tommist 23.09.10, 23:03 Przy 150 km/h na motorze nie ma szans na przeżycie. Motor jest dla ludzi odpowiedzialnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alternator Re: Tragedia w Konopiskach IP: 212.87.246.* 24.09.10, 00:00 Czytaj ze zrozumieniem! Napisane jest, że "ok. godz. 10.30", a nie "z prędkością 150km/h". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 17:16 i to jest wlasnie to... ludzie wyjezdzaja,zajezdzaja i utrudniaj nam zycie a pozniej ktos mowi/pisze ze jezdzimy 150km/h i MY jestesmy sprawcami....ludzie...idzcie na powtorny egzamin na prawko albo podpiszcie imieniem i nazwiskiem swoje komentarze !!! dla rodziny MOTOCYKLISTY posylam kondolencje... Pzzemek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 15:19 Nie wiem jak tu było , ale widzę jak WY , wy MOTOCYKLIŚCI jeździcie , więc więcej pokory . A jak szybko jechał to tez tu nic nie ma , a w jakiej sytuacji też nie . Więc na razie nie oceniajmy kto i ile winien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 00:00 Jechałem tamtędy i widziałem ten leżący motocykl -nie wydaje mi się aby pędził 150 km/h - to nie był ścigacz tylko taki spory choper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ygrek Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.rev.inds.pl 24.09.10, 01:40 Nawet przy niedużej prędkości uderzając w wyjeżdżające auto nie masz wielkich szans na przeżycie. Nie mówcie, że za szybko jechał. Odpowiedz Link Zgłoś
looooooook Re: Tragedia w Konopiskach 25.09.10, 00:14 to był średni czoperek może miał z 500 pojemności a z uszkodzeń wynikało że nie uderzył z jakąś wielką prędkością motor nie był mocno potrzaskany. jak by jechał 150 jak to tam jeden mądry napisał to by pewnie pół przodu urwał w tym aucie jak tamtędy przejeżdżałem to widząc miejsce wypadku nie sądziłem że kierowca motocykla mógł zginąć to nie wyglądało źle. szkoda gościa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czater Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.chello.pl 24.09.10, 06:32 A jadąc 200 km/h samochodem nie ma się szans na przeżycie, a CO MA PIERNIK DO WIATRAKA INTERNETOWA PIERDOŁO ? Widziałeś że jechał z taką prędkością że piszesz takie Bzdury, zginął człowiek przez nieuwagę innego człowieka, wydarzyła się Duża tragedia... Walnij się w to puste czoło zanim drugi raz coś takiego napiszesz, może kiedyś jak Ktoś zginie z twojej rodziny to na necie taki mądry jak ty będzie też pisał takie bzdury.... zrozumiesz może wtedy o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 09:01 Do czater : Pisze " przez " To przez to ma ustalić policja , bo z tych danych to nic konkretnego nie wiadomo a bywa różnie . Motocykliści też lubią jeździć i 150 km / godz i są zwykle mniej widoczne niż samochód a i ludzie kierowcy samochodów też potrafią być nieuważni . A jak było ? Czy są tu naoczni świadkowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunszwig [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 07:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nena Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 09:12 Dlaczego tak negatywnie ludzie oceniają innych. Zdarzyła się wielka tragedia, zarówno dla rodziny zmarłego motocyklisty jak i dla sprawczyni tego zdarzenia (myślę ,że cała jej rodzina to przeżywa), bo na pewno celowo tego nie zrobiła.Czy żadnemu z nas nie zdarzyło się wymusić pierwszeństwa, czy zajechać komuś drogę czy choćby nawet przekroczyć dozwoloną prędkość - - tylko przy tym nikt nie ucierpiał . Raczej należy współczuć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.10, 09:01 Samochód także jest dla ludzi odpowiedzialnych, najwidoczniej ta pani sie pogubiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunszwig Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 10:07 nie wiem który punkt regulaminu złamałem, w związku z tym powtórzę : motor to ty masz w dup*e. Motocykl. Jak jest ślepa to niech idzie do lekarza od oczu. Powinni jest zabrać prawo jazdy dożywotnio!!!!!! a ty głupiś i menda..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.net.stream.pl 24.09.10, 10:29 Wy wszyscy jesteście pojeba.... was nie trzeba sądzić was trzeba leczyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.prenet.pl 24.09.10, 10:49 nie można napisać zwyczajnie wypadek, a nie tragedia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.10, 10:58 Dla wszystkich "baranow" ktorzy twierdza ze wypadki motocyklowe sa przy predkosciach 150 km/h 200 itd zamiszczam link to crash testu przy predkosci 50 km/h - www.youtube.com/watch?v=j915jGu4bik&feature=related tak samo zapewne bylo w konopiskach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.alfanet24.pl 24.09.10, 12:47 Do tommist - policja poszukuje swiadków wiec zglos sie , przeciez tam byłes i widziałes Odpowiedz Link Zgłoś
onawie1 Re: Tragedia w Konopiskach 23.10.10, 23:11 Czytając tych wszystkiech tekstow to stwierdzam ze niektorzy powinni sie leczyc. Jestescie zalosni. obwiniacie dziewczyne jak by ona to specjalnie zrobila. niektorzy nie wiedza jak to bylo a wielce sie udzielaja. powinniscie miec wszyscy taka sama sytulacje i przekonac sie jak to wygladalo w rzeczywistosci. moze wtedy przejrzycie na oczy. A facet mial pecha jak by jechal tyle ile jest dozwolone w terenie zabudowanym wcale by do tego wypadku nie doszlo, ale niestety tak sie konczy brawurowa jazda.a ktos co napisal ze motocykl byl caly to gratuluje dobrego wzroku ktory powinien byc bardzo szybko leczony. Motocylk byl istnym juz złomem, Wiec przestancie obwiniac dziewczyne ktora jest tylko po czesci winna. Ona napewno juz swoje przechodzi. Moze troche pomyslcie zanim cos glupiego znow napiszecie. A propo jak nie byliscie swiadkami a tylko przejezdzajac widzieliscie troszke, nie udzielajcie sie i nie robcie bajek na tym forum. bo wiekszosci co tu piszecie sa bajkami. A cala prawde wie tylko ona i ten baran na motorze co nie potrafi jezdzic na terenie zabudowanym. zeby byc motocyklista trzeba do niego dojrzec i byc rozsadny w przepisach. wiekszosci wypadkow dochodzi przez niedoswiadczonych motocyklistow. nie na darmo ich nazywaja " dawcy organow" Darujcie sobie juz jakie kolwiek komentarze na temat tego wypadku. nie wiecie nic a sie udzielacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 09:52 Do onawie1 : Coś piszesz , zarzucasz innym , że piszą nieprawdę . I ... może masz rację . Wszak na forum nie da się sprawdzić , kto mówi prawdę . Możemy tylko oceniać z naszego doświadczenia . I naszego doświadczenia wynika, że ludzie na motorach to ... pewien charakter , no i za tym idzie sposób jazdy . Dlatego oceniając uczestników wypadków tu na forum biorę to pod uwagę ale ... z zastrzeżeniem , że tu mogło być wyjątkowo inaczej . Ale zwykle bywa jak bywa i trudno bedzie mnie przekonac do innej oceny motocyklistów , skoro ich zachowania obserwuję na codzień . Odpowiedz Link Zgłoś
snikers09 Tragedia w Konopiskach 24.09.10, 15:16 Nie widziałam tego wypadku, więc nie będę wypowiadać się na temat prędkości motocyklisty, jedno jest pewne, to ogromna tragedia. Faktem jest jednak, że większość motocyklistów w Konopiskach jeździ z ogromną prędkością na terenie zabudowanym. Czasem tak szybko, aż ciarki przechodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
looooooook Re: Tragedia w Konopiskach 25.09.10, 00:20 tak snikersie tam szybko jeżdżą też osobówki ciężarówki i nawet niektórzy rowerzyści.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addds Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 15:48 śmierć za śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addds Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 15:50 zasr...,głupie przepraszam to za mało.Może wtedy każdy kierujący jakimkolwiek pojazdem zacznie uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
kiarabessi Tragedia w Konopiskach 24.09.10, 22:01 Mężczyzna miał 44 lata, był statecznym mężczyzną, wybrał się na przejażdzkę z Katowic do Częstochowy w ten piękny pogodny dzień. Jechał chopperem więc przypuszczam że nie osiągał zawrotnych prędkości. A tak na marginesie czy nie był to 2-tonowy Nissan Navara a prowadząca akurat rozmawiała przez komórkę ( bardzo częsty widok ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 12:20 Rozumiem ze jak na chopperku to grzeczny a na scigaczu to morderca SMIESZA MNIE TE PODLADY JAK OSADZACIE LUDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnonimHieronim Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.10, 15:15 Powiem od siebie tylko tyle - Kierowcy samochodów nie zwracają uwagi na motocykle, a tak nie powinno być! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.doktor Re: Tragedia w Konopiskach IP: *.masterkom.pl 24.09.10, 23:19 a ty co rodzinka tej pani, mierzyłeś prędkość temu biedakowi ??? jakaś lalunia wyjeżdża samochodzikiem z domku i oczym myśli... powinna bezwzględnie rozejżeć się i ustąpić pierwszeństwa ... szkoda słów i nie ma na to wytłumaczenia. Jeżdże na motorze i nie raz przez takich właśnie kierowców byłem narażany na wypadek, wnajlepszym razie głupio się uśmiechali i niby przepraszając podnosili rękę. Wiesz gdzie mam ich przeprosiny... głęboko w d...e. Stado baranów... mondralo, powinna teraz kilka latek posiedzieć w pierdlu i przemyśleć co zrobiła !!! Odpowiedz Link Zgłoś
looooooook Re: Tragedia w Konopiskach 25.09.10, 00:23 a Ty mr.doktor nie podniecaj się tak. na pewno jesteś mistrzem kierownicy nigdy nie jeździsz za szybko zawsze używasz kierunków i nigdy w życiu nie wymusiłeś pierwszeństwa. wzór cnót przed komputerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y W Polsce nie da jeździć się na motorach i rowerach IP: *.apus-net.pl 25.09.10, 19:10 Polska to kraj, w których nie da jeździć się na rowerach i motorach: 1) Polscy kierowcy, często nie potrafiący jeździć, nie biorą po uwagę takich uczestników komunikacji jak rower czy motor. Wsiada taka/i na kółko z nasatwieniem, "niech się dzieje co chcę, jakoś dojadę, niech inni za mnie myślą". kolega mi raz opowiadał, że jego znajoma z powiatu ma prawo jazdy, ale potrafi przejechać tylko ze wsi do wsi. Do Cz-wa city nie wyrusza się, bo się obawia, że nie da rady w ruchu miejskim. 2) nie ma dróg dla rowerów. każda wyprawa "na rowerek" może skonczyć się smiercią rowerzysty. wystarczy, że będzie jechał pijany lub nie umiejący jeździć i zdmuchnie rowerzystę z drogi. 3) to samo dotyczy motorów. ostanio jedzie gość na motorze, spokojnie lewmym pasym. baba za kółkiem zmienia pas i ładuje się na motor. gość w ostatniej chwili "uciekł". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Dlaczego tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 20:06 Do y : Ano tak się dzieje jak i w ... szkole . Pracując jako nauczyciel , wiele razy musiałbym połowę klasy oblać i nie przepuścić do następnej klasy . Ba !! kończyło to się sporą liczbą uczniów zdających egzamin poprawkowy . No i ... no i wielu , zdecydowana większość nie powinna zdać i egzaminu poprawkowego . No ale na egzaminie jest komisja a ja tylko jedną małą cząstką jestem , więc można mnie przegłosować . Chyba tak też się dzieje z egzaminami na prawo jazdy . Odpowiedz Link Zgłoś
onawie1 Re: Tragedia w Konopiskach 23.10.10, 23:21 Gość portalu: mr.doktor napisał(a): > a ty co rodzinka tej pani, mierzyłeś prędkość temu biedakowi ??? jakaś > lalunia wyjeżdża samochodzikiem z domku i oczym myśli... powinna bezwzględnie r > ozejżeć się i ustąpić pierwszeństwa ... szkoda słów i nie ma na to wytłumaczeni > a. Jeżdże na motorze i nie raz przez takich właśnie kierowców byłem narażany na > wypadek, wnajlepszym razie głupio się uśmiechali i niby przepraszając podnosil > i rękę. Wiesz gdzie mam ich przeprosiny... głęboko w d...e. Stado baranów... mo > ndralo, powinna teraz kilka latek posiedzieć w pierdlu i przemyśleć co zrobi > ła !!! Sam powinienienes troche odsiedziec za sama glupote tylko szkoda lubliniec ci nie pomoze jestes za bardzo tempy zeby zrozumiec co kolwiek Odpowiedz Link Zgłoś