Dodaj do ulubionych

Chinczycy kupia 48 Su-33 ???

17.11.06, 05:13
www.defenseindustrydaily.com/2006/11/china-to-buy-su33-carrierbased-fighters-from-russia/index.php
Obserwuj wątek
    • piotrek_zalogowany Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 17.11.06, 14:04
      ...o ile pomyślnie wypadną testy pierwszych dwóch jakie już zakupili.
      I UE nie zniesie w międzyczasie embarga na broń (morskie Rafale).
      Pzdr.
    • marek_boa Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 17.11.06, 18:51
      Znaczy się znowu udało mnie się trafić?!:) Jakiś czas temu "prorokowałem",że
      przy możliwej a nawet prawdopodobnej "reaktywacji" Warjaga przez Chińczyków
      będą potrzebować myśliwców pokładowych a kierując się logiką mogą to być
      właśnie Su-33! Cholera ,żeby mi tak samo w robocie wychodziła ta moja"kobieca
      intuicja" to był bym już ...generałem!:)
      -Pozdrawiam!
      • marek_ogarek Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 18.11.06, 03:06
        Spokojnie, puki co to jest tam duzo znakow zapytania.
        • axx611 Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 18.11.06, 03:55
          Jak sie postarasz to i bedziesz. Moze i nawet marszalkiem. Nie pij za duzo
          kabluj przyzwoicie no i trzymaj z kapelanem to znaczy nie trzymaj mu doslownie
          ale kolezensko.Kazdy z marszalkow kablowal zawsze do przeciwnej strony.
          Powiedzmy Jozef Pilsudski agent potrojny. Rola -Zymierski rowniez
          potrojny,Spychalski podwojny lub trojeczka, Jaruzelski tylko Moskwa mial byc co
          prawda marszalkiem ale jak czytalem z.. osobiscie zawiazany komitet w
          Piotrkowie Trybunalskim, Rydz-Smigly 2 lub 3a moze i wiecej.Rokossowski tylko
          Moskwa.Jak widzisz trzeba sie udzielac spolecznie innym. Na normalny awans nie
          masz co liczyc.Moze dobre malzenstwo w dobra generalska rodzine.
          • marek_boa Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 18.11.06, 15:15
            Cholera to ja już na nic nie mam szans Axx!:) Wogóle nie piję już od prawie 18
            lat,kablować nie lubię,na agenta się nie nadaję a kapelanów najchętniej wysłał
            bym nawracać białe niedźwiedzie!:) Znaczy się na emeryturę przejdę w stopniu
            inspektora!:)
            -Pozdrawiam!
        • marek_boa Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 18.11.06, 15:18
          Okej! Ale musi przymiarki już jakieś są! Czyli najprawdopodobnie MiG-29K/KUB
          szans wielkich na "zaistnienie" w Chinach nie ma!
          -Pozdrawiam!
          • zesty Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 21.11.06, 02:06
            marek_boa napisał:

> Okej! Ale musi przymiarki już jakieś są! Czyli najprawdopodobnie MiG-29K/KUB
            > szans wielkich na "zaistnienie" w Chinach nie ma!
            > -Pozdrawiam!
            Marku, jesli nie beda to z cala pewnoscia f18 czy JSF to musi byc cos made in
            Rossija. Mig 29k, etc. w danej sytuacji nie nada sie, jest nieperspektywiczny.
            Jesli nie MIG to SU, jesli SU to 33. To zadna analiza, to arytmetyka/algebra na
            poziomie podstawowym. A teraz general raczy dac na spocznij i przeleci na
            szmacie kibelki, biegiem marsz;-}.
            Uszanowanie,
            Paul
            • marek_ogarek Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 21.11.06, 02:31
              A co jest bardziej perspektywicznego w su-33 niz mig-29k ?
            • marek_boa Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 21.11.06, 05:19
              Paul to troszki jednak nie tak! To co napisałem było kontynuacją
              niegdysiejszego wątku na temat możliwości dokończenia przez ChRL zakupionego na
              Ukrainie "Warjaga"! Według mnie logiczna byłaby chęć zakupu Su-33 w wersji
              zmodernizowanej przez Chińczyków ze względu na to ,że z rodziny "Su" samolotów
              w linii już tak jak na ich możliwości z "pół metra" mają! MiGów-29 zaś w żadnej
              postaci nie użytkują! MiG-29K/KUB to praktycznie nowy samolot i nie licząc
              Indii,które zakupiły ostatnio kilkadziesiąt sztuk dla ex-Gorszkowa (z opcją na
              następne bodaj 30 sztuk) nikt tych samolotów nie używa! Co do Su-33 to było z
              mojej strony tylko gdybanie bo jednak Chińska logika...jest mi obca!~:)
              -Pozdrawiam!
              • zesty Panowie, zacznijcie czytac, nim zaczniecie pisac. 21.11.06, 16:56
                Czytac uwaznie. Mig dla Chinczykow z wariagiem czy bez jest nieperspektywiczny.
                Dlaczego? Boa podal fundamentalny argument. W swoim poscie chyba napisalem
                ze "w tej sytuacji..." i to powinno wystarczyc. Wybor Su jest oczywisty - w tej
                konkretnej, danej sytuacji. Panowie moga mi wierzyc na "slowo", albo nie i
                dalej isc w zaparte (zwlaszcza jeden Pan, ten od nieperspektywicznosci MIg'ow)
                ale na wybor Su nie bedzie mialo wplywu nawet embargo EU na jakiekolwiek
                rakiety, czy marsjan na bron laserowa.
                Uszanowanie,
                Paul
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka