mosze_zblisko_daleka 14.08.08, 19:45 Rok temu syryjski reaktor został zniszczony i baterie p/l nic nie zrobili atakującym. Z drugiej strony izraelski system nie dal się blokować w wojnie z Gruzja i jest możliwie ze stracono 10 atakujących. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 Re: Rosja gniewa sie na Izrael. 14.08.08, 19:48 mosze_zblisko_daleka napisał: > Rok temu syryjski reaktor został zniszczony i baterie p/l nic nie zrobili > atakującym. > Z drugiej strony izraelski system nie dal się blokować w wojnie z Gruzja i > jest możliwie ze stracono 10 atakujących. Sława! Mosze! Prosze jasniej, bo piszesz aluzjami trudnymi do zrozumienia, kto nie zna tych szczegółów. Czyżby jakas broń plot od Izraela? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Popieram pytanie /nt 14.08.08, 19:50 ignorant11 napisał: > mosze_zblisko_daleka napisał: > > > Rok temu syryjski reaktor został zniszczony i baterie p/l nic nie zrobili > > atakującym. > > Z drugiej strony izraelski system nie dal się blokować w wojnie z Gruzja > i > > jest możliwie ze stracono 10 atakujących. > > > Sława! > > Mosze! Prosze jasniej, bo piszesz aluzjami trudnymi do zrozumienia, kto nie zna > tych szczegółów. > Czyżby jakas broń plot od Izraela? > Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Popieram pytanie /nt 14.08.08, 21:04 No ja tez o zadnym systemie o.plot w Gruzji z Izraela nie slyszalem. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Sorki... 14.08.08, 19:56 Jest tam jakiś system i ja ne znaju... i nie tak rozumiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Sorki... 14.08.08, 23:55 mosze_zblisko_daleka napisał: > Jest tam jakiś system i ja ne znaju... i nie tak rozumiem ;-) No tak, oczywiście. Czy może chodzi o systemy defensywnej WRE zamontowane na zmodernizowanych przez Izrael gruzińskich Su25 ? Chyba okazały się średnio skuteczne, skoro te suki spadały. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Sorki... 15.08.08, 09:40 No to weź trochę poszperaj co to za system, bo u nas z hebrajskim cienko. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Rosja gniewa sie na Izrael. 14.08.08, 20:10 mosze_zblisko_daleka napisał: > Rok temu syryjski reaktor został zniszczony i baterie p/l nic nie zrobili > atakującym. To mnie nie dziwi. Rosjanie w swoich systemach caly czas poprawiaja parametry mechaniczne/kinematyczne ale dzisiaj walka samolotow z opl toczy sie glownie na plaszczyznie elektronicznej. Kiedys usilowalem prowadzic tu dyskusje na ten temat z jednym z renomowanych piewcow rosyjskiej mysli technicznej. Zostalem zbombardowany argumentami ze rosyjskie rakiety naprowadzaja sie na stacje zaklocajace i wlaczenie systemow obrony pasywnej tylko pogorszy pozycje samolotow... Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 [...] 14.08.08, 20:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś