Gość: pannanikt Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.net.stream.pl 27.09.10, 13:52 wybieram nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktur Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 14:53 Jakie piękne zdjęcie Krzysztof "Myśliciel" - zasłuchany w głos ludu. Szkoda ze pozostali kandydaci nie zasługują na takie fajne foty na łamach GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !Q Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.10, 10:20 czas umierać... gdy się obejrzy kandydatów... poza Wroną oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protestek Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 18:22 Kto to jest dobry kandydat? To ten, który jest na moje rozkazy. To ten, który swoimi działaniami wyprzedza i spełnia moje pragnienia. To ten, który jest na moje skinienie ręki. To ten, który robi wszystko, by mi się przypodobać. Internauci, nie zdajecie sobie sprawy, że ludzi pragnacych ujeżdżać takiego uległego konia jest bardz wielu. Zwykle woźnicami zostają ludzie beszczelni i podli, intryganci i złodzieje. Dlatego uważam, że najlepszy kandydat, to człowiek samodzielny, odważny, energiczny, z konkretną wizją naszej Częstochowy, nieuległy wobec nacisków bogatych i biednych, wierzących i ateistów. Wszystkim nie może dogodzić. Panie Matyjaszczyk ja zagłosuję na Pana i to nie ze wzgledu na lewicową partię, ale ze względu na program i dotychczasowe efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-mu-sia-1 Re: Częstochowskim partiom brak liderów 27.09.10, 21:00 A jakie to niby Matyjaszczyk ma osiągnięcia? Jakoś nie bardzo są mi znane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googie Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.isd-hcz.com.pl 28.09.10, 07:21 Dla mnie ten opis pasuje tylko do Jacka Kasprzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.10, 12:59 Ta sonda to oszustwo, z resztą czemu mnie to dziwi, przecież to SLD i otoczenie Krzysia... takie po prostu jest. Dzięki za przypomnienie mi tego.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzyc0f Zero odpowiedzialności 27.09.10, 14:56 Zachowanie tych posłów jest rzeczywiście żenujące - pani Leszczyna została wybrana na radnego - po roku zrezygnowała i została posłem - teraz znudziło jej się to i chciałaby być prezydentem. Wcześniej podobne spacery robiła p. Rozpondek - na szczęście wyborcy dali jej czerwone światło. Mam nadzieję, że teraz stanie się podobnie i wyborcy nie dadzą robić sobie z siebie, za przeproszeniem, jaj. Podobnie zachowuje się pan Matyjaszczyk, choć on radnym był już wcześniej i nie należy do partii rządzącej - jego zwycięstwo może faktycznie dać realne korzyści wyborcom, a faktycznie jest najlepiej rozpoznawanym politykiem SLD w Częstochowie. Tak czy inaczej - głosujcie na człowieka, a nie na jego szyld! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Czy pan Picheta musi zrezygnować? IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.10, 15:31 Bo w końcu ten mandat jemu się należy ustawowo. Mogłaby Pani Leszczyna rozwinąć temat? Czy Platforma ma jakieś prawne metody na odsunięcie pana Pichety od sejmu, czy liczy tylko na jego dobrą wolę? Bo ja na miejscu pana Pichety na pewno bym nie zrezygnował. Wręcz przeciwnie, skoro się przepisowo należy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 15:52 Wyborczy oszuści - profesjonalne określenie naszych posłów. Nie będę na nich głosował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.10, 16:35 A jak poseł zostanie premierem lub ministrem to też jest oszustem bo musi się zrzec mandatu? Pomyśl trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brednie Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 18:51 Brednie,jeszcze raz brednie. W każdym polskim mieście, gdzie dana partia chce wygrać wybory wystawia swojego najlepszego lidera - vide Olejniczak - dopiero rok europoseł - lub sprawdzonego samorządowca -prezydenta. Nie dotyczy to tylko Częstochowy. Gdyby Kurpios chciał startować, pewnie to on byłby kandydatem, ale nie chciał- więc PO musiała postawić na kogoś, kto gwarantuje głosy wyborców. Rozpondkowa, która miała najwięcej głosów w wyborach poselskich już trzy lata temu powiedziała, ze nie startuje. Iza Leszczyna,która dała się poznać jako aktywny polityk w wielu środowiskach - jest gwarancją na wygraną. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.net.stream.pl 27.09.10, 18:51 A ja będę głosował na tego. który w końcu zrobi porządek z tymi gadami z Rakowa...i wogóle zaora tę gadowską dzielnicę... Odpowiedz Link Zgłoś
drzewkoszczescia67 Częstochowskim partiom brak liderów 27.09.10, 19:22 kampania prezydencka to świetna okazja do promocji i o to chodzi kandydatom PO i SLD, a nie o rzeczywiste wygranie wyborów; jeżeli pani i pan poseł doszli do wniosku, że są potrzebni Częstochowie i kochają pracę w samorządzie, to mogą zrezygnować z mandatów poselskich, w wyborach samorządowych wystartować jednocześnie jako kandydaci na radnych i prezydenta; wtedy by się uwiarygodnili, inaczej jest to zwykła manipulacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 19:54 Ale dlaczego mają rezygnować ze zdobytych podczas demokratycznych wyborów mandatu? Odpowiedz Link Zgłoś
drzewkoszczescia67 Re: Częstochowskim partiom brak liderów 27.09.10, 20:52 Skoro byli już radnymi, a pan poseł dwie kadencje, i mają przekonanie, że lepiej sprawdzą się w samorządzie, to niech podejmą próbę powrotu. Uważam, że nie mają ochoty tak naprawdę wygrać boju o fotel prezydenta, a jedynie zareklamować swoje nazwisko i ugruntować swoje pozycje w partiach. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Częstochowskim partiom brak liderów 27.09.10, 22:27 Bo to poseł chce być liderem i nie chce by był nim ktoś inny Odpowiedz Link Zgłoś
zeto89 Re: Częstochowskim partiom brak liderów 27.09.10, 22:47 Czym Ci liderzy partyjni wykazali sie dla Częstochowy. Na razie niczym ale obiecają wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz ty na pewn Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 22:58 Angrusz ty na pewno nigdy nie będziesz liderem,więc nie wiesz na czym to polega Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia Alfreda Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.10, 10:45 Matyjaszczykowi w 5 min poparcie skoczyło 0 20%. Wyczuwam gruby kant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia Alfreda Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.10, 11:00 Teraz już o 34%. Krzychu wolniej bo niedługo wyrobisz 200% normy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.147.148.173.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.09.10, 11:13 Będę głosować na Jacka Kasprzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jacek Kasprzyk IP: *.147.148.173.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.09.10, 11:14 Głosuję na Jacka Kasprzyka. Ta sonda to niezbyt fachowo zrobiona, bo ktos od Pana Matyjaszczyka siedzi przy komputerze i klika od rana..więc nie jest to wiarygodny wynik.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość Re: Jacek Kasprzyk IP: *.apus-net.pl 22.11.10, 04:44 i wygląda na to, że w wyborach do Rady Miasta, Jacek Kasprzyk wejdzie z 13. miejsca ;) i co na to SLD, które mu to miejsce w swojej "łasce" ofiarowało?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia Alfreda Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.10, 11:18 20 minut i i poparcie sztucznie zwiększone o 40%. Matyjaszczyk ty wstydu nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwsteczniam_sie Re: Częstochowskim partiom brak liderów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.10, 12:37 CO TO WOGÓLE MA BYĆ! FORUM NIE MA NAWET TYLU URZYTKOWNIKÓW ILU ZAGŁOSOWAŁO NA MIEDZIANEGO! Odpowiedz Link Zgłoś