Dodaj do ulubionych

Szczyt NATO w Bukareszcie

02.04.08, 21:54
Sława!

Dziwne,że jeszcze nie pojawiły sie żadne komentarze.

Na pewno dojdzie do rozszerzenia Sojuszu.

Najbardziej pasjonujacy jest MAP dla Ukrainy i Gruzji.

Czy uda sie przełamac opór Francji i Niemiec?

Forum Słowiańskie
gg 1728585
Obserwuj wątek
    • ignorant11 Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja jutro 03.04.08, 01:21
      Sława!
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5083166.html

To juz postep. Adriatyk staje sie Mare Nostrum, Jutro M Czarne staje MN.

Forum Słowiańskie
      gg 1728585
      • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 01:36
        ignorant11 napisał:

> Sława!
        > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5083166.html
        >
        > To juz postep. Adriatyk staje sie Mare Nostrum, Jutro M Czarne staje MN.
        >

Albania w sojuszu? Czemu i komu ma to sluzyc? kto na albanie napadnie? Serbia?
        grcja? Chorwacja? Z drugiej strony, co Albania moze do sojuszu wniesc?
        • ignorant11 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 01:48
          matrek napisał:

> ignorant11 napisał:
          >
          > > Sława!
          > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5083166.html
          > >
          > > To juz postep. Adriatyk staje sie Mare Nostrum, Jutro M Czarne staje MN.
          > >
          >
          >
          > Albania w sojuszu? Czemu i komu ma to sluzyc? kto na albanie napadnie? Serbia?
          > grcja? Chorwacja? Z drugiej strony, co Albania moze do sojuszu wniesc?
          >

Sława!

Chocby tylko ten puzzel brakujacy do ogłoszenia Adriatyku Nare Nostrum

Forum Słowiańskie
          gg 1728585
          • o333 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 01:57
            chodziło ci o Mare mam nadzieję?
            • ignorant11 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:01
              o333 napisał:

> chodziło ci o Mare mam nadzieję?

Sława!

No własnie możemy oglosic ,że Adriatyk to Mare Nostrum.

A postawa Dawnej Greckiej Prowincji Imperium Osmańskiego jest irytujaca.

Forum Słowiańskie
              gg 1728585
              • o333 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:03
                dzięki stary , jak zwykle pójdę spać z uśmiechem :)
                a teraz poważnie , zgłoś się do najbliższej kliniki , zawsze jest nadzieja
          • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:33
            ignorant11 napisał:

> matrek napisał:
            >
            > > ignorant11 napisał:

> > Albania w sojuszu? Czemu i komu ma to sluzyc? kto na albanie napadnie? Se
            > rbia?
            > > grcja? Chorwacja? Z drugiej strony, co Albania moze do sojuszu wniesc?
            > >
            >
            > Sława!
            >
            > Chocby tylko ten puzzel brakujacy do ogłoszenia Adriatyku Nare Nostrum
            >

Ignorant, ja rozumiem - Ukraina w Sojuszu. Gruzja... ze wzgledow politycznych
            jedynie, ale Albania? Albania w NATO to jedynie klopty i rozbijanie jednosci
            Sojuszu.

Przyjecie kazdego nowego czlonka sojuszu, powinno do niego wnosic jaies value
            added, w taki czy inny sposob wzmacniac go, chociazby politycznie, jesli nie
            wojskowo, ale Albania w sojuszu, za iles lat okaze sie koniem trojanskim.

Rozszerzanie sojuszu nie moze byc celem samym w sobie.
            • ignorant11 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:35
              matrek napisał:

> ignorant11 napisał:
              >
              > > matrek napisał:
              > >
              > > > ignorant11 napisał:
              >
              > > > Albania w sojuszu? Czemu i komu ma to sluzyc? kto na albanie napadn
              > ie? Se
              > > rbia?
              > > > grcja? Chorwacja? Z drugiej strony, co Albania moze do sojuszu wnie
              > sc?
              > > >
              > >
              > > Sława!
              > >
              > > Chocby tylko ten puzzel brakujacy do ogłoszenia Adriatyku Nare Nostrum
              > >
              >
              >
              > Ignorant, ja rozumiem - Ukraina w Sojuszu. Gruzja... ze wzgledow politycznych
              > jedynie, ale Albania? Albania w NATO to jedynie klopty i rozbijanie jednosci
              > Sojuszu.
              >
              > Przyjecie kazdego nowego czlonka sojuszu, powinno do niego wnosic jaies value
              > added, w taki czy inny sposob wzmacniac go, chociazby politycznie, jesli nie
              > wojskowo, ale Albania w sojuszu, za iles lat okaze sie koniem trojanskim.
              >
              > Rozszerzanie sojuszu nie moze byc celem samym w sobie.
              >
              >

Sława!

Skad te watpliwosci wobec Albanii?

Pozatem spojrz na mape. Od razu widac strategiczne polozenie A.

No i wyobraź sobie,że tam sie ulokuja dzikusy...

Forum Słowiańskie
              gg 1728585
              • o333 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:39
                hy hy uwielbiam tą zdolność ignoranta do negacji faktów , 5 minut temu
                otrzymałem informację o decyzji a ten nawet komentarza nie da :D
              • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:40
                ignorant11 napisał

>
                > Sława!
                >
                > Skad te watpliwosci wobec Albanii?
                >
                > Pozatem spojrz na mape. Od razu widac strategiczne polozenie A.
                >
                > No i wyobraź sobie,że tam sie ulokuja dzikusy...
                >

ZEWyobraz sobie, ze to muzxulamnski kraj, muzulmanska forpoczta w Europie,
                ktrora ma na pienku z wszystkimi sasiadami? Jak sobie wyobrazasz konflikt
                POMIEDZY czlonkami Sojuszu?

Ignorant, Ty sobie nie zdajesz sprawy co to sa Balkany. Chociasz nie mowi sie o
                tym JESZCE glosno w mediach, wojna domowa miedzy Albanczykami a Macedonczykami w
                Macedoni wisi na wlosku.
                • o333 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:43
                  a to akurat prawda matrek , tylko że to stara historia i zawdzięczamy to USA
                  • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:44
                    o333 napisał:

> a to akurat prawda matrek , tylko że to stara historia i zawdzięczamy to USA

Co jest stara historia? To ze Albanczycy w Macedoni mnoza sie jak kroliki i
                    zawlaszczyli sobie panstwo Macedonczykow?
                    • o333 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:47
                      eh nie lubię nikogo uczyć , więc poczytaj a potem wróć, ok? Kiedy byłeś ostatni
                      raz tam? I czy w ogóle byłeś? Bo ja nie raz i często wracam na Bałkany, ostatni
                      raz kilka miesięcy temu. Jak to mawiają nie ucz ojca dzieci robić
                      • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:50
                        o333 napisał:

> eh nie lubię nikogo uczyć , więc poczytaj a potem wróć, ok? Kiedy byłeś ostatni
                        > raz tam? I czy w ogóle byłeś? Bo ja nie raz i często wracam na Bałkany, ostatni
                        > raz kilka miesięcy temu. Jak to mawiają nie ucz ojca dzieci robić

Wracasz TAM? Czyli gdzie? Do Macedonii? To tak zeby uscislic.

Ja mam z Macedonia kontakt codzienny.
                        • o333 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:56
                          zazwyczaj , Serbia jej prowincja Kosova ,Montenegro,Chorwacja w Macedonii byłem
                          dwa razy
                          • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 03:06
                            o333 napisał:

> zazwyczaj , Serbia jej prowincja Kosova ,Montenegro,Chorwacja w Macedonii byłem
                            > dwa razy

Sluchaj 0 to jest internet. Nie wiesz z kim rozmawiasz, w sensie ze nie znasz
                            goscia z ktorym prowadzisz rozmowe - nie wiesz czym sie zajmuje, jak czesto
                            jezdzi po swiece, itd. Nie mozesz sadzic ludzi w internercie jak swoich
                            sasiadow, o oktorych wiesz ze nie ruszaja sie dupa z domu, wiec nie mozesz w
                            ciemno zakladac ze ktos nie wie co jest grane w jakims kraju.

Akurat w moim przypadku, macedonczyk jest jednym z najblizszych moich
                            wspolnikow, mam z Macedonia wiele wspolnego i wiem co sie w tym kraju dzieje,
                            lepiej niz w przypadku innych krajow.
                            • o333 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 03:11
                              masz rację , bezwzględnie ale jam mam taki ruski kompleks wyższości , przepraszam.
                              PS> NATO gratulujemy Albanii , następnie zaproście mafię rosyjską i czeczeńską i
                              co byście nie zapomnieli o mafii włoskiej.
                              Pozdrawim . NATO robi się coraz bardziej zabawne , jak mawiamy "smieszno aż
                              straszno"
                              • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 03:15
                                o333 napisał:

> masz rację , bezwzględnie ale jam mam taki ruski kompleks wyższości , przeprasz
                                > am.
                                > PS> NATO gratulujemy Albanii , następnie zaproście mafię rosyjską i czeczeń
                                > ską i
                                > co byście nie zapomnieli o mafii włoskiej.
                                > Pozdrawim . NATO robi się coraz bardziej zabawne , jak mawiamy "smieszno aż
                                > straszno"

Przepraszam, czy ja wplatywalem w tę dyskusje twoja "Matuszke Rasije" albo twoj
                                narod?

Jak do tej pory, to jedynie Ty zrobiles to juz po raz drugi w tym watku.
                • ignorant11 Muzułmanie w NATO 03.04.08, 02:50
                  Sława!
                  Sa już i jest tak niezwykle ważna Turcja.

Po zatem NATO nigdy nie było sojuszem wyznaniowym, wiec Twoje antyislamskie i
                  antyalbańskie tyrady są zupełnie nie na miejscu.

Jeszcze raz spójrz na mapę i zauważ, że A wypełnia lukę, teraz lukę stanowi
                  Albania, a ja sie robie anty-grecki...

Forum Słowiańskie
                  gg 1728585
                  • ignorant11 Re: Muzułmanie w NATO 03.04.08, 03:07

Sława!

Oczywiscie nowa białą plame stanowi teraz Macedonia, a nie Albania

Forum Słowiańskie
                    gg 1728585
                  • matrek Re: Muzułmanie w NATO 03.04.08, 03:12
                    ignorant11 napisał:

> Sława!
                    > Sa już i jest tak niezwykle ważna Turcja.
                    >
                    > Po zatem NATO nigdy nie było sojuszem wyznaniowym, wiec Twoje antyislamskie i
                    > antyalbańskie tyrady są zupełnie nie na miejscu.
                    >
                    > Jeszcze raz spójrz na mapę i zauważ, że A wypełnia lukę, teraz lukę stanowi
                    > Albania, a ja sie robie anty-grecki...
                    >

Nie mam zadnych antyislamskich tyrad. Albania jest bez dwoch zdan
                    najbiedniejszym krajem Europy, w ktorym psy dupoami szczekaja, krajem ktory nie
                    ma wrogow, bo kto by chcial atakowac druga Koree Polnocna, w ktorej ludzie
                    umieraja NIEMAL z glodu, a ktorej naród w kilku krajach osciennych jednoczesnie,
                    marzy o Wielkiej Albanii.

Mozesz mowic ze jestem antyislamskim ekstremista, czy nawet rasista, ale Albania
                    nie tylko w NATO, ale i w Europie, to klopoty.
                    • o333 Re: Muzułmanie w NATO 03.04.08, 03:15
                      najbiedniejszym krajem europy jest Mołdawia, maja pecha szlak przerzutu
                      narkotyków jest trochę bardziej na zachód
                      • axx611 Re: Muzułmanie w NATO 03.04.08, 05:28
                        Bardzo mnie ucieszyla dzisiejsza decyzja sprzymierzonych.
                        Bardzo dobrze. No a o tarczy zapanowalo milczenie. Zatem mam
                        nadzieje ze szlag ja trafi i to wkrotce.
                        Zatem tak trzymac i nie popuszczac.
                        USA chca zwiekszyc ilosc zolnierzy w Afganistanie. Wspaniale
                        perspektywy dla mlodych polskich chlopcow. Przygoda,poznanie nowego
                        kraju i darmowy powrot w...worku gwarantowany. Chyba dokonano
                        zwiekszonych zakupow w drodze przetargu.
    • o333 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:11
      mam coraz lepszy humor! :D przysięgnij że zawsze tu będziesz :)
      ząbku już umyłem . Pozdrawiam
      • ignorant11 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:15
        o333 napisał:

> mam coraz lepszy humor! :D przysięgnij że zawsze tu będziesz :)
        > ząbku już umyłem . Pozdrawiam

Sława!

Jutro będziesz miał znacznie gorszy gdy usłyszysz o MAP dla Ukrainy i Gruzji.

Forum Słowiańskie
        gg 1728585
        • o333 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:33
          ;) , nie podejrzewam NATO o wybitny debilizm który można zaobserwować u ciebie
          :) . Zresztą właśnie najnowsze wiadomości Chorwacja tak i coś tam , Gruzja ,
          Ukraina i Macedonia nie . tak zwany flash :P . I co ignorancie smutny dzień to
          masz ty , bo czas pracuje na korzyść Matuszki Rosji :D
          • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:36
            o333 napisał:

> ;) , nie podejrzewam NATO o wybitny debilizm który można zaobserwować u ciebie
            > :) . Zresztą właśnie najnowsze wiadomości Chorwacja tak i coś tam , Gruzja ,
            > Ukraina i Macedonia nie . tak zwany flash :P . I co ignorancie smutny dzień to
            > masz ty , bo czas pracuje na korzyść Matuszki Rosji :D

Macedonia - pewenie ze nie. W tym kraju niedługo wybuchnie wojna domowa. Po co
            to sojuszowi?
          • ignorant11 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 02:44
            o333 napisał:

> ;) , nie podejrzewam NATO o wybitny debilizm który można zaobserwować u ciebie
            > :) . Zresztą właśnie najnowsze wiadomości Chorwacja tak i coś tam , Gruzja ,
            > Ukraina i Macedonia nie . tak zwany flash :P . I co ignorancie smutny dzień to
            > masz ty , bo czas pracuje na korzyść Matuszki Rosji :D

+++Szczyt nie skończyl sie jeszcze...

A rosyjska piracka flota i tak będzie musiała opuścić Krym i to na dłuuugo przed
            końcem umowy...

Zacznij też zeganac sie z Północnym Kaukazem
    • o333 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 03:12
      dlatego i11 proponuję czytać ze zrozumieniem
    • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 03:28
      Nie ma co sie Cieszyc z cudzej smierci, zwlaszcza ze przecietny Rosjanin jest
      zupelnie normalnym sympatycznym czlowiekiem 9tak sie sklada, ze jedyny Estonczyk
      ktorego poznalem - to nie powod do jakichs uogolnien, bron Boze - byl o wiele
      mniej sympatycznym czlowiekiem niz wiekszosc Rosjan których poznalem i kazdy z
      nich jest znacznie bardziej normalny, niz nasz forumowy kazak.

A ze niektorzy z nich, slepo i bezkrytycznie z klapkami na oczach, wierza w
      swojego nowego-starego carewicza, to juz inna sprawa.

A ze s
      • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 03:30
        matrek napisał:

> A ze niektorzy z nich, slepo i bezkrytycznie z klapkami na oczach, wierza w
        > swojego nowego-starego carewicza, to juz inna sprawa.

Spojrz nawet na nasze forum, jak co poniektorzy sa zaslepieni naszym wlasnym
        mlodym księciem.
        • ignorant11 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 03:36
          matrek napisał:

> matrek napisał:
          >
          >
          > > A ze niektorzy z nich, slepo i bezkrytycznie z klapkami na oczach, wierza
          > w
          > > swojego nowego-starego carewicza, to juz inna sprawa.
          >
          >
          >
          > Spojrz nawet na nasze forum, jak co poniektorzy sa zaslepieni naszym wlasnym
          > mlodym księciem.
          >
          >

Sława!

Tusnietym????

Chyba nie porównujesz POlski- kraju europejskiego cywilizowanego do Rasiji od
          której na wyzszym od jej dzisiejszego poziomu my bylismy juz 500lat temu, a oni
          tamtego naszego nie osiagna, nawet przez najbliższe 200...
          ( to ostatnie powiedział sam Miedwiediew nie ja)

Forum Słowiańskie
          gg 1728585
          • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 03:50
            ignorant11 napisał:

> matrek napisał:
            >
            > > matrek napisał:
            > >
            > >
            > > > A ze niektorzy z nich, slepo i bezkrytycznie z klapkami na oczach,
            > wierza
            > > w
            > > > swojego nowego-starego carewicza, to juz inna sprawa.
            > >
            > >
            > >
            > > Spojrz nawet na nasze forum, jak co poniektorzy sa zaslepieni naszym wlas
            > nym
            > > mlodym księciem.
            > >
            > >
            >
            > Sława!
            >
            > Tusnietym????
            >
            > Chyba nie porównujesz POlski- kraju europejskiego cywilizowanego do Rasiji od
            > której na wyzszym od jej dzisiejszego poziomu my bylismy juz 500lat temu, a oni
            > tamtego naszego nie osiagna, nawet przez najbliższe 200...
            > ( to ostatnie powiedział sam Miedwiediew nie ja)
            >

Porownuje ludzi, a nie kraje. W kazdym kraju sa ludzie bezkrytycznie wierzacy ze
            gosc w niebieskich soczewkach, blekitnej koszuli, granatowym garniturze i
            dopasowanym krawacie, nie moze sie mylic, nie moze byc zlodziejem, i nie moze
            byc zlym czlowiekiem.
            • ignorant11 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 03:54
              matrek napisał:

>
              > Porownuje ludzi, a nie kraje.
              +++???W kazdym kraju znajdziesz ludzi uczciwych, znajdziesz idiotów i bandytów.
              Ale dziwnym trafem sa kraje w których nikt uczciwy do władzy dojsc nie moze...

W kazdym kraju sa ludzie bezkrytycznie wierzacy z
              > e
              > gosc w niebieskich soczewkach, blekitnej koszuli, granatowym garniturze i
              > dopasowanym krawacie, nie moze sie mylic, nie moze byc zlodziejem, i nie moze
              > byc zlym czlowiekiem.

++++?????????????????
              • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 04:35
                ignorant11 napisał:

> matrek napisał:
                >
                >
                > >
                > > Porownuje ludzi, a nie kraje.
                > +++???W kazdym kraju znajdziesz ludzi uczciwych, znajdziesz idiotów i bandytów.
                > Ale dziwnym trafem sa kraje w których nikt uczciwy do władzy dojsc nie moze...
                >
                >
                > W kazdym kraju sa ludzie bezkrytycznie wierzacy z
                > > e
                > > gosc w niebieskich soczewkach, blekitnej koszuli, granatowym garniturze i
                > > dopasowanym krawacie, nie moze sie mylic, nie moze byc zlodziejem, i nie
                > moze
                > > byc zlym czlowiekiem.
                >
                > ++++?????????????????

Czego tu nie rozumiec? Kilkanascie lat temu wybory prezydenckie w Polsce wygral
                pan ktory sposobal sie paniom w srednim wieku ze srednim wyksztalceniem, bo
                widac bylo ze korzystal z solarium w trakcie kampanii wyborczej, przed kamerami
                zawsze nosil niebieskie soczewki do blekitnej koszuli i granatowego garnituru.
                teraz wybory parlamentarne wygral inny pan, na bardzo podobnej zasadzie, tylko0
                dotyczacej slow.
                • ignorant11 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 04:57
                  matrek napisał:

Sława!

Na dodatek był tak zlotousty i ujmujacy, że najwieksi jego wrogowie, do których
                  i ja sie zaliczam, mawiali,że jego nie mozna nie lubic...

A co Clinton duzo lepszy był?

Forum Słowiańskie
                  gg 1728585
                  • matrek Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 05:11
                    ignorant11 napisał:

> matrek napisał:
                    >
                    >
                    > Sława!
                    >
                    > Na dodatek był tak zlotousty i ujmujacy, że najwieksi jego wrogowie, do których
                    > i ja sie zaliczam, mawiali,że jego nie mozna nie lubic...
                    >
                    > A co Clinton duzo lepszy był?

Nie wiem, gdy rzadzil Clinton to ja tu ani nie zylem, ani nie sledzilem jego
                    activity az tak bardzo.
                    • ignorant11 Re: Chorwacja i Albania dzis, Ukraina i Gruzja ju 03.04.08, 11:50
                      matrek napisał:

> ignorant11 napisał:
                      >
                      > > matrek napisał:
                      > >
                      > >
                      > > Sława!
                      > >
                      > > Na dodatek był tak zlotousty i ujmujacy, że najwieksi jego wrogowie, do k
                      > tórych
                      > > i ja sie zaliczam, mawiali,że jego nie mozna nie lubic...
                      > >
                      > > A co Clinton duzo lepszy był?
                      >
                      >
                      >
                      > Nie wiem, gdy rzadzil Clinton to ja tu ani nie zylem, ani nie sledzilem jego
                      > activity az tak bardzo.

Sława!

Zauwaz,że to koles w stylu Kwaska...

Forum Słowiańskie
                      gg 1728585
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka