walkiria666 25.05.10, 22:44 Czy wierzycie w duchy oraz w to, ze istnieje życie po życiu? Czy rozsypujemy się w proch i odchodzimy w nicość? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alicja Re: życie po zyciu IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.10, 23:03 istnieje nieśmiertelna forma energetyczna duchy, zjawy, życie po zyciu to przedszkolne określenia Odpowiedz Link Zgłoś
kazalkumek Re: życie po zyciu 25.05.10, 23:10 jasne to kim jesteś teraz będzie miało wpływ na to kim będziesz później :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w666 Re: życie po zyciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 23:25 Mój dziadek leżał w szpitalu ze złamaną nogą. W noc poprzedzającą jego wypis ze szpitala, moja mama (która była ulubienicą swojego teścia) miała nad ranem taki sen. Najpierw usłyszała wyraźne pukanie i głos: Haniu, pukam do ciebie trzy razy, żeby powiedzieć ci, że umarłem. Obudziła się, było koło piątej. Zaniepokojona tym snem od razu rano kazała iść tacie do szpitala, by sprawdzić czy wszystko w porządku. Okazało się, że dziadek zmarł ok 4.30. Do dziś zastanawiamy się, co to było: telepatia - ostatnie przesłanie obumierającego mózgu, czy prawdziwe powiadomienie z tamtej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: życie po zyciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 17:17 przewodnik.onet.pl/38,1660,1612477,0,1,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: życie po zyciu IP: *.apus-net.pl 26.05.10, 18:23 ciało się rozsypuje, a nasza psychika, nasze talenty, przeżycia pozytywne i negatywne, dośiwadczenia pozostają. w przyrodzie nic nie ginie. www.youtube.com/watch?v=iuSs3_X20uk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: życie po zyciu IP: *.chello.pl 26.05.10, 20:13 jeśli według Ciebie żyjesz w nicości to po śmierci dalej będziesz w nicości. Ja wierzę w to, że to co mnie otacza jest materialne, a ja jestem tego częścią i po śmierci będę dalej. W duszę nie wierzę, po śmierci umysł jest już niepotrzebny, bo moje ciało przyjmuje inną formę. Dosłownie to gnije i jest jedzone przez robaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heisenberg Re: życie po zyciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 13:54 każdy niedowiarek mija szerokim łukiem fizykę kwantową :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klon oto dlaczego jedni widzą duchy, a inni nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 00:03 www.google.pl/search?q=widzenie+tr%C3%B3jwymiarowe&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Odpowiedz Link Zgłoś
paula.coelho Re: życie po zyciu 28.05.10, 07:29 Nie będę się zagłębiać w zakątki filozofii ;)) Cząstka nas przeżyje, nasz genotyp też - jeśli mamy dzieci. :))... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jołmaderfakaurweci Re: życie po zyciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 14:31 www.sfora.pl/Zycie-po-zyciu-nie-istnieje-To-pewne-a20649 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: życie po zyciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 21:05 W Biblii są wszystkie odpowiedzi. A także potwierdzają wszystko Objwienia Maryjne w Fatimie, Św. Faustyny jest także sporo filmików na youtube którzy mieli objawienia nieoficjalne "23 minuty w piekle" "do piekła i z powrotem" "gloria polo". Pozdrawiam=) Odpowiedz Link Zgłoś
komandor-tarkin Re: życie po zyciu 30.05.10, 23:42 Nie zwykłem przejmować się rzeczami na które z góry wiem, że odpowiedzi nie znajdę. Swoją drogą.. nie umiem sobie nawet odpowiedzieć na pytanie czy chciałbym, żeby po śmierci człowieka zostawała jakakolwiek forma świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadaista Re: życie po zyciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 10:29 A co z ludźmi, którzy w trakcie śmierci klinicznej wyszli ze swego ciała i udali się "na wędrówkę" po ziemi. Potrafili potem ze szczegółami opisać pewne zdarzenia/osoby..itp., o których nie mogli mieć pojęcia przebywając od nich setki kilometrów. To nie tunel, z drugiej strony czy dusz/byt/świadomość może posiadać zmysł wzroku/słuchu, skoro oddziela się od ciała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: życie po zyciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 23:35 portalwiedzy.onet.pl/4868,51172,1613795,1,czasopisma.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: życie po zyciu IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 18:34 Kretynie to mozg wydziela substancje ktore "umilają" te ostatnie chwile. Zainteresuj sie troche a nie czytuj podrzędną lierature! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadaista Re: życie po zyciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 22:12 Skoro mózg wydziela umilacze, to dlaczego osoby w stanie smierci klinicznej po "wyjsciu z ciała" mogły przenosić się na duże odległości w miejsca, w których nie mogły być fizycznie, a jednak potrafiły podać szczegóły wydarzeń mających tam faktycznie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: życie po zyciu IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 22:15 a pie...sz, byłaś i widziałaś czy w pudelku wyczytałaś jak justyna?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadaista Re: życie po zyciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 22:23 Nie na Pudelku, tylko takie były relacje osób, które były w stanie śmierci klinicznej oraz osób potwierdzających te fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszolom Re: życie po zyciu IP: *.mobile.project4.pl 08.06.10, 22:39 Jesli jest źycie po źyciu.to ateści długo się będą meczyć .ich robaki nie źeźrą ich będą krojć po kawałku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moll Re: życie po zyciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 10:27 jak zwykle naćpany świr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic nie wiecie, Re: życie po zyciu IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.06.10, 18:07 Jest też napisane że pierwsi będą ostatnimi, a ostatni pierwszymi. I bądż tu mądry. Odpowiedz Link Zgłoś