Gość: cybus IP: *.chello.pl 04.08.09, 20:07 Czy ktos wie czy w chwili obecnej mozna zalatwic wize turystyczna w Birmie na lotnisku, kolega twierdzi ze tak, ale bylo to rok temu wiec moze ktos ma nowsze informacje. Z gory dziekuje za pomoc C Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
untochables Re: Birma - gdzie zalatwic wize 04.08.09, 23:40 mój kumpel był w marcu i wydaje mi się że promese wizy załatwiali już w Polsce na jej podstawie kupili bilety lotnicze i w rangunie dostali wizy i przewodnika ;) ale o szczegóły podam mu linka do forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Birma - gdzie zalatwic wize IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 08:38 Cześć Na lotnisku się nie da. Masz dwie opcje: 1. aplikujesz za pośrednictwem poczty w ambasadzie Birmy w Berlinie jeszcze przed wyjazdem 2. aplikujesz w Bangkoku (pewnie przez Bangkok do Birmy jedziesz). Druga opcja jest ok, pod warunkiem, że w Bangkoku będziesz conajmniej 3 dni. Wniosek składa się pierwszego dnia rano, a odbiera trzeciego po południu. Koszt to 810 bahtów. Zapraszam na mojego bloga, jest tam sporo informacji o Birmie. Pisz też jak masz jakieś pytania Magda careerbreak.wordpress.com - od ośmiu miesięcy w podróży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cybus Re: Birma - gdzie zalatwic wize IP: *.chello.pl 11.08.09, 07:48 dzieki wielkie za rade - moze sprobuje opcji berlinskiej, w bangkoku chce byc tak krotko jak to mozliwe - ma tylko dwa tygodnie urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
somtam Re: Birma - gdzie zalatwic wize 23.08.09, 14:22 masz racje w bbk, moze potrwac nawet tydzien. Zdarza sie nawet, ze czesto odmawiaja wizy.Nie wpisuj w formularzu zawod- dziennikarz, nauczyciel czy temu podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Birma - gdzie zalatwic wize IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 17:50 To częste odmawianie wizy w BKK to już przeszłość. Teraz, jeśli nie będziesz wpisywał zawodu dziennikarza ni fotografa to wizę dostaniesz na 99.0% Odpowiedz Link Zgłoś