

>i jakims chińskim stopie niezniszczalny, nie pamietam czy był tez lżejszy o
      > d powietrza...
      klamstwo nr. 4

A teraz statystyka:
      W jednym poscie o 7 linijkac textu i11 napisal 4 klamstwa. Czyli jedno klamstwo na troche ponizej 2 linijek.
      Mysle drogi i11 ze osiagneles naprawde cuchnacy medalem zageszczeczenie ilosci klamstw na linijke jak i ich ilosc w jednym poscie. Ale mysle ze postarasz sie te obydwa wskazniki poprawic, znajac Ciebie, wierze w to.
      • ignorant11 Re: i11 29.03.18, 22:37
        Nie chce mi sie szukac Twoich debilnych postów ale one sa i mozna je zznaleźć, a wielu pamieta jakim jestes i idiota i kłamca i potwarca zarzucającym mi klamstwo.

Specjalisto od mopów:)))
        • jorl Re: i11 29.03.18, 22:42
          ignorant11 napisał:

> Nie chce mi sie szukac Twoich debilnych postów ale one sa i mozna je zznaleźć,
          > a wielu pamieta jakim jestes i idiota i kłamca i potwarca zarzucającym mi klams
          > two.

He.. he..
          I klamca i len.

>
          > Specjalisto od mopów:)))

boli niewiedza, prawda?
          Coz skad w Polsce mozecie cos o technice wiedziec jak jestescie Krajem Montowni im. Balcerowicza.

Myslisz ze umiejetnosc obslugi smartphona daje wiedze techniczna? Juz Masajowie w Kenii pasac krowy tak samo smartphony potrafia obslugiwac.
          • ignorant11 Re: i11 30.03.18, 00:56
            Masajowie potrafią ale jorl nie potrafi:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka