Dodaj do ulubionych

Zbrodniarzom nie przysluguje ceremonial wojskowy

26.07.06, 13:01
Sława!

Gazeta.pl > Wiadomości > Wiadomości dnia Środa, 26 lipca 2006

Saddam woli pluton egzekucyjny niż szubienicę

pi, PAP 26-07-2006, ostatnia aktualizacja 26-07-2006 12:44

Były iracki dyktator Saddam Husajn zapowiedział w środę przed sądem w
Bagdadzie, że jeśli zapadnie na niego wyrok śmierci, woli zostać rozstrzelany
przez pluton egzekucyjny niż powieszony.

"Radzę wam jako Irakijczyk, że gdybyście byli w sytuacji, że musielibyście
wydać wyrok śmierci, musicie pamiętać, że Saddam jest wojskowym i w tym
przypadku werdykt musiałby brzmieć 'śmierć przez rozstrzelanie, a nie przez
powieszenie'" - powiedział Saddam.

Na rozprawie 19 czerwca prokurator Dżafar al-Musawi zażądał dla Saddama i
dwóch głównych jego pomocników kary śmierci, oświadczając, że były prezydent
i jego reżim dopuścili się zbrodni przeciwko ludzkości, gdy krwawo "zemścili
się" na szyickich cywilach za zamach na życie dyktatora w latach 80.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3508382.html

+++Powinien zostać wywyższony.
:)))

Forum Słowiańskie
gg 1728585
Obserwuj wątek
    • roman_g_love Re: Zbrodniarzom nie przysluguje ceremonial wojsk 26.07.06, 13:11
      Oto przykład.Z USA się interesów nie robi.O czym sie przekonał Saddam
      Husajn.Człowiek za którego rządów Irak trzmyał poziom a ludzienie nie gineli z
      reki zamachowców samobójców.
      Niedługo USArzom Pakistan się moze znudzic jako sojusznik.Indie kupią F-16 i po
      zawodach.
      Taiwan już nawet o uzbrojenie nie prosi...
      • bhuzdur Re: Zbrodniarzom nie przysluguje ceremonial wojsk 26.07.06, 13:21
        roman_g_love napisał:

> Oto przykład.Z USA się interesów nie robi.O czym sie przekonał Saddam
        > Husajn.Człowiek za którego rządów Irak trzmyał poziom a ludzienie nie gineli z
        > reki zamachowców samobójców.
        > Niedługo USArzom Pakistan się moze znudzic jako sojusznik.Indie kupią F-16 i
        po
        > zawodach.
        > Taiwan już nawet o uzbrojenie nie prosi...

Oszczedzcie Saddama niech dozywa swoich dni budujac jakis kanal na pustyni
        Mojave...
        • roman_g_love Głupia sprawa 26.07.06, 13:27
          z tym Saddamem.Lubie go.Wiem że mordował ale co poradze :).Głupio mi jak go
          widze jęczącego przed jakimś żałosnym sądem.Chyba było by lepiej jakby jakis GI
          widząc go pociągnoł za spust.
          Pozatym niewierze że złapali go w jakiejs dziurze w pustyni.To propaganda.Araby
          są dumne i sie nie chowają.Pewnie zastali go w swoim pałacu a reszta to juz wiecie.
          • ignorant11 Re: Głupia sprawa 26.07.06, 13:35
            Sława!

Czemu głupia.

Bandytów nalezy wysyłac do piekiel.

A Saddam arystokrata nie jest,wiec siciecie złotym mieczem mu nie przeysługuje

Pozatem scicie tez jest honorowym rozstaniem.

Został tylko stryk bo na pal nie wbija sie juz, a szkoda...

Forum Słowiańskie
            gg 1728585
          • bhuzdur Re: Głupia sprawa 26.07.06, 13:36
            Saddam zawsze przypomina mi mojego nauczyciela WF z liceum:-) Jestem za
            procesem, ale nie zabijajcie go. Moze w wiezieniu sie zmieni zacznie pisac
            ksiazki o swojej przemianie o milosci blizniego?
            • mechanior Re: Głupia sprawa 26.07.06, 13:55
              Muszą go zabic bo żywy nawet w więzieniu jest niebezpieczny.
          • roman_g_love Najsurowsza kara... 26.07.06, 14:01
            To zrobić z nim kolejny odcinek South Park :)
            • bhuzdur Re: Najsurowsza kara... 26.07.06, 14:26
              Na Lubiance zamknac go nie mozna bo by szybko uciekl w tajemniczych
              okolicznosciach. Guantanamo moze...
          • marek_boa Re: Głupia sprawa 26.07.06, 16:27
            No i dobrze Robisz,że nie wierzysz bo to właśnie mit wymyślony by pognębić
            zwolenników Saddama!SAmi Amerykanie już się nie tak dawno przyznali,że Saddam
            został schwytany PO WALCE ! Ponoć nawet zranił jakiegoś żołnierza
            Amerykańskiego! Tą norę w której go ponoć schwytali wymyślił jeden z etatowych
            propagandystów US Army! Tak jak uwolnienie tej panieny z oddziału
            zaopatrzeniowego,schwytanej przez Irakijczyków na początku wojny! Jak na 19-to
            latkę jest dość rozgarnięta i napisaqła po powrocie do stanów,że wstydzi się
            własnej armii,która wypisuje takie bzdury!
            -Pozdrawiam!
            • roman_g_love Re: Głupia sprawa 26.07.06, 16:35
              Dokładnie.Nauki papy Goebbelsa ciągle żywe...To samo z Putinem który dogania
              terrorystów w wychodkach :)
              • marek_boa Re: Głupia sprawa 26.07.06, 16:56
                Zgadza się!:)
                -Pozdrawiam!
    • wielki_czarownik Powiesić 26.07.06, 14:41
      Ścierwo nie zasługuje na więcej. Obok powiesić Busha.
      • bhuzdur Re: Powiesić 26.07.06, 15:05
        Nie wieszac, resocjalizowac, bielomorskij kanal, albo niech wycina tajge... A
        Bush jest ok,jest przynajmniej zdecydowany. Tu chodzi o obrone Zachodu, nie ma
        kompromisow!
        • roman_g_love hola, hola 26.07.06, 15:19
          A od kiedy Europa i twój Izrael jadą na jednym wozie ? Nie możesz zbijać kolego
          USA, Europy, i Nibylandii w jedna kupkę pod nazwą zachód !
          Tylko głupi człowiek nie dostrzega tu manipulacji.Nie lubicie arabów - wasza
          sprawa.Sami sobie z nimi wojujcie.Nikt nie musi umierać za ideały z talmudu.
          Jak sam powiedziałes nie ma kompromisów.Więc ssijcie od podatników zza ocenu ile
          sie da póki możecie ale Europy to ty w to nie wciągaj ok?
          • bhuzdur Re: hola, hola 26.07.06, 15:25
            Ok, ale jesli bedziesz reprezentowal taka postawe to dozyjesz czasow kiedy nie
            bedziesz mogl ubierac choinki na swieta bo ona obraza Islam. Zachod to swiat w
            ktorym licza sie takie pojecia jak wolnosc osobista i wlasnosc prywatna. Chcesz
            zyc w fundamentalistycznym panstwie islamskim w przyszlosci, Twoj wybor. Jak na
            razie to moje podatki w UK ida na budowe mecztow i dobre zycie nielegalnych
            imigrantow (w takze Polakow ktorzy nie kwapia sie zeby placic tax:-) papa
            • roman_g_love Re: hola, hola 26.07.06, 16:31
              Nie strasz.Rozumiem twoją irytację jako żyda którego podatki idą na meczet.
              Ja-deista wkurzam się kiedy za moją kasę buduje się świątynie opatrzności.
              Ale mniejsza o to.
              Póki co żyjemy w Polsce.Tu nawet za 200 będzie katolicka dominacja i muzłumanie
              jeżeli nawet ich przybędzie to nic nie zmienią.Bardzo ciekawe że jakoś zawsze
              się z nimi dogadujemy i żyjemy w zgodzie (Polscy tatarzy, muzłumanie w dużych
              miastach).
              • bhuzdur Re: hola, hola 26.07.06, 17:02
                roman_g_love napisał:

> Nie strasz.Rozumiem twoją irytację jako żyda którego podatki idą na meczet.
                > Ja-deista wkurzam się kiedy za moją kasę buduje się świątynie opatrzności.
                > Ale mniejsza o to.
                > Póki co żyjemy w Polsce.Tu nawet za 200 będzie katolicka dominacja i
                muzłumanie
                > jeżeli nawet ich przybędzie to nic nie zmienią.Bardzo ciekawe że jakoś zawsze
                > się z nimi dogadujemy i żyjemy w zgodzie (Polscy tatarzy, muzłumanie w dużych
                > miastach).

Poczekaj az przyjada Pakistanczycy:-)
                • roman_g_love Re: hola, hola 26.07.06, 17:16
                  Ale do Polski sie nie przyjeżdża...z tąd się tylko ucieka.
                  Jeżeli Pakistańczycy potrafią wykrzyczeć i dojśc do swoich praw to śmiało...
                  • bhuzdur Re: hola, hola 26.07.06, 18:03
                    Im niestety blizej i lepiej w UK bo tu juz sa ich rodziny od lat.
                • wielki_czarownik Pakistańczycy 27.07.06, 20:43
                  We Wrocławiu już są. Fajni ludzie. Zero z nimi problemów. Ogólnie w Polsce muzułmanie nie stanowią żadnego zagrożenia, nie generują żadnych niemiłych sytuacji. Organizują co pewien czas dni kultury islamskiej a ponadto doskonale się integrują. Przychodzą do Polaków na święta (tak - znam takie przypadki), w rodzinach mieszanych dzieci często są chrzczone, przestępstw nie popełniają. Nie widzę powodu dla którego mam do nich strzelać.
                  • bhuzdur Re: Pakistańczycy 28.07.06, 00:20
                    wielki_czarownik napisał:

> We Wrocławiu już są. Fajni ludzie. Zero z nimi problemów. Ogólnie w Polsce
                    muzu
                    > łmanie nie stanowią żadnego zagrożenia, nie generują żadnych niemiłych
                    sytuacji
                    > . Organizują co pewien czas dni kultury islamskiej a ponadto doskonale się
                    inte
                    > grują. Przychodzą do Polaków na święta (tak - znam takie przypadki), w
                    rodzinac
                    > h mieszanych dzieci często są chrzczone, przestępstw nie popełniają. Nie
                    widzę
                    > powodu dla którego mam do nich strzelać.
                    Bo to sa inteligenci uczacy sie by zrobic kariere. Gdy w pl niepracujaca
                    rodzina z dziecmi z miejsca dostawala dom (bo wedlug standardow UK na rodzine
                    2+2 nalezy sie dom living room+3bedrooms)za ktory nie placi czynszu, nie placi
                    podatkow (tak credit, housing benefit, council tax benefit) to przyjada Ci
                    mniej fajni. Kiedys cos zalatwialem w Housingu i nie zapomne tych rodzin
                    tato+4dzieci+mama z 5 w brzuchu (somalijska rodzina wyglada identycznie). A
                    potem te dzieciaki jezdza tuningowanymi autami puszczajac Pakistanski Dance i
                    ida w slady rodzicow. Moi studenci, ktorzy oczywiscie maja juz obywatelstwo
                    brytyjskie, nienawidza UK chlubia sie jak uda im sie oszukac council, rzad,
                    chwala terrorystow i al-kaide. Mi sie bardzo podobalo jak babka z naszego HR
                    black carribean weszla kiedy do tzw prayer room trakcie modlitwy bo HR trzymaj
                    jakies dokumenty w tym roomie, jak kazali jej sie wynosic bo nie dosc ze
                    nieczysta kobieta to i w butach, to ona im odpowiedziala "son you see that
                    cupboard its college property, I am college staff, that room is college
                    property not yours, and its not mosque either" zgasila chlopakow.
              • ignorant11 Niech bedzie katolicka dominacja 28.07.06, 02:40

Sława!

.. u nas a w Czeczeni islamska, w Iranie szyicka, w Indiach hinduistyczna, w
                Chinach konfucjańska, a w Rosji bolszewicka. od której odseparujemy sie kodonem
                sanitarnym...

Forum Słowiańskie
                gg 1728585
            • ignorant11 Re: hola, hola 28.07.06, 02:38
              bhuzdur napisał:

> Ok, ale jesli bedziesz reprezentowal taka postawe to dozyjesz czasow kiedy
              nie
              > bedziesz mogl ubierac choinki na swieta bo ona obraza Islam. Zachod to swiat
              w
              > ktorym licza sie takie pojecia jak wolnosc osobista i wlasnosc prywatna.
              Chcesz
              >
              > zyc w fundamentalistycznym panstwie islamskim w przyszlosci, Twoj wybor. Jak
              na
              >
              > razie to moje podatki w UK ida na budowe mecztow i dobre zycie nielegalnych
              > imigrantow (w takze Polakow ktorzy nie kwapia sie zeby placic tax:-) papa

Sława!

Bede ubierał choinki antysocjalistyczne.., a zamiast bombek beda na nich wisiec
              socjaly:

Castro, Stalin, Hitler, Slobo i Saddam oczywiscie...

Forum Słowiańskie
              gg 1728585
              • bhuzdur Re: hola, hola 28.07.06, 10:05

> Sława!
                >
                > Bede ubierał choinki antysocjalistyczne.., a zamiast bombek beda na nich
                wisiec
                >
                > socjaly:
                >
                > Castro, Stalin, Hitler, Slobo i Saddam oczywiscie...
                >
                > Forum Słowiańskie
                > gg 1728585

A galezie wytrzymaja takie obciazaenie. Poco wieszac Bielomor kanal wymaga
                napewno renowacji. Ale Fidel to by cierpial podwojnie bo zamiast cygar musial
                by palic bielomory.
      • marek_boa Re: Powiesić 26.07.06, 16:32
        O nie! Jak by powiesili Busha obok Saddama to ten ostatni mógł by umrzeć z
        obrzydzenia!:) A po za tym tortury są jednak zakazane w cywilizowanym świecie!:)
        -Pozdrawiam!
        • _misza Powiesic nie mozna rozstrzelac 28.07.06, 04:11
          jw
        • ignorant11 Re: Powiesić 29.07.06, 03:01
          marek_boa napisał:

> O nie! Jak by powiesili Busha obok Saddama to ten ostatni mógł by umrzeć z
          > obrzydzenia!:) A po za tym tortury są jednak zakazane w cywilizowanym
          świecie!:
          > )
          > -Pozdrawiam!

Sława!

Ja chyba umre z obrzydzenia lub zenady czytajac takie madrosci...

Forum Słowiańskie
          gg 1728585
          • marek_boa Re: Powiesić 29.07.06, 14:35
            Drogi Ignorancie ja Cię bardzo proszę Ty tego nie rób!:) Wiesz ile zdrowego
            śmiechu przynosi mi czytanie Twoich "rewelacji"?:)
            -Pozdrawiam!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka