medina1000 07.12.09, 01:06 "komorę hiperbaryczną (do leczenia wyjątkowo trudno gojących się ran)" - gwoli ścisłości :-) Komora służy bardziej dla rozległych poparzeń, zatruć tlenkiem węgla i chorób wysokościowych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lek.google Leczyć? Raczej liczyć 07.12.09, 10:04 Jeżeli połączenie szpitali jest takie dobre dla szpitali, to dlaczego nie połączono wszystkich szpitali marszałkowskich? Byłyby jeszcze większe oszczędności. Niestety, dyrektorem szpitala "hutniczego" jest żona Pana Dyrektora Pankiewicza, a to już nie jest opłacalne. Czysta prywata i walka o stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
lek.google Leczyć? Raczej liczyć 07.12.09, 10:36 Planem restrukturyzacji powinna zainteresować się prokuratura, ponieważ plan ten naraża mieszkańców regionu na ograniczenie dostępu pacjentów do lekarzy i szpitali. Ludzie będą mieli możliwość leczenia się w komorze hiperbarycznej, ale wcześniej umrą z powodu wyrostka robaczkowego lub zapalenia pęcherzyka żółciowego. Wracając do okulistyki to czas pobytu pacjentów na oddziale jest uzależniny tym, że w innych szpitalach regionu są leczeni pacjenci na inne choroby, które są leczone specjalistycznymi urządzeniami i czas ich pobytu na oddziale jest 1-2 dni. Pacjenci leczeni u nas, naszymiaparatami wszędzie w reginie leżeliby na oddziale 10 dni, a poslugiwanie się w ten sposób liczbami to tylko sprytne mydlenie oczu. CYtat Pana Marszałka " z cyframi się nie dyskutuje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Leczyć? Raczej liczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 13:14 czekałem na operacje zaćmy na Tysiącleciu 1 rok,leżałem z powikłaniami 7 dni{jaskra} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Leczyć? Raczej liczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 13:49 Tylko pare procent z naszych składek idzie na nasze leczenie. Lwią część przejada niewydolny system. Pan Tomasz zastanawia się na co idą jego pieniązki? Panie Tomaszu naszą rolą jest uiszczać składki do wspólnego wora bo pacjent nie rokujący nadzri na ich dalsze uiszczanie jest dla socjalistycznej służby zdrowia zbędnym balastem . Ja również po 40 latach płacenia składek zdrowotnych na indywidualnym koncie miałbym uzbieraną pokażną sumke która dla lekarza była by motywacją żeby potraktować mnie z szacunkiem i zaangażowaniem a tak wiem że starczy na pavulon ale nie narzekam i marzę o prywatyzacji żeby chociaż los moich wnuków był w ich rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: Leczyć? Raczej liczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 22:53 To są dramaty i pacjentów i szpitali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Leczyć? Raczej liczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 07:43 Odnosze wrażenie że za prywatyzacją służby zdrowia jest co najwyżejta część społeczeństwa która na codzień sama wykuwa swój los pracując na swoim. Dla nich choroba i związane z nią zwolnienie lekarskie jest rozwiązaniem ostatecznym. Cała budżetówka, służby mundurowe chętnie i na wyrost korzystają z tego dobrodziejstwa. O rolnikach nie wspomne bo oni wogóle nie uiszczają składek do wspólnego wora. Taki solidaryzm społeczny jest głęboko niesprawiedliwy i powinien być zastąpiony solidaryzmem pokoleniowym zwanym RODZINĄ. Pracuje -mam. Mam-. płace. Płace -wymagam. Mam problem odwołuje się do solidaryzmu rodzinnego bo socjalistyczna utopijna ochrona zdrowia coraz bardziej jest niewydolna i przypomina LOTTO gdzie tylko niektóre wykupione kupony wygrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
kukimonster-online Leczyć? Raczej liczyć 13.02.10, 21:48 Polecam łóżka szpitalne firmy Konkret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Leczyć? Raczej liczyć IP: 94.254.165.* 14.02.10, 15:43 A po diabła w szpitalu 10tyś. nowych pieczątek (licząc 15zł/szt)? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak-moze Re: Leczyć? Raczej liczyć 17.12.13, 12:41 Medina 1000 - zastosowanie komór hiperbarycznych jest bardzo duże a ty masz małą wiedzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
lan-cet Re: Leczyć? Raczej liczyć 19.12.13, 23:08 No i gdzie ta komora hiperbaryczna??? Bo nadal najbliższa w Siemianowicach... 4 lata minęły, a głupi naród łyknął jak zdechłą żabę... Odpowiedz Link Zgłoś