Dodaj do ulubionych

Co jest w życiu najważniejsze?

IP: *.swipnet.se 11.12.01, 01:23
Nie narzekajmy na poziom forum, ale przewentylujmy kilka egzystencjalnych
tematów. Wyjdźmy z grajdolka własnych, wąskich spraw. Bydgoszcz to przecież
Polska i świat.
Miłość, sława, pieniądze, spokój, a może coś innego.
Zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • krotoss Re: Co jest w życiu najważniejsze? 12.12.01, 22:03
      Zdecydowanie milosc, bo bez niej nawet slawa i pieniadze sa za przeproszeniem
      g... warte, a oczywiscie nnajlepiej miec przy okazji milosci i inne sprawy w
      posiadaniu, ale to juz marzenie scietej glowy.

KroTosS

Ps.Milosc to sprawa, przy ktorej inne rzeczy bledna wiec co by to nie bylo nie
      ma znaczenia.
      • radca Re: Co jest w życiu najważniejsze? 12.12.01, 22:31
        Moze ja troche inaczej ? Ja stawialbym na OPTYMIZM.Czy to nie optymizm pomogl
        juz niejednemu ? Powszechne jest powiedzenie,ze "zdrowie".To tez prawda.
        Lecz co daje zdrowie,jak ktos jest niepoprawnym pesymista ? Takiemu
        czlowiekaowi bedzie stale zle i niedobrze.Podziwiam osoby niepelnosprawne
        lub bardzo ubogie-ktore posiadaja w sobie wiele optymizmu.Umieja cieszyc sie z
        kazdej drobnej sprawy.Nawet jak nie jest tak dobrze,to zawsze optymistycznie
        wierza,ze bedzie jeszcze dobrze.

pozdrawiam
        radca
    • Gość: zoe Re: Co jest w życiu najważniejsze? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 22:45
      pokoj i milośc.
      p.s. zdrowie też oczywiście.pozdr.
      • krotoss Re: Co jest w życiu najważniejsze? 13.12.01, 16:22
        Gość portalu: zoe napisał(a):

> pokoj i milośc.

Milosc jest nierozerwalna z pokojem mysle, choc oczywiscie istnieja uczucia
        podczas wojny, ale najwazniejsze jest w zyciu aby swiat jako glowna "wyrocznie"
        zycia obral sobie milosc wtedy wiele spraw rozwiazuje sie same-nie ma wojen itd.
        a i jest udowodnione ze ze zdrowiem tez jest wtedy lepiej ^_^

KroTosS

• da.killa Re: Co jest w życiu najważniejsze? 13.12.01, 17:51
      w zyciu najwazniejsze jest zycie... tak zeby sie jakos kulalo... bez wilekich
      slow... planow... idei... misji... tak po prostu - po malutku do przodu...

da.killa
      • Gość: fin Re: Co jest w życiu najważniejsze? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 13.12.01, 18:04
        da.killa napisał(a):
        > w zyciu najwazniejsze jest zycie... tak zeby sie jakos kulalo... bez wilekich
        > slow... planow... idei... misji... tak po prostu - po malutku do przodu...
        > da.killa

Zaraz, zaraz, a da "CO" killa ?????? :)))))))))))
        • kropka. Re: Co jest w życiu najważniejsze? 14.12.01, 00:56
          żeby patrząc w lustro - móc spojrzeć sobie prosto w oczy.
          • ewka2001 Re: Co jest w życiu najważniejsze? 14.12.01, 12:45
            Na pewno bardzo ważne jest akceptowanie samego siebie.
            Człowiek lubiący siebie-lubi innych i wtedy łatwiej można znaleść miłość i
            poczucie bezpieczeństwa.
    • Gość: m.w. Re: Co jest w życiu najważniejsze? IP: 213.77.18.* 14.12.01, 14:37
      Wiara w ludzi, w to, że sa dobrzy.
      Przyjaźń,lojalność i uczciwość.
      O miłośći pisać nie będe bo to oczywiste.
      Ważny jest szacunek dla innych,
      by krzywdy nie robić sobie,
      i zachować spokój sumienia.
      Ważne jest by żyć tak aby nie było powodów do wstydu.
      Być dobrym i usmiechać się, nawet gdy zimno i pada.
      Prawda jest ważna.
      Jej ciągłe poszukiwanie.
      Ważna jest też umiejętność traktowania siebie z przymróżeniem oka.

• ewka2001 Re: Co jest w życiu najważniejsze?Do m.w. 14.12.01, 14:51
        Ładnie powiedziane. Nic dodać nic ująć !!!!!
        • Gość: m.w. Re: Co jest w życiu najważniejsze?Do ewka IP: 213.77.18.* 14.12.01, 15:02
          Tak to widzę i staram się tak żyć...
          Nie zawsze się udaję, ale przynajmniej próbóję.
          • ewka2001 Re: Co jest w życiu najważniejsze?Do m.w. 14.12.01, 15:22
            Bardzo mi się podoba Twoja postawa życiowa.
            Zauważ o ileż prostsze byłoby życie gdyby każdy próbował być wierny powyższym
            zasadom.
            Powodzenia.....
            • Gość: m.w ; ) IP: 213.77.18.* 14.12.01, 15:29
      • Gość: Money M.W. IP: *.mw.mediaone.net 18.12.01, 01:39
        Masz dobre intencje ale mijasz sie z celem. Zaccznijmy od tego ze cele kobiet
        sa inne niz mezczyzn.

Dla faceta wazne jest:

1. No, ta milosc. Czyli w gore serca. Mam na mysli RAW SEX. Mozliwie z wieloma
        zdrowymi laskami.
        2. Optymizm, jak to ktos powyzej powiedzial. Fajnie brzmi ale niekonieczne.
        3. FORSSA

A te idealy to jest takie polskie rozmarzenie romantyczno-patriotyczne. Cas sie
        z tej choroby wyleczyc. Wlasnie jeden taki Bolek-Prometeusz zginal nam z
        widoku. Naszczescie.

A co jest najwazniesze dla kobiet? Maz, dzieci, Forssa.

W ten sposob mozna zostac starszym panem-dzentelmanem a nie zwapnialym zgredem.
        Roznica miedzy dwoma= MONEY
        I tego wam zycze w nowym roku!
      • krotoss do M.W. słówko 18.12.01, 11:09
        Gość portalu: m.w. napisał(a):

> O miłośći pisać nie będe bo to oczywiste.

Skupie sie tylko na tej czesci, bo z reszta sie zgadzam. Po pierwsze cala reszta
        ktora wymieniles bez milosci nie byla by mozliwa do wykonania. Ale glownie
        chodzi mi o to podejscie wlasnie-milosc to sprawa oczywista wiec nie warto o
        niej nawet pisac. Niestety tak sie dzieje tez w zyciu, ze nie dajemy swojej
        drugiej polowie po jakims czasie odczuc ze caly czas ja kochamy, poniewaz
        uznajemy to wlasnie za fakt oczywisty. A najwazniejsze jest wlasnie to, zeby
        dbac uczucie i caly czas podtrzymywac jego polmien. To moje zdanie oczywiscie,
        ale jak sie spojrzy na liczbe rozwodow...

KroTosS
        • Gość: M.W. Re: do M.W. słówko IP: *.mw.mediaone.net 20.12.01, 18:32
          KroTosS

Ladnie napisales. Wydaje, ze mezczyzni bardzie potrzebuja tej milosci niz
          kobiety. Kobiety uzywaja slowa 'milosc', do manipulacji zwiazku, tak jak
          uzywaja seksu oralnego do tego samego celu. Mowi taka np: kochasz mnie? No,
          kochasz mnie? A on odpowiada: no pewnie ze cie kocham. No oczywiscie. I wtedy
          ona sobie mysli: w porzadku. Albo: kretyn, nigdy nie bedzie wiedzial...

Nie mowie, ze twoj zwiazek taki jest. Mowie o kobiecej naturze. Naturze
          chomika. Pod kazdym wzgledem. Czasem sie nawet kolor zgadza.

Ale, po wielu latach zycia, jak sie jest juz doswiadczonym samcem, i nie ma
          wyjscia z sytuacji, bo i czlowiek starszy, eee, co tam bede sie rozwodzil,
          niezla jest, to sie juz w tym 'kosztownym' zwiazku tkwi i mowi 'oh, jak mi
          dobrze z nia'. No i prawda jest ze z druga laska jest dokladnie tak samo (w
          najlepszym przypadku), a najczesciej jest gorzej.

I prawde mowisz o rozwodach (co drugie rozwodzi sie w ciagu 2 lat??? A moze
          jest gorzej?) bo kobiety sa rozemancypowane. A w Unii bedzie dla mezczyzn
          (czytaj rodzin) jeszcze gorzej bo one dostana twoja (i moja) prace a nas
          wyrzuca. Wtedy ona zostanie kierownikiem, nie bedzie miala dzieci ze strachu o
          prace i beda bardzo nieszczesliwe w starszym wieku. Nie beda mogly nawet
          powiedziec tych slow: kochasz mnie, no powiedz czy kochasz mnie? Bo juz beda po
          prostu rozwydrzone, zdegenerowane moralnie. Hello, emancypacja... Chcialbym
          zobaczyc ten swiat za 100 lat, jak to zostalo przeprojektowane.
          • krotoss Re: do M.W. słówko 30.12.01, 21:58
            jedno zdanko jezeli tak piszesz ta na zla kobiete trafiles czlowieku he he...
            a tak na serio to masz sporo racji niestety -__- ale bez kobiet zycie jest
            jeszcze gorsze kurcze.

KroTosS
    • reggina Re: Co jest w życiu najważniejsze? 18.12.01, 11:51
      A ja postawie jednak na optymizn. Najwazniejsze zeby sie chcialo chciec. Bez
      tego nie da rady.
      Milosc owszem, ale rozroznijmy czy najwazniejsze jest kochac czy byc kochanym.
      Czy mowimy ogolnie o milosci do swiata czy tylko o drugiej polowie.
      Jestem za miloscia do swiata i za kochania wsztystkiego wokol nas.
      A gdy najwazniejsze bylo dla mnie, zeby mnie ta druga polowa kochala, to
      niestety bylam zalezna od tej osoby i latwo stawalam sie nieszczesliwa.
      Odzyskalam radosc zycia, kiedy fakt czy ktos mnie kocha przestal byc
      najwazniejszy. Chociaz oczywiscie milo jest kiedy kocha...
      • Gość: M.W. Re: Co jest w życiu najważniejsze? IP: *.mw.mediaone.net 20.12.01, 18:36
        No i wlasnie o tym myslalem tez piszac komentarz powyzej.

Mowienie ze sie kocha to czysta manipulatia. Dwustronna a czasem i wzajemna.
        • Gość: tomek Re: Co jest w życiu najważniejsze? IP: *.access.de.clara.net 29.12.01, 16:18
          dobrze zjesc i poruchac.
    • zlotarybka Re: Co jest w życiu najważniejsze? 29.12.01, 17:55
      zastanawiam sie czy wymienic jedna rzecz (hmm) czy wiecej, bo jak jedna to
      dzieci:o)), a jak wiecej to to wszystko co zostalo juz wczesniej wymienione
      Pozdrawiam
      • Gość: kazik Re: Co jest w życiu najważniejsze? IP: *.proxy.aol.com 29.12.01, 21:31
        dla kazdego czlowieka pod niebem-szukanie krolestwa bozego i sprawiedliwosci
        jego-.wszystko inne bedzie dodane.szukaj,poznaj,i staraj sie tym zyc.zobaczysz
        jak bedzie wygladac twe zycie,niezaleznie od tego czy sie jest w zwiazku
        malzenskim,czy nie,twoj stosunek do siebie i innych.a co najwazniejsze,czlowiek
        bedzie rozumial po co istnieje i dla kogo,dlaczego jest teraz tak a nie inaczej.
        rowniez to,ze te 70,80 lat zycia co ma czlowiek przeminie.osobowosc czlowieka
        jest przystosowana do zycia o wiele dluzszego,i wielu o tym wie,patrzac na swe
        cialo i rozum.juz kiedys komus bylo powiedziane,ze jezeli bedziesz posluszny,
        to bedziesz zyl i nie gdzies w gorze,ale na ziemi.a wiec spojrz[mat.ew.6:22-34].
    • Gość: małgośka Re: Co jest w życiu najważniejsze? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 21:33
      a ja myślę, że najwazniejsze jest, żeby każdy miał to, co jest najwazniejsze
      dla niego - przecież taki, dla którego najważniejsza jest kasa i d... nawet nie
      zauważy, gdy da mu się miłość, jeśli ktoś chce miłości, to szacunek dla siebie
      samego mu nie wystarczy, no i tak dalej by można o wszystkim, co powyżej;
      a miłość - no jasne..... pozdrawaim małgośka
      • Gość: kazik Re: Co jest w życiu najważniejsze? IP: *.proxy.aol.com 30.12.01, 17:49
        wiara-nadzieja-milosc !!! te dwie pierwsze,przemina[gdy ich wypelnienie sie
        uwidoczni],milosc-bedzie trwac wiecznie.vivat dla szczerych i pokornych ludzi!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka