czestochowianin1975 02.10.09, 10:36 Proponuje własne referendum wśród forumowiczów które będzie odzwierciedleniem prawdy a nie mataczenia wyborów. Dajcie swoje wpisy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukasprez2 Re: Kto za T.Wroną 02.10.09, 10:56 Powiem tak, nigdy za Wroną nie byłem i jeszcze dwa, trzy lata temu był bym pierwszy żeby biec na referendum i go odwołać. Ale to idzie gra nie o Wronę tylko o kasę kilkudziesięciu kamieniczników z Al.NMP. Na czele z nijakim Kocygą (SLD czy PZPR sam już nie wiem), któremu "DOM HANDLOWY" zaraz opustoszeje. Ten były działacz dawnej władzy zrobił nagonkę na Wronę za pośrednictwem swoich pupili z częstochowskiego SLD. Jest wybudowana Galeria gdzie można robić zakupy, więc niech samorząd wyremontuje wreszcie I i II aleję. Niech cały ciąg będzie tak jak pod JG. Po co nam zwykłym mieszkańcom tego miasta dwadzieścia banków w alejach? (kamienicznikom są potrzebne). Niech to będzie normalne centrum miasta gdzie z przyjemnością można wyjść i posiedzieć. Zjeść obiad czy napić się kawy. W ciepłe letnie dni nie można było znaleźć wolnego miejsca w III alei a I i II od 19.00 świeciły pustkami. Przypominam ,że głównym postulatem częstochowskiej lewicy na ostatniej radzie miasta było wstrzymanie inwestycji w alejach. A kto najbardziej krzyczał? Nijaki "lider" lokalnego SLD wywodzący się ze stowarzyszenia TKM <niektórzy będą wiedzieli co to znaczy>. I na koniec. Panowie kamienicznicy. Nie tylko WY tu jesteście. Już zarobiliście na kolejne pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kto za T.Wroną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 11:02 Ale przecież poza stawianiem pomników i wlażeniem w tylek J.G. prezydent nie robi nic a najlepszym przykladem sa studenci uczacy sie w naszym miescie. Oni czyli obcy ludzie tez to widza i od kilku lat na znak protestu przeciw T.W. pokazuja to na Juwenaliach. Mamy dośc pomnikow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knd Re: Kto za T.Wroną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 11:25 lukasprez2 - bzdury piszesz - jeżeli pozbędziemy się sklepów, banków itp z całych alei to nikt tam nie przyjdzie, nasz świat jest już tak skonstruowany że ludzie jedzą, spedzają czas tam gdzie robią zakupy, załatwiają sprawy - wygnanie wszystkich z alei nikomu nie przyniesie zysków a jedynie będziemy mieli piekną opustoszałą z ludzi wizytówkę miasta...Już Nasz cudowny prezydent pokazał jak to się robi na ul. Dekabrystów - jaki finał - każdy widzi jak to teraz wygląda - a raczej nie wygląda - a był projekt zrobienia monitoringu, wyremontowania całego kompleksu, wynajęcia ochrony - i co na to nasze władze - NIE i koniec. Właśni na tym najbardziej zależy P. Wronie i jego reszcie - by było jak najmniej miejsc dla ludzi by najlepiej całą swoją uwagę skupili na JG itp - NIC SIĘ NIE ROBI DLA NAS - aleje to już jest śmiech na sali by po roku trzeba było je remontować. Jeżeli szybko się ich nie pozbędziemy zrujną to miasto tak że już nic nie będzie można nic tu zrobić. A p. Wrona powinien na swojej stroni umiścić slogan. Nie "Najważniejsza jest Częstochowa" a "Zastałem miasto murowane a zostawie DREWNIANIE" Odpowiedz Link Zgłoś
lukasprez2 Re: Kto za T.Wroną 02.10.09, 11:31 DO knd: To chyba Ty piszesz bzdury. Ludzie jedzą, robią zakupy i odpoczywają w bankach rozlokowanych w alejach. W I i II alei nie ma chyba jednej kawiarni. Nie licząc kebabów z piwnicy pod "Domem Handlowym" zatowarowanym w Tuszynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knd Re: Kto za T.Wroną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 11:39 radzę iść się przejść po I i II alei - mała podpowiedź - herbaciarnia w II alei - świetne miejsce - jak poszukasz dalej na pewno coś znajdziesz ale jak chodzisz środkiem wpatrzony na szczyt JG to nic nie zauważysz.... Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Kto za T.Wroną 02.10.09, 12:22 Dwie rzeczy są w stanie zmienić klimat Alei! a/ Wrona do domu, b/ kuriewny radiowęzeł zakłócający spokój w centrum - von! W innym przypadku możecie się ...........o! Dyzio. ps. i nic do tego nie ma kocygowy Pasaż czy inny bank. Jak przestaną ryczeć przykruchtowe głośniki i powstanie parę kafejek a pielgrzymki wsadzi się do autobusów by nie hałasowały w centrum, - sam zacznę na drinka w Aleje chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Kto za T.Wroną 02.10.09, 20:59 > b/ kuriewny radiowęzeł Wystarczy, kochani, dzwonić na policję za każdym razem jak go włączą i będą zakłócać Wam spokój swoim wyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kto za T.Wroną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 15:29 populistyczny tekst, ale anonimowy, śmieszna obrona kogoś, kto na to nie zasłużył. Powiem wuięcej, to kamienicznicy może wywołali referendum, bo prazydent nie dał im możliwości normalnej pracy.Ja nigdy nie byłem ani kamienicznikiem,ani tym bardziej / i broń Panie Boże/ komunistą, ale to , co urządził nam pan Wrona w tym mieście, zobowiązuje mnie , moich znajomych i rodzinę, do pójścia na referendu.Jest to również demokratyczny wybór, tym bardziej demokratyczny, że nie muszę czekać na koniec kadencji urzędującego prezydenta ,/ co na pewno doprowadziłoby do jeszcze większej katastrofy tego miasta/ a głos SPOŁECZENSTWA nareszcie zaczął się liczyć. Jest WAZNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianie Re: za T.Wroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 13:07 ja tam nigdy na Wronę nie głosowałem, ale teraz pójdę zagłosować przeciwko tym faryzeuszom kocygom i innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aiuey Re: Kto za T.Wroną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 13:16 Najlepiej narzekać, a Prezydent /bez względu na to kto by nim był/ i tak wszystkim nie dogodzi.Nowy przyjdzie bedzie się na wstępie chciał nachapać i tak mu połowa kadencji na zapoznaniu z terenem zleci.Oceniam obiektywnie nasze miasto i moim zdaniem widać że coś sie dzieje.III aleja jest bardzo fajna, sprzyja spacerom, Promenada też zaczyna kwitnąć, lasek aniołowski, ogromna inwestycja w Dźbowie, planowana nowa hala sportowa na zawodziu, Galeria Jurajska dająca jednak trochę miejsc pracy..., boiska szkolne.Nie piszcie że się nic nie dzieje, oceńcie sytuację w całym mieście, bo nie samymi alejami Częstochowa żyje.A Jasna Góra? jakby była zaniedbana to wszyscy by narzekali, ze tylu pielgrzymów corocznie przybywa i jak to wygląda? Zagłosuję za pozostawieniem Wrony i nie tylko z tych powodów.Bezsensem jest dla mnie robienie tego durnego referendum na chwilę przed nowymi wyborami, to jest dopiero strata kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj Re: Kto za T.Wroną IP: *.apus-net.pl 05.10.09, 15:39 bzdury piszesz czesto jestem w dzbowie i nie widze zadnej inwestycji hala sportowa tak jak 2 nitka tranwajowa tez planowana przed wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: Kto za T.Wroną IP: *.54.168.119.tvksmp.pl 02.10.09, 15:02 Oczywiście ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Kto za T.Wroną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 15:19 Jestem za Wroną. A odnośnie III Al. dawno nie widziałem tam tyle ludzi. Kawiarenki i puby pełne. Byłem w piątek tydzień temu i trudno było znaleźć wolne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kto za T.Wroną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 15:33 Ala, jak to Ala. Potrzebny tu elementarz wiedzy o dobrym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kto za T.Wroną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 19:55 Ja też widziałem tam tłumy ludzi, przyglądali się , jak się kostka sypie i oglądali dziury w tej słynnej III Alei, którą oddano po przebudowie półtora roku temu. I trudno się dziwić, nawet głupuia lodówka,która kosztuje ok.1000 zl ma 2 letnią gwarancję, a tutaj się wydało kilkanaście milionów i nawet dwóch lat nie można było korzystać ze spacerów po niej. Może to i lepiej, bo gdyby nasze częstochowianki miały łamać tam nogi, to może brakło by na odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Kto za T.Wroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 19:43 Od tego jest tajne referendum . Takie internetowe nie ma sensu dużego , bo nie jest stanowiące . To każdy może sobie pisać , co chce , tak jak tu forumowicze o panu T.Wronie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptaszkołap Re: Kto za T.Wroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 21:06 wrona odleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Kto za T.Wroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 21:09 jestem ZA ...zdecydowanie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do K@ Re: Kto za T.Wroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 21:14 Znając Twoją twórczość na tym forum, muszę stwierdzić brak umiejętności samodzielnego myślenia i wyciągania wniosków. Stan umysłu pozostawię bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Kto za T.Wroną IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 03.10.09, 11:58 Leczenie kompleksów na forum nie w tym wątku. Czytać nie umiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczuch Re: Kto za T.Wroną IP: 78.133.205.* 05.10.09, 15:57 Czy władza nad Częstochową leży tylko w osobie prezydenta? Chyba nie! zapomnieliście o radnych. Co do alternatywy prezydenta Wrony, to nie widzę żadnej lepszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kto za T.Wroną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 16:39 A jaką to alternatywę ma dla nas pan Wrona? Odpowiedz Link Zgłoś