marek_ogarek 17.11.06, 05:13 www.defenseindustrydaily.com/2006/11/china-to-buy-su33-carrierbased-fighters-from-russia/index.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrek_zalogowany Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 17.11.06, 14:04 ...o ile pomyślnie wypadną testy pierwszych dwóch jakie już zakupili. I UE nie zniesie w międzyczasie embarga na broń (morskie Rafale). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 17.11.06, 18:51 Znaczy się znowu udało mnie się trafić?!:) Jakiś czas temu "prorokowałem",że przy możliwej a nawet prawdopodobnej "reaktywacji" Warjaga przez Chińczyków będą potrzebować myśliwców pokładowych a kierując się logiką mogą to być właśnie Su-33! Cholera ,żeby mi tak samo w robocie wychodziła ta moja"kobieca intuicja" to był bym już ...generałem!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 18.11.06, 03:06 Spokojnie, puki co to jest tam duzo znakow zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 18.11.06, 03:55 Jak sie postarasz to i bedziesz. Moze i nawet marszalkiem. Nie pij za duzo kabluj przyzwoicie no i trzymaj z kapelanem to znaczy nie trzymaj mu doslownie ale kolezensko.Kazdy z marszalkow kablowal zawsze do przeciwnej strony. Powiedzmy Jozef Pilsudski agent potrojny. Rola -Zymierski rowniez potrojny,Spychalski podwojny lub trojeczka, Jaruzelski tylko Moskwa mial byc co prawda marszalkiem ale jak czytalem z.. osobiscie zawiazany komitet w Piotrkowie Trybunalskim, Rydz-Smigly 2 lub 3a moze i wiecej.Rokossowski tylko Moskwa.Jak widzisz trzeba sie udzielac spolecznie innym. Na normalny awans nie masz co liczyc.Moze dobre malzenstwo w dobra generalska rodzine. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 18.11.06, 15:15 Cholera to ja już na nic nie mam szans Axx!:) Wogóle nie piję już od prawie 18 lat,kablować nie lubię,na agenta się nie nadaję a kapelanów najchętniej wysłał bym nawracać białe niedźwiedzie!:) Znaczy się na emeryturę przejdę w stopniu inspektora!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 18.11.06, 15:18 Okej! Ale musi przymiarki już jakieś są! Czyli najprawdopodobnie MiG-29K/KUB szans wielkich na "zaistnienie" w Chinach nie ma! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 21.11.06, 02:06 marek_boa napisał: > Okej! Ale musi przymiarki już jakieś są! Czyli najprawdopodobnie MiG-29K/KUB > szans wielkich na "zaistnienie" w Chinach nie ma! > -Pozdrawiam! Marku, jesli nie beda to z cala pewnoscia f18 czy JSF to musi byc cos made in Rossija. Mig 29k, etc. w danej sytuacji nie nada sie, jest nieperspektywiczny. Jesli nie MIG to SU, jesli SU to 33. To zadna analiza, to arytmetyka/algebra na poziomie podstawowym. A teraz general raczy dac na spocznij i przeleci na szmacie kibelki, biegiem marsz;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 21.11.06, 02:31 A co jest bardziej perspektywicznego w su-33 niz mig-29k ? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Chinczycy kupia 48 Su-33 ??? 21.11.06, 05:19 Paul to troszki jednak nie tak! To co napisałem było kontynuacją niegdysiejszego wątku na temat możliwości dokończenia przez ChRL zakupionego na Ukrainie "Warjaga"! Według mnie logiczna byłaby chęć zakupu Su-33 w wersji zmodernizowanej przez Chińczyków ze względu na to ,że z rodziny "Su" samolotów w linii już tak jak na ich możliwości z "pół metra" mają! MiGów-29 zaś w żadnej postaci nie użytkują! MiG-29K/KUB to praktycznie nowy samolot i nie licząc Indii,które zakupiły ostatnio kilkadziesiąt sztuk dla ex-Gorszkowa (z opcją na następne bodaj 30 sztuk) nikt tych samolotów nie używa! Co do Su-33 to było z mojej strony tylko gdybanie bo jednak Chińska logika...jest mi obca!~:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Panowie, zacznijcie czytac, nim zaczniecie pisac. 21.11.06, 16:56 Czytac uwaznie. Mig dla Chinczykow z wariagiem czy bez jest nieperspektywiczny. Dlaczego? Boa podal fundamentalny argument. W swoim poscie chyba napisalem ze "w tej sytuacji..." i to powinno wystarczyc. Wybor Su jest oczywisty - w tej konkretnej, danej sytuacji. Panowie moga mi wierzyc na "slowo", albo nie i dalej isc w zaparte (zwlaszcza jeden Pan, ten od nieperspektywicznosci MIg'ow) ale na wybor Su nie bedzie mialo wplywu nawet embargo EU na jakiekolwiek rakiety, czy marsjan na bron laserowa. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś