Dodaj do ulubionych

Syn Rozpondkowej został prezesem

03.10.10, 14:30
Platforma powołala syna posłaniki Rozpondkowej na prezesa spółki miejskiej. To już nie tylko nepotyzm w największym wydaniu ale strach, że PO przegra wybory. Dlatego w czasie kompani wyborczej odwołali dwóch prezesów spólki miejskiej? Czy po to, aby dać stołki swoim, bo po wyborach już nie będzie takiej możliwości. I tak syn szefowej lokalnych struktur Platfoemy ma ciepłą posadkę. To jest mentalność Platformy, Kurpiosa, Rozpondkowej, Leszczyny.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.10, 15:07
      Przez tego dupka :) w starych czasach nawet w straży miejskiej zwalniali...........jak szaleł :dupek:" J bym go porównał do.......... forum.gazeta.pl/forum/w,55,110064475,110065147,Re_Pan_Marek_Nowak.html . Nie robocze ciało w straży tylko chłopaków ............kierujących....Jak ta matka sieę nie wstydzi. :))))))))
    • Gość: liszka Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 15:14
      to tak jest jak się zerro dorwie do władzy, trzeba jej pokazać gdzie raki zimują i całej ohydnej peło
      +
      • Gość: ja Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: 188.33.175.* 03.10.10, 15:23
        Nie rozumiem, was ,forumowiczów, czy ten człowiek nie ma kompetencji? Czy nie ma odpowiedniego wykształcenia ? Czy dlatego,że jego matka jest posłanką, to on nie ma prawa pracować? Przecież on tam jest zatrudniony już dawno.Dzieci osób publicznych mają prawo do pracy, to jest coś nie tak w tym naszym społeczeństwie.
        • Gość: krzyś Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 17:29
          To się nepotyzm nazywa- to znaczy,że PO wie,że Leszczyna przegra
          • Gość: gosc Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: 188.33.175.* 03.10.10, 17:35
            Głupie rozumowanie i brak logiki. Jak można zabronić dzieciom ludzi zajmujących publiczne stanowiska podjąć odpowiedzialną pracę? Gdyby syn pani Rozpondkowej ubiegał się o stanowisko motorniczego w MPK, też forumowicze byliby temu przeciwni?
            • Gość: sowa Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 17:40
              wiesz ile osób w mieście ma nie gorsze kwalifikacje od synka posłanki ?
              ale gdyby pytali o mozliwość podjęcia pracy odesłano by ich z kwitkiem.
              NEPOTYZM.
              • Gość: orzeł Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.10.10, 18:06
                Masz rację sowa, to posunięcie przez Rozpondkową było bardzo złe, opinia publiczna wyciągnie negatywne wnioski wobec całego PO.
                • Gość: pispo Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.10, 00:08
                  a dlaczego ma nie wyciągnąć
    • Gość: xx Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.icis.pcz.pl 03.10.10, 20:04
      W innym watku jest inna informacja - ze zostal czlonkiem zarzadu.

Prezes a czlonek zarzadu to jednak duza roznica.
      W koncu z tego powodu ze ktos jest czyims synem nie moze byc powodem zeby w ogole zabronic mu jakichkolwiek stanowisk.

Wiec w koncu na jakie stanowisko zostal mianowany ?
      • adamico9 Re: Syn Rozpondkowej został prezesem 03.10.10, 20:16
        Został członkiem zarządu ZGM razem z innym młodym człowiekiem, bo dwaj dotychczasowi członkowie zdecydowali się , z tego co wiem,pójść na emeryturę( jeden z nich miał ok.70 lat). Ja się dowiedziałem Sebastian ma wyższe wykształcenie prawnicze, prawie 10 lat pracuje w firmie, w tym osiem w radzie nadzorczej z wyboru pracowników - jako ich przedstawiciel. Kwalifikacje dobre. Nie wiem, jakie ma jego kolega, który także został członkiem zarządu, ale ma na pewno to szczęście, że nie nazywa się R
        • Gość: realista Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.centertel.pl 03.10.10, 20:33
          No to teraz zrozumiałe dlaczego - nieco wcześniej - Błaszczeć został przewodniczącym Rady Nadzorczej.
          • Gość: zgm-tbs Re: Syn Rozpondkowej został członkiem zarządu IP: *.182.41.227.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.10.10, 21:12
            Stało się to na co od kilku miesięcy wszyscy czekaliśmy. Ileż można pracować? Prawie siedemdziesioletni Krykowski powinien odejść dużo wcześniej. Sebastian to człowiek od nas, nie żaden spadochron. Doskonale zna firmę i ludzi. Osiem lat był naszym przedstawicielem w Radzie Nadzorczej. Awans na dyrektora był przez wszystkich oczekiwany wręcz wyczekiwany.
            Powodzenia życzę. Artur
            • Gość: FFF Re: Syn Rozpondkowej został członkiem zarządu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 11:32
              No bądź zwykłym Sebastianem z ulicy i zobaczymy czy się na stołek załapiesz :))) NEPOTYZM na maxa i tyle ...
    • Gość: :):) nepotyzm Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 21:01
      Niech żyje, niech żyję rodzina bibliotekarki i synów po administracji udających prawników. Drugi syn pani Rozpondek także robi karierę.

www.tvs.pl/informacje/5858/
      W Śląskim Centrum Przedsiębiorczości konkurs na stanowisko zastępcy dyrektora wygrał syn posłanki PO z Częstochowy. Instytucja ta podlega marszałkowi województwa - również z Platformy. Kilka dni temu stanowisko stracił wicemarszałek Województwa Śląskiego, bo okazało się, że urzędnicy szkolili się w ośrodku zarządzanym przez jego syna. Gdzie leżą granice przejrzystości politycznej? Jak się dowiedzieliśmy w Śląskim Centrum Przedsiębiorczości konkurs na stanowisko zastępcy dyrektora wygrał Bartosz Rozpondek - syn posłanki Haliny Rozpondek. Instytucja ta podlega marszałkowi województwa. Czy był to czysty przypadek? Na to pytanie nie uzyskaliśmy odpowiedzi. Co ciekawe zaledwie kilka dni temu Platformie wystarczyły jedynie doniesienia prasowe, by odwołać ze stanowiska wicemarszałka Mariana Ormańca. Według dziennikarzy w ośrodku wypoczynkowym należącym do syna Ormańca szkolili się pracownicy wojewódzkiego urzędu pracy.

Posłowi Grzegorzowi Dolniakowi - z Platformy Obywatelskiej pokazaliśmy dokument. W Śląskim Centrum Przedsiębiorczości konkurs na stanowisko zastępcy dyrektora wygrał Bartosz Rozpondek - syn posłanki PO z Częstochowy
      - Haliny Rozpondek. Instytucja ta podlega marszałkowi województwa - również z Platformy. - Powiem szczerze, że wtedy, kiedy miał zamiar startować nie wiedziałam o tym, on jest dorosły, ma 30 lat i zna się na tych sprawach wniosków europejskich - tłumaczy Halina Rozpondek, posłanka PO.

Ale nawet niektórzy działacze Platformy podczas nieoficjalnych rozmów
      mieli wątpliwości, czy o wyborze zdecydowały wyłącznie kompetencje. Szefowie partii zapewniają, że przyjrzą się temu dokładnie. - Myślę, że dobrze, iż zwracacie uwagę na ocierające się o transparentność, czy brak transparentności działania niektórych polityków o ile to polega na prawdzie - stwierdza Grzegorz Dolniak.

Zaledwie kilka dni temu doniesienia prasowe wystarczyły Platformie, by odwołać ze stanowiska wicemarszałka Mariana Ormańca. Jak mówi nie wie co się mogło wydarzyć od wczorajszego dnia, czy też dzisiejszego ranka, że marszałek stracił do niego zaufanie.

Wydarzył się artykuł. Według dziennikarzy w ośrodku należącym do syna Mariana Ormańca szkolili się pracownicy wojewódzkiego urzędu pracy. Wcześniej prasa kilkukrotnie informowała już o "etycznie wątpliwych" poczynaniach byłego wicemarszałka.

Większość śląskich działaczy PSL wciąż murem stoi za Marianem Ormańcem. Większość, bo ci najbardziej lojalni są pewni, że wiedzą kto wykopał dołek pod byłym marszałkiem. Jak mówią jest to radny Zygmunt Wilk.

Radny, który tydzień temu został odwołany z zarządu wojewódzkich struktur PSL-u i któremu rzekomo Platforma zaproponowała fotel wicemarszałka zwolniony przez Ormańca. - Wydaje się, że jest to początek czarnej kampanii przed wyborami do europarlamentu, bo jak wiadomo kandydatem numer jeden ma być Marian Ormaniec, który ma dużą szansę, żeby ten mandat uzyskać - uważa Daniel Dziewit, PSL.

- Posługiwanie się tego typu teorią, czy frazesami świadczy o obłudzie daleko posunietej, o kolejnych usiłowaniach oszustwa - uważa Zygmunt Wilk, radny sejmiku wojewódzkiego, PSL.

Również Platforma zapewnia, że odwołanie Ormańca to nie gra polityczna a efekt braku zaufania. To właśnie zaufanie było "słowem kluczem" powtarzanym przez Platformę przed wyborami. Politycy zdobywać je mieli przejrzystością i czystymi rękami.

Ale jak mówi politolog Tomasz Słupik zarówno wśród Platformy jak i koalicjantów czyste ręce nie zawsze idą w parze z czystym sumieniem. A sprawa Ormańca nie jest wyjątkiem. - Gdyby wziąć te doniesienia prasowe w cudzysłów czy sceptycznie na nie popatrzeć, to jednak naruszył te dobre obyczaje, więc on tu żadną ofiarą nie jest, ale inne partie nie są od tego wolne i byłbym za tym, żeby te kryteria wreszcie jasno sformułować - swtierdza dr Tomasz Słupik, politolog.

Wyraźne kryteria nie prawne a etyczne, na co może pozwolić sobie wicemarszałek województwa i gdzie powinien pracować syn posłanki.
      • Gość: kolo Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.182.100.13.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.10.10, 23:04
        Platforma tak właśnie rządzi. Kadr nie mają ale za to rodzinę posłów poupychają na stołki. Czy oni nie widzą że to jest przed wyborami?
        • Gość: piz Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 11:34
          zobaczymy co bedzie jak krzysiu wam wygra i zacznie sie upychanie miernot
        • Gość: FFF Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 11:36
          Nie tylko PO ale każda partia. Nie bój się czy PIS czy SLD byłoby to samo. PARTIE POLITYCZNE TO NIC INNEGO JAKO PRAWEM ZALEGALIZOWANA MAFIE !!!
        • Gość: kisiel Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 18:29
          bo on "coś tam ,coś tam " potrafi
          • Gość: storima Reszka zalatwil Angruszowi IP: *.23.75-86.rev.gaoland.net 04.10.10, 18:35
            Gość: kisiel napisal:
            bo on "coś tam ,coś tam " potrafi

Reszka zalatwil Angruszowi prace nauczyciela j. angielskiego.
            Wywalili Angrusza.
            cZY aNGrUsZ pOTRAFI???
        • Gość: mimo Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: 212.87.241.* 05.10.10, 21:21
          To niedopuszczalne, co to ma być ? gdzie są jeszcze miejsca w spółkach ? może jeszcze kogoś da sie upchnać ?
      • Gość: dno! Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 09:45
        Z szacunku dla Ś.P. Dolniaka dalibyście sobie spokój z tym tekstem...

To forum jest koszmarne, przepychanki na poziomie dna+metr mułu. Na szczęście nikt normalny nie powiela SCHEMATÓW(czyt.zawsze to samo) Waszych wątków;]
        i każdy człowiek myślący śmieje się z tego co się tutaj dzieje, a nie z tego, kto i gdzie został mianowany.
      • Gość: rer Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 09:49
        Ale nawet niektórzy działacze Platformy podczas nieoficjalnych rozmów
        mieli wątpliwości, czy o wyborze zdecydowały wyłącznie kompetencje. Szefowie partii zapewniają, że przyjrzą się temu dokładnie. - Myślę, że dobrze, iż zwracacie uwagę na ocierające się o transparentność, czy brak transparentności działania niektórych polityków o ile to polega na prawdzie - stwierdza Grzegorz Dolniak.

śmieszne kompetencje i śmieszne tłumaczenia posłanki.
        • Gość: po Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 23:16
          Żałosny nepotyzm, żałosny kraj! W normalnych społeczeństwach bibliotekarka nie byłaby deputowanym, ani też prezydentem miasta. A ja gratuluję RODZINIE ROZPONDKÓW ROBIENIA OCZYWIŚCIE BEZ ZNAJOMOŚCI tak wielkich karier. Powszechnie wiadomo, że są przecież niezwykle wykształceni: obaj po administracji po niezwykłych uniwersytetach, wiadomo uniwersyette opolski to istny Harvard.

W tym samym czasie wśród częstochowian w tym samym wieku nie było ani jednego z wyższym wykształceniem, aby mógł pracować na tak odpowiedzialnych funkcjach jak Bartosz Rozpondek i Sebastian Rozpondek. Większość młodych ludzi przecież kończyła edukację na trzech klasach gimnazjum.

• storima Angrusz 03.10.10, 23:17
      To nieprzyzwoite.
      Po raz kolejny nabijasz w szpaka partyjny watek na regionalnym Forum:

forum.gazeta.pl/forum/w,55,117157565,117175875,Re_Dzisiaj_jednak_nie_da_sie_.html
      Powodzenia z Reszką !

PS Reszka to Kobieta, Czyż, Facet dla Ciebie???

• Gość: młody Re: Angrusz IP: *.isd-hcz.com.pl 04.10.10, 08:01
        banda frustratów udało sie chłopakom to maja może maja tak ja wy ciągle nazekac i nic nie robić ze swoim życiem ????

Druga sprawa nawet jeżeli matka im pomogła to medal dla niej ze dba o dzieci ciekawy jestem czy wy jak byście mieli możliwość pomóc bliskim czy byście tego nie zrobili ??????

PS nie jestem za PO nawt nie lubię Rozpondkowej i była dlamnie bez płciowym prezydentem tak samo jak Leszczyna kandydatem
        • Gość: ;; Re: Angrusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 11:37
          prace dostał zapewne dzieki matce. Ale dalej w jakims tam stopniu juz musial zapracowac na to co ma.
          • Gość: wyborca Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.rst.de 04.10.10, 12:53
            Jak się ma w rodzinie "zbycha, czy mira" to dostaje się pracę w taki sposób. Nie musisz być dobrym pracownikiem, jak mówi Palikot, wystarczy wiedzieć z kim dzieci chrzcić.
            Ale przecież to właśnie ci ludzie, którzy są obecnie przy władzy buntowali się przeciwko absurdom komuny. Zastanawia mnie jak krótka jest ludzka pamięć.
            Politykowi dobrze robi przypomnienie sobie, jak wygląda praca fizyczna (Tusk).
            Nepotyczne awanse i kampania wyborcza wyraźnie dowodzą uprzywilejowania partyjniaków, urzędników (pracowników aparatu partyjnego) i ich dzieci, żeby broń boże nie skosztowali życia obywatela, który na nich łoży.
            Jeszcze człowieku zagłosuj w wyborach na ta sektę kombinatorów i daj im absolutna władze to oni cię absolutnie urządzą. Już nawet nie próbują ukrywać przed wyborcami idącymi na wybory prawdziwego sensu powołania do życia magdalenkowej RP i hasła: Swoi swoim dla swoich. By SWOIM żyło się lepiej.
            Potrzebujecie jeszcze motywacji do działania, k.... wasza wspólna, poselska mać?
            • Gość: syn Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 19:59
              nepotyzm przybrał formę kołtuństwa
        • Gość: ja Re: Angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 18:32
          i takie jej dzieci...bezpłciowe,no ale państwowa kasa to nie byle co
          • Gość: STORIMA Re: AngruSzurasZReszkaNieZleSadownie IP: *.23.75-86.rev.gaoland.net 04.10.10, 18:57
            Angrusz, co tzn; bezPlciowe dzieci????
          • Gość: gg Re: Angrusz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.10.10, 22:05
            to troche nieładne
    • Gość: mieszkaniec Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: 195.242.90.* 04.10.10, 11:48
      A może jakieś konkretne dowody? Linki, skany dokumentów? Ja też mogę powiedzieć że ktoś kogoś mianował na jakieś stanowisko lub funkcję ale jeśli nie będzie to poparte faktami/dokumentami to będzie to zwykłe pomówienie.
      Póki co na oficjalnych stronach spółki nic się nie zmieniło w składach osobowych organów.
      • Gość: storima Angrusz i Ryszka IP: *.23.75-86.rev.gaoland.net 04.10.10, 12:20
        Angrusz, chwaliles sie na forum, ze dzieki senatorowi ujrzeli twoj protest na temat porownywalnosci skali wynikow TofEnglish. Senator wyszedl dzieki Tobie na durnia, bo Min.Ed.
        (zarzadzane przez PiS w tamtym czasie)
        Min.Ed. stwierdzilo, ze piszesz do nich BEZ SeNSu.

Promocja byla?
        Ano byla.

Nie pierwszy raz rzucasz watek posłanki w tym samym kontekscie pod wieloma wpisami.

Polecenie partyjne Ryszki???
        • Gość: angrusz1 Re: Angrusz i Ryszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 22:47
          Do storimy :

Musisz coś więcej poczytać , bo to ty piszesz bez sensu .
          A owszem wiceminister Sławomir Kłosowski postąpił haniebnie : w odpowiedzi senatorowi ( na jego słuszną interwencję ) odpisał m in , że nauczyciel ma zdawać egzamin TSE ( ustny egzamin z angielskiego ) i ... wtedy odpisał - data pisma - kiedy instytucja amerykańska ETS już od kilku miesięcy tego egzaminu nie organizowała w Polsce. Ba !!! jeszcze kilka miesięcy później na mój zarzut ( żądałem pisma , odpowiedzi na moje nazwisko ) to dyr. departamentu odpisała, że jeżeli nie ma tego egzaminu w Polsce, to mogę jechać zdawać za granicę . Z tym , że już za żadną granicą w Europie ten egzamin nie był organizowany .
          To świadczy o bucie i durnocie tam zatrudnionych ludzi .

A teraz dalsze wyjaśnienia , sam to sprowokowałeś , a mi to sprawia przyjemność - wytykanie haniebnych potknięć , błędów administracji, tu MEN -
          przepis prawny - rozporządzenie MEN , o którym mowa , wyszczególniało warunki uprawniające do nauki angielskiego . I ... i było tam tak ( mniej więcej )

wymaga się
          egzaminu Toefl ( test 550 pkt , TWE 4,5 pkt i więcej , oraz egzamin TSE < ten ustny > co najmniej 50 pkt ) .

I tak mi storimo wytykasz błędy interpunkcyjne , a tu właśnie błąd w znakach graficznych , czy ... interpunkcyjnych , całkiem zmienia sens i wymagania .
          Przy takim zapisie - wymagania szczegółowe podane w nawiasie - sugeruje się, że egzamin TSE był składnikiem egzaminu Toefl paper based .

A prawda jest taka , że nie był nigdy .

Był to egzamin odrębnie zamawiany , odrębnie opłacany i świadectwo niezależne od Toefl paper based.
          Dwa niezależne egzaminy , tak jak matura i egzamin zawodowy w technikum .
          Dlatego wymaganie egzaminu TSE winno być wydrukowane poza nawiasem .
          A nie było .
          Dlatego osoby , które sporządziły takie pismo - bo to nie wiceminister Sławomir Kłosowski - a niższej rangi okazały się nieuczciwe i głupie . A wiceminister niekompetentny - oni winien skonsultować to z prawnikiem . Ja to wszystko wyjaśniałem , na czym błąd polega .
          I chociaż był to wiceminister z PiS - to jednak potępiam go najmocniej jak potrafię .

A temat porównywalności egzaminów , np Toefl - obecnie ibt , z Toefl paper based z CAE i innymi egzaminami to sprawa świeższa i to błąd obecnej pani minister HALL .

Jak są różne skale mierzenia temperatury to w każdej skali można wyrazić tę samą temperaturę , owszem , liczby są różne np 20 stopni Celsjusza to 293 Kelwiny i ok 69 Fahrenheitów .
          Ale to się da przeliczyć , są do tego odpowiednie wzory .

Tak samo w/w egzaminy - są tabele porównawcze na necie , ułożone przez poważną państwową amerykańską instytucję ETS - odpowiednik Centralnej Komisji Egzaminacyjnej

I tak 550 pkt dla Toefl paper based to ok 79-80 pkt w egzaminie Toefl ibt , a nie jak ustaliła pani minister 87 pkt .
          Poziom wymagań winien być taki sam dla każdego egzaminu .
          Ale dla pani minister - a jakże matematyczki - to nie jest takie oczywiste .

Próbowałeś mi storimo przysr... a sam wyszedłeś na głupka , bo nie znasz się na tym .
    • Gość: vvv Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 18:56
      i tu trzeba zacytować klasyka "szamba nie należy nazywać perfumerią"
    • Gość: oscipek Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.10, 22:02
      ?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mimo Re: Syn Rozpondkowej został prezesem IP: 212.87.241.* 05.10.10, 21:18
        To skandal !!!! rozwój miast sie nie liczy, ważne żeby wskczyć na stołki. Co za banda to PO !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka