may.qa 26.04.10, 23:23 Przykre, gdy ci, którzy mają nieść pomoc zwierzakom, nawalają... Szkoda psiaczka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maxymilian70 Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 08:44 Moje zdanie jast takie jesli kierowniczka schroniska sie w pracy nie sprawdza -nie nadaje sie do jej wykonywania TO CO ONA TAM JESZCZE ROBI ? NIECH KTOS OBEJMIE TE POSADE KTO POTRAFI PRACOWAC ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q W tym kraju tak wszystko "funkcjonuje"..... IP: *.apus-net.pl 27.04.10, 08:56 w tym kraju tak wszystko "funkcjonuje"...... niby wszystko jest, urzędy, urzednicy, ale jak masz coś załatwić, to czasami droga przez chaos i bałagan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiarz Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: 85.202.144.* 27.04.10, 09:16 A dlaczego pani, która potrąciła tego psa nie zabrała go od razu do lecznicy 24-godzinnej na Wałach Dwernickiego??? Przecież to ona zrobiła krzywdę temu psu! Inna sprawa - na straż miejską, czy pogotowie często czeka się z interwencją duuużo dłużej, więc wynik 50 min (w nocy), to jak dla schroniska, które nie ma funduszy na zapewnienie gotowości przez 24h na dobę jest całkiem dobry! A pani kierowcy gratuluję znieczulicy i olania tematu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianin Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 09:35 przeczytaj artykuł uważnie. Kobietę zabrano do SZPITALA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiarz Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: 85.202.144.* 27.04.10, 10:24 Faktycznie, umknęło mi. Co nie zmienia faktu, że często ludzie czekają dłużej na pomoc. Nie mówiąc już o sytuacji, gdy pacjent trafi na ostry dyżur, a tam w kolejce czeka długie godziny i mało kto sie nim interesuje... Dlaczego gazeta nie pisze też o takich przypadkach? Bo musiałaby o tym pisac codziennie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.net.stream.pl 28.04.10, 21:23 Ta Pani wlasnie chcac ratowac tego psa ktory bezpansko sobie wybiegl na ulice wjechala w tory kolejowe gdzie na szczescie nie jechal pociag i poobijana i w szoku trafila do szpitala!Czlowieku popatrz co napisales bo rozumu to Ty nie masz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: 109.243.138.* 27.04.10, 10:01 Z tym schroniskiem to cos nie jest tak.Zbieramy petycje o ponowne wprowadzenie wolontariatu.Ciagle starcja i awantury z personelem a tymi co chca bezinteresownie pomagac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: 85.202.144.* 27.04.10, 10:05 Masz nieakutalne wiadomości - wolontariat już działa: www.czestochowa.schronisko.net/aktualnosci-3157.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: 94.254.162.* 29.04.10, 14:51 PROSZĘ NIE UDZIELAĆ MYLNYCH INFORMACJI NA OKOLICZNOSC WOLONTARIUSZY KTÓRZY SĄ WPUSZCZANI DO SCHRONISKA DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT. OSOBY, KTÓRE SA KOMPETENTE NIE SĄ WPUSZCZANE DALEJ DO SCHRONISKA. JAK WIEMY JEST REMONT SCHRONISKA I Z TEGO TYTUŁU OSOBY MAJĄCE WIEDZE NA OKOLICZNOŚĆ W/W SCHRONISKA NIE BĘDĄ WPUSZCZANE Z WIADOMYCH POWODÓW. TRZEBA WRESZCIE JASNO I DOBITNIE POSTAWIĆ PROBLEM SCHRONISKA NA FORUM MIASTA. KARIEROWICZE, DOROBKIEWICZE , KTÓRZY WIDZĄ SWÓJ CEL FINANSOWY POWINNI NATYCHMIASTOWO WYP...... . ADEKWATNE SŁOWO DO DANYCH OSÓB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 29.04.10, 21:48 Ale Maks co Ty piszesz?? Przecież w schronisku anioły pracują ,serca mają wielkie jak dzwony dla zwierząt.Że wolontariatu nie wpuszczają ?? Toć to ze zwykłej troski o dobro zwierząt -przecież taki niedoświadczony wolontariusz jeszcze skrzywdzić może psa w swej niewiedzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
filopolityk ..psy i dzieci głosu nie mają :( 27.04.10, 10:17 Żywe usypijają więc czemu mieliby kalekę trzymać przy życiu..przypomina mi się scena z filu "dzień świra" jak Adaś kopną agresywnego jamnika a kobita na to"kalekę bijesz?" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze-inna Re: ..psy i dzieci głosu nie mają :( IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 10:56 milam taka sama sytuacje gdy dzwonilam w sprawie potraconego psa.w słuchawce uslyszalam;...a jak przyjedziemy to moze juz nie bedzie zył?czy oby napewno zyje? ech... znieczulica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: ..psy i dzieci głosu nie mają :( IP: 195.205.202.* 27.04.10, 11:31 Nie wszyscy pracujacy w takich schroniskach mają odpowiednie podejscie do zwierzat,bardzo czesto trafiaja do pracy przypadkowi ludzie,ktorzy lubia zwierzęta,ale w rondlu i w tłustym sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: ..psy i dzieci głosu nie mają :( IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 15:45 masz zaje-fajny wzór do nasladowania. żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.adsl.xs4all.nl 27.04.10, 11:26 Z tym schroniskiem faktycznie cos jest nie tak i to od dluzszego czasu. Ciagle tylko mamy informacje ze cos sie tam dzieje niedobrego a zadnych ze robia cos dobrze. Fakt, dobrze jest ze mamy w ogole schronisko, ale kierownictwo tam powinno byc tam takie ludzkie, przyjazne zwierzętom. Przypuszczam ze sa osoby ktore lepiej by sie do tego nadawaly, ale wiadomo ze posadke dostaja zawsze "swoi" a losem zwierzakow to sie nikt specjalnie nie przejmuje... Szkoda pieska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ion Gdzie właściciel potrąconego psa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 13:22 Mam nadzieję, że właściciel psa poniesie odpowiedzialność za niedopilnowanie swojego pupila. Jakie koszty poniosą obywatele naszego miasta za bezmyślność właściciela? Spore - interwencja policji do wypadku, leczenie kobiety, która potrąciła psa, interwencja schroniska... Wszystko z naszych podatków. No i koszty naprawy samochodu, który psa potrącił - to prywatna sprawa sprawczyni potrącenia, ale gdyby znalazł się winny (właściciel psa) można by go posądzić o odszkodowanie. A co do czasu oczekiwania - 50 min to i tak nieźle jak na wszystkie operacje wymienione przez kierowniczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nona Re: Gdzie właściciel potrąconego psa? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.04.10, 13:31 pies moze nie miec własciciela-nie słyszłeś o bezdomnych zwierzętach; wypieprza sie psa za drzwi i już nie jest mój, jest bezdomny Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczurson A pies leżał godzinę i skamlał 27.04.10, 17:59 Witam, Artukuł(rozumiem rozczulenie nad losem pieska) powinien byc o Pani "idiotce" która to wypadek spowodowała. Tak sie składa że byłem naocznym swiadkiem tego wypadku.Jechalismy ul. Główną przed nami inna osobowka na dosc lagodnym zakrecie nagle zza naszych "plecow" wyskakuje samochod i wyprzedza na trzeciego 200-300 metrow dalej wyskakuje pies i Pani (do autora) nie wjechala a wrecz wleciala na tory!!!Przyczyna: nadmierna predkosc+ słabo oswietlony fragment ulicy, piesek wybiega i Pani nie ma szans na reakcje i tak to sie konczy a wystarczylo nie zapierniczacc jak szalona i pies byl by caly i samochod a zwlaszcza twarz tej Pani. Na przsyszlosc radze zdjac noge z gazu i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 27.04.10, 20:47 Bardzo szkoda mi tego psiaka.Miał podwójnego pecha - pierwszy to że potrącił go samochód a drugi to że na jego nieszczęście wezwano mu na pomoc częstochowskie schronisko.Pani kierowniczka te swoje bajki o ratowaniu zwierzaków w jej placówce może opowiadać laikom .Już widzę jak etatowa wetka jedzie na ratunek temu biedakowi.Jak znam zwyczaje tej placówki to nawet nie pofatygowali się żeby określić obrażenia tego pieska..Sam pracownik psa uśpił i tyle.Nic na lepsze dla zwierzaków w tym schronisku pod tymi rządami się nie zmieniło i się nie zmieni.Czy to schronisko chociaż raz zorganizowało dla swoich podopiecznych jakąś akcję adopcyjną (otwartych dni schroniska nie liczę bo to i tak klapa)Pani kierowniczko schroniska nie wstyd pani że placówka którą pani zarządza ma tak złą opinię ,może chociaż jakieś wyrzuty sumienia ,co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoska Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 11:57 Łatwo oczerniać anonimowo - błotem obrzucić i siedzieć bezpiecznie za przed monitorem. Może wybierzesz się do schroniska i rzucisz te oskarżenia w twarz kierowniczce i etatowej wetce? Musisz być super zorientowany/a w zwyczajach tej placówki, skoro rzucasz takie argumenty. Jeśli jest, jak piszesz, to może w końcu Ty będziesz osobą, która zapoczątkuje rewolucję w schronisku? Chyba, że jesteś tylko internetowym trollem - życzę Ci zatem, żeby i Ciebie potraktowano tak, jak Ty traktujesz prawdopodobnie niewinnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.2.10.66.tvksmp.pl 27.04.10, 22:53 W takim razie to ta idiotka, która spowodowała całe zajście powinna zapłacić za wszystkie interwencje i jeszcze mieś sprawę za przejechanie psa! A w artykule zupełnie bez sensu czepiają się schroniska, a tam dość że mają masakryczne przepełnienie, to jeszcze muszą po nocach jeździć ratować psy, bo ktoś miał fantazję poszaleć na drodze! Żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
paula660 A pies leżał godzinę i skamlał 27.04.10, 22:39 Witam po przeczytaniu wypowiedzi na temat schroniska oraz jego pracowników doznałam szoku a w szczególności o Pani kierownik która jest osobą oddaną tym biednym zwierzaczkom które zostały w bestialski sposób potraktowane przez swoich właścicieli ja uważam ze pani kierowniczka jest osobą o wielkim sercu która kocha te biedne pieski kotki oraz inne zwierzaczki którym zapewnia godne warunki świadczy o tym rozbudowa schroniska a co chodzi o pracowników to tez są ludzie o wielkich sercach nie wiem jak można tak obczerniać jest takie mądre przysłowie kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada a może ta osoba która tak obczernia schronisko Panią kierownik oraz cały personel schroniska zastanowi się bo ci ludzie są godni szacunku i nie zasługuja na takie traktowanie kochani dobrze ze jesteście p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 29.04.10, 23:33 Paula660 - Pani kierownik w schronisku ma obowiązek dbania o zwierzaki bo bierze za to pieniądze i tak jak dupa jest od srania tak ona ma się ze swoich obowiązków dobrze wywiązywać a tego nie robi.Boi się wolontariatu bo schroniskowa prywata może być znowu zagrożona.Piszesz że pracownicy schroniska to ludzie o dobrych sercach - faktycznie jesteś w szoku bo nie wiesz co piszesz ...albo nie rozumiesz .Mogę tylko przyznać że jest jeden facet który faktycznie robi wrażenie że lubi swoją pracę.A jeśli chodzi o remont schroniska to on powinien dużo wcześnie nastąpić bo psy mieszkały w okropnych warunkach ale ponieważ pani kierowniczka ma tyle przebojowości co 100 letni żółw więc tyle to trwało jeżeli w ogóle ona miała na to jakikolwiek wpływ a wątpię w to mocno.I droga paulo660 nikt nikogo nie obczerniał ,ja stwierdzałem tylko fakty.Schronisko częstochowskie ma bardzo złą opinię także poza swoim miastem.Kierownictwo nie potrafi współpracować nie tylko z wolontariuszami ale również z ludźmi którzy ratują psy danej rasy lub w typie .Wystarczy zasięgnąć opinii w fundacjach ratujących np.rottweilery,dobermany ,rasy pierwotne ,dalmatyńczyki,boksery itd,itd ,jak im się współpracowało ze schroniskiem w Częstochowie.No ale kłody rzucane pod nogi ludziom z tych fundacji na pewno wynikały z troski o dobro psów ,żeby nikt ich nie skrzywdził.Częstochowskie schronisko zalicza się do tych schronisk które mają jak najgorsze notowania .I przy tym niemrawym i niechętnym wszelkim zmianom kierownictwie długo nie należy oczekiwać zmian na lepsze.Dlatego tylko można współczuć zwierzakom tam przebywającym że odebrano im nawet te chwile na krótkie spacery.Ale to też na pewno z troski o ich dobro.Do personelu schroniska musi w końcu dotrzeć fakt że czasy się zmieniają ,że okres kiedy traktowali schronisko jak prywatny folwark już się skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytwojsko Re: A pies leżał godzinę i skamlał 30.04.10, 08:02 Jakiś czas temu pisałem na tym forum, że jeżdżąc na swoją działkę rekreacyjną koło Mstowa dokarmiam ok. 12 kotów ze wsi. Ponieważ stać mnie na niewiele, zwróciłem się z pytaniem do forumowiczów, czy ktoś nie wie gdzie można byłoby uzyskać jakichś odpadków. W hipermarketach takie odpadki są sprzedawane po ok. 7 zł/kg a najtańszej karmy z Tesco, produkcji czeskiej nawet nie chcą powąchać. Wtedy jakiś mądrala wyśmiał mnie, twierdząc, że chyba chodzi o dokarmnianie mnie. Z przykrościa chciałbym poinformować osoby wrażliwe, że z mojej grupy przeżyły zimę tylko dwa koty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 30.04.10, 23:26 Przykre bardzo to co piszesz ...szkoda kotów.Moja żona zimą kupowała whiskas dla kociąt na wagę.W sumie nie jest taka droga a koty chętnie ją jadły.Kup troszkę i zobacz czy Twoim podopiecznym będzie smakowała.Tej czeskiej karmy to chyba żaden kot nie chce jeść.Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsfd Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.proserwer.pl 01.05.10, 03:30 PIERDOOLONE MIESZKAŃCY BLOKOW KIEDY SIE NAUCZYCIE ZE PIES TO ZWYKŁE BYDLE I NIE MA SIE CO PRZEJMOWAĆ JAK ZDYHA ?? KOORWA ROBOTA SIE ZAJMIJCIE!!! A NIE WRÓCI TAKI GŁĄB Z ROBOTY NA TAŚMIE W TRW (TU ROBIOM WOŁY) I OD RAZU [RZED TV I TAK PRZELEZYCIE NIEROBY CAŁY WIECZÓR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maiden55 A pies leżał godzinę i skamlał 01.05.10, 19:00 Mam wrazenie od niestety dlugiego juz czasu ,ze w Czestochwie wszyscy maja -wszystko i wszystkich ,krotko mowiac w dupie. Sytuacja prawdopodobnie dotyczyla -. nie tylko biednego zwierzaka ale prawdopodobnie i czlowieka w podobnych okolicznosciach potraconego . Niestety przykro to powiedziec ale uwazam ,ze w tym miescie istnieje wielka niekompetencja ,dyletanctwo a ludzie czesto powolani do niesienia pomocy innym sa niekompetentni i poza pieniedzmi ktore otrzymuja za swoja - pseudo-prace nic nie czuja. Gratuluje dyletanctwa i niekompetencji - tylko tak dalej. Uczcie sie od Slazakow prawego podejscia do ludzi,zwierzat a nadto nalezytego wypelniania swoich obowiazkow. Lokalny patriota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.chello.pl 03.05.10, 10:50 A pamiętacie zwierzaki z Kłomnic i z Mstowa? Ciekawe czy wójtowie tych gmin nadal czekają na przyjazd ekip z Tarnowskich Gór? Odpowiedz Link Zgłoś