Dodaj do ulubionych

Szkoła 2.0? Dopuście młodych

20.05.10, 09:24
No i co z tego? A gdzieś jest inaczej? Czy w jakiejkolwiek innej instytucji państwowej jest inaczej??? Od Urzędu Miasta po prowincjonalny Urząd Pocztowy w całej Polsce jest to samo. Tylko rodzina i krewni i znajomi KRÓLIKA. O firmach prywatnych nie wspomnę, bo im wolno... Bardzo odkrywczy artykuł... Gratuluję
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Szkoła 2.0? Dopuście młodych IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 10:00
      To tak jak ja szukam stałej pracy w szkole już od 2000 roku jako nauczyciel
      informatyki specjalista bo kończyłem wydział informatyki na politechnice,
      ukończyłem też drugi kierunek zarządzanie, dodatkowo podyplomówkę, w CV mam
      dziesiątki szkoleń i wszystko to na nic.
      • Gość: abc Re: Szkoła 2.0? Dopuście młodych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 11:53
        daj sobie spokoj, od 2012 informatyka zostanie w szkolach srednich zlikwidowana
        - zostana pojedyncze godziny, etat bedziesz musial skladac w kilku. Ale taki
        specjalista jak ty pewnie sie w firmie jakiejs podlapie :D
        • Gość: częstochowianka Re: Szkoła 2.0? Dopuście młodych IP: *.net.stream.pl 20.05.10, 17:20
          Naliczone emerytury po 1200 zł zawieszone i pracują dalej dopóki
          jak to się słyszy utrzymają kredę i mocz...
          Szkoła,dopuście młodych...

• Gość: gruntrodzina Re: Szkoła 2.0? Dopuście młodych IP: *.net.stream.pl 23.05.10, 20:50
            nawet jak staruchy odejdą to na ich miejsce przyjdą ich dzieci albo ktoś z
            dalszej rodziny-tak jest na akademii Jana Długosza-pracuje tam hurnik, hurnikowa
            i ich córka, czajkowski, czajkowska, majkowski, majkowska
            • Gość: bozenka rysio z klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 21:10
              to prawda.
              nigdzie nie ma takiej korupcji jak w oświacie. niby tak źle, a pracy się
              trzymają jak choojem klamki.
              jak nie masz znajomosci, to pracy nie dostaniesz.
              • Gość: ss Re: rysio z klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 06:51
                niby racja ale jezeli cos umiesz i cos soba reprezentujesz to o
                prace wcale nie jest tak ciezko.
                • Gość: bożenka Re: rysio z klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 13:35
                  Mówimy tutaj o pracy w oświacie i szkolnictwie. Tu rządzą klany i kliki.
                  • Gość: ss Re: rysio z klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 19:35
                    tez o niej mowie. Jezeli masz cos w glowie to prace znajdziesz.
                    Chyba ze nos w chmurach a w glowie pustka.
                    • Gość: bożenka Re: rysio z klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 22:39
                      jesteś hipokrytą. pracy w oświacie nie znajdziesz bez odpowiednich znajomości.
                      jak się okazuje, wcale nie musisz wiele umieć i wiedzieć, wystarczy, ze mama,
                      ciocia, wujek pracuje tam, gdzie trzeba. a
                      z nosami w chmurach chodzą najczęściej panie nauczycielki po studiach zaocznych.
                      najgorzej jest na wsiach. polonistka z wadą wymowy, która studiowała przez 6lat
                      fp na wsp, a jej mamusia zamiast przejść na emeryturę trzymała córci etacik.
                      to się musi skończyć. trzeba sprywatyzować szkolnictwo, jak pani dyrektor nie
                      dostanie pieniążków, bo będzie niski poziom nauczania, to nie zatrudni znajomego
                      głąba.
              • Gość: do bozenki Re: rysio z klanu IP: *.net.stream.pl 24.05.10, 20:55
                bozenka, i Ty z "takim słownictwem" (pewnie łacinę kuchenną masz
                skończoną) szukasz pracy w oświacie? Współczuję dzieciakom, których
                będziesz "nauczać" !
                • Gość: bożenka Re: rysio z klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 22:43
                  a gdzie ty przeczytałeś w mojej wypowiedzi, ze szukam pracy w oświacie?
                  nauczycielami zostają najgorsze nieudaczniki, obiboki, którzy mają wejścia tam
                  gdzie trzeba.
                  i nie rób świętoszków z nauczycieli, którzy często o swoich uczniach wyrażają
                  się znacznie gorzej.
                  • Gość: bleble Re: rysio z klanu IP: *.net.stream.pl 25.05.10, 01:11
                    Tak, masz racje; w chwili obecnej nauczycielami zostają sami
                    nieudacznicy, których nie przyjeto na INNE studia -
                    dlatego "wyżywają się" na swoich uczniach. Najpierw się z
                    nimi "bratają", pozwalają poklepywać, mówić "na ty" , a potem taki
                    kumpel-uczeń zakłada kumplowi-belfrowi kosz na śmieci na głowę !
                    ( oczywiście mówię o tym najmłodszym "ciele pedagogicznym", które
                    właśnie w ten sposób chce unowocześniać ( czytaj: "reformować")
                    polską szkołę (!) Panie Boże chroń NAS przed TAKIMI reformami
                    i ... TAKIMI reformatorami!!!!!
      • Gość: kkkk Re: Szkoła 2.0? Dopuście młodych IP: 212.87.238.* 25.05.10, 08:34
        Witam! Jakoś u nas w szkole był etat cały dla informatyka. Jeszcze we wrześniu
        nie był zajęty bo nie było chętnych. Więc nie mów, że tak szukasz i szukasz. Kto
        chce znaleźć prace to zawsze ją znajdzie. Nieudacznikami są Ci co jej nie mają,
        siedzą w domu i narzekają.
        • Gość: bożenka Re: Szkoła 2.0? Dopuście młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 11:41
          A jaki normalny informatyk pójdzie do pracy w szkole, chyba taki, który na
          studiach grał w statki. A ty pewnie jesteś takim nauczycielem po mamusi, prawda
          w oczy ukłuła. I co, pewnie wziąłeś ten wolny etat z informatyki?
    • Gość: układziki A w urzędach jak załatwia się pracę??? IP: *.apus-net.pl 23.05.10, 21:45
      A w urzędach jak załatwia się pracę? trzeba być kompetentnym? czy
      trzeba należeć do odpowiedniej partii i znać wpływowego polityka czy
      radnego? a dlaczego ludzie zapisują się do partii? polityka ich
      interesuje? tere fere.

bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35241,7719346,Posredniak_Platforma_Obywatelska.html
    • angrusz1 A bedzie jeszcze gorzej 23.05.10, 22:06
      bo niedługo zostanie wydłużony wiek emerytalny .

Ale... ale z twojego postu można wywnioskować, że wszyscy młodzi to rzutcy ,
      energiczni i uczciwi .

Mam wątpliwości . Mam pewne doświadczenie szkolne i przymykanie oczu na
      ściąganie , stawianie wszystkim pozytywnych stopni ( czyli bez jedynek ) dla
      świętego spokoju i zadowolenia swoich przełożonych to wady nie tylko starych bo
      i młodych też .
      U kogo więcej tych wad ? Trudno mi powiedzieć .
      Ale taka patologia się szerzy w zastraszającym tempie .
      • Gość: oiuyt Liczą się znajomości czy kompetencje? IP: *.apus-net.pl 23.05.10, 22:40
        pytanie:
        żeby dostać pracę na państwowej posadce czy w oświacie liczą się
        znajomości czy kompetencje?
        • Gość: trabka najlepiej być klechą i o prace sie nie martwisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 22:42
          te darmozjady opanowały szkolnictwo
        • Gość: angrusz1 Re: Liczą się znajomości czy kompetencje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 10:35
          Do oiuyt:

Kompetencje każdy musi mieć - tzn odpowiedni papierek ale to jeszcze nie znaczy
          , że jest dobry i , że będzie mu się chciało solidnie pracować .

Ale o przyjęciu do pracy więcej znaczą znajomości .

Niestety .
      • Gość: enty Re: A bedzie jeszcze gorzej IP: *.net.stream.pl 23.05.10, 22:59
        na TYM polega TA
        N O W O C Z E S N O Ś Ć
        "przymykać oczy" jak ściagają... "być na TY" z uczniami, a potem
        kosze na śmieci lądują na głowach TYCH pseudonauczycieli
        "od siedmiu boleści", którzy błędy ortograficze robią, pisząc temat
        na tablicy... Ale cóż w szkole zamiast uczyć się zasad ortografii
        zasłaniali się dysfunkcjami / dyslekcja, dysortografia... - mamuśka
        załatwiła odpowiednie "zaświadczonko".../.
        Aż chce sie przytoczyć znane słowa A.F. Modrzewskiego : "Takie
        będą Rzeczypospolite,jakie ich młodzieży chowanie." A rezultaty
        TAKIEGO "chowania" odkilku lat już widać,słychać i ... czuć ! Ano...
        zobaczymy "za parę lat" do czego TA nowoczesność doprowadzi...
        • Gość: juha kasy fiskalne dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 01:37
          Po 21 godz. spędzonych w tygodniu w szkole, darmozjady mają wiele wolnego czasu
          na udzielanie korepetycji. W złodziejski sposób, nie rejestrują działalności
          gospodarczej, bo mają zapłacony ZUSik. Okradają państwo i demoralizują młodzież
          takim postępowaniem. Za godzinę korepetycji np.u Pani przygotowującej do matury
          100zł (7-9osób w grupie)- wszystko bez podatku.
          I te złodziejskie nasienia, mają jeszcze czelność strajkować. Do roboty się
          weźcie, żeby program realizować rzetelnie. A to całe doskonalenie zawodowe - pic
          na wodę, fotomontaż - wyścig szczurów. Mało ci, jeden z drugim? To się zwolnij.
          • Gość: rrrr Re: kasy fiskalne dla nauczycieli IP: 212.87.238.* 25.05.10, 08:35
            A co? zazdrościsz nam? Bo jest czego:)
            • Gość: jw Re: kasy fiskalne dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 11:36
              Zazdrościć złodziejstwa? Nie sil się na cynizm. Chcesz prowadzić działalność
              gospodarczą, to ją zarejestruj i odprowadź podatek. Inaczej jesteś zwykłym
              złodziejem.
              • Gość: rrrr Re: kasy fiskalne dla nauczycieli IP: 212.87.238.* 26.05.10, 08:22
                Nie mówię o korepetycjach tylko o naszych godzinach pracy. Feriach i wakacjach.
                To Was tak zżera:)Ale to miłe tak komuś dopiec kto pracuje po 8 lub więcej
                godzin dziennie w biurze i bluzga na nauczycieli:)Ale nic tego nie zmieni:) A co
                do korepetycji to jakbyś mógł to pewnie też byś zarabiał i nie patrzył czy
                jesteś złodziejem czy nie. Działalność rejestrować. Nie bądź śmieszny:). W
                kraju, który nas okrada na każdym kroku. Nie bądź takim patriotą.
                • Gość: druid Re: kasy fiskalne dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 14:10
                  Mów za siebie złodziejska mendo. Takich właśnie mamy nauczycieli - oszustów -
                  bez moralnego kręgosłupa.
                  Oświata to relikt komunizmu. Dlatego wszelkiej maści nieudaczniki i obiboki, tak
                  się pchają do szkolnictwa. Szambo społeczne.
                  • Gość: rrrr Re: kasy fiskalne dla nauczycieli IP: 195.88.28.* 26.05.10, 14:49
                    mów za siebie:) A wyzywać na forum to każdy potrafi. Weź się do roboty to nie
                    będziesz tak zazdrościł, aż ci oczy mgłą zachodzą. Tylko się takim w nos śmiać,
                    bo nic nie mogą na to poradzić.
                    • Gość: driud Re: kasy fiskalne dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:04
                      Na "to" tzn. na co? Na okradanie uczciwych obywateli?
                      • Gość: rrrrr Re: kasy fiskalne dla nauczycieli IP: 195.88.28.* 26.05.10, 15:37
                        A co bidoczku? Nie możesz korepetycji udzielac? Nie masz z czego? Jak mi przykro.
                  • Gość: f Re: kasy fiskalne dla nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 16:51
                    a co ty pasozycie robisz w godzinach pracy na internecie?!?
                • Gość: aaaa Re: kasy fiskalne dla nauczycieli IP: *.2.10.75.tvksmp.pl 07.06.10, 09:27
                  Niestety ale w Polsce nie da się żyć,jak patrzę na te przywileje nauczycieli
                  ,policji,wojska i wszystkich innych grup które sobie to wywalczyły to myślę że
                  wszyscy powinniśmy walczyć o swoje skoro nauczyciele mogą pracować po tyle
                  godzin iść wcześniej na emeryturę to czemu nie ja.Mam pod sobą 10 osób które tak
                  jak nauczyciel muszę pilnować uczyć wdrażać nowe przepisy obowiązki tylko ja
                  pracuję po 8 godzin i nie mogę iść na wcześniejszą emeryturę.Nie wyobrażam sobie
                  że będę tak pracował do 65 roku życia,nie mam prawa do wcześniejszej emerytury
                  więc będę musiał kiedyś szukać na starość innej pracy a w czym jestem gorszy od
                  nauczyciela który w tym czasie już będzie sobie siedział na emeryturce.Dlaczego
                  sprzątaczka 20lat sprzątająca szkołę nie może iść na wcześniejszą emeryturę czy
                  ona ma mniej szkodliwą pracę.Dopóki w Polsce nie zlikwiduje rząd przywilejów nie
                  pójdę na wybory i niech w końcu rzecznik praw obywatelskich weźmie się do pracy
                  bo czuję się dyskryminowany w tym kraju.
                  • angrusz1 Możesz się czuć 07.06.10, 12:55
                    Do : aaaa

I tak niedługo wszystkim się to utnie .

ZUS jest niewydolny finansowo a i budżet państwa nie ma na dotacje do ZUS .

Dług publiczny spowoduje te same decyzje co w Grecji
    • Gość: izateacher Re: Szkoła 2.0? Dopuście młodych IP: *.ludowa.netcominternet.pl 27.05.10, 09:58
      w której szkole pracują emeryci ? jaki przedmiot?
    • Gość: mi Re: Szkoła 2.0? Dopuście młodych IP: *.isd-hcz.com.pl 28.05.10, 08:09
      A słyszeliście, że dyrektorka szkoły nr 17 zrobiła zbiórkę kasy
      wśród nauczycieli na prezent dla siebie na koniec roku.
      Ech.. samo życie.......
      • Gość: r Re: Szkoła 2.0? Dopuście młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 10:40
        a slyszales/as zeby zwalniali ostatnio jakichs darmozjadow z huty
        siedzacych na internecie zamiast pracowac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka