hiperrealizm 21.09.08, 15:40 Tak to mniej więcej na wojnie wygląda. wyborcza.pl/1,76842,5703996,To_ja_mowie_matkom__Wasz_syn_nie_zyje.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
browiec1 Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 21.09.08, 15:47 Tez pomyslalem o AXX jak to zobaczylem w gazecie:) Ale ten tekst jest moim zdaniem lepszy wyborcza.pl/1,75402,5709496,Polski_Indiana_Jones__Wojna_mnie_uzaleznila.html Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 21.09.08, 16:52 Dziekuje za pamiec o mnie. Jak czytam te opisy z ekspedycji to tak naprawde rzygac mi sie chce. Mieszanka soldateski,KK,sprawiedliwej wojny i picu patriotycznego. Nic z tego nie wyjdzie bo nie moze. Bedzie porazka ale mozna bedzie mowic ze z amerykanami ,a nasza soldateska tak lubi przypinac sobie amerykanskie gwiazdy (czy przypiala sobie sovieckie?)Chyba nie bo i po co. Na marginesie uwaga. Zastanawia mnie dlaczego trumny sa zmieniane. Przeciez w USA blachy naprawde nie brakuje. Czy jest jakas extra doplata za metalowa trumne a soldateska nie chce pokrywac kosztow. No i wszystko wskazuje ze trzeba bedzie doslac wiecej kapelanow a takze zabezpieczyc serwis w latajaca kaplice bo chyba juz pora. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 21.09.08, 17:06 axx611 napisał: > Dziekuje za pamiec o mnie. Jak czytam te opisy z ekspedycji to tak > naprawde rzygac mi sie chce. ====================================== Jak jesteś taki wrażliwy, to zajmij się układaniem bukietów. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 21.09.08, 18:41 w oryginale było- larum grają! WOJNA,NIEPRZYJACIEL W GRANICACH! a ty się nie zrywasz, szabli nie chwytasz, na koń nie sIadasz. a tu nijakiego WROGA W GRANICACH nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 21.09.08, 21:19 a tu nijakiego WROGA W GRANICACH nie widac. bo wrogów mamy daleko i tak jest najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 21.09.08, 21:23 może wobec tego KLASYKóW NIE CYTOWAłBY czarny łobuz. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 21.09.08, 22:14 billy.the.kid napisał: > może wobec tego KLASYKóW NIE CYTOWAłBY czarny łobuz. =========== Dlaczego nazywasz go łobuzem? Masz jakies dowody na poparcie swoich słów? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 21.09.08, 23:31 W momencie kiedy Billy pilnowal porzadku,dowody byly ostatnia potrzebna w jego pracy rzecza:)) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 22.09.08, 19:50 rozumiem piweczko że parę latek odsiedziałeś bez dowodów.jeśli nie to na jaką jasną cholerę głos zabierasz? juz inny klasyk pisał-POLSKO- TWOJA ZGUBA W RZYMIE. Więc o cóż hiperku siem rozchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 22.09.08, 20:37 Na taka jasna cholere ze czesc mojej rodziny miala ta watpliwa przyjamnosc kontaktiow z wladza "ludowa". Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 22.09.08, 21:21 no i uny ci mówili ze siedzą za niewinnośc. tak jak wszyscy, w każdym ustrojstwie w pierdlqach. tam nie ma winnych.diś też możesz spytac chłoipaków którzy siedzą w anclach. sami niewinni. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 22.09.08, 21:49 Nie,"uny" a konkretniej moj dziadek byli oczywiscie winni - byl zaplutym karlem reakcji nalezacym do AK. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 23.09.08, 17:57 browiec1 napisał: > Nie,"uny" a konkretniej moj dziadek byli oczywiscie winni - byl > zaplutym karlem reakcji nalezacym do AK. ----------- A po co ty mu się tłumaczysz? On swoimi postami dowodzi brak elemnetarnej wiedzy na temat rzeczy o których tu się wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm nie pij tyle bo 23.09.08, 17:55 twój mózg ulegnie całkowitej atrofii. === Bo cóż innego można powiedzić czytając bzdury jakie tu wypisujesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 23.09.08, 17:52 billy.the.kid napisał: > rozumiem piweczko że parę latek odsiedziałeś bez dowodów.jeśli nie to na jaką > jasną cholerę głos zabierasz? ======================================== Rozumiem, że ciebie cos równie strasznego ze strony ksieży spotkało. Jeśli nie to po jaką cholerę głos zabierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 23.09.08, 19:57 znaczy potrafisz zrozumiec. a tak poza nawiasikiem. zebym zamykał do pierdla zaplutych karłów/ co tak powaznie im się należało/ musiłbym byc już na grobem. albo z racji wieku już po drugiej stronie. a tu taki rympał- jeszce wam chłopaki deczko krwi napsuję- tak w ramach miłosci wolaków do wielkiego brata. a i tak was lubię chłopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 24.09.08, 16:57 Ja pisalem ze w pracy ktora wykonywales nie byly ngdy do niczego potrzebne dowody. Wystarczylo ze ktos byl "wrogiem ludu". A co do bredni ze Polakom walczacym za wolna Polske nalezy sie piedel(a moj dziadek przyplacil to zyciem) w ogole dyskutowac nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 24.09.08, 17:19 stary-dlatego że cie lubię-odpowiem.jesteś młody,nie znasz tych czasów, ani tej roboty,i tak przeważnie roboty która ja WOKONYWAłEM. gliny sporo musieli naużerac się z prokuratorami żeby np. pchnąc do sądu sprawy ze słabszymi dowodami.statystyka.zresztą dzisiejsza policja ma dokładnie takie same problemy. a tak przeważnie w latach o których piszesz że '"nie trzA było dowodów" znaczny procent mo stanowili byli GRANATOWI POLICJANCI.było to wstydliwe dla władzy ludowej- ale jakos ta raczkująca mo musiała znalezc nauczycieli dla tych gliniarzy z lasu czy z wojska.słuzyli w tej mo do lat 50-ych. możesz ociupinkę do nich też miec pretensje ze tak wyszkolili następców. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 24.09.08, 17:59 Ale to nie granatowi policjanci wsadzili mojego dziadka do kopalni uranu,a pozniej do 1985 kiedy zmarl przesladowali,wiec nie pier... Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 25.09.08, 08:59 a co -za bilety kazali mu w tramwaju płacic? wqięc nie pier... ktoś ten uran musiaqł wydobywac- a ze zgłosił się na ochotnika... Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 25.09.08, 13:53 O czym ty w ogole piszesz? wersja skrocona - w zamian za wlake przez cala wojne z hitlerowcami,wladza za przeproszeniem ludowa odplacila sie tak mojemu dziadkowi ze kilka lat spedzil w roznych zakladach karnych,a poznej robili mu kolo tylka az do jego smierci.Podobnie jak jego zonie czyli mojej babci. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 25.09.08, 16:01 patrzno-wsyscy tak walczyli z tymi hitlerowcami-to jakim cudem ten hitler wogóle wsedł do tej wolski? i jak czas ucieka-tych kombatantów przybywa. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Coś dla fanów Ordynariatu Polowego WP 25.09.08, 18:03 Twoj debilizm jednak nie ma granic. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm browiec 25.09.08, 18:22 przestń z tym kretynem rozmawiać. Olej tę komunistyczną sobakę! Dla tego komunistycznego frustrata możliwość powqrwiania przyzwoitych ludzi na forum, to jednyna możliwość dowartościwania się! Nie gadaj z nim! To jedyna na niego rada! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: browiec 25.09.08, 22:07 Ja tam nie mam zamiaru juz dyskutowac na ten temat a i na inne pewnie tez. Ale zeby Billy przynajmniej cos skorzystal z tego wszystkiego,to niech przynajmniej wie kim sobie gebe wycieral. Mianowicie o to czym sie w malej czesci zajmowal Jan Gomoła, "Jawor": www.tarnow.net.pl/index.php?pokaz=wiadomosc&id=908 A tu takie dodtakowe sprawy forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=539&w=84951682&wv.x=2&a=85154481&rep=1 A tak skonczyl: www.pamietamkatyn1940.pl/213.xml "14 kwiecień 1985 W rocznicę zbrodni katyńskiej Alina Szymiczek, Andrzej Fenrych i Jan Gomoła składają kwiaty na Grobie Nieznanego Żołnierza w Tarnowie, co zostaje uznane jako zakłócenie porządku publicznego. Podczas jednej z serii rozpraw przed kolegium ds. wykroczeń Jan Gomoła słabnie i umiera wkrótce po przewiezieniu do szpitala. ”Na pogrzeb przyszło tysiące ludzi – zapamięta wdowa - Janina Gomoła.- Obawiano się rozruchów, więc do Tarnowa ściągnięto milicję nawet z innych miast. Wszystkie klepsydry pozrywali „nieznani sprawcy”..." Przynajmniej doceniono go pozniej na tyle ze jedna z tarnowskich ulic nosi jego imie(s.57) www.biblioteka.tarman.pl/pliki/wydawnictwa/patroni/patroni1.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: browiec 25.09.08, 22:09 Zly link mi sie wkleil,to mialo byc www.tarnow.pl/historia/znani_tarnowianie/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: wynocha z wątku! n/t 25.09.08, 18:24 hipciu-ciebie też coraz bardziej lubię- taki rozkosznie głupiutki jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś