Dodaj do ulubionych

Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom

24.04.22, 15:57
Koło Charkowa siły ukraińskie zajęły ruski magazyn broni i części zamiennych.

* 60 kompletnych silników czołgowych
* 26 pocisków lotniczych R-73 i R-27
Różne części zamienne dla pojazdów, które przetransportowano następnie na 10 wagonach kolejowych
Obserwuj wątek
    • ignorant11 Re: Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom 24.04.22, 16:26
      brawo! Szczególnie ze sami maja sprzet sowiecki i troche jeszcze zdobyli...
    • maxikasek Re: Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom 24.04.22, 16:46
      Silniki ok, rozumiem. Ale po kiego grzyba im tam pociski lotnicze? Zdobyte na Ukraińcach?
      • bmc3i Re: Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom 24.04.22, 16:53
        maxikasek napisał:

> Silniki ok, rozumiem. Ale po kiego grzyba im tam pociski lotnicze? Zdobyte na U
        > kraińcach?

Może jakieś centrum dystrybucyjne?
        • bmc3i Re: Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom 24.04.22, 16:55
          bmc3i napisał:

> maxikasek napisał:
          >
          > > Silniki ok, rozumiem. Ale po kiego grzyba im tam pociski lotnicze? Zdobyt
          > e na U
          > > kraińcach?
          >
          >
          > Może jakieś centrum dystrybucyjne?

W końcu nie ma tu mowy o jakichś warsztatach, więc te silniki tez jakby nie na miejsu.
        • maxikasek Re: Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom 24.04.22, 19:15
          "Może jakieś centrum dystrybucyjne?"
          NA terenach okupowanych? Samoloty są na lotniskach w ROsji i Białorusi. Po kiego grzyba mieliby je wieźć na Ukrainę?
          • donvito52 Re: Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom 24.04.22, 19:50
            maxikasek napisał:

> "Może jakieś centrum dystrybucyjne?"
            > NA terenach okupowanych? Samoloty są na lotniskach w ROsji i Białorusi. Po kieg
            > o grzyba mieliby je wieźć na Ukrainę?

Czytałem, że KTOŚ sobie odłożył na czarną godzinę. Ukrainiec. Zdrajca.
            Skradzione z zapasów Armii Ukraińskiej.
    • kstmrv Re: Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom 24.04.22, 17:28
      W komentarzach do tego niusa (widziałem go kilka dni temu) czytałem że to może być rosyjska podpucha. Ukraińcy podczepią te rakiety pod swoje myśliwce i jak będą chcieli odpalić którąś to wybuchnie pod skrzydłem.
      • ignorant11 Re: Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom 24.04.22, 17:35
        kstmrv napisał:

> W komentarzach do tego niusa (widziałem go kilka dni temu) czytałem że to może
        > być rosyjska podpucha. Ukraińcy podczepią te rakiety pod swoje myśliwce i jak b
        > ędą chcieli odpalić którąś to wybuchnie pod skrzydłem.
        >

Kto wie czy to nie dywersja..?
      • bmc3i Re: Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom 24.04.22, 18:00
        kstmrv napisał:

> W komentarzach do tego niusa (widziałem go kilka dni temu) czytałem że to może
        > być rosyjska podpucha. Ukraińcy podczepią te rakiety pod swoje myśliwce i jak b
        > ędą chcieli odpalić którąś to wybuchnie pod skrzydłem.
        >

Myślę że to akurat byłoby łatwe to uniemożliwienia w drodze inspekcji pocisku. W przeciwieństwie do Polski, Ukraińcy mają zaplecze inżynieryjno techniczne do badania tych pocisków.
    • patmate Re: Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom 24.04.22, 22:29
      Ruscy ostatnio się chwalili zajęciem składu amunicji ukraińskiej pod Charkowem (Balakłaja?) www.reddit.com/r/UkraineCrisis2022/comments/u9z9k6/captured_ammunition_depot_in_balakleyakharkov/
      • stary_chinczyk Re: Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom 25.04.22, 01:33
        No więc wygląda to na odbicie własnego magazynu zajętego uprzednio przez Rosjan.
        • stasi1 Re: Ruscy sami dostarczają broń Ukraińcom 25.04.22, 09:46
          To już prędzej. Bo kto robi magazyn y na linii frontu? A w tamtym terenie ruscy tak daleko nie cofali się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka