Dodaj do ulubionych

Do pana Jasiakiewicza

03.08.11, 22:33
Czytając pana dzisiejsze wypowiedzi w artykule pt "postawię tamę Toruniowi" doszedłem do wniosku, że należałoby koniecznie w jasny i wyraźny sposób je publicznie skomentować oraz zadać panu jeszcze kilka dodatkowych pytań, moim zdaniem kluczowych w obliczu ewentualności głosowania na pańską kandydaturę do Senatu.
Uwaga, to bardzo dla nas, bydgoszczan, ważne! (Piszę te słowa również i w imieniu kilku innych osób)

Po pierwsze; szczere gratulacje i wielkie brawa za odwagę! Dziękujemy, że wreszcie ktoś jasno i głośno wszem i wobec powiedział to, co zdecydowana większość bydgoszczan wie, ale wpływu na zmiany nie ma, choć bardzo by ich chciała. Bo prawda jest taka, że my już naprawdę mamy szczerze, aż do bólu, dość intryganckiej polityki toruńskich działaczy wobec naszego miasta, zwłaszcza panów Całbeckiego oraz Lenza zachowujących się wobec nas arogancko i z wyższością, a ich pycha i rozdęte ego stało się ostatnio wprost nie do zniesienia, już o braku sprawiedliwości nie wspominając. Dość tego!!!

Po drugie; dziś powiedział pan "A", zatem, pora na powiedzenie "B" - czyli; OD SŁÓW DO CZYNÓW. Jeśli mówił pan to szczerze, to oczekujemy, że w najbliższym czasie okaże pan dalszą odwagę wobec bezczelności polityków toruńskich i swoim działaniem wleje pan otuchę w nasze serca. Uwaga - to nie żarty! Liczymy na to, bo my jesteśmy prawdziwymi lokalnymi patriotami, kochamy Bydgoszcz i pragniemy jej rozwoju i należnego jej znaczenia. A pan?
Jeśli tak, to...

Po trzecie; oczekujemy, że nie zrejteruje już pan ze swych poglądów, a jeszcze na dokładkę wyraźnie i publicznie opowie się w sprawie przyszłej Metropolii - w jakim kształcie sobie ją pan wyobraża? My, bydgoscy wyborcy, zajęcia jasnego stanowiska w tej KLUCZOWEJ dla nas sprawie od pana stanowczo żądamy! Jeśli według pana oraz innych bydgoskich działaczy PO w przyszłości interesy naszego miasta będą należycie zabezpieczone (tzn. żadnych ustępstw wobec Torunia!) i o to będzie pan zabiegał, to ma pan mnóstwo naszych głosów i praktycznie w kieszeni fotel senatora RP. Ale, oczekujemy jasnej deklaracji! Dość populizmu i krętactwa w polityce lokalnej!

I po czwarte; tak przy okazji, mały apel do bydgoskich polityków PO, partyjnych kolegów pana Jasiakiewicza. Wy także pokażcie wreszcie swoją odwagę jeśli taką posiadacie! Bydgoszczanie się na was już wielokrotnie zawiedli, zwłaszcza na panu Olszewskim i pani Piotrowskiej, ale teraz zbliżają się wybory i macie szansę na nowo w naszej świadomości pozytywnie zaistnieć. Trzeba tylko zrobić wreszcie coś dobrego dla naszego miasta - ruszcie się w końcu!
Okażcie dobre chęci, bo w przeciwnym razie nadal będzie w mocy hasło; GŁOSUJĄC NA PO, GŁOSUJESZ NA TORUŃ!

Czekamy z nadziejami!
Obserwuj wątek
    • bydgosta Re: Do pana Jasiakiewicza 03.08.11, 23:18
      a po piąte; Panie Romanie Jasiakiewicz niech wyraźnie powie kim dla PANA tak naprawdę jest Wiesław Olszewski, czy tylko pomostem z jego synem czyli PO w centrali, czy też Was łączą poważne interesy nie tylko w finansach rozumiane?
      po szóste; Panie Romanie Jasiakiewicz czy wreszcie skomentuje PAN nieudolną politykę czołowych działaczy bydgoskiej PO wobec naszego miasta, a nie przemilcza temat li tylko z powodów ...dyplomatycznych,
      po siódme; jakie gwarancje PAN daje popierając stowarzyszenie Metropolia Bydgoska, bo jak sobie dobrze przypominam, kilka miesięcy temu zaklinał się w tej samej sprawie Rafał Bruski, bo każdy głos w II turze wyborów mógł mieć swoje znaczenie (dziś zachowanie prezydenta jest co najmniej dwuznaczne)
      po ósme; potrafi PAN przypomnieć sobie starych przyjaciół, którzy onegdaj pomagali Panu gdy ratusz był zdobywany, a dziś są odtrąceni tylko dlatego, że w PO ich sobie nie życzą...

CZEKAMY Z USTĘSKNIENIEM
      • dziwny22 Re: Do pana Jasiakiewicza 04.08.11, 00:08
        Ja proponowałbym na początek zweryfikować umowę o wspólnej spalarni śmieci w taki sposób, aby oba miasta partycypowały w kosztach według proporcji spalanych śmiecie dostarczanych przez te miasta. A potem rozpocząć i to przed wyborami, kampanię w sprawie utworzenia Bydgoskiego Uniwersytetu Medycznego na bazie byłej AM w Bydgoszczy. A swoja drogą to ponownie widać i to w całej okazałości jedną z podstawowych prawd: - nieważne co się mówi, ale ważne kto mówi. My tutaj na forum piszemy od lat tysiące postów na tematy poruszone w omawianym wywiadzie i nigdy GW nie umieściła nawet wzmianki o naszych stanowiskach dotyczących niesprawiedliwych i nieuczciwych relacji B-T.
        • terrek Re: Do pana Jasiakiewicza 05.08.11, 21:16
          A ja mówię wprost - jeśli Jasiakiewicz zagwarantuje mi szczerą walkę o metropolię bydgoską, ma mój głos. koniec tematu. Jeśli nie, niech spada na drzewo.
          • kuromiot1 Re: Do pana Jasiakiewicza 06.08.11, 11:57
            terrek napisał:

> A ja mówię wprost - jeśli Jasiakiewicz zagwarantuje mi szczerą walkę o metropol
            > ię bydgoską,

jeśli
    • rolo0 Re: Do pana Jasiakiewicza 09.08.11, 22:01
      Jakoś pan kandydat nie kwapi się do odpowiedzi, bo i po co, kiedy on tylko pyta. Pyta i rozmawia (nie wiem tylko z kim, chyba sam ze sobą na facebooku), ale jak widać forumowiczów, których jak sam potwierdził czytuje, chyba kandydat bez programu ma gdzieś.

Po co obiecywać, lepiej potakiwać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka