misza_kazak 20.01.06, 10:14 ru.fishki.net/picsn/mail/nabagdad.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czaja1 Re: "Russkij" Sherman w Irakie 20.01.06, 12:09 Ciekawe gdzie zrobiono to zdjęcie?? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: "Russkij" Sherman w Irakie 20.01.06, 12:15 A czy to nie jest przypadkiem I-Shermann 50 z armii Izraela? -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: "Russkij" Sherman w Irakie 20.01.06, 12:17 Nie to sa zdjecia z Iraka :)) POZdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: "Russkij" Sherman w Irakie 20.01.06, 12:34 Łapię blusa!:) Ale chodzi mi o pochodzenie czołgu! Bo przypomina Shermanny używane w Izraelu! MOże to jakaś "zdobycz" z wcześniejszych lat właśnie z armii Izraela?A napis to "robota" Polaków albo Ukraińców w Iraku tak dla jaj?:):):) -Pozdrawiam Pa Ka! Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: "Russkij" Sherman w Irakie 20.01.06, 12:56 ewentualnie działo jakiego kolwiek rosyjskojęzycznego żołnierza jaiejś tam armii Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: "Russkij" Sherman w Irakie 20.01.06, 13:10 PS! Sądząc jednak po treści napisu to jednak optował bym za "słowianami"!:) To "nasze" poczucie humoru!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: "Russkij" Sherman w Irakie 20.01.06, 13:12 No i cholera jeden post nie poszedł!!! Napisałem,że : Ło to to to! Jajcarze trafiają się w każdej armii na świecie!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
icar1 Re: "Russkij" Sherman w Irakie 20.01.06, 13:13 co oznacza ten napis? ja jestem juz z pokolenia co nie gavarit pa ruski:) Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak To sa ROsjanie, 20.01.06, 14:10 Tzn. zolnierzy USAarmy pochodzenia rosyjskiego POzdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
belgrano Re: "Russkij" Sherman w Irakie 21.01.06, 10:23 Prawdopodobnie to nie Iracki czołg tylko zdobyczny na Iranie. Widać znak na wierzy jak się przypatrzyć:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: "Russkij" Sherman w Irakie 21.01.06, 13:40 Sęk w tym ,że o ile w wojnie Iracko-Irańskiej uczestniczyły Irackie czołgi typu T-34 to w żadnych wykazach nie ma po stronie Irańskiej czołgów typu Shermann! A znak na wierzy czołgu przypomina oznaczenie Irańskie ale malowane na samolotach a nie na broni pancernej!Mnie to bardziej przypomina Izraelskiego M1 Super Shermann (M4A1E3) z lat 50-tych! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: "Russkij" Sherman w Irakie 16.02.06, 19:57 to eks irański M-36B1. Ten sam kóry trafił do Polski do Żagania. Napisy prawdopodobnie wykonali Ukraińcy. Odpowiedz Link Zgłoś