Dodaj do ulubionych

ZAWISZO-CHEMIK ????????

IP: *.ic.net.pl 06.07.01, 14:59
Słychać tu i uwdzie o nawiązaniu bliskiej wspólpracy pomiędzy Zawiszą a
Chemikiem w piłce nożnej . Co o tym sądzicie ?. Czy warto ?. Mnie się wydaje że
Chemik jak by miał taki stadion jak Zawisza i pożądnego sponsora dawno grałby w
I lidze . Z wojskowymi chyba nigdy na dłuższą metę nie warto wspólpracować .
Tam przeważnie na stanowiskach są ludzie przypadkowi "z rozkazu" nie zawsze
znający się na tym co robią. Tylko jak to zrobić żeby Chemik miał taki stadion
i skąd pozyskać chojnych sponsorów ?!?!.
Obserwuj wątek
    • Gość: mih Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: 213.77.40.* 08.07.01, 14:32
      hyba wiesz synku ze najwieksza chluba regionu jest zawisza i w zadnym wypadku
      nie masz prawa krytykowactego klubu i tak wiadomo ze byla jest i bedzie tylko
      zawisza adopiero potem innosc i nie proboj tego zmieniac bo stracisz zabki
      • Gość: kiti Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.ic.net.pl 09.07.01, 08:10
        Mih ty analfabeto !! Ty chyba już swoje ząbki straciłeś na zadymach swojego
        ukochanego klubu, dlatego tak "seplenisz".Ty głupi BURAKU pewnie masz ze 13
        lat , zgąbczały mózg i myślisz że twój Zawisza to cały świat.
        • Gość: adek Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.ic.net.pl 09.07.01, 09:09
          No cóż . Mih pokazał jakim to "inteligentnym" jest kibicem . Myślałem , że
          przeczytam tu normalne opinie "forumowiczów" a tym czasem odpowiedział jakiś
          fundamentalista , konserwatysta ,niczm zaślepiony bojownik "Hamasu" nie mający
          nawet swojego zdania na temat gorący dla "jego" klubu , tylko niewyrażny bełkot
          o tym jak to może mnie pozbawić ząbków . Idż facet do lekarza , może znajdą Ci
          trzeci zwój mózgowy.
        • Gość: daro Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 09.07.01, 12:29
          Spokojnie kiti, nie gorączkuj się tak. Pewnie że mih wypisuje głupoty, ale to nie powód, żeby
          się zniżać do jego poziomu.
          List miha jest znakomitym przykładem na to, że wszelkie związki innych klubów z Zawiszą są
          obciążone dużym ryzykiem. Zawisza ma grupę wiernych kibiców (tych prawdziwych kibiców)
          ale niestety przyczepili się też do tego klubu niewyżyci smarkacze. Mają oni zupełnie
          wypaczone pojęcie o wiernosci własnemu klubowi i o kibicowaniu (niestety, mieszkam na
          osiedlu, na którym jest sporo takich własnie "kibiców Zawiszy - RYCERZY POMORZA").
          Ta smarkateria przyczepi się zapewne do nawopowstałego zespołu i tak jak jest już od kilku lat
          normalni ludzie na mecze nie będą chodzić bo można będzie oberwać.
          Dużo lepszym pomysłem była koncepcja połączenia sekcji piłkarskich Polonii i Chemika.
          Szkoda tylko, że piękny stadion Zawiszy stałby niewykorzystany.
    • Gość: Baton Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 10:31
      Ciekawe jaka nazwe przyjmie.....
      Zawimik czy Chemisza........ ;-)))))
      Ja glosuje na te druga, boc to w koncu Chemik jest w 3 lidze
      a nie wojskowi.
      Najbardziej jednak w tym zamieszaniu zal Chemika, ktory chyba nie wie
      w jakie bagno sie pakuje (vide rozne takie mih'y)... :-(((
      • Gość: WOLF Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 22:25
        Dla mnie fakt ,iz stadion Zawiszy stoi pusty(to nie jest stadion na 4 czy 3
        ligę) jest czymś co trudno pojąć. Zarząd wojskowy w klubie piłkarskim to coś co
        odeszlo i nigdy juz nie powinno wrócić.
        Czy połączy się Zawisza z Chemikiem,czy z Gwiazdą , czy z Budowlanymi, czy z
        Wisłą Fordon(kto pamięta ten klub) to jest obojętne.Ważne żeby znowu była co
        najmniej 2 liga. Żeby stadion ZAWISZY znów był pełny!!! Myślę,że tak myśli
        większość kibiców w Bydgoszczy.
        • Gość: mih Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: 213.77.40.* 12.07.01, 11:48
          ale mi sie dostalo od intelektualistow z ulicy sportowej pewnie myslicie ze mam
          tylko waskie zapatrzenia na swiat nie uwazam ze w bydgoszczy powinna byc pilka
          nozna na pierwszoligowym poziomie bo to jest najpopularniejsza dyscyplina w
          polsce a ZAWISZA to klub najpopularniejszy w regionie i nalezy sie mu godne
          miejsce a ja sam jestem wierny temu co robie i nigdy nie zdradze i nie pozwole
          zle mowic nikomu o WKS
          • Gość: daro Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 12.07.01, 12:34
            Gość portalu: mih napisał(a):
            &#62 ale mi sie dostalo od intelektualistow z ulicy sportowej

Dostało ci się, bo twój list na to zasługiwał

&#62 uwazam ze w bydgoszczy powinna byc pilka
            &#62 nozna na pierwszoligowym poziomie bo to jest najpopularniejsza dyscyplina w
            &#62 polsce a ZAWISZA to klub najpopularniejszy w regionie i nalezy sie mu godne
            &#62 miejsce.

Myslę, że wszyscy (ja w każdym razie tak) chcemy, żeby w Bydgoszczy była piłka w pierwszej
            lidze. Problem tylko w tym, że klub Zawisza w obecnej postaci nie daje na to najmniejszych
            szans. Jak już napisał adek, kluby wojskowe to przeżytek, z trepami nie da się stworzyć czegos na
            poziomie, bo oni mają inną optykę widzenia.
            Jedyna sznsa na dobrą piłkę w Bydgoszczy to dalszy rozwój sekcji piłkarskiej Polonii.
            • Gość: adek Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.ic.net.pl 12.07.01, 13:06
              DO MIHA

Nikt tu nie ma zamiaru obrażać klubu Zawisza . Miałeś wyrazić swoją opinię na
              temat ewentualnej współpracy Zawiszy z Chemikiem , która de facto już się
              zaczęła . Czy Ty masz jakieś zdanie na ten temat skoro tak bardzo kochasz
              Zawiszę ? . Ja dalej twierdzę że w klubie wojskowym niewiele da się zdziałać w
              sekcji piłki nożnej , i nie uważam tego za obrażliwe wobec kibiców i
              działaczy , no chyba że nie umiesz przyjmować krytyki . Żeby grać w II czy
              nawet w I lidze potrzebna jest długofalowa polityka . O taką trudno w klubie
              wojskowym . Nawet jeśli dziś pan pułkownik X będzie zainteresowany rozwijaniem
              sekcji piłki nożnej , jutro zastąpi go pułkownik Y , który wolał
              będzie "postawić " na strzelectwo itp.
              • Gość: Maciej Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 14:27
                Własnie największym problemem Zawiszy są psuedodziałacze, którzy modelowo
                rozłozyli piłkę nożną na łopatki. Mimo to mam nadzieję, że połączenie z
                Chemikiem przyniesie sukcesy, bo piłkarzy (bardzo dobrych i młodych związanych
                z Bydgoszczą )nie brakuje. Szkoda mi tylko nazwy klubu, bo Zawiszy kibicuje od
                88 roku. Nie wiem czy będe chodził na Chemik- Zawisza.Dzis jest spotkanie
                kibiców z zarządami obu klubów - moze bedzie Zawisza - Chemik...
            • Gość: Tomcio Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 12:43
              "Jak już napisał adek, kluby wojskowe to przeżytek, z trepami nie da się
              stworzyć czegos na poziomie, bo oni mają inną optykę widzenia".

Niby jaką optykę??

Trep
              • Gość: kibol Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: 10.10.70.* 19.07.01, 12:45
                A jak ten nowy klub będzie się nazywał? Czy ktoś wie?
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: 195.205.6.* 13.07.01, 09:05
      Myślę że sam pomysł jest dobry, ponieważ piłkarze zostaną w Bydgoszczy. Ale to
      wszytsko powinną być kojarzone z nazwą Zawisza bo ta nazwa zawsze elektryzuje
      kibiców. Zawisza zawsze miał blisko do Chemika. Powiązania tekie jak Andrzej
      Brończyk i jego syn Jarosław, oraz trenerzy i piłkarze zawsze byli w pewnym
      sensie ze sobą powiązani. Kiedyś jak Zawisza spadł tzn. został rozwiązany i
      spadł do 4 ligi odbyło się spotkanie kibiców z działaczami i wtedy śp. Andrzej
      Brończyk po moim zapytaniu czy Zawisza nie może z Chemikiem twoorzyć drużyny
      powiedział, że to bardzo dobry pomysł. Myślę że skład daje szansę myśleć o II
      lidze. Potrzebne do tego będą przede wszystkim pieniądze i kibice na meczach
      gdy to będzie miało miejsce na stadionie Zawiszy to o kibiców się martwić nie
      musimy.
      • Gość: adek Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.ic.net.pl 13.07.01, 10:01
        Napiszcie o czym mówiono na spotkaniu kibiców .
        • Gość: Maciej Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.07.01, 11:49
          Na wczoraj zapowiedzieliśmy, że zorganizowanego dopingu w Bydgoszczy jak i na
          wyjazdach nie będzie. Powodem jest nazwa Chemik - Zawisza. Nie możemy jechać np
          do Gdańska w barwach Zawiszy na mecz Chemika, bo bylbyśmy po prostu wyśmiani w
          Polsce.Rozumieją to piłkarze, działacze też. Twierdzą oni, że z prawnego punktu
          widzenia PZPN, innej nazwy być nie może, jednak obiecali nam dowiedzieć się
          szczegółów w tej kwestii. Trzeba nas kibiców Zawiszy zrozumieć, nasze
          przywiąznie do nazwy, herbu ,barw, tradycji. Na spotkaniu byli ludzie w wieku
          od 17-18 lat do 50. Ja jednak mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Drużyna jest
          bardzo silna i ma ogromny potencjał (a prawdopodobnie zostanie wzmocniona choć
          przez jednego zawodnika ale za to jakiego!). Poczekamy do przyszłego tygodnia,
          może cos sie wyjasni.Pzdrawiam wszystkich kibiców i sympatyków WKS ZAWISZA
          BYDGOSZCZ
          • Gość: adek Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.ic.net.pl 13.07.01, 13:54
            No,ta nazwa to faktycznie troszkę nieszczęśliwa.
            • Gość: Mario Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.ic.net.pl 13.07.01, 15:18
              Nazwa jest ważna. Owszem. Ale ważniejsze jest chyba to, żeby w Bydgoszczy była
              piłka na przyzwoitym poziomie.
          • Gość: mih Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: 213.77.40.* 18.07.01, 23:27
            ja uwazam ze pewnego rodzaju laczenia klubow sa wpisane w zycie pilki noznej
            wiele klubow na swiecie laczylo sie z soba a bo silniejszy wchloni mniej
            zamozny a czy to po latach jest wazne wazni sa kibice ktorzy przetrwaja lub
            nie a wiem ze zostana zapamietani tylko CI niebiesko-czarni . to nie jest zaden
            obciach z tym polaczeniem dla dobra ZAWISZY nalezy sie teraz 3 liga bo coraz
            trudniej o nowe zaciagi kiboli . ci starzy kibole niech wiedza ze musi byc
            jakis sukces pilkarski aby elektryzowal nowych fanatykow /kiedy sie teraz
            jedzie po bydgoszczy wielki zal mnie dotyka ze tak wiele hasel na murach obraza
            ten klub kiedys bylo to niedopomyslenia / dla dobra pilki i ZAWISZY nalezy
            zaakceptowac nowy twor ZAWISZA bo potem moze byc za pozno /pamieci KINI ktory
            tam wysoko nadal broni barw ZAWISZY przed malymi ludzmi z chicago&#60nowaczek
            zapomnialem twoje bramki&#62
            • Gość: Maciej Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 12:18
              Nowak człowiek upadły - Zero szacunku dla niego!!!!!!!!!!!!! Dożywotni zakaz
              wjazdu do Bydgoszczy
            • Gość: mih Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: 213.77.40.* 19.07.01, 23:35
            • Gość: mih Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: 213.77.40.* 19.07.01, 23:44
              co sadzicie o panu piotrze nowaku tak wiele lubil obiecywac lubil sie chwalic
              kasa i znajomosciami a co zrobil na ban stracil moj szacunek stracil szacunek
              kibicow w bydgoszczy / wykolegowal z klubu najlepszego kolege R Koseckiego
              oszukal kumpla z turcji Araszkiewicza a ja mu kiedys ufalem / ale kiedys kumpel
              z niemiec za czasow gdy nowaczek gral w tsv powiedzial mi ze niemiecka opinia
              publiczna juz poznala sie na malym polaczku ktory zamiast grac nic tylko knuje
              i oskarza swoich partnerow rywali z boiska NOWAK WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ZYCZE
              CI W DNIU URODZIN W SERCE KIJ ,W OKO SCYZORYK GLEBOKO , WYJAzdA na marsa
              BEDZIE CI DANY POLECISZ ZA DARMO NA KOPACH WYSLANY
    • Gość: PP Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: 158.75.50.* 19.07.01, 12:30
      Piszę z Torunia... Nie ma Klimatu dla Zawiszy w Bydgoszczy obecnie (nawet tu
      to widać)i szkoda sił by coś tworzyć! Wykorzystajcie okazję, ze Polonia
      przebojem wchodzi co roku o klasę wyżej i może za 2 lata być już w
      ekstarklasie... No tu chyba nie do końca możlwie, ale do drugeij ligi należy
      awansować!
      Zawisza miał swoją szansę i wszystko zaprzepaścił. Najpierw zaciąg z Konina,
      potem SSA... Ech...

A przy okazji. Niech ten Mihu idzie sobie polemikę dalej na murach sprayem
      głościć (ale na swoich murach jak je najpeiw postawi), bo merytorycznie ten
      iiota nie nadaje się do komentarzy. To cymbał! Mam nadzieję, że wśród fanów
      Zawiszy tacy jak Mihu już wymierają!!!
    • Gość: strajk Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.fx.ro 19.07.01, 21:18
      Adek czy ty handlujesz na Chemiku plytami? Nie badz taki madry.
      • Gość: adek Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.ic.net.pl 20.07.01, 08:23
        Nie nie handluję i nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.A może pytanie powinno
        być skierowane do kogoś innego ?.
    • Gość: EdekL. Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.08.01, 10:39

Wyciągnąłen ten wątek z przeszłosci, bo swietnie pasuje do ostatnich wydażeń.
      Czekałem, aż ktos z kibiców Zawiszy odpowie na wczorajszy list Bolka z wątku "ZAWISZY NIE ODDAMY!!! ". Nie
      doczekałem się, no cóż, sytuacja wygląda na tak ewidentną, że nie ma chyba wątpliwosci.
      Otóż głównym problemem nowego klubu będą chyba bandy rozwydrzonych kiboli Zawiszy. To co stało się w
      Radziejowie bardzo źle wróży klubowi. Czy ci idioci, którzy zdemolowali stadion w Radziejowie nie rozumieją, że
      są zakałą klubu?? Normalni kibice nie przyjdą na stadion, mając w perspektywie wysłuchiwanie wulgawnych
      okrzyków (w najlepszym wypadku) albo wojnę na kamienie i sztachety powyrywane z ławek (w najgorszym
      wypadku). Ciekawe, jak będzie wyglądał stadion Zwiszy po występie takich "Rycerzy Pomorza".
      I po co działacze Chemika wdepnęli w to gówno? Nie lepiej było połączyć się z Polonią? Może wtedy piłka na
      dobrym poziomie wróciłaby do Bydgoszczy na stałe. A tak: zmarnowane pieniądze.
    • Gość: daniels Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.egb.pl 17.08.01, 12:20
      Futbol w regionie kojarzył mi się zawsze z Zawiszą i tak już zostanie. Niestety
      ani Zawisza ani Chemik same sobie nie poradzą. Chemik ma chwilowo wolne środki
      ze sprzedaży guntów i wie, że jeżeli teraz nie uda się awansować to już chyba
      nigdy. Nie ma jednak na tyle środków i wyrazu marketingowego, aby w pojedynkę
      wygrać trzecią ligę i ściągnąć inwestorów, którzy byliby zainteresowani
      utworzeniem SSA z prawdziwego zdarzenia. Stąd te rozpaczliwe kroki działaczy
      Chemika, najpierw w kierunku Polonii a teraz Zawiszy. I tylko przyklasnąć.
      Chemik mógłby przez kilka lat jeszcze spokojnie pograć w środku tabeli trzeciej
      ligi, po czym zabrakłoby kasy i zamkniętoby ten interes. Ale na całe szczęście
      są tam ludzie ambitni, mający szeroko otwarte oczy.
      • Gość: JAREK Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 20:29
        ZAWISZA NAJLEPSI Z NAJLEPSZYCH!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Bolek Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.pl 19.08.01, 12:20
          Cos sie Tobie chlopcze chyba dyscypliny albo nazwy klubow pokrecily. bo w czym
          Zawisza ma byc niby naj, W pilke?, he he.
          Dzieki Edek za poparcie, ale chyba z reakcji tych debili widac, ze wytlumaczenia
          nie ma. Zgadzam sie z Toba, ze to Chemik wtopi z polaczenia z klubem trepow.
          • Gość: Maciej Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 22:17
            SŁUCHAJ BOLKU NAPINACZU INTERNETOWY. TO JEST FORUM I KAZDY MOŻE WYRAZIC SWOJE
            ZDANIE. JEDNAK NIKT NIKOMU NIE UBLIŻA OD DEBILI!!!!!!!WIĘC ZAMKINIJ PYSK ALBO
            POWIEDZ MI W TWARZ ŻE JESTEM DEBILEM SKORO OD DZIECKA CHODZĘ NA ZAWISZE I
            KIBICUJE SENIOROM I JUNIOROM, BOKSEROM TEGO KLUBU NIEZALEZNIE OD LIGI W KTÓREJ
            GRAJĄ!!!FRUWAJ STĄD CIENKI BOLKU
            • Gość: Bolek Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.pl 20.08.01, 12:47
              Ech, chlopie. gdzies sie chwalisz, ze od lat chodzisz na Zawszie.
              Wierze, ze sa jeszcze prawdziwi kibice tego klubu, a nie tylko tacy, ktorzy
              halasuja, chca sie bic itp. Wierze, ale gdy czytam to, co wpisujesz, moja wiara
              umiera...
            • Gość: Bolek Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.pl 20.08.01, 12:51
              I jeszcze jedno "Super kibicu". Piszesz, ze tu nikt nikomu nie ubliza. A bodajze
              o Bednarku napisales jako o ch... No i co? Ponosi Ciebie zapalczywosc. Zrob
              sobie chlopie zimny prysznic, ochlon troche, a pozniej zabierz sie za argumenty.
              Tylko nie bierz ich do reki.
              • Gość: Yaraz Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 00:11
                Po co bolku wypowiadasz sie na tematy na które nie masz pojecia.
                TYLKO ZAWISZA
                • Gość: Jarek Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 20:45
                  Tylko ZAWISZA
                  • Gość: sympatyk Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 15:47
                    trener Nuckowski po tych kompromitujących porażkach powinien podac się do
                    dymisji. W zeszłym sezonie obydwa kluby nieźle się prezentowały, więc
                    myslałem , że po fuzji bedzie mocny zespół, a tu mamy narazie niewypał, szkoda.
                    • Gość: Maciej Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 17:34
                      PRAWDOPODOBNIE OD JUTRA TRENEREM BĘDZIE BRONISŁAW WALIGÓRA NA 99%
                      • Gość: J@ca Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.09.01, 18:45
                        • Gość: J@ca Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.09.01, 18:46
                          WKS NAJLEPSZY W KUJAWSKO POMORSKIM JEST
                          • Gość: Maciej Re: ZAWISZO-CHEMIK ???????? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 15:09
                            No i jak myślicie, kto więcej traci na tej fuzji Zawisza czy chemik. Wg mnie
                            Zawisza, dlatego, że oddał drużyne do chemika i moze miec problemy z
                            utrzymaniem sie w 4 lidze. 10 lat temu jakbym takie cos usłyszał to bym się
                            nieżle uśmiał, a dzis mi nie jest do smiechu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka