Dodaj do ulubionych

Kaczyński "sprzedałby" Polskę i sąsiadów....

29.06.10, 16:06
Jakie pojęcie o polityce międzynarodowej może mieć człowiek,który chce
rozmawiać ponad głowami Białorusinów wyłącznie z Rosją?

Czyżby Jarosław Kaczyński,człowiek chory na władzę,czuł się i zachowywał już
jako mały dyktator w sercu Europy przy okazji wywołując już pierwszy skandal
dyplomatyczny na arenie międzynarodowej

fakty.interia.pl/raport/wybory-2010/news/kaczynski-rozjuszyl-bialorusinow-w-tym-opozycje,1498978,6587

Kaczyński powinien brać udział nie tyle w kampanii wyborczej tylko w kampanii
reklamowej jakiegoś wchodzącego na rynek produktu.
Jego powinno być takie "Sprzedam sąsiadów,sprzedam i Polskę" czyli kontynuacja
"Po trupach do celu.." cel to zdobycie władzy i spełnianie chorej ambicji.

Kaczyński występuje przeciwko polskiej racji stanu np. w Parlamencie
Europejskim wraz z Torysami,których przy okazji wizyty u Camerona zapomniał
zapytać ile Polska łoży na kaprysy antyunijne tej opcji politycznej w
Europie,nie mówiąc już,że Jarosław Kaczyński nie jest przyjacielem polskiej
wsi,bo dogadując się w PE z tą frakcją polityczną,występuje tak naprawdę
przeciwko dopłatą bezpośrednim dla polskiego rolnika.

Nie potrzeba nam prezydenta,który będzie tworzył skandale dyplomatyczne i
będzie występował przeciwko polskiej racji stanu...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8077418,Rostowski_znow_pyta_Kaczynskiego__Dlaczego_nie_spytal.html?skad=rss
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: Kaczyński "sprzedałby" Polskę i sąsiadów.... 29.06.10, 16:25
      Wielbicielem Kaczyńskiego nie jestem ale o tym czy akurat on najbardziej chce
      Polskę wyprzedać.........no, nie wiem.
      Wiem za to, ze na pewno wyprzeda co się da Donald.
      A jak jeszcze będzie miał Prezydenta po swojej stronie, - no to
      idziemy na grzybki Mości Panowie.
      pozdrawiam,
      Dyzio.
      • Gość: grzybek Re: Kaczyński "sprzedałby" Polskę i sąsiadów.... IP: 109.243.130.* 29.06.10, 16:30
        Władzą absolutną straszysz Dyziek?

A nie przeszkadzało Ci jak władza była w rękach jednej,kaczej rodziny?

Krótką niektórzy mają pamięć..ciekawe czy to nie wina różnych grzybków..
      • Gość: "wybory" Pytanie do sztabowców, czy wam płacą i ile? IP: *.apus-net.pl 29.06.10, 16:34
        Pytanie do sztabowców: czy wam płacą i ile na pisanie na forum? sam
        bym się zatrudnił, bo potrzebuję gotówki. pisać potrafię, tylko
        musicie powiedzieć jakie brednie wpisywać i ile razy.
        • Gość: sztab sztabów Re: Pytanie do sztabowców, czy wam płacą i ile? IP: 94.254.185.* 29.06.10, 21:01
          Gość portalu: "wybory" napisał(a):

> Pytanie do sztabowców: czy wam płacą i ile na pisanie na forum? sam
          > bym się zatrudnił, bo potrzebuję gotówki. pisać potrafię, tylko
          > musicie powiedzieć jakie brednie wpisywać i ile razy.

Oj dużo....ale wiesz,że to zajęcie nie dla idiotów? :)
        • Gość: Niewodniczański Re: Pytanie do sztabowców, czy wam płacą i ile? IP: *.apus-net.pl 29.06.10, 22:38
          pisać potrafię,
          Ale głupio, dlatego cie nie zatrudnimy.
      • Gość: babcia Re: Kaczyński "sprzedałby" Polskę i sąsiadów.... IP: *.iplus.com.pl 29.06.10, 17:03
        A czy w Polsce rządzili bliźniacy jednojajeczni !!!
      • Gość: Marysia 46 To takie.... IP: *.apus-net.pl 29.06.10, 19:39
        "Wiem za to, ze na pewno wyprzeda co się da Donald."
        I na postawie czego masz taką pewność ???

Nie mogę Ci napisać "to takie PIS-owskie", bo Ty komuch jesteś.
        Po raz kolejny utwierdzasz mnie w tym przekonaniu
    • Gość: żba Bronek, z czego ty się tak śmiejesz? IP: *.apus-net.pl 29.06.10, 17:49
      Bronek, z czego ty się tak śmiejesz? czy to możliwe?

www.youtube.com/watch?v=rMFByatbaVI
      • Gość: Oszolom Re: Bronek, z czego ty się tak śmiejesz? IP: *.mobile.project4.pl 29.06.10, 20:38
        Obla nadaje tak jak blu czy zwolennicy po to sami geje i obojniacy .jak babcia i marysia by coś napisać to trzeba mieć charakter .a nie klepać wyuczone pacierze.me i be jak zwierzęta .charakter to ma walniety .z jego najlatówką na wiarę moźna się nie zgodzić . Ale on ma coś co wy nie macie ciecie kultury
      • Gość: hymn IV RP Re: Bronek, z czego ty się tak śmiejesz? IP: 94.254.185.* 29.06.10, 21:05
        Z ziemi polskiej do wolski...

www.youtube.com/watch?v=ktav1CIT_ec&feature=related
        Nie chcę żeby to coś,co nie zna słów polskiego hymnu było prezydentem tego kraju...

• dyziek_o Re: Bronek, z czego ty się tak śmiejesz? 30.06.10, 05:59
          Pyta się "Marysia", - na jakiej podstawie podejrzewam Donalda o niecne chęci
          wyprzedaży kraju........
          Np. zgoda polskiego prawa na "rugi" polskich obywateli z domów/posesji
          będących kiedyś własnością obywateli uważających się
          obecnie za giermańców i za zgodą obecnych władz, - uzyskujący prawo do zwrotu
          porzuconego mienia bez uwzględnienia sytuacji obecnych właścicieli.
          Chwatit czy mało?!
          Poza tym, słusznie podejrzewasz mnie o sprzyjanie Napieralskiemu!
          A coś w tym złego?! - bo okazuje się, że jest mnie podobnym ok. 2mln. W związku
          z tym uprasza się uwzględniać ten elektorat w swoich
          planach.
          Z wyrazami współczucia
          ze względu na liczebność,
          Dyzio.
          • Gość: goethe do Dyziek IP: 188.33.131.* 30.06.10, 12:00
            Dyziek z całym szacunkiem do Twoich wcześniejszych,różnych w innym temacie
            wypowiedzi na forum z którymi się zgadzam mniej więcej w 70%,ale to co
            napisałeś...wybacz powinieneś się pi.. w łeb.

I w tym wypadku nie różnisz się niczym od kaczora i Gomułki,obaj używali
            antyniemieckiej fobii i zaklinania rzeczywistości,na wytłumaczenie problemów Polski.

Chciałbym zauważyć,że Rząd Polski w osobie Donalda Tuska,wyraźnie określił swoje
            stanowisko w tej delikatnej sprawie.
            O zwrocie majątków ich byłym właścicielom,decydują niezawisłe polskie sądy,jak
            wiemy mamy w demokracji trójpodział władzy na władzę ustawodawczą,wykonawczą i
            sądowniczą.

I należy to tutaj podkreślić,że rozmawiamy w tym wypadku o majątkach przejętych
            przez komunistyczne wówczas państwo polskie po roku 1968 czyli w czasach
            gomułkowskich represji mniejszości niemieckiej i żydowskiej.

Nie było jeszcze ani jednego przypadku,kiedy sąd polski orzekł zwrot majątku
            poniemieckiego właścicielom,mającym taką nieruchomość przed 1945 rokiem a
            więc przed Konferencjami ówczesnych Mocarstw Koalicji Alianckiej w sprawie
            powojennego podziału świata i granic w Europie..

Dyziek zatem łżesz i posługujesz się kaczo-gomułkowskim sloganem fobii
            antyniemieckiej.
            • dyziek_o Re: do Dyziek 30.06.10, 15:13
              No "goethe"!
              Aleś mi dowalił.
              Pozwolę sobie jednak się z Tobą nie zgodzić;
              a/ mamy w Polsce niezawisłe sądownictwo.......uha! ha! ha!
              / winieneś mi za płyn do czyszczenia monitora./
              b/ wcale nie jestem germanofobem. - podałem przykład pierwszy
              jaki mi przyszedł do głowy.
              W nawiązaniu jednak do Twojego zarzutu, - skur...stwem jednak
              w/g mnie jest wyrzucanie siłą ludzi z budynków tylko dlatego, że urzędnik
              państwowy nie dopełnił swojego obowiązku.
              A tak należy spojrzeć na te sprawy. To gmina / a więc państwo / miała
              dopilnować odpowiednich wpisów do ksiąg wieczystych, - na tym bowiem bazują sądy
              wydając owe niechlubne decyzje - ponieważ te budynki i parcele są własnością
              gminy, nie zamieszkujących je ludzi.
              Chciał byś zauważyć ponadto, że rząd Tuska wyrażnie okreslił.........?!
              Może parę owych "delikatnych" szczegółów. Bo te które ja znam są faktycznie
              "delikatne". Jak się ludzie o nich dowiedzą, platformersy będą mieli większość,
              jak rak świśnie i ognia da.
              Piszesz ponad to, że te działania prowadziło ówczesne "komunistyczne państwo
              polskie" .......!
              Po pierwsze; - nic mi nie wiadomo o braku ciągłości polskiej państwowości.
              Po drugie; komunizmu nigdy nie osiągneliśmy, co najwyżej socjalizm. Po trzecie w
              końcu, za błędy żadnej władzy
              nie może płacić obywatel. Zwłaszcza, gdy jest to obywatel najbiedniejszy.
              I więcej mi się tu goethe nie mądrz bo głupoty wypisujesz i chcesz być jak to
              jaje...... od tej kury.
              Dyzio.
              • Gość: goethe Re: do Dyziek IP: 109.243.94.* 30.06.10, 15:45
                Przykład pierwszy z brzegu,ale jednak wyjątkowo obrzydliwy..taki
                gomułkowsko-pisowski...a fe!

Priorytetem dla państwa powinno być przede wszystkim przestrzeganie prawa
                obywateli do ich prywatności,nienaruszalności ich majątków...
                Represje państwa socjalistycznego z czasów Gomułki (socjalisty,komunisty)były
                wyjątkowo dotkliwe dla mniejszości niemieckiej,osób pochodzenia niemieckiego i
                wobec Żydów,zwłaszcza po 1968 roku.

Dyskutujemy o kwestiach majątkowych po 1945 roku... a więc o majątku obywateli
                polskich,pochodzenia bądź narodowości niemieckiej,zamieszkałej na terenie Warmii
                i Mazur najczęściej.

Ludzie,którzy przejmowali takie majątki wywłaszczone,sami powinni byli dopełnić
                wpisów do ksiąg wieczystych,ponieważ państwo nie jest zobowiązane prowadzić za
                rączkę obywatela,jeżeli sprawa dotyczy interesu tegoż obywatela.

Obawiam się,że wśród wielu ludzi,odzywa się bolszewicka zawiść klasowa,gdzie nie
                było nigdy poszanowania dla własności prywatnej.

Polecam wysłuchać wypowiedź Ministra Spraw Zagranicznych,jak Rząd postrzega ową
                problematykę:

videos.wittysparks.com/id/3797694514/
                • Gość: cccr Re: do Dyziek IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.07.10, 15:59
                  Bzdury
    • quasi-modo Re: Kaczyński "sprzedałby" Polskę i sąsiadów.... 30.06.10, 10:05
      Dziwię się wszystkim , którzy uważają kaczora za godnego "męża stanu" .
      Nie zasługuje na to miano .Nie jest ani godny , ani zaufany .
    • Gość: Julka obligatoryjnie kłamie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 16:12
      Kaczyński nie powiedział: chce rozmawiać ponad głowami Białorusinów wyłącznie z
      Rosją.
      Powiedział, że chce rozmawiać o sprawie Polaków mieszkających na Białorusi
      także z Rosją.
      Po co taka nędzna manipulacja?
      • Gość: rotflmao Re: obligatoryjnie kłamie! IP: *.prenet.pl 03.07.10, 17:31
        zeby agitowac na swojego kandydata, a kto tak naprawde sprzeda polske to sie
        jeszcze okaze, i zeby pozniej nie bylo placzu
      • Gość: Niewodniczański Julka łże IP: *.apus-net.pl 03.07.10, 17:36
        Nie powiedział też, że szanuje Gierka
        • Gość: Julka Julka pisze prawdę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 17:56
          Jarosław Kaczyński podczas niedzielnej debaty telewizyjnej odpowiadając na
          pytanie o politykę, jaką Polska powinna prowadzić wobec Białorusi odpowiedział:
          - Musimy chronić Polaków za granicą. A w tej chwili tymi Polakami, którzy
          wymagają najdalej idącej ochrony są Polacy na Białorusi. Każdy prezydent musi
          się w to zdecydowanie angażować. To jest sprawa, o której warto rozmawiać
          także z Moskwą. Jeżeli będziemy mieli tutaj (z wizytą w Polsce-PAP)
          prezydenta Miedwiediewa, a ja będę prezydentem, to z całą pewnością tę kwestię
          postawię, chociaż Białoruś jest oddzielnym państwem, to jednak porozmawiać w
          tych sprawach warto

Pierwszy lepszy komentarz
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8070848,Kaczynski__O_Bialorusi_rozmawiac_z_Rosja__Komorowski_.html
          • Gość: Ordynacja Julcia właśnie pomaga Skarbowi Państwa IP: 46.112.209.* 03.07.10, 18:01
            5 tysięcy wzwyż przypominam,za agitację wyborczą także tutaj na forum.

Kaczki sr..ki dostajecie już? Nie potraficie uszanować prawa?

Nie zdziwię się,jak po niedzieli,sprawą zainteresuje się prokurator,albo ktoś z
            forumowiczów zgłosi sprawę do sądu,bo w sposób jawny łamane jest prawo.
            • Gość: Julka Re: Julcia właśnie pomaga Skarbowi Państwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 18:04
              Zgłoś gdzie trzeba. Na co czekasz?

• Gość: Ordynacja Re: Julcia właśnie pomaga Skarbowi Państwa IP: 46.112.209.* 03.07.10, 18:09
                Nie szczekaj tyle..dam Ci tę przyjemność po niedzieli jak będzie trzeba.. a
                teraz polecam dziurawiec..na kaczke sr..e odpowiednie
                • Gość: Julka Re: Julcia właśnie pomaga Skarbowi Państwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 18:13
                  Nie agituj!
                  Cisza wyborcza:)
                  • Gość: Ordynacja Re: Julcia właśnie pomaga Skarbowi Państwa IP: 46.112.209.* 03.07.10, 18:18
                    Oj,oprócz kaczki sr... z główką też coś masz..w przeciwieństwie do Ciebie nie
                    agituję. A teraz już ładnie odpłyń...
                    • Gość: Julka Ordyncja agituje. I to bezczelnie:))) n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 19:06
        • Gość: Julka Niewodniczański podaj link:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.10, 18:03
          To prawda. Nie powiedział, że szanuje Gierka.
          A jeśli uważasz inaczej to proszę o link.
        • Gość: Ordynacja Do Niewodziczańskiego IP: 46.112.209.* 03.07.10, 18:12
          Nie daj się sprowokować i nie dyskutuj z ludźmi,który łamią w sposób jawny
          ordynację wyborczą.

Przecież o to chodzi..kaczki sr..ki dostają niektórzy i dupopląsu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka