16.03.04, 12:03
ciao! mam prosbe do wszystkich włosowatych i do pani dr, interesuja mnie
preparaty poprawiajace połysk włosów;na rynku mozna kupic takie
różne "psikacze"nadajace połysk. Który wybrac? uzywałyscie tego rodzaju
preparatów, mozecie panie polecic mi jakas firme...czy takie preparaty
działaja tez na kondycje włosa czy moze zawieraja jakies odwrotnie działajace
nienaturalne składniki, które powoduja błyszczaca skorupe? Mam geste, długie
włosy wygladajace zdrowo, ale zazdroszcze panna w reklamach, któreych włosy
odbijaja blask, wiec troche połysku by nie zaszkodziło:-)tylko takiego
wygladajacego na naturalny i zdropwy.
Obserwuj wątek
    • mila25 Re: połysk! 16.03.04, 12:55
      Witam,. Zamiast "psikaczy" nadających poysk to mogę Ci polecić bardzo bradzo
      dobrą i zarazem tania metodę uzyskania połysku na włosach. Płukanie ich po
      każdorazowym umyciu naparem z pokrzywy. Sama stosuję- super sprawa, poważnie. I
      nie powoduje uczucia ciężkich włosów.Podanto pokrzywa działa również
      wzmacniająco na włosy, zapobiega nadmiernemu ich wypadaniu, a ponadto wtarty w
      skórę głowy,napar, poprawia jej mikrokrążenie przez co stymuluje wzrost włosów.
      Ciao,ciao
      Monia
      • amdpaula do mili 17.03.04, 09:56
        a moglabys powiedziec jak ten napar zrobic? w jakich ilosciach itd :] bo jezeli
        ona pomaga na wzrost wlosow i wzmacani wlosy i daje polysk to wszystko co moje
        wlosy potrzebuja:D i powiedz po jakim czasie mniej wiecej widac poprawe
        wlosow...:]
        • mila25 Re: do mili 17.03.04, 10:45
          Witaj,napar robisz w ten sposób w jaki zaleca producent danego ziela na
          opakowaniu(najczęsciej jest to łyżeczka od herbaty ziela na: od 3/4 do 1
          szklanki wody). Ja czasem daję trochę więcej niż jedną łyżeczkę i efekt jest
          super.Dobrze jest abyś po nałożeniu naparu na głowę (szczególnie włosy jesli Ci
          zależy na ich połysku) wtarła go również w skórę głowy wykonując przy tym
          delikatny masaż który poprawi jej ukrwienie i przyczyni się do wzmocnienia
          cebulek włosowych przez co zapobiegnie wypadaniu włosów i będzie stymulował ich
          wzrost.
          Pa,pa
          Monia
          • mila25 Re: do mili 17.03.04, 10:51
            Jesli chodzi o efekty to połysk otrzymasz szybko-juz nawet po pierwszym
            zastosowaniu (tylko nie spłukuj wtartego juz w skórę głowy naparu!)natomiast po
            około 1-1,5m-ca zauważysz mniej włosów na szczotce/grzebieniu.Wiedz że
            stosowanie ziół wymaga cierpliwości i systematyczności. Jak to pokonasz-sukces
            Twój.
            Monika
    • oksana.zarewicz Re: połysk! 09.04.04, 12:16
      Witam
      Połysk włosów to efekt odbijania się światła od włosów zdrowych i dobrze
      nawilżonych i o to należy się starać. Spośród tzw. „psikaczy” radzę wypróbować
      preparaty firmy Schwarzkopf lub Ducray.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka