Dodaj do ulubionych

A pies leżał godzinę i skamlał

26.04.10, 23:23
Przykre, gdy ci, którzy mają nieść pomoc zwierzakom, nawalają... Szkoda psiaczka.
Obserwuj wątek
    • Gość: maxymilian70 Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.10, 08:44
      Moje zdanie jast takie jesli kierowniczka schroniska sie w pracy
      nie sprawdza -nie nadaje sie do jej wykonywania TO CO ONA TAM
      JESZCZE ROBI ? NIECH KTOS OBEJMIE TE POSADE KTO POTRAFI
      PRACOWAC ?
      • Gość: q W tym kraju tak wszystko "funkcjonuje"..... IP: *.apus-net.pl 27.04.10, 08:56
        w tym kraju tak wszystko "funkcjonuje"...... niby wszystko jest,
        urzędy, urzednicy, ale jak masz coś załatwić, to czasami droga przez
        chaos i bałagan.
    • Gość: psiarz Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: 85.202.144.* 27.04.10, 09:16
      A dlaczego pani, która potrąciła tego psa nie zabrała go od razu do
      lecznicy 24-godzinnej na Wałach Dwernickiego???

Przecież to ona zrobiła krzywdę temu psu!

Inna sprawa - na straż miejską, czy pogotowie często czeka się z
      interwencją duuużo dłużej, więc wynik 50 min (w nocy), to jak dla
      schroniska, które nie ma funduszy na zapewnienie gotowości przez 24h
      na dobę jest całkiem dobry!

A pani kierowcy gratuluję znieczulicy i olania tematu!
      • Gość: częstochowianin Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 09:35
        przeczytaj artykuł uważnie. Kobietę zabrano do SZPITALA.
        • Gość: psiarz Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: 85.202.144.* 27.04.10, 10:24
          Faktycznie, umknęło mi. Co nie zmienia faktu, że często ludzie
          czekają dłużej na pomoc. Nie mówiąc już o sytuacji, gdy pacjent
          trafi na ostry dyżur, a tam w kolejce czeka długie godziny i mało
          kto sie nim interesuje... Dlaczego gazeta nie pisze też o takich
          przypadkach? Bo musiałaby o tym pisac codziennie!!!
      • Gość: Maniek Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.net.stream.pl 28.04.10, 21:23
        Ta Pani wlasnie chcac ratowac tego psa ktory bezpansko sobie wybiegl
        na ulice wjechala w tory kolejowe gdzie na szczescie nie jechal
        pociag i poobijana i w szoku trafila do szpitala!Czlowieku popatrz
        co napisales bo rozumu to Ty nie masz!!!
    • Gość: Maks Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: 109.243.138.* 27.04.10, 10:01
      Z tym schroniskiem to cos nie jest tak.Zbieramy petycje o ponowne wprowadzenie
      wolontariatu.Ciagle starcja i awantury z personelem a tymi co chca
      bezinteresownie pomagac.
      • Gość: kasa Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: 85.202.144.* 27.04.10, 10:05
        Masz nieakutalne wiadomości - wolontariat już działa:
        www.czestochowa.schronisko.net/aktualnosci-3157.html
        • Gość: Maks Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: 94.254.162.* 29.04.10, 14:51
          PROSZĘ NIE UDZIELAĆ MYLNYCH INFORMACJI NA OKOLICZNOSC WOLONTARIUSZY KTÓRZY SĄ
          WPUSZCZANI DO SCHRONISKA DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT. OSOBY, KTÓRE SA KOMPETENTE NIE
          SĄ WPUSZCZANE DALEJ DO SCHRONISKA. JAK WIEMY JEST REMONT SCHRONISKA I Z TEGO
          TYTUŁU OSOBY MAJĄCE WIEDZE NA OKOLICZNOŚĆ W/W SCHRONISKA NIE BĘDĄ WPUSZCZANE Z
          WIADOMYCH POWODÓW. TRZEBA WRESZCIE JASNO I DOBITNIE POSTAWIĆ PROBLEM SCHRONISKA
          NA FORUM MIASTA. KARIEROWICZE, DOROBKIEWICZE , KTÓRZY WIDZĄ SWÓJ CEL FINANSOWY
          POWINNI NATYCHMIASTOWO WYP...... . ADEKWATNE SŁOWO DO DANYCH OSÓB.
          • Gość: abc Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 29.04.10, 21:48
            Ale Maks co Ty piszesz?? Przecież w schronisku anioły pracują ,serca mają
            wielkie jak dzwony dla zwierząt.Że wolontariatu nie wpuszczają ?? Toć to ze
            zwykłej troski o dobro zwierząt -przecież taki niedoświadczony wolontariusz
            jeszcze skrzywdzić może psa w swej niewiedzy....
    • filopolityk ..psy i dzieci głosu nie mają :( 27.04.10, 10:17
      Żywe usypijają więc czemu mieliby kalekę trzymać przy
      życiu..przypomina mi się scena z filu "dzień świra" jak Adaś kopną
      agresywnego jamnika a kobita na to"kalekę bijesz?" ...
      • Gość: zawsze-inna Re: ..psy i dzieci głosu nie mają :( IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 10:56
        milam taka sama sytuacje gdy dzwonilam w sprawie potraconego psa.w słuchawce uslyszalam;...a jak przyjedziemy to moze juz nie bedzie zył?czy oby napewno zyje? ech...
        znieczulica
        • Gość: warlock Re: ..psy i dzieci głosu nie mają :( IP: 195.205.202.* 27.04.10, 11:31
          Nie wszyscy pracujacy w takich schroniskach mają odpowiednie podejscie do
          zwierzat,bardzo czesto trafiaja do pracy przypadkowi ludzie,ktorzy lubia
          zwierzęta,ale w rondlu i w tłustym sosie.
      • Gość: realista Re: ..psy i dzieci głosu nie mają :( IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 15:45
        masz zaje-fajny wzór do nasladowania. żałosne
    • Gość: Kaja Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.adsl.xs4all.nl 27.04.10, 11:26
      Z tym schroniskiem faktycznie cos jest nie tak i to od dluzszego czasu. Ciagle
      tylko mamy informacje ze cos sie tam dzieje niedobrego a zadnych ze robia cos
      dobrze. Fakt, dobrze jest ze mamy w ogole schronisko, ale kierownictwo tam
      powinno byc tam takie ludzkie, przyjazne zwierzętom. Przypuszczam ze sa osoby
      ktore lepiej by sie do tego nadawaly, ale wiadomo ze posadke dostaja zawsze
      "swoi" a losem zwierzakow to sie nikt specjalnie nie przejmuje... Szkoda pieska...
      • Gość: ion Gdzie właściciel potrąconego psa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 13:22
        Mam nadzieję, że właściciel psa poniesie odpowiedzialność za niedopilnowanie
        swojego pupila. Jakie koszty poniosą obywatele naszego miasta za bezmyślność
        właściciela? Spore - interwencja policji do wypadku, leczenie kobiety, która
        potrąciła psa, interwencja schroniska... Wszystko z naszych podatków. No i
        koszty naprawy samochodu, który psa potrącił - to prywatna sprawa sprawczyni
        potrącenia, ale gdyby znalazł się winny (właściciel psa) można by go posądzić o
        odszkodowanie.
        A co do czasu oczekiwania - 50 min to i tak nieźle jak na wszystkie operacje
        wymienione przez kierowniczkę.
        • Gość: nona Re: Gdzie właściciel potrąconego psa? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.04.10, 13:31
          pies moze nie miec własciciela-nie słyszłeś o bezdomnych
          zwierzętach; wypieprza sie psa za drzwi i już nie jest mój, jest
          bezdomny
    • jaszczurson A pies leżał godzinę i skamlał 27.04.10, 17:59
      Witam,
      Artukuł(rozumiem rozczulenie nad losem pieska) powinien byc o
      Pani "idiotce" która to wypadek spowodowała. Tak sie składa że byłem
      naocznym swiadkiem tego wypadku.Jechalismy ul. Główną przed nami
      inna osobowka na dosc lagodnym zakrecie nagle zza naszych "plecow"
      wyskakuje samochod i wyprzedza na trzeciego 200-300 metrow dalej
      wyskakuje pies i Pani (do autora) nie wjechala a wrecz wleciala na
      tory!!!Przyczyna: nadmierna predkosc+ słabo oswietlony fragment
      ulicy, piesek wybiega i Pani nie ma szans na reakcje i tak to sie
      konczy a wystarczylo nie zapierniczacc jak szalona i pies byl by
      caly i samochod a zwlaszcza twarz tej Pani. Na przsyszlosc radze
      zdjac noge z gazu i tyle
      • Gość: abc Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 27.04.10, 20:47
        Bardzo szkoda mi tego psiaka.Miał podwójnego pecha - pierwszy to że potrącił go
        samochód a drugi to że na jego nieszczęście wezwano mu na pomoc częstochowskie
        schronisko.Pani kierowniczka te swoje bajki o ratowaniu zwierzaków w jej
        placówce może opowiadać laikom .Już widzę jak etatowa wetka jedzie na ratunek
        temu biedakowi.Jak znam zwyczaje tej placówki to nawet nie pofatygowali się żeby
        określić obrażenia tego pieska..Sam pracownik psa uśpił i tyle.Nic na lepsze dla
        zwierzaków w tym schronisku pod tymi rządami się nie zmieniło i się nie
        zmieni.Czy to schronisko chociaż raz zorganizowało dla swoich podopiecznych
        jakąś akcję adopcyjną (otwartych dni schroniska nie liczę bo to i tak klapa)Pani
        kierowniczko schroniska nie wstyd pani że placówka którą pani zarządza ma tak
        złą opinię ,może chociaż jakieś wyrzuty sumienia ,co???
        • Gość: ktoska Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 11:57
          Łatwo oczerniać anonimowo - błotem obrzucić i siedzieć bezpiecznie za przed
          monitorem. Może wybierzesz się do schroniska i rzucisz te oskarżenia w twarz
          kierowniczce i etatowej wetce? Musisz być super zorientowany/a w zwyczajach tej
          placówki, skoro rzucasz takie argumenty. Jeśli jest, jak piszesz, to może w
          końcu Ty będziesz osobą, która zapoczątkuje rewolucję w schronisku? Chyba, że
          jesteś tylko internetowym trollem - życzę Ci zatem, żeby i Ciebie potraktowano
          tak, jak Ty traktujesz prawdopodobnie niewinnych ludzi.
      • Gość: lex Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.2.10.66.tvksmp.pl 27.04.10, 22:53
        W takim razie to ta idiotka, która spowodowała całe zajście powinna zapłacić za
        wszystkie interwencje i jeszcze mieś sprawę za przejechanie psa!
        A w artykule zupełnie bez sensu czepiają się schroniska, a tam dość że mają
        masakryczne przepełnienie, to jeszcze muszą po nocach jeździć ratować psy, bo
        ktoś miał fantazję poszaleć na drodze!
        Żenada!
    • paula660 A pies leżał godzinę i skamlał 27.04.10, 22:39
      Witam po przeczytaniu wypowiedzi na temat schroniska oraz jego pracowników
      doznałam szoku a w szczególności o Pani kierownik która jest osobą oddaną tym
      biednym zwierzaczkom które zostały w bestialski sposób potraktowane przez
      swoich właścicieli ja uważam ze pani kierowniczka jest osobą o wielkim sercu
      która kocha te biedne pieski kotki oraz inne zwierzaczki którym zapewnia godne
      warunki świadczy o tym rozbudowa schroniska a co chodzi o pracowników to tez
      są ludzie o wielkich sercach nie wiem jak można tak obczerniać jest takie
      mądre przysłowie kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada a może ta osoba która
      tak obczernia schronisko Panią kierownik oraz cały personel schroniska
      zastanowi się bo ci ludzie są godni szacunku i nie zasługuja na takie
      traktowanie kochani dobrze ze jesteście

p
      • Gość: abc Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 29.04.10, 23:33
        Paula660 - Pani kierownik w schronisku ma obowiązek dbania o zwierzaki bo bierze
        za to pieniądze i tak jak dupa jest od srania tak ona ma się ze swoich
        obowiązków dobrze wywiązywać a tego nie robi.Boi się wolontariatu bo
        schroniskowa prywata może być znowu zagrożona.Piszesz że pracownicy schroniska
        to ludzie o dobrych sercach - faktycznie jesteś w szoku bo nie wiesz co piszesz
        ...albo nie rozumiesz .Mogę tylko przyznać że jest jeden facet który faktycznie
        robi wrażenie że lubi swoją pracę.A jeśli chodzi o remont schroniska to on
        powinien dużo wcześnie nastąpić bo psy mieszkały w okropnych warunkach ale
        ponieważ pani kierowniczka ma tyle przebojowości co 100 letni żółw więc tyle to
        trwało jeżeli w ogóle ona miała na to jakikolwiek wpływ a wątpię w to mocno.I
        droga paulo660 nikt nikogo nie obczerniał ,ja stwierdzałem tylko
        fakty.Schronisko częstochowskie ma bardzo złą opinię także poza swoim
        miastem.Kierownictwo nie potrafi współpracować nie tylko z wolontariuszami ale
        również z ludźmi którzy ratują psy danej rasy lub w typie .Wystarczy zasięgnąć
        opinii w fundacjach ratujących np.rottweilery,dobermany ,rasy pierwotne
        ,dalmatyńczyki,boksery itd,itd ,jak im się współpracowało ze schroniskiem w
        Częstochowie.No ale kłody rzucane pod nogi ludziom z tych fundacji na pewno
        wynikały z troski o dobro psów ,żeby nikt ich nie skrzywdził.Częstochowskie
        schronisko zalicza się do tych schronisk które mają jak najgorsze notowania .I
        przy tym niemrawym i niechętnym wszelkim zmianom kierownictwie długo nie należy
        oczekiwać zmian na lepsze.Dlatego tylko można współczuć zwierzakom tam
        przebywającym że odebrano im nawet te chwile na krótkie spacery.Ale to też na
        pewno z troski o ich dobro.Do personelu schroniska musi w końcu dotrzeć fakt że
        czasy się zmieniają ,że okres kiedy traktowali schronisko jak prywatny folwark
        już się skończyły.
    • emerytwojsko Re: A pies leżał godzinę i skamlał 30.04.10, 08:02
      Jakiś czas temu pisałem na tym forum, że jeżdżąc na swoją działkę
      rekreacyjną koło Mstowa dokarmiam ok. 12 kotów ze wsi. Ponieważ stać
      mnie na niewiele, zwróciłem się z pytaniem do forumowiczów, czy ktoś
      nie wie gdzie można byłoby uzyskać jakichś odpadków. W
      hipermarketach takie odpadki są sprzedawane po ok. 7 zł/kg a
      najtańszej karmy z Tesco, produkcji czeskiej nawet nie chcą
      powąchać. Wtedy jakiś mądrala wyśmiał mnie, twierdząc, że chyba
      chodzi o dokarmnianie mnie. Z przykrościa chciałbym poinformować
      osoby wrażliwe, że z mojej grupy przeżyły zimę tylko dwa koty.
      • Gość: abc Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 30.04.10, 23:26
        Przykre bardzo to co piszesz ...szkoda kotów.Moja żona zimą kupowała whiskas dla
        kociąt na wagę.W sumie nie jest taka droga a koty chętnie ją jadły.Kup troszkę i
        zobacz czy Twoim podopiecznym będzie smakowała.Tej czeskiej karmy to chyba żaden
        kot nie chce jeść.Pozdrawiam...
    • Gość: fsfd Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.proserwer.pl 01.05.10, 03:30
      PIERDOOLONE MIESZKAŃCY BLOKOW

KIEDY SIE NAUCZYCIE

ZE PIES TO ZWYKŁE BYDLE I NIE MA SIE CO PRZEJMOWAĆ JAK ZDYHA ??

KOORWA ROBOTA SIE ZAJMIJCIE!!!

A NIE WRÓCI TAKI GŁĄB Z ROBOTY NA TAŚMIE W TRW (TU ROBIOM WOŁY)

I OD RAZU [RZED TV I TAK PRZELEZYCIE NIEROBY CAŁY WIECZÓR!!!

• maiden55 A pies leżał godzinę i skamlał 01.05.10, 19:00
      Mam wrazenie od niestety dlugiego juz czasu ,ze w Czestochwie wszyscy
      maja -wszystko i wszystkich ,krotko mowiac w dupie.
      Sytuacja prawdopodobnie dotyczyla -. nie tylko biednego zwierzaka ale
      prawdopodobnie i czlowieka w podobnych okolicznosciach potraconego .
      Niestety przykro to powiedziec ale uwazam ,ze w tym miescie istnieje
      wielka niekompetencja ,dyletanctwo a ludzie czesto powolani do
      niesienia pomocy innym sa niekompetentni i poza pieniedzmi ktore
      otrzymuja za swoja - pseudo-prace nic nie czuja.
      Gratuluje dyletanctwa i niekompetencji - tylko tak dalej.
      Uczcie sie od Slazakow prawego podejscia do ludzi,zwierzat a nadto
      nalezytego wypelniania swoich obowiazkow.

Lokalny patriota.
    • Gość: Ciekawski Re: A pies leżał godzinę i skamlał IP: *.chello.pl 03.05.10, 10:50
      A pamiętacie zwierzaki z Kłomnic i z Mstowa? Ciekawe czy wójtowie tych gmin
      nadal czekają na przyjazd ekip z Tarnowskich Gór?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka