07.06.15, 20:40
Dzieci dostały na Dzień Dziecka, ale dopiero dzisiaj była okazja zagrać.

Gra wydaje się mieć co nieco wspólnego zarówno ze Small World (podbija się tereny i można pokonywać przeciwników), jak i Agricolą (zdobywa się surowce i specjalne karty).

Gra ciekawa, mało powtarzalna, nie powinna się szybko znudzić.

Co odrzuca, to instrukcja - no nie jest napisana zbyt przejrzyście. Nie wiem, czy w oryginale jest taka zawiła, czy to polskie tłumaczenie takie kiepskie.

Z pewnością po kolejnych rozgrywkach będzie łatwiej, ale są elementy, które za każdym razem trzeba będzie sprawdzać w instrukcji, i tu brakuje mi planszy z objaśnieniami kart powielonych w kilku egzemplarzach, dla każdego gracza, jak jest w Small World.
Obserwuj wątek
    • emily.1 Re: Olympos 22.06.15, 10:08
      Ja na razie miałam jedno podejście i zniechęciłam się. No za żadne skarby nie mogę załapać o co chodziuncertain Jak już coś mi się zgadza, to inne to wyklucza. Spróbuję jeszcze jedno podejście zrobić i podpytać Was w razie wątpliwościwink
      • agni71 Re: Olympos 22.06.15, 10:49
        my graliśmy dwa razy, też jeszcze nie wszystko rozumiem smile
        • emily.1 Re: Olympos 23.11.15, 09:04
          Po długim, długim czasie w weekend zasiedliśmy ponownie do tej gry z mężem i synem. I nadal nie wszystko rozumiem, ale zdecydowanie jest już lepiej- trochę się rozjaśniłowink I w sumie po tej rozgrywce nabraliśmy ochoty na kolejne i okazuje się, że gra nie jest taka zła jak nam się początkowo wydawało, a przeciwnie- ma zadatki na nasz hit tej zimy! smile
        • emily.1 Agni71... 23.11.15, 09:05
          a nie masz jakimś przypadkiem instrukcji dla gry dwuosobowej? Podobno coś takiego kiedyś było na stronie wydawcy, ale ja znaleźć nie mogęuncertain
          • agus1976 Re: Agni71... 23.11.15, 09:20
            Jest na Rebelu: www.rebel.pl/repository/files/instrukcje/Olympos_2graczy.pdf
            • emily.1 Re: Agni71... 23.11.15, 10:08
              O! Dziękuję. Przeszukałam pół internetu a na rebel nie zaglądnęłamsmile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka