Dodaj do ulubionych

Przedszkole w Konopiskach

03.06.10, 23:25
Czemu przedszkole w Konopiskach w piątek ma być zamknięte i Panie powiedziały,
że im się należy, bo to z ustawy wynika, bo jedno ze świąt wypadło w
niedzielę. Ale Ludzie to jest kłamstwo, bo Oni działają według Karty
Nauczyciela a nie według ustawy. Czyli przedszkole zostało zamknięte wbrew
prawu. My tego tak nie zostawimy, zapytamy w Gminie ale w poniedziałek (bo
oczywiście w piątek też jest zamknięta, ale im się należy)i portuszymy
wszystko aby się dowiedzieć o czas wolny dla przedszkola w Konopiskach!
P.S. Ciągle jest w tym przedszkolu wolne, coś wymyślane aby mieć wolne a my
rodzice msimy brać urlopy!
Prosimy tylko o uzasadnenie dnia wolnego od pracy w przedszkolu w Konopiskach
dnia 4 czerwca 2010 roku. Proszę się tym zainteresować.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja się zgadzam Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 23:37
      Oczywiście, że tak być nie powinno! Mieszkam w Cz-wie i to byłoby dziwne, że
      przychodzę do przedszkola rano przed pracą, a tu zamknięte i jestem w kropce co
      zrobić, czy czy brać urlop, czy dziecko do pracy! Rodzice musicie coś zrobi!
      Powodzenia!
    • rodzic1234567890 Re: Przedszkole w Konopiskach 03.06.10, 23:41
      Przepis art. 130 § 2 Kodeksu pracy, zgodnie z którym - każde święto występujące
      w okresie rozliczeniowym i przypadające w innym dniu niż niedziela obniża wymiar
      czasu pracy o 8 godzin - nie ma zastosowania do nauczycieli zatrudnionych na
      podstawie przepisów ustawy - Karta Nauczyciela, zarówno tych, którzy pracują w
      szkołach feryjnych, jak i tych zatrudnionych w szkołach, w których w organizacji
      pracy nie przewidziano ferii (np. poradnie psychologiczno-pedagogiczne).
      Oznacza to, że za Święto Konstytucji 3 Maja przypadające n.p. w sobotę 3 maja
      2008 r. (sobota z reguły jest dniem wolnym od pracy dla nauczycieli), nie
      przysługuje nauczycielom inny dzień wolny od pracy.
      Uzasadnienie:
      Sprawy dotyczące czasu pracy nauczycieli zatrudnionych w publicznych
      przedszkolach, szkołach i placówkach regulują w sposób wyczerpujący i kompletny
      przepisy ustawy z dnia 26 stycznia 1982 r. - Karta Nauczyciela (Dz. U. z 2006 r.
      Nr 97, poz. 674 z późn. zm.). Oznacza to, że w stosunku do tej grupy zawodowej w
      zakresie czasu pracy nie mają zastosowania przepisy Kodeksu pracy. Stosownie do
      treści art. 91c ust. 1 Karty Nauczyciela przepisy Kodeksu pracy mają bowiem
      zastosowanie wyłącznie w zakresie spraw wynikających ze stosunku pracy, ale
      nieuregulowanych przepisami tej ustawy.
      W świetle art. 42 ust. 1 i 2 oraz art. 42c Karty Nauczyciela czas pracy
      nauczyciela zatrudnionego w pełnym wymiarze zajęć nie może przekraczać 40 godzin
      na tydzień, rozłożonych na 5 dni pracy. W ramach takiego czasu pracy oraz
      ustalonego i wypłacanego z wyprzedzeniem wynagrodzenia (z dniem pierwszym
      każdego miesiąca) każdy nauczyciel jest zobowiązany do realizacji:
      zajęć dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych, prowadzonych bezpośrednio z
      uczniami albo na ich rzecz w wymiarze pensum określonym w art. 42 ust. 3 Karty
      Nauczyciela lub ustalonym na podstawie art. 42 ust. 4a albo ust. 7 Karty
      Nauczyciela;
      innych czynności i zajęć wynikających z zadań statutowych szkoły, ze szczególnym
      uwzględnieniem zajęć opiekuńczych i wychowawczych wynikających z potrzeb i
      zainteresowań uczniów;
      zajęć i czynności związanych z przygotowaniem się do zajęć, samokształceniem i
      doskonaleniem zawodowym.
      Z uwagi na szczególny zakres zadań i czynności nauczycieli, ściśle
      podporządkowanych pracy szkoły ustawodawca w Karcie Nauczyciela nie powołuje w
      przepisach określających normy czasu pracy nauczycieli okresu rozliczeniowego,
      ani też dobowej normy czasu pracy. Można przyjąć, że takie rozwiązanie, odmienne
      w stosunku do uregulować określonych przepisami Kodeksu pracy, wynika przede
      wszystkim z faktu głębokiego zróżnicowania zakresu zadań i obowiązków
      nauczycieli w zależności od potrzeb uczniów i zadań szkoły publicznej.
      Art. 42c ust. 1 Karty Nauczyciela nakłada na nauczycieli obowiązek pracy w ciągu
      5 dni tygodnia, nie przewidując w tym zakresie okresu rozliczeniowego. Oznacza
      to, że w każdym tygodniu roku szkolnego nauczyciel ma obowiązek pracować ściśle
      określoną liczbę dni (5 dni). Ustalony dla nauczyciela pięciodniowy tydzień
      pracy może ulec skróceniu tylko wtedy, gdy w dzień roboczy dla nauczyciela
      przypada święto określone w ustawie z dnia 18 stycznia 1951 r. o dniach wolnych
      od pracy (Dz. U. Nr 4, poz. 28 z późn. zm.). Jeżeli jednak święto przypada w
      dzień wolny dla nauczyciela to nie powoduje to zmniejszenia tygodniowej liczby
      dni pracy.
      W związku z powyższym przepis art. 130 § 2 Kodeksu pracy, zgodnie z którym -
      każde święto występujące w okresie rozliczeniowym i przypadające w innym dniu
      niż niedziela obniża wymiar czasu pracy o 8 godzin - nie ma zastosowania do
      nauczycieli, zarówno tych zatrudnionych w szkołach feryjnych jak i tych
      zatrudnionych w szkołach, w których w organizacji pracy nie przewidziano ferii
      (np. poradnie psychologiczno-pedagogiczne).
      Zatem należy przyjąć, że za Święto Konstytucji 3 Maja przypadające w sobotę 3
      maja 2008 r. (sobota z reguły jest dniem wolnym od pracy dla nauczycieli), nie
      przysługuje nauczycielom inny dzień wolny od pracy.
      Odwołując się dodatkowo w tym miejscu do szczególnych zasad pracy szkoły
      feryjnej, należy podkreślić, iż przepisy rozporządzenia Ministra Edukacji
      Narodowej i Sportu z dnia 18 kwietnia 2002 r. w sprawie organizacji roku
      szkolnego (Dz. U. Nr 46, poz. 432 z późn. zm.) przewidują, iż w szkołach, w
      których zajęcia dydaktyczno-wychowawcze są realizowane przez pięć dni w
      tygodniu, dzień 2 maja, jeżeli wypada w dzień powszedni, i piątek po święcie
      Bożego Ciała są dniami wolnymi od zajęć dydaktyczno-wychowawczych (§ 5 ust. 2a).
      Jednakże należy zdecydowanie podkreślić, iż z treści tego przepisu wynika
      wyłącznie, że dzień 2 maja jest dniem wolnym od zajęć dydaktyczno-wychowawczych
      dla uczniów (szkoła może zatem w ten dzień zorganizować zajęcia opiekuńcze dla
      dzieci i młodzieży), co w praktyce nie oznacza, że jest dniem wolnym od pracy
      dla nauczycieli. Rozporządzenie to bowiem nie zawiera regulacji określających
      normy czasu pracy nauczycieli, a jedynie ustala organizację roku szkolnego w
      szkołach feryjnych.
    • Gość: ola Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 23:48
      Czy coś zrobimy, czy bez sensu będziemy patrzeć na ten wielki bałagan w
      Konopskich! ja mam pracę, mąż też, a przedszkole ma wolne, no szok!
    • Gość: ja się zgadzam Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 00:36
      Oczywiście, że tak być nie powinno! Mieszkam w Cz-wie i to byłoby dziwne, że
      przychodzę do przedszkola rano przed pracą, a tu zamknięte i jestem w kropce co
      zrobić, czy czy brać urlop, czy dziecko do pracy! Rodzice musicie coś zrobi!
      Powodzenia!
    • Gość: nadia Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 00:46
      sprawdzimy w poniedziałek w Gminie, czy było to zgodne z prawem.
      • Gość: KAWA Re: Przedszkole w Konopiskach- STOP- IP: 67.159.45.* 04.06.10, 11:31
        Dalibyście już spokój z tym waszym przedszkolem w tych Konopiskach. Najlepiej je
        zburzyć i nie będziecie mieć żadnego problemu. Co jestem na forum to tylko
        przedszkole i przedszkole , a to głód a to smród a to zamknięte , rzygać się
        chce. Zrobiliście z tego tematu kiełbasę wyborczą i pasiecie nią wszystkich w koło.
        • Gość: rodzic Re: Przedszkole w Konopiskach- STOP- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 12:00
          najwyrzszy czas zrobic z tym przedszkolem pozadek a to dzieci glodne
          a to zamkniete lub tez smrud pora zmiemic tam pamia dyrektor i
          personel kuchni przyjda mlodsi bardziej doswiadczeni napewno bedzie
          lepiej bo gozej byc nie moze
          • zawszeprawy Re: Przedszkole w Konopiskach- STOP- 04.06.10, 14:31
            Po pierwsze naucz się ortografii na to nigdy nie jest za późno.
            Po drugie nie tylko w Konopiskach dzisiaj w szkołach i przedszkolach
            mają wolne. Otwórz poniższy link i zerknij na punkt 13 h.
            www.oswiataiprawo.eu/Nauczyciel/Wiadomosci-oswiatowe/Aktualnosci-oswiatowe/Kalendarz-roku-szkolnego-2009-2010
            • Gość: mama Re: Przedszkole w Konopiskach- STOP- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 16:26

poco kuchnia w przedszkolu za nasze pieniadze tszeba utszymywac tyle
              ludzi catering wiele tanszy i smaczniejszy i beda dodatkowe
              pomieszczenia dla dzieci
              • Gość: ziomol Re: Przedszkole w Konopiskach- STOP- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 17:32
                Dziwne,że w Konopiskach przedszkole nieczynne!! Na terenie miasta działają wszystkie przedszkola, nawet jeżeli tylko jedno dziecko jest obecne w tym dniu. Tam się dba o każde dziecko, rodzica, i wchodzi się w jego położenie gdy rodzic jest pozbawiny przywileju i musi pójść do pracy. A tu w Konopiskach jak za czasów komuny, " zakryto na zimu"
                Co" kraj" to obyczaj???A gdzie w tym wszystkim wójt?
                • Gość: on Re: Przedszkole w Konopiskach- STOP- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 19:53
                  tez ooooddddpppoocccczzzyyyywwwwaaaa jak i jego przedszkole
                  • Gość: top Re: Przedszkole w Konopiskach- STOP- IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.10, 21:06
                    Ja pier.... a co ten wójt ma jeszcze robić, Wasze dzieci pilnować?? ma od tego
                    pracowników i za to im płaci. Za oświatę odpowiada chyba pani Skoczylas.Jak
                    dyrektorka przedszkola zrobiła sobie wolne bezprawnie nie powiadamiając
                    wcześniej rodziców to musi ponieść konsekwencje.Trzeba iść albo zadzwonić do
                    wójta i wyjaśnić!!!. Dzisiaj urząd był faktycznie nieczynny ale raczyli nas
                    wcześniej o tym poinformować na stronie internetowej.
            • Gość: 1111 Re: Przedszkole w Konopiskach- STOP- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 21:01
              wolne miały tylko szkoły, przedszkola nie mogą mieć wolne w takie dni.
              • Gość: gosc Re: Przedszkole w Konopiskach- STOP- IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.06.10, 22:01
                ja terz rządam wyjasnien w sprawie pszedszkola ! najlepiej jakby
                osobiscie Pan Rodzic 123456789 w nszym imieniu w poniedziałek był u
                Pani Dyrektor i obronił nasze dzieci !!!!!! Morze pan rodzic potem
                nam rodzicom opisze jak było .powodzonka
          • Gość: nikt Re: Przedszkole w Konopiskach- STOP- IP: 193.138.241.* 05.06.10, 22:10
            no ty "rodzic" powinieneś się do przedszkola cofnąć. obojętnie
            którego. Może tam nauczyłbyś się ortografii? Fakt.
            Normalna "kiełbasa wyborcza" paru zadufanych przyszłych
            potencjalnych wójtów. Bez pomysłu, bez konkretów tylko mielenie na
            forum pod różnymi id! Żenujące.
    • Gość: samotna matka Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 22:00
      Ja może nie znam się na polityce i na tym, czy prawnie, czy nie prawnie
      przedszkole zamknięto, ale miałam problem z dziećmi. Mam 2 chłopców i nie miałam
      ich z kim zostawić. w Boże Ciało nawet do znajomych pojechałam z zapytaniem, czy
      chłopcy mogą przenocować i cały dzień u nich być. Ale to przecież tak być nie
      może, bo przecież my pracujący rodzice nie mamy tyle wolnego nam przypada ok.
      26 dni w roku i musimy i tak zabezpieczyć z tego wakacje 2 miesiące, ferie 2
      tygodnie, przerwa świąteczna 2 tygodnie i dni między świętami wolne dla
      przedszkola ale nie dla innych i to tylko o to chodzi, że my nawet tyle urlopu
      nie mamy a wpadają dodatkowe dni gdzie rodzice muszą brać wolne.
    • Gość: obywtel Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 22:24
      Ciągle wolne i wolne i wolne! Bez jaj! a jak już ma być tam dyżur to się słyszy,
      możecie zostawić dziecko ale sie spieszcie, bo będzie zebrana tylko jedna grupa
      i będą wszystkie razem(po 3 dzieci z maluchów, 5 latków i 6 latków), ale obiadu
      nie będzie tylko parówka na gorąco, bo reszta ma wolne i nie opłaca się
      gotować.No sorka ale to chyba coś nie tak? Też proszę o wyjaśnienie, czemu tak
      się dzieje!
      • Gość: rodzic Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.10, 22:43
        o ile mi wiadomo , to w pszedszkolu w konopiskach jesd bardzo niska
        stafka za zywienie.morze podniesc do stafki jak w czestochowie ? nie
        bedzie problemu z paruwkami . pozdrawiam panią Dyrektor
        • Gość: rodzic Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.10, 10:25
          Niektóre przedszkola w Częstochowie też były zamknięte w piątek,np. 13 przy
          ul.Gwiezdnej2.I też mieli to w dupie co rodzice mają zrobić z dziećmi.
          • Gość: gość Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.54.175.20.tvksmp.pl 05.06.10, 13:33
            No to Panie "głównodowodzące" pewnie będą miały problemy. Oby!
            • Gość: rodzic Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.net.stream.pl 05.06.10, 22:18
              Według mnie powinna tym piątkiem zająć się Rada Miasta.A nie tylko myślą jak doić tych biednych rodziców-wprowadzając ryczałt.
              • Gość: gosc Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.06.10, 22:30
                panie rodzic ,w czestochowie ryczałt tszeba płacic 250 zlotyh aw
                konopiskach 50 zlotych.musi rada miasta w konopiskach terz doruwnac
                i 250 złotych ogłosic.panie rodzic 123456789 wierze w pana nauki
                prawne.pan to bendzie gosc jak sie zPania Dyrektor spotka i obroni
                dzieci.do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: wojtek Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 22:33
                  Piszecie i piszecie, a Panie też mają prawo do odpoczynku, jak wszyscy, a że wy
                  nie macie z kim dzieci zostawić to musicie brać urlop i z nimi siedzieć. To nie
                  ich wina, że mają wakacje wolne a wy nie, że mają ferie wolne a wy nie, że mają
                  czas między świętami wolny a wy nie itd. To jest ich prawo tylko szkoda, że przy
                  takim wolnym tak narzekają, bo raczej nie powinny w porównaniu do reszty
                  pracujących, ale to już jest inny wątek.......
                  • Gość: gosc Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.10, 23:01
                    Panie rodzic1234567890 jutro spotyka sie z Pania Dyrektor !!!!!!!!!
                    Tszymamy ciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: do >>>>>>>>>> Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.ukhosting4u-dns.com 06.06.10, 23:30

> panie rodzic ,w czestochowie ryczałt tszeba płacic 250 zlotyh aw
                  > konopiskach 50 zlotych.musi rada miasta w konopiskach terz doruwnac
                  > i 250 złotych ogłosic.panie rodzic 123456789 wierze w pana nauki
                  > prawne.pan to bendzie gosc jak sie zPania Dyrektor spotka i obroni
                  > dzieci.do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czytając te twoje wypociny mam nieodparte wrażenie ,że nazywasz się albo Socha
                  albo Budzik albo Skoczylas albo ???????? nie będę wyliczała bo pisząc te kilka
                  słów zrobiłeś(aś) z siebie idiotę popełniając świadomie (bardzo głupie) błędy
                  ,które w/g ciebie miały zmylić czytelnika tego postu ,odnośnie autora. Zawarłeś
                  (aś)w tych kilku zdaniach kilka szczegółów do których dostęp mają tylko
                  nieliczni(np. wyżej wymienieni)!! Osobiście już nie mam dziecka w tym zapyziałym
                  przedszkolu ale miałam i wiem jakim problemem może być zorganizowanie opieki dla
                  dziecka w w/w opisanym wypadku
                  • Gość: rodzic Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 10:18
                    tylko catering lub zmiana personelu na kuchni i w kierownictwie
                    uratuje te przedszkole
                    • Gość: MATAK Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 12:13
                      Przedszkola to zadanie gminy. Jeżeli poślemy dzieci do przedszkola w Cz-wie to i tam poślemy do szkół. A wtedy szkołę w Konpiskach będzie musiał p wójt likwidować. Za dziećmi szkolnymi idzie dotacja z ministerstwa oświaty , Dzieci przedszkolne płacimy my no i budżet gminy. Dlatego pan wójt nie dba oprzedszkola ale w tym momencie jest bardzo krótkowzroczny.
                      • Gość: wyborca Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 13:42
                        wojt niechce tego widziec bo poco w swoim gniezdzie grzebac
                        • Gość: miastowy Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 19:40
                          a ja mam pytanie do mieszkańców Konopisk - czemu nie wyślecie swoich dzieci do
                          przedszkola w Częstochowie?? Kubusie Puchatki i inne prywatne przyjmą je z
                          otwartymi rękoma. Grypy małe, miska pełna - czy ktoś Was zmusza by Wasze dzieci
                          chodziły do tego przedszkola??
                          No bo o publicznym przedszkolu w czewie to raczej zapomnijcie...
    • Gość: zirytowana Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 20:58
      Ja się pytam: czy ktokolwiek z Państwa zainteresował się czy rzeczywiście
      przedszkole w ten felerny piątek było zamknięte? Bo z tego co wiem na pewno,
      mogę wam tu napisać, że było ono otwarte, nawet były przyprowadzone dzieci! po
      prostu kiedy rodzice zobaczyli, że nie ma innych dzieci, zabrały je do domu, bo
      po co mają siedzieć same?! A skoro było rano otwarte to czemu nie było tłumu
      podopiecznych jak w normalny dzień?!To chyba o czymś świadczy... Tak się
      czepiacie tego przedszkola że to wydaje się być już nudne, nie macie większych
      zmartwień? chodniki by się przydały! kanalizacja! a jak nie pasuje przedszkole
      to fruuu do miasta!!!
      PS Na koniec dodam, że nie pracują w gminie, ani w przedszkolu, a nawet nie
      jestem rodzicem i pozdrawiam sfrustrowanych, nie mających dla dzieci czasu
      rodziców... ;)
      • Gość: gosc Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 21:06
        ale widzisz kolezanko - jeden coś napisze, publika podłapie i kółko się kręci -
        kampania wyborcza trwa, nie ważne co się pisze - ważne że się pisze.
        • Gość: top Przedszkole w Konopiskach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 21:19
          Faktycznie,fajnie się kogoś opluwa , ocenia i tu cytat:
          "My tego tak nie zostawimy, zapytamy w Gminie ale w poniedziałek (bo
          oczywiście w piątek też jest zamknięta, ale im się należy)i portuszymy
          wszystko aby się dowiedzieć o czas wolny dla przedszkola w Konopiskach! "
          oraz pytanie do rodzica 1234567890 czy rzeczywiście tego tak nie zostawił i
          poruszył wszystko żeby się dowiedzieć???
          Jeśli tak to konkretnie gdzie był , do kogo dzwonił ( imie i nazwisko bo to
          tajne nie jest) i co się dowiedział???
    • Gość: Dyr. Przedszkola Wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 21:17
      Informuję, że Przedszkole w Konopiskach w dniu 4.06.2010 (piątek) było czynne od
      godziny 6.30, tak jak w każdy inny dzień roboczy. Zajęcia w tym dniu nie zostały
      odwołane.Rodzice którzy byli z dziećmi w tym dniu w przedszkolu, stanowią
      potwierdzenie tego faktu.
      Dyrektor Przedszkola.
      • Gość: Rodzic Re: Wyjaśnienie IP: *.net.stream.pl 08.06.10, 22:14
        Czy Ktoś orientuje się,czy uchwała nr.542/XLVI/2009 Rady Miasta Cz-wy z
        dn.28.IX.2009 r.jest zgodna z prawem lub została zaskarżona(jak dzieje się to w
        innych miastach)? Czy na jej podstawie można pobierać opłaty:ryczałtową i
        godzinową.Bezpłatne przedszkole w godzinach:8.00-13.00 to chyba Rada Miasta
        zrobiła dla emerytów i rencistów!!!!!!
    • Gość: rodzicc Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 23:17
      Przedszkole było zamknięte, bo wcześniej było mówione że w piątek będzie
      zamknięte. Rodzice nie przyprowadzali dzieci, bo tak powiedziano aby ich nie
      przyprowadzać!Ludzie jak ktoś powie że spotykamy się w poniedziałek to znaczy,
      że w piątek jest nieczynne. I niech już nikt nie pisze bo to jest temat
      nieskończony. Uprzedzono rodziców wcześniej aby dzieci nie przyprowadzano i po
      co to pisanie że przedszkole było czynne jak nie było i proszę głupot nie pisać
      o czynnym przedszkolu bo to jest fałsz! wcześniej uprzedzacie rodziców,że w
      piątek nie ma zajęć a teraz się czyścicie że było czyne co jest kłamstwem!
      • Gość: gość Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 20:17
        tak tak wszyscy kłamcy... łącznie z Panem/Panią... hehe, a trzeba było się
        przejść rano (rano = ok. 8.00:) i zobaczyć czy otwarte czy nie ;)
        • Gość: gość Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 08:57
          To w końcu było , czy nie było?? - otwarte- bo teraz to już nic nie wiadomo , a
          przecież w tej chwili tj. 19 czerwca to bardzo ważne czy wtedy było otwarte
          przedszkole czy nie było,to znaczy czy było zamknięte.???????????????
    • stangor Re: Przedszkole w Konopiskach 19.06.10, 22:49
      Tak to jest jak idąc do wyborów kierujemy się wykształceniem,
      prezencją,wizerunkiem medialnym itp. W sejmie mamy ponad 3/4 nauczycieli,
      lekarzy i prawników. To są ludzie budżetówki, bez doświadczenia biznesowego. Co
      oni wiedzą na temat problemów życia gospodarczego. O czyje więc interesy będą
      dbali? Tacy ludzie stanowią prawo w Polsce. Dlatego mamy tak jak mamy. Miejmy
      pretensję do siebie bo myśmy ich wybrali lub pozwoliliśmy wybrać nie idąc na
      wybory. Ta sama sytuacja dotyczy niższych szczebli administracji państwowej.
    • Gość: marcin Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.10, 20:52
      największym problemem przedszkola w konopiskach jest jego dyrektorka
      Kobieta ta nie nadaje się do pełnienia tej funkcji ponieważ przyjmuje tylko
      dzieci po znajomości lub za opłatą (500zł) do grupy 3-latkóa są przyjęte dzieci
      2 letnie
      • Gość: Jolka Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.net.stream.pl 28.06.10, 21:19
        Ludzie , Wam sie juz w głowach poprzewracało !!!
        Najlepiej dać jak przedmiot do przechowalni i lecieć do sklepów .
        Nigdy Wam się nie dogodzi . A Panią dyrektor tak publicznie oskarżać
        to wstyd . Taki jeteś mądry to idź i powiedz prosto w oczy - a nie
        na forum bluźnic. Pozdrawiam Konopiska.
      • Gość: Paweł Re: Przedszkole w Konopiskach IP: 81.219.181.* 30.06.10, 08:49
        Słuchaj dzieciaku, idź sobie na giercownie i tam się powyżywaj, a nie tu
        będziesz oskarżał ludzi. Nie masz zielonego pojęcia ile sił i zdrowia poświęciła
        dyrektorka temu przedszkolu. Najlepiej już się nic nie odzywaj bo widzę, że nic
        nie wiesz o przedszkolu w Konopiskach.
      • Gość: robo Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.146.175.220.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.10, 17:01
        to niestety fakt. do przedszkola została przyjęta dziewczynka która
        ledwo skończyła 2 lata. A do dego rodzice chodzą po wsi i się chwalą
        że załtwili(???-nie rozumiem) A dziecko naszych znajomych ma 3 lata
        i rodzice pracują!i się nie dostało z brasku miejsc. Szkoda. Jak to
        możliwe??? gdyby to było moje dziecko to bym pisał skargi i już
    • Gość: cccr Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.07.10, 17:00
      Bo te panie zawsze mają rację.
      • Gość: mieszkanka Re: Przedszkole w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 20:41
        W tych Konopiskach to ciągle o coś chodzi.. Zawsze żle i niedobrze! Co Wy chcecie od pani dyrektor? Tyle lat nim jest i było wszystko dobrze, a tu nagle takie opluwanie! Czy może potrzebne jest stanowisko dyrektora przedszkola w konopiskach dla " swoich" ? Bo tak to można odczytać.,, tchórze !
    • panastadas Re: Przedszkole w Konopiskach 21.08.10, 23:49
      polecam przedszkole lingwistyczne na Wygodzie.

polecam również zapoznanie się z kilkoma moimi pracami:)
      fotoforum.gazeta.pl/5,2,panastadas.html

• Gość: bbb Re: Przedszkole w Konopiskach IP: 195.205.171.* 22.08.10, 10:43
        te pod liniami wysokiego napięcia?
    • Gość: ja z Blachowni Re: Przedszkole w Konopiskach IP: 212.87.240.* 28.08.10, 21:07
      A w Blachowni jak ktoś jest zainteresowany to Sosnowa 7 (obok
      szpitala)prywatne przedszkole, małe ale z klasą.Zaglądnijcie tam.Opieka w
      weekendy i popołudniu też w ofercie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka