Dodaj do ulubionych

historia indii w latach 1000-1500

24.01.06, 21:15
srednio zwiazane z militariami ale zadano mi pytanie czy te liczby sa realne.

wg mnie grubo przesadzone. 80 mln? chyba chodzi o wyliczenia podobne jak te z
inwazja USA na irak

-hinduwebsite.com/history/holocaust.htm

--
Eurojihad - Turcja i islam a Europa Bliski Wchód i terroryzm islamski w XXI wieku
Obserwuj wątek
    • memor3 Islamskie podboje byly zwiazane z okrucienstwami 26.01.06, 21:59
      wyjatkowymi. Dobrze znane sa losy chrzescijanskich narodow Europy pod tureckim
      panowaniem.
      Bez okrutnego wyniszczania rodzimej ludnosci islam by nie przetrwal. Pamietajmy,
      ze to barbarzynscy muzulmanie najechali na wyzej rozwiniete ludy po imperium
      rzymskim. W takim wypadku na ogol nastepuje przejecie kultury wyzej rozwinietej
      przez najezdcow. Jedynie okrotne represje powoduja inny efekt. Obecnie koptowie
      bedacy rodzima ludnoscia Egiptu stanowia jedynie ok. 10% wsrod najezdcow
      arabskich i koptowie przejeli jezyk arabski.
      80 mln ofiar podboju Indii to wcale nie tak duzo, jesli zwazyc, ze byly to
      ofiary podczas kilkuset lat.
      Pzdr
      • marcus_crassus tak, ale jesli mowimy o kilkuset latach 27.01.06, 02:00
        mam watpliwosci czy mozna to oceniac w ramach "holokaustu". czy sa to dane dotyczace ofiar islamu (a wiec wyznanie mialo bezposredni wplyw na ofiary smiertelne) czy raczej po prostu liczbe ofiar roznych wojen.

a wiec czy islam stanowil tutaj jakikolwiek motyw. inaczej mozna np przedstawiac liczbe ofiar w II wojnie swiatowej w Europie przedstawiac jako np ofiary chrzescijanstwa (posluguje sie generalizacja wiec wyjatki oraz poglady gory nazistow tutaj ignoruje)
        • memor3 Nawracanie sila to nakaz islamu i podstawa do ludo 27.01.06, 09:16
          bojstwa. Tak jak rasizm nazistowski byl podstawa do hitlerowskiego ludobojstwa.
          Oczywiscie wiele akcji ludobojczych bylo robione w celu ograbienia ofiar
          i to zarowno przez kalifow jak i przez esesmanow.

Oczywiscie trudno tez powiedziec w jakim stopniu chrzescijanstwo jest winne
          masakry Indian przez Hiszpanow a jakim stopniu zwykla pazernosc krola i
          reszty.
          Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka