the-only_magda 14.07.09, 12:29 Witam jestem posiadaczką miecza o nazwie KRIS, nie moge natomiast doszukać się o nim jakiś konkretniejszych informacji!, do czego służył.. czy ma powiazania z magia i okultyzmem?? Dziękuje z góry za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eizoo Re: Miecz Malezyjski KRIS 14.07.09, 13:48 Nie miecz, a sztylet. pl.wikipedia.org/wiki/Kris Słuzył do walki. en.wikipedia.org/wiki/Silat Magia :D Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Miecz Malezyjski KRIS 14.07.09, 17:03 piwuśko-załamałeś mnie. to ty-FACHOWIEC nie nadmieniłeś że browarki świetnie siem roztworzom. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Miecz Malezyjski KRIS 15.07.09, 08:54 Browarki maja swoje "automatyczne"otwieraie,nie trzeba miecza do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Miecz, sztylet, maczeta. 14.07.09, 23:04 Ciężko nazwać sztyletem półmetrową broń. Gladius miał podobne wymiary. Kris to dosyć szerokie pojęcie. Była to broń paradna, obrządkowa, bojowa, ale i narzędzie pracy ("kris" wieśniaczy). W rumie bardziej mi pasuje nazwa kord lub właśnie miecz. Odpowiedz Link Zgłoś