Dodaj do ulubionych

Kto grywa w Panzer General ?

IP: 213.77.14.* 03.10.02, 10:16
Dla mnie to gierka wszechczasów. Niestety PG III nie pójdzie na
moim "trupku", ale za to dla PG II jestem w stanie rzucić wszystko !!!
Tam są dopiero czołgi - Zwłaszcza King Tiger rozjeżdża każdego. W ogóle
niemiecki sprzęt, zwłaszcza pod koniec wojny robi się niesamowicie skuteczny -
szkoda tylko że nie można kupić wszystkiego, bo już wtedy brakuje
kasy/prestiżu.
Wszystkie scenariusze (zwłaszcza Blitzkrieg i Defending the Reich)
przerobiłem w tę i z powrotem i dalej nie mam dość.
Kto jeszcze tłucze w Panzerka ? Zapraszam do wymiany opinii i "tipsów"
Pzdr dla fanów SSI
Slav
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: *.telia.com 03.10.02, 11:24
      Slav!
      Gdyby wojna sie zakonczyla o rok pozniej,to prawdopodobnie bylibysmy w niewoli
      do dzisiaj,ale trzeba przyznac niemcom ze dali podwaliny pod wszystkie
      dziedziny nowoczesnej broni.Wspominasz kroleskiego tygrysa.W tym czasie nie
      bylo na swiecie broni przeciwpancernej ktora byla wstanie pokonac tegop
      grzmota,On juz posiadal nowoczesne urzadzenia do lokalizacji przeciwnika w
      nocy,nie dzialajace za pomoca fal elektromagnetycznych tylko urzadzenia
      termowizyjne wlasnie dlatego aby przeciwnik nie byl wstanie ustalic
      polozenia,zreszta przeciwnik w tym czasie po obu stronach frontu posiadal tylko
      relektor swietlny i nic wiecej.Archiwa sie otwieraja minelo50lat a jak minie 60
      to sie dowiecie jeszcze takich rtzeczy ze Wam mozg stanie.Pzdr.Michal
      P.S mimo zabawy i gier ,ale poruszyles bardzo ciekawy temat ,ktory napewno
      niejednego zaiteresuje.Jedziemy Panowie.
      • serwal Re: Kto grywa w Panzer General ? 05.10.02, 17:03
        Panzera I mam w swoim służbowym laptopie. Przeszedłem go na wszystkie możliwe
        sposoby. I gram wciąż, w chwilach luzu. Panzer II jest bardzo ciekawy, ale do
        dzisiaj nie mogę przejść scenariusza "Kursk" w kapanii "Defending the Reich". Z
        resztą w dwójkę od dawna nie grałem. Dobrze, że ta wersja gry ma kreator
        scenariuszy. Lubię misję nad jeziorem Ilmień. Te wściekle kontratakujące T-34
        na moje czołgi Pzkw III H i fińskich narciarzy broniących miasta (to chyba była
        Biała Cerkiew). A potem natarcie poprzez groble. To tam udało mi się raz
        rozjechać cztery artylerie rosyjskie w jednym ruchu.
      • joseph.007 Re: Kto grywa w Panzer General ? 07.10.02, 10:33
        Gość portalu: Michal napisał(a):

> Wspominasz kroleskiego tygrysa.W tym czasie nie
        > bylo na swiecie broni przeciwpancernej ktora byla wstanie pokonac tegop
        > grzmota,

No, niezupełnie. Grubość pancerza 185 mm robi duże wrażenie na papierze, ale
        zapomina się, że pod koniec wojny niemieckie pancerze były bardzo kiepskiej
        jakości, ze względu na zbyt małą ilość utwardzających stal pancerną metali
        (chrom, wanad). Rosyjska armata czołgowa 122 mm formalnie przebijała 160 mm z
        1000 m, ale faktycznie - co zgodnie podkreślają obie strony - nie miała
        problemów ze zwalczaniem nawet czołowych pancerzy królewskich tygrysów.
        Skądinąd w ich pierwszej walce, pod Sandomierzem, dostały sie one w szyki
        okopanych czołgów T-34, od których o dziwo dostały dosyc mocno po d... (był
        kiedys na ten temat artykuł, w NTW chyba).
    • Gość: skuter Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: *.umrz / 192.168.4.* 03.10.02, 12:52
      Gość portalu: Slav napisał(a):

> Dla mnie to gierka wszechczasów. Niestety PG III nie pójdzie na
      moim "trupku", ale za to dla PG II jestem w stanie rzucić wszystko !!!<

Ja jadę jeszcze na PG I, ale i tak od 3 lat nie mogę się oderwać!

>Zapraszam do wymiany opinii i "tipsów"<

No to jak z tymi tipsami? Dawaj!!!
      • Gość: Slav Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: 213.77.14.* 03.10.02, 14:19
        Gość portalu: skuter napisał(a):

> Gość portalu: Slav napisał(a):
        >
        > > Dla mnie to gierka wszechczasów. Niestety PG III nie pójdzie na
        > moim "trupku", ale za to dla PG II jestem w stanie rzucić wszystko !!!<
        >
        > Ja jadę jeszcze na PG I, ale i tak od 3 lat nie mogę się oderwać!
        >
        > >Zapraszam do wymiany opinii i "tipsów"<
        >
        > No to jak z tymi tipsami? Dawaj!!!

Na początek, to nie tyle "tips" co małe oszustwo (PG2)- sorki, Skuter nie dla
        Ciebie
        Jeśli kampanię skończymy na "brilliant victory", to jest tak 10% szans że w
        następnym scenariuszu dostajemy "prototype unit" - sprzęt niedostępny normalnie
        a dużo lepszy niż wszystko co mamy. Żeby zawsze mieć "prototype units" przy
        każdym nowym scenariuszu, trzeba:
        1. Wyczyścić ostatnie miasto, tak żeby mieć 1 ruch do "brilliant victory"
        2. Zapisać grę
        3. Zrobić ostatni ruch do "brilliant"
        4. Zobaczyć czy dało prototyp. Jeśli nie to klikamy "new game", ładujemy tę
        ostatnio zapisaną i z powrotem do pkt. 3 (do skutku)
        Z tego co widzę, to prototypy opłaca się zatrzymywać we wstępnych
        scenariuszach; potem w miarę jak przeciwnicy maj coraz więcej "experience" to
        nie ma sensu atakować niedoświadczoną jednostką (nawet Tygrysem) na weteranów.
        Najlepiej jest przyjąć ten prototyp, potem przed rozwinięciem do kolejnego
        scenariusza się go pozbyć (reassign unit) a punkty prestiżu które za to lecą
        wykorzystać do "upgrade" albo "overstrength unit". Jak mamy ciężki czołg z
        doświadczoną załogą + jak jeszcze dostanie "overstrength" do 15.....
        Zresztą sami sprawdźcie co takie bydlę potrafi :0)
    • dreaded88 A kto w Close Combat ? 03.10.02, 15:19
      CC 3 : Russian Front mam na komputerze trzeci rok i nie wyleci szybko biorąc
      pod uwagę badziewiastą jakość późniejszych produktów Atomica ( do 5 Inv.
      Normandy siadłem dwa razy, ależ to szajs ! ). Mam prawie wszystkie możliwe
      patche - Western Front, Great War, mody fiński i rumuński, Vietnam... Do tego
      edytor jednostek, który umożliwił mi zrobienie niemieckich zdobycznych KW-1
      normalnego i z aramatą od Pz IV G, bardzo ułatwiają życie przed pojawieniem się
      Tygrysa :-)
      • Gość: Elvin Re: Panzer Elite IP: 80.72.34.* 03.10.02, 19:30
        Korzystając z tematu gier militarnych - może ktoś wie, skąd wziąć opis do
        Panzer Elite?
        • Gość: kotek Re: Panzer Elite IP: *.crowley.pl 07.10.02, 19:31
          Potwierdzam, CC4 to kicha jakich mało (najzabawniejsze są kręcące sie w kółko
          czołgi, które nie mogą obrócić kadłuba w którąś stronę, tak jakby nie można
          było obrócić wieżyczki). Ale kombat mission jest naprawdę ok! Co do Panzer
          Elite, to była taka stonka: www.panzerelite.pl czy cuś....
          pozdrawiam
        • Gość: walrus Re: Panzer Elite IP: *.cymes.net / *.mitre.org 06.11.02, 11:23
          www.wingssimulations.com/panzerelite.html
      • szarywilk Re: A kto w Close Combat ? 04.10.02, 07:53
        Zachłysnąłem sie CC2 a kiedy przyszła CC3 zostałem juz jemu wierny do dziś...co
        prawda grałem w CC4 i 5 ale to leciuchna tragedia choć piątka jest lepsza od 4.
        Kiedyś miałem tę możliwość zagrania z drugim człowiekiem ...no wypas pełną
        gębą:) Teraz mam zamiar zagrać w combat mision też miła zupełna gierka inaczej
        traktująca sposób toczenia boju taka pół turówka a pół rts i można na jednym
        kompie z drugą osobą grać. Sudden strike też mi leży choć to raczej zwykły rts
        w którym trzeba nieźle pokombinować- vide misja z rosyjskimi
        spadachroniarzami:) podobno SS2jest jeszcze lepsze...
        • greyrat a w Steel Panthers jeszcze grywacie? 04.10.02, 15:05
          przy okazji:czy można gdzies ściągnąć 2kę z sieci?
          • Gość: Slomka Re: a w Steel Panthers jeszcze grywacie? IP: 213.17.171.* 07.10.02, 10:25
            Mozna sciagnac 1 i 2 z www.staregry.pl
            Czy ktos gra w Panzera 2 przez siec?
            Jesli tak to chetnie bym pogral z kims ...
            Pozdrawiam
        • Gość: Tommy Combat Mission IP: *.net.pl 09.10.02, 18:03
          Strasznie sie podniecilem, bo ostatnio kupilem CM2. Barbarossa to Berlin. Ale
          kurcze, chyba jestem jakis lewy. Bo szczerze mowiac, po paru godzinach grania
          troszke sie znudzilem. Gram w Blitzkrieg Niemcami i tam jest taka ogromniasta
          plansza w ktorej na poczatku dowodzi sie 2 kompaniami piechoty + chyba z 6
          plutonow PzIII i Pz38t. Zanim ja wydam rozkazy kazdej z jednostek to bez kitu
          mija kawalek czasu, pozniej przez minute ogladam sobie jak moi dzielni
          wojownicy posuwaja sie na przod i walcza i znow musze bawic sie w wydawanie
          rozkazow. Strasznie to dlugo trwa. Nie powiem, gierka jest swietna i musze
          sobie pograc z kims zywym, ale ja tam wole stare dobre Close Combat. 3 byla
          zajebista, 4 kiepska, a 5 w/g mnie calkiem dobra. I choc gra z komputerem nie
          byla zbyt pasjonujaca to jednak z kumplem to co innego. Niestety mam pirata
          wiec nie dane mi bylo sie czesto o tym przekonywac.
          Poza tym dowodzenie max kompania w tego typu grze jest idealne, bo przy
          wiekszej liczbie jednostek wydanie rozkazow zajmuje strasznie dlugo (CM) albo
          typowym rts nie mozna by bylo objac wszystkich swoich jednostek.
          Mimo wszystko zaraz chywa wroce skopac tylki Ruskim (no chyba ze PzIII beda za
          slabe na KV-2)
          • Gość: PER Re: Combat Mission IP: *.chello.pl 03.11.02, 11:37
            CM to najlepsza strategia w jaka kiedykolwiek gralem...
      • Gość: Holy dog Re: A kto w Close Combat ? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 09.12.02, 06:40
        w przypływie wściekłości połamałem swoją kopię cc3-teraz tego bardzo żałuje
        hyhy.drogi ddd88 czy jestes wstanie przekopiowac ta gre dla mnie?jak
        najbardziej jestem zainteresowany wszystkimi dodatkami i
        rozszezeniami.moglibysmy sie jakos umowic na @?
    • maxikasek Re: Kto grywa w Panzer General ? 05.12.02, 13:39
      PG II to była moja pierwsza gra. Kupiłem ją gdy jeszcze nie miałem kompa.
      Przeszedłem wszystkie kampanie i scenariusze obydwiema stronamina brilant
      (jedynie polska39 grając polakami wygrałem brilant+1). Dla mnie to kultowa gra.
      PG I jest trochę zbyt podstawowy, podobnie jak Pacific General. Natomiast PG
      III, jest zbyt skomplikowany. Brakuje mi opisu do niego, zwłaszcz do sposobu
      awansów i doboru dowódćów. Myślę że trochę przesadzili. W PG II mogłem
      zajmować wszystkie miasteczka i zdążyć przed brilantem, a w III trzeba robić to
      co konieczne jeśli się chce skończyć w brilancie. Czy są może nakładki na PG II?
      Bo jedynie blitzkrieg jest dostatecznie długi aby wyszkolić armię. Jest jeszcze
      People General w którą również uwielbiam grać. Pozdro.
      • Gość: Slav Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: 213.77.14.* 09.12.02, 14:22
        maxikasek napisał:

> PG II to była moja pierwsza gra. Kupiłem ją gdy jeszcze nie miałem kompa.
        > Przeszedłem wszystkie kampanie i scenariusze obydwiema stronamina brilant
        > (jedynie polska39 grając polakami wygrałem brilant+1). Dla mnie to kultowa
        gra.
        >
        > PG I jest trochę zbyt podstawowy, podobnie jak Pacific General. Natomiast PG
        > III, jest zbyt skomplikowany. Brakuje mi opisu do niego, zwłaszcz do sposobu
        > awansów i doboru dowódćów. Myślę że trochę przesadzili. W PG II mogłem
        > zajmować wszystkie miasteczka i zdążyć przed brilantem, a w III trzeba robić
        to
        >
        > co konieczne jeśli się chce skończyć w brilancie. Czy są może nakładki na PG
        II
        > ?
        > Bo jedynie blitzkrieg jest dostatecznie długi aby wyszkolić armię. Jest
        jeszcze
        >
        > People General w którą również uwielbiam grać. Pozdro.

Pytasz o nakładki - ostatnio znalazłem w necie stronkę
        www.bolesta.home.pl/pg2/strony/sprzet/html REWELACJA - Zupełnie nowe
        scenariusze i nowy sprzęt (tj faktycznie używany przez Szkopków w II wojnie,
        ale nie występujący w oryginalnym PG II.) Gierka odmłodniała, cieszy mnie jak
        za dawnych lat, żona się do mnie nie odzywa bo ostatni weekend tylko łupałem w
        Blitzkrieg ale naprawdę jest warto ściągnąć ten upgrade. Polecam nowe szkopskie
        działo Moerser 21 (morduje każdą piechotę - "soft attack 21") i p.panc
        samobieżny Flak ileś tam (pojawia się chyba w scenariuszu Lillehamer). Drogi
        ale bardzo przydatny. Prawdziwy "tank killer"; ma zasięg 2 i wykańcza zwłaszcza
        ruskie T34 które mogą mu naskakać w scenariuszach Novogrod, Volkolamsk i Klin.
        (pewnie podzielasz moje zdanie że trzeba się nieźle namordować żeby wykończyć
        takiego "wściekłego Ruska" co to wyskakuje z lasu albo bagna) Potem w Savannah
        i Oak Ridge ten Flak robi się za chudy - Jankesi mają niezły pancerz i walą o
        dwa pola - trzeba go upgrade'ować co najmniej do Elefanta albo Jgd
        Tiger/Panther.
        Polecam też recon "Puma" - bardzo dobry p-ko czołgom i nie do zaj&%ania i "SS-
        Krad" - mój brat mówi na nich gestapo na motorku. Najszybsza jednostka w grze -
        movement 10 - nieźle, nie ?
        Tyle z wrażeń na gorąco. Nie przetestowałem jeszcze całego sprzętu, ale koleś
        od tego upgrade's naprawdę odwalił kupę roboty.
        Pzdr i jak najwięcej "devastating fire" :0)

• Gość: macek A co powiecie o Eastern Front Talonsofts IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.12.02, 15:07
        • maxikasek Re: Kto grywa w Panzer General ? 10.12.02, 12:49
          Pytanko do Slava. Czy aby wejść ne stronę którą mi podałeś trzeba mieć jakieś
          uprawnienia bo wyskakuje mi że nie mam uprawnień do wejścia na stronę. Daj mi
          odpo na maila. Pozdro
        • Gość: Slav Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: 213.77.14.* 10.12.02, 15:39
          Gość portalu: Slav napisał(a):

> maxikasek napisał:
          >
          > > PG II to była moja pierwsza gra. Kupiłem ją gdy jeszcze nie miałem kompa.
          > > Przeszedłem wszystkie kampanie i scenariusze obydwiema stronamina brilant
          > > (jedynie polska39 grając polakami wygrałem brilant+1). Dla mnie to kultowa
          >
          > gra.
          > >
          > > PG I jest trochę zbyt podstawowy, podobnie jak Pacific General. Natomiast
          > PG
          > > III, jest zbyt skomplikowany. Brakuje mi opisu do niego, zwłaszcz do sposo
          > bu
          > > awansów i doboru dowódćów. Myślę że trochę przesadzili. W PG II mogłem
          > > zajmować wszystkie miasteczka i zdążyć przed brilantem, a w III trzeba rob
          > ić
          > to
          > >
          > > co konieczne jeśli się chce skończyć w brilancie. Czy są może nakładki na
          > PG
          > II
          > > ?
          > > Bo jedynie blitzkrieg jest dostatecznie długi aby wyszkolić armię. Jest
          > jeszcze
          > >
          > > People General w którą również uwielbiam grać. Pozdro.
          >
          > Pytasz o nakładki - ostatnio znalazłem w necie stronkę
          > www.bolesta.home.pl/pg2/strony/sprzet/html REWELACJA - Zupełnie nowe
          > scenariusze i nowy sprzęt (tj faktycznie używany przez Szkopków w II wojnie,
          > ale nie występujący w oryginalnym PG II.) Gierka odmłodniała, cieszy mnie jak
          > za dawnych lat, żona się do mnie nie odzywa bo ostatni weekend tylko łupałem
          w
          > Blitzkrieg ale naprawdę jest warto ściągnąć ten upgrade. Polecam nowe
          szkopskie
          >
          > działo Moerser 21 (morduje każdą piechotę - "soft attack 21") i p.panc
          > samobieżny Flak ileś tam (pojawia się chyba w scenariuszu Lillehamer). Drogi
          > ale bardzo przydatny. Prawdziwy "tank killer"; ma zasięg 2 i wykańcza
          zwłaszcza
          >
          > ruskie T34 które mogą mu naskakać w scenariuszach Novogrod, Volkolamsk i
          Klin.
          > (pewnie podzielasz moje zdanie że trzeba się nieźle namordować żeby wykończyć
          > takiego "wściekłego Ruska" co to wyskakuje z lasu albo bagna) Potem w
          Savannah
          > i Oak Ridge ten Flak robi się za chudy - Jankesi mają niezły pancerz i walą o
          > dwa pola - trzeba go upgrade'ować co najmniej do Elefanta albo Jgd
          > Tiger/Panther.
          > Polecam też recon "Puma" - bardzo dobry p-ko czołgom i nie do zaj&%ania i "SS-
          > Krad" - mój brat mówi na nich gestapo na motorku. Najszybsza jednostka w
          grze -
          >
          > movement 10 - nieźle, nie ?
          > Tyle z wrażeń na gorąco. Nie przetestowałem jeszcze całego sprzętu, ale koleś
          > od tego upgrade's naprawdę odwalił kupę roboty.
          > Pzdr i jak najwięcej "devastating fire" :0)

Sorry, powyższy link nie chodzi. Poniżej zapodaję prawidłowy:
          > www.bolesta.home.pl/pg2/strony/a00.html
    • Gość: Szef Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 17:34
      Jakoś od 2 dni jestem chory i net też tak troche szwankuje więc żeby się nie
      zanudzić na śmierć po raz kolejny próbuje przejść PG I , który jest chyba
      najlepszy (mam wszystkie 3 PG do tego Allied Generala do kompletu brakuje mi
      Pacyfica). Nie wiem dlaczego , może że przypomina mi jak w młodości grywało się
      z bratem i kumplami w zwykłe gry planszowe.
      • Gość: Odyn Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: 212.182.32.* 11.12.02, 10:56
        Właśnie opracowuję kampanię z września 1939 dla strony polskiej na swojej
        wersji sprzętu. Zajmie mi to jeszcze jakieś 2-3 tygodnie, jeśli ktoś chciałby
        spróbować to mogę podesłać pliki do testowania.
        Ze swojej strony polecam sity z rozszerzeniami :
        www.strategyplanet.com/panzergeneral/PG2Main_news.htmlhttp://panzergeneral.net/
        • Gość: Odyn Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: 212.182.32.* 11.12.02, 10:57
          Ups połączyło dwa linki.

panzergeneral.net/
          www.strategyplanet.com/panzergeneral/PG2Main_news.html
    • Gość: pytanuie Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: *.supermedia.pl / *.iry.warszawa.supermedia.pl 14.12.02, 11:06
      mam pytanie o blizkrig!! 3 plansza zaczyna sie tak ze nie moge nic zrobic bo
      ruskie automatycznie zajmuja mi miasteczko i moje axisy przegrywaja co mam
      zrobic zeby to przejsc???/ gram w PG2! moje oddzialy sa za daleko a lotnictwo
      niema ospowiedzniego zasiegu! czy mozna zrobic tam desanta jakiegos? albo cos??
      • Gość: Slav Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: 213.77.14.* 16.12.02, 08:22
        Gość portalu: pytanuie napisał(a):

> mam pytanie o blizkrig!! 3 plansza zaczyna sie tak ze nie moge nic zrobic bo
        > ruskie automatycznie zajmuja mi miasteczko i moje axisy przegrywaja co mam
        > zrobic zeby to przejsc???/ gram w PG2! moje oddzialy sa za daleko a lotnictwo
        > niema ospowiedzniego zasiegu! czy mozna zrobic tam desanta jakiegos? albo
        cos??

Cześć,
        Chodzi pewnie o scenariusz "Novogrod" - miałem ten sam problem.
        W tym scenariuszu są 2 miejsca rozwinięcia oddziałów - oba dość daleko od
        miasteczka (to jest chyba Staraya Russija czy jakoś tak). Rozwiązanie jest
        banalne - na samym początku gry przy "deployment" przypatrz się dobrze na to
        miasteczko - w nim i w paru hexach obok DA SIĘ umieścić sprzęt, tylko trzeba to
        zrobić na samym początku gry, przed I turą. Hexy w których się da coś wstawić
        są o ton ciemniejsze od reszty. (jak dalej ich nie widzisz to wyłącz "siatkę
        hexów" i zostaw widok terenu)
        Do samej Starej Russiji i okolic trzeba wstawić najlepsze jednostki, wsparte z
        tyłu dobrą artylerią żeby utrzymać miasteczko do czasu kiedy nadejdą siły.
        główne.
        A w ogóle to od "Novogrod" zaczyna się najlepsza zabawa z Ruskami i robi się
        naprawdę trudno - bez silnego lotnictwa i naprawdę doświadczonych sił
        pancernych ich T-34 są niesamowicie trudne do odparcia/rozbicia. Po Novogrod
        robi się jeszcze fajniej - Volkolamsk z piechotą okopaną po pachy gdzie
        lotnictwo jest prawie bezużyteczne (śnieg)i Klin z całą pancerną dywizją T-34 i
        K-85 wyskakującą z lasu. To jest naprawdę dywizja szalonych Rusków a nie
        pojedyncze czołgi...

Aha, scenariusz "Novogrod" ma błąd - trzeba osiągnąć "briliant victory"
        albo "victory". "Tactical victory" traktowane jest jak "loss" i koniec zabawy.
        I jeszcze jedno - niekorzystną pogodę (śnieg/deszcz) możesz wyłaczyć naciskając
        W albo Alt+W. Nie zawsze działa, ale próbować można.
        Pzdr

• Gość: Odyn Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: 212.182.32.* 17.12.02, 09:40
          Możesz też wysadzić jeden z mostów oddziałem pionierów i wycofać się do miasta.
          Atak sowietów będzie rozwijał się słabiej a niszczenie jednostek
          przeprawiających się przez rzekę bedzie łatwiejsze. Niestety potrzebny byłby
          również oddział, który stawia mosty pontonowe, ułatwiłoby to kontratak i
          szybkie rozwinięce ofensywy.
    • Gość: bart Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: *.pkobp.pl 16.12.02, 13:26
      Skąd mozna ściągnąć tę gierkę?
      Linki podane w innych postach prowadza na strony z których nic nie można
      ściągnąć (staregry.pl).
      Wasza dyskusja zaciekawiła mnie tą grą. Mam juz najciekawsze kampanie, pojazdy,
      mapy a nie mam gry właściwej :-/
      Proszę o pomoc.
      bart
      • Gość: Slav Re: Kto grywa w Panzer General ? IP: 213.77.14.* 16.12.02, 14:01
        Cześć Bart,

Właśnie przeczytałem w:

gry.interia.pl/pecet/gry/rzutokiem/news?inf=326371
        że w grudniu do "Świata Gier Komputerowych" dodali płytkę z PG2 + DWIE NOWE
        KAMPANIE !!!
        Lecę zakupić !!!
        A tak a'propos www.staregry.pl - nie wiem czemu nie możesz ściągnąć. Brat
        pociągnął właśnie stamtąd - fakt że długo trwało ale zeszedł cały
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka