Dodaj do ulubionych

powszechna mobilizacja

08.11.06, 09:12
po tym co dziś przeczytałam:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3724492.html
ogłaszam powszechną mobilizację. W niedziele trzeba iść do wyborów i
porządnie zagłosować bynajmniej nie na "oszołomów" aby takich pomysłów i
wypowiedzi było jak najmniej.
Obserwuj wątek
    • andzina Re: powszechna mobilizacja 08.11.06, 09:20
      To jest jakieś chore! Zaczynam coraz poważniej myśleć o emigracji. Ja -
      przeciwniczka wyjazdów za pracą, sama pojadę poszukać normalności! Nie mam
      słów. Pójdę na wybory, boję się tylko, że niewiele to da.
      Beznadzieja :(
      • luca28 Re: powszechna mobilizacja 08.11.06, 09:25
        a ja uważam że to jednak da i to wiele. U moich teściów w Świeciu 1 głos
        zaważył na tym kto cztery lata temu wygrał wybory na burmistrza miasta. I ten 1
        głos właśnie umożliwił zaskarżenie wyborów (bo były tam jakieś machlojki) i
        przeprowadzenie ponownych wyborów.

Acha i już wiem na kogo bede głosować. W sobotę spotkałam przypadkowo pewną
        znajomą, uczciwą i kompetentną osobę. Taka idealistka z przekonania i
        dowiedziałam sie że startuje w wyborach na radną.
        • andzina Re: powszechna mobilizacja 08.11.06, 09:30
          Gratuluje pewności - ja jeśli w ogóle będę głosować to na opcje, nie na
          konkretną osobę, bo zupełnie się nie orientuję kto jest kim. nie znam tych
          ludzi. a najbardziej agresywną kampanię mają oczywiście Ci, co mają najwięcej
          kasy. Luca a ta pani, to z jakiej frakcji/partii/ugrupowania? I jak się nazywa?
          Może i ja na nią zagłosuję? A prezydent? obecny, były czy całkiem nowy? masz
          jakąś opcję? ja gotowa jestem na kobitkę tym razem postawić.
          • luca28 Re: powszechna mobilizacja 08.11.06, 09:42
            ok to zrobie jej bezpłatną kampanię wyborczą ;)))

Ta osoba to Bogumiła Myszkowska kilka lat temu razem pracowałyśmy, jest
            nauczycielką polskiego i pewnie większość jej byłych uczniów też na nią
            zagłosuje (powody podałam wcześniej). Co prawda startuje z komitetu Rulewskiego
            co do którego nie jestem przekonana ale mam jeszcze cztery głosy, które już
            przeznaczę na inną partię ;).
            A jeśli chodzi o prezydenta to wacham sie między p. Piotrowską choć nie
            przekonuje mnie do końca a obecnym prezydentem który też mnie nie przekonuje.
            Pewnie zdecyduje sie dopiero w dniu wyborów.
            • andzina Re: powszechna mobilizacja 08.11.06, 09:57
              No to w tym w zasadzie się zgadzamy. Ja raczej zagłosuję na Piotrowską, ale
              niestety przewiduję II turę między obecnym a byłym i wtedy już pozostanie mi
              tylko obecny. Co do samorządu, to sama jeszcze nie wiem, wiem na kogo na pewno
              nie będę głosować, a rezta okaże się przy urnie.

A jeszcze odnośnie tego artykułu - czy ktoś pomyślał, jak wzrosną zachorowania
              na AIDS?! albo inne "przyjemne" choroby? Skóra mi cierpnie jak o tym myślę,
              choć po dłuższym zastanowieniu można się było tego spodziewać, prawda? Bo jak
              zalatwić sprawę niżu demograficznego? Tak samo jak przemocy w szkołach - nie
              szukać przyczyn, tylko likwidować skutki.
              Nie wiem jak wy, ale ja zamierzam lecieć do apteki i zrobić zapas - na
              szczęście data ważności jest dość długa :)
              A jak ktoś ma sprawdzoną firmę organizującą pracę za granicą i wyjazdy dla
              całych rodzin to ja poproszę namiar- tak w razie W.
              • natalya20 Re: powszechna mobilizacja 08.11.06, 12:16
                ja jeszcze nie wiem na kogo zaglosuje i czy pujde bo mieszkam gdzie indziej i
                gdzie indziej bym musiala isc glosowac, ale szwagier mojej przyjaciolki
                startuje...michal sztybel sie nazywa..chlopak w moim wieku...nie glosowac na
                niego!!! bo mu pis z glowy siano zrobil, normalnie ten chlopak w glowie ma
                narabane!! swiata po za pisem ne widzi!!
                jezeli chodzi o prezydenta to na aktualnego nie zaglosuje, kolega ktory pracuje
                w urzedzie powiedzial ze jako szef jest w porzadku ale z kolei dla bydgoszczy
                nic nie robi....nawet nie mialam okzaji przyjzec sie kandydatom
    • sylaba_01 Re: powszechna mobilizacja 08.11.06, 20:40
      O mój Boże, ludzie, trzymajcie mnie!!!! Prezerwatywa prowadzi do niepłodności??? Na miejscu tego "pana" (p)osła wstydziłabym się firmować takie "wypowiedzi" swoim nazwiskiem.
      najgorsze jest to, że na nich głosują takie osoby, którym i prezerwatywa i inne środki antykoncepcyjne ani nie pomogą ani nie zaszkodzą, bo już i lata i możliwości nie te...
    • mama_idalki Re: powszechna mobilizacja 08.11.06, 22:42
      O kurwa :/ Brak słów.
      Niech się wszyscy mnożą jak króliki i stoją w kolejkach do mopsu.
      W razie czego kuzynka z Dojczlandii będzie mi paczki robić :)
    • pablisia Re: powszechna mobilizacja 09.11.06, 13:12
      A może na tego:)))
      youtube.com/watch?v=gIkR3I-3FTM
      • jusiadyk Re: powszechna mobilizacja 10.11.06, 21:45
        Może ktoś bardziej bystry ode mnie znajdzie mi w internecie jakiegos linka do
        kandydatów z Bydgoszczy z listy Lewica i Demokraci?
        • mama_idalki Re: powszechna mobilizacja 10.11.06, 21:53
          Tu masz tak szybko, bo za 2 godz cisza przedwyborcza ;)
          www.sld-bydgoszcz.org.pl/search.php?q=kandydaci+na+radnych&x=0&y=0
          porozwijaj sobie co tam chcesz :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka