IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 24.06.03, 08:13
pogwarzylek se wcora troske z Lassakami z Zymbu co siefujom Malućkim i duzym
krakowskim Hamernikom. Sykujom sie pomalućku na dwaścia piyńć roków zywobycia
tyk dwok formacyj z Nowej Huty.

piyrso rzec- sukajom sponsorów- któ ino mógby jakosi im pómóc niekze sie tu
ogłosi
drugo rzec- któ z wos jaki taki pomyślunek (a licym na to ze syścy), niekze
praśnie nom tu na to forum pomysł na taki upominek z tej okazji ktorym by
byli obdarowani goście, byli i obeceni cłonkowie tyk dwók zespołów, taki...
taki... no jakby to po góralsku pedzieć, mom!- gadżet.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciupazka Re: Hamernik IP: *.it-net.pl 24.06.03, 14:46

Skoda,że wceśniej nie godołeś, bo takim sprawami zajmuje sie córka mojyj
      siostry, hale siedzi w Krakowie_Dębniki.
      • Gość: Basisty Re: Hamernik IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 24.06.03, 14:48
        myślis ze to tele dole od Nowej Huty?
        eeee, dy to cołkiym blisko jes :-)
        • Gość: Ciupazka Re: Hamernik IP: *.it-net.pl 25.06.03, 08:33
          Jee, przecie nie musis mi tłumacyć!

Przy spotkaniu rodzinnym Jagna Marczułajtis ozdawała plakaty reklamujące
          Extreme Sports Channel: Deskorolka, Wakeboarding, Snowboarding, Surfing, Sporty
          motorowe ze skromnym podpisem: " Bądź ekstremaln y- Jagna Kolasińska-
          Marczułajtis".
          Podany był także adres strony: www.extreme.com.- jedyny kanał telewizyjny
          poświęcony w całości sportom ekstremalnym. Do tego piękna sportowa
          sylwetka mojej siostrenicy i wystarczyło, aby ten który, taki plakat
          otrzymał miał radochę. Sama powiesiłam sobie na widocznym miejscu w tzw.
          sportowym pokoiku.
          Wydaje mi sie, że reklama siebie w formie plakatu nie jest zła, ,
          nawet niedużego. Może by namówić jeszcze inne znane zespoły do wspólnej
          raklamy i wslnie taki plakat zrobić. Decyzje niech należą do Hamerników.

Telo.Pozdr.
    • Gość: Basisty Re: Hamernik IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 25.06.03, 09:42
      podziynkowoł ciupazecko
      dzisiok'ek troske płony, hej, śyckie kości cujem- ucyli mie wcora Hamerniki
      ozwodnom tońcyć i zbója, jesce sie mi pote paradoksalna zrodziyła śpiywka:

Hej, jo se orawiec
      Hej, zbója tońcyć wiym
      Hej, kie uźry dziadek
      Hej, praśnie mnom o ziym
      • Gość: Ciupazka Re: Hamernik IP: *.it-net.pl 25.06.03, 16:20
        Ty ino gros? Nie tońcys? Kaś tak zasietnioł? Trza cęściej tońcyć, zreśtom,
        tońcyć, a tońcyć.... to duzo róźnica, wyglądo na to, ześ naprowde
        pohipkoł. A ześ nie Hamernik, to i mos...zakwasy w mięśniach... dychnij
        troske, to przeńdzie, ba jako.
        Przybocełak se Poronin....Uśmiołak sie tam, choć mi wcale do śmiechu nie
        beło, hale trza beło robić choć dobrą minę, ba haj. Do do tońca
        góralskiego na scene zawezwoł mie przez mikrofon Jaskółka z Poronina, Nei
        co? Podzies? Ba jako! Nie posłak. A wies cemu? Po tym bigosie... kajsi mie
        spucyło... i traaach ... guzicek w posku od spodnicy, mało ze sie urwoł, to
        sie jesce stracieł...A jo spodnice w rękach trzymała i ni mogłak sie
        rusyć, choć uiuiuiu i jego koledzy do cudu pieknie grali. Wywoływali mie
        ze try razy, , chłop sie na śmierć obraziył... baby ni ma... Hńba,
        wstyd ...Chłop ceko i ceko... nei kaz pódzies przy telim niescęściu? Nie
        przewidzis syćkiego do końca. Siedziałak ze strykiem Mostowym i z prof
        Kąsem na ławie, , nie powiem , ze mi beło do śmiechu... Tako okazyjo,
        uiuiuiu grooo, mozna se było zatońcyć po góralsku, jeee, samak na sie
        zło...Jesce jak! Hale, hale, nie to, co fces, ba to, co mos. Na drugi roz
        bierem dwie spodnice ze sobom. Cłek sie do starosci ucy, ba haj!
        TElo .Pozdr.
        • Gość: Basisty Re: Hamernik IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 27.06.03, 09:23
          gros do grosa
          jo grać nie wiym, i bez to wiegi szacunek mom dlo uiuiuiu. Tońcyć dopiyrz sie
          uce. Wiym ino spiywać, świstać i śpekulować selijakie śpiywki i inkse wiyrsyki.
          • Gość: uiuiuiu to nie tak, Basisty... IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 09:42
            Szacunek to jednak za mocne słowo. Ale dzięki za takie sformułowanie.
            Przypomniałeś mi, za co jeszcze mam dziekować ojcu.
            • Gość: Ciupazka Re: to nie tak, uiuiuiu... IP: *.it-net.pl 27.06.03, 10:15
              Skoda, ze ni mos sacunku dlo cłeka, dołeś tego nieroz dowód w stosunku
              do mnie. Przełkne i to. Bez przerwy " podziwiom" cie za to , patrząc na 5 fotek
              z Poronina i wierzyć mi sie nie kce, ze cie na to stać ( braki w
              wychowaniu?) Telo i ino telo.
              • Gość: polakzhameryki durniespikpolisz IP: *.proxy.aol.com 27.06.03, 10:27
                • Gość: Ciupazka Re: durniespikpolisz IP: *.it-net.pl 27.06.03, 10:30
                  To nie dlo tobie. Kie by było nawet po polsku, to byś tyz nic nie
                  zrozumioł. Hej!
              • Gość: Basisty Re: to nie tak, uiuiuiu... IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 27.06.03, 13:05
                co wom powiym, to wom powiym, hale wom powiym:
                casami skromnoś przestaje być cnotom
                budzić a być zobudzonym to jes malućko róźnica
                • Gość: Ciupazka Re: to nie tak Basisty.. IP: *.it-net.pl 27.06.03, 14:17
                  Basisty! Sacunków nifto nie ozdaje, trza na nie cięzko pracować i jak
                  taki, siaki , owaki, choćby nie wiym kim był, wymyślo nie wiada cemu i za
                  co , to sie som prosi, coby mu pore kuksanców wciepnąć, hale, hale, som
                  pewne granice... Jak ci fto wymyślo od góralskich skurw..., abo koze ci
                  sie lycyć na to i na owo , ba wyzywo od takic, siakich, nawet nie wie
                  komu, to na takiego jest jedno określenie , takie naskie na h.... I nie
                  obudzis we mnie sacunku dlo takiego, choćby , nie wiym kielo pieknie
                  groł, cy tońcył, cy co inkse robiył . Ba jako! Ka honor? No ka? Telo. Pozdr.
    • Gość: To je jesce inacy Re: Hamernik IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 27.06.03, 15:22
      Ciupazecko miła:
      kcecie se z uiuiui drzeć koty- jo wom na przeciwy robiył nie bem, ino mie nie
      biercie jako tarce miendzy sie, bo sie mi o kwile z dwók stron na roz
      dostanie :-)
      cy jajko beło na pocontku, cy kura, nie wiym i ciensko by mi beło tego
      dochodzić- telo wiym ze kozdy z wos swojom prowde mo, i swojom racyje tyz. A ze
      jako to u nos bywo krewka sie w wos wartko burzi, to i bitka casami musi być.
      Jesce kwila i mie tyz ślak moze na kogosi trefić, ta jako casami z Kazikiem
      bywało, a cosi sie mi widzi ześ dlo niego wiyncy mioła zrozumiynio. Telo.
      • Gość: Basisty kruca fuks Re: Hamernik IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 27.06.03, 15:24
        e, beskurcyjo zaś sie mi mierzce na nicek z tematykom pomiysały, djasi nadali.
        • Gość: Ciupazka Re: ...obowiązek przebocynio... IP: *.it-net.pl 27.06.03, 18:50
          ..."Panie, kielo razy mom przebocyć, kie mój brat Kazik, uiuiuiu mi zawini? Cy
          jaze siedem razy?" Jezus odpedzioł: "Nie godom ci , ze jaze siedem razy, ba
          jaze siedemdziesiąt razy" Ew. podług św. Mateusa.

Temu i jo Basisty jesce ś nimi ukwaluje.Hej!
          • Gość: uiuiuiu Re: ...obowiązek przebocynio... IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 21:56
            Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> ..."Panie, kielo razy mom przebocyć, kie mój brat Kazik, uiuiuiu mi zawini?
            Cy
            > jaze siedem razy?" Jezus odpedzioł: "Nie godom ci , ze jaze siedem razy, ba
            > jaze siedemdziesiąt razy" Ew. podług św. Mateusa.
            >
            > Temu i jo Basisty jesce ś nimi ukwaluje.Hej!
            =======
            Wiesz po co zakłada się wątki tematyczne? Co ma piernik do wiatraka? /Oprócz
            mąki, oczywiście./ Tu miała mieć miejsce wymiana zdań na inny temat.
            A co do ostatniego zdania - hmmmm. Mam propozycję. Zaloguj sie, a potem wybierz
            opcję "moje forum". Tam będziesz mogła sobie zaznaczyć swoich ulubionych
            autorów oraz osoby, których postów nie chcesz widzieć. Mi łaski nie
            robisz. "Ukwalować" ze mną nie musisz. Zapewniam cię, że przeżyję taki "cios"
            jak brak twojej osoby w moim forumowym życiu.
            • Gość: Ciupazka Re: Do uiuiuiu IP: *.it-net.pl 29.06.03, 23:14
              Odczepisz się ode mnie, czy ci personalnie pomóc? Nie będziesz mi dyktował, na
              które F. mam wejść, nie masz takich praw. Może ci się nie podobać, że cię
              rozszyfrowałam, ale teraz ja mówię: zajmij sie sobą i nie wtykaj nosa do moich
              wątków. I wypraszam sobie uzurpowanie prawa do wyłącznego okupowania Forum
              Zakopane przez ciebie i tobie podobnych(nicki) i twoich kolesiów. Miej trochę
              honoru poznańskiego. Do honoru góralskiego ci daleko!Zalogowana jestem i nic ci
              do tego.Bojkotujesz ty nas, az do przesady. Może jescze zabanujesz? Akurat.
              • Gość: uiuiuiu Cipazka IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 23:17
                wariatka. Hihihih.

> Odczepisz się ode mnie, czy ci personalnie pomóc? Nie będziesz mi dyktował,
                na
                > które F. mam wejść, nie masz takich praw. Może ci się nie podobać, że cię
                > rozszyfrowałam, ale teraz ja mówię: zajmij sie sobą i nie wtykaj nosa do
                moich
                >
                > wątków. I wypraszam sobie uzurpowanie prawa do wyłącznego okupowania Forum
                > Zakopane przez ciebie i tobie podobnych(nicki) i twoich kolesiów. Miej
                trochę
                > honoru poznańskiego. Do honoru góralskiego ci daleko!Zalogowana jestem i nic
                ci
                >
                > do tego.Bojkotujesz ty nas, az do przesady. Może jescze zabanujesz? Akurat.
                • Gość: Ciupazka Re: uiuiuiu IP: *.it-net.pl 29.06.03, 23:36
                  Już ci kiedyś Rumcajs pisał, jakiej literki brakuje ci z przodu, pamiętasz? Ja
                  ci nie wymyślam, nie jestem tobą. A poza tym wstyd mi za ciebie, wielki wstyd
                  i za twoje zachowanie na Forum ZAKOPANE. DAJESZ ŚWIADECTWO O SOBIE NIE PORAZ
                  PIERWSZY. GRATULUJĘ KULTURY. DOBRANOC.
                  • Gość: ui Do wielce szanownej Ciupazki IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 23:39

> Już ci kiedyś Rumcajs pisał, jakiej literki brakuje ci z przodu, pamiętasz?
                    ====
                    nie pamiętam

> Ja ci nie wymyślam, nie jestem tobą. A poza tym wstyd mi za ciebie, wielki
                    wstyd i za twoje zachowanie na Forum ZAKOPANE. DAJESZ ŚWIADECTWO O SOBIE NIE
                    PORAZ PIERWSZY. GRATULUJĘ KULTURY. DOBRANOC.
                    ====
                    Po raz? hi hi /okiej miałem sie nie śmiać z ciemnej kobieciny/.
                    Jesli jesteściekawa kim jestes to zapytaj jakiegoś młodego człowieka co znaczy
                    zwrot- "zmulantowana rozkminiona banlara". Tym jesteś. Śpij pięknie.
      • Gość: uiuiuiu Basisty - IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 13:51
        Gość portalu: To je jesce inacy napisał(a):

> Ciupazecko miła:
        > kcecie se z uiuiui drzeć koty- jo wom na przeciwy robiył nie bem, ino mie nie
        > biercie jako tarce miendzy sie, bo sie mi o kwile z dwók stron na roz
        > dostanie :-)
        ========
        Basisty, chyba nie myślisz, że chce cię wciągać w cokolwiek. Duży jesteś - swój
        rozum masz. Co mam do Ciupazki, to jej napisałem w osobnym wątku, a że nie
        potrafi zrozumieć prostej prośby - żeby si ę trzymała ode mnie z daleka i nie
        zaczepiała - to trudno. Trzeba będzie pewnie jeszcze raz jej dać nauczkę. Nie
        moj wina, że stara się ciągle mnie szczypać.

Ale teraz ważniejsze sprawy. Skąd u Ciebie takie zacięcie do przyśpiewek i
        rymowania? Łatwo Ci to przychodzi, to i tego nie cenisz. Tak samo jest z
        graniem. Dlatego nie rozumiem gdy ktoś się dziwi muzykantowi,że gra. To samo
        przychodzi. Ale mnie dziwi, że komuś się same słowa w głowie układają -
        sensownie i celnie, zręcznie i dowcipnie. To dopiero sztuka. Ty umiesz. Fajnie.
        Tak mi chodzi po głowie, żeby cie podpuścić, ty napiszesz śpiewki, ja je
        zagram. Ha ha!
        • Gość: Rumcajs Re: uiuiuiu IP: 80.72.65.* 29.06.03, 17:28
          A orawskie nucicki znos?
          • Gość: uiuiuiu Re: uiuiuiu IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 18:04
            nie bardzo
            • Gość: uiuiuiu Re: uiuiuiu IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 18:08
              chociaz to może być dyskusyjna sprawa. Nuty góralskie strasznie sie pomieszały.
              Skalne nuty coś za bardzo czasamiprzypominają orawskie i spiskie, czy
              pienińskie. Asymilacja - dziwna rzecz, ale przydatna. Poszerza zakres nut do
              grania ludziskom.
              • Gość: Basisty Re: uiuiuiu IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 30.06.03, 08:34
                "zbójnicy, zbójnicy
                warzom owce w zyntycy
                i muzice dali znać, dali znać
                coby przisła im zagrać"

wiys uiuiuiu, teroz troske wiyncy sie syćko miyso jako piyrwi bywało. Som
                autobuski, pociongi, teroz jak ktosi do Krakowa jadzie to juz nie godo ze sie
                biere do Polski. A z drógiej stróny furt mało sie wydajom ka jyndy, ba blisy
                sie sukajom. Zaś muzyka dali leci jako ludzie. Nody nie doś ze nasi (spisacy,
                podholanie i orawcy) z muzykom zjeździli całom Polske, to jesce mało ktorej
                dziedziny chybio coby haw ktosi nie beł. Telo mie ino dziwi ze u Tutków słysno
                akordeon, cy harmonie- tego jesce świat w muzice górolskiej widno nie beło.

jedno sprawa: jo pisać kce i pisać bem- kie byś mi ino hodziył
                (wypatrzołek w słowniku ze sie to pise nie bez "ch" ba bez "h"- chłoć
                niedopatrzynie autora, ze nie zrobiył s tego osobnego hasła) jakisi temat to ci
                napise có ino bees kcioł.

drugo sprawa: sukom reśty słów do:
                Krywaniu, Krywaniu wysoki... i pote cosik o obłokach, pote jesce cosi o mojyj
                myśli i dali jus nie wiym. Kiesik'ek to słysoł bodaj przi kóńcu Operacyji
                Samum, i straśnie sie mi zwidzioła ta nutka.
                • Gość: uiuiuiu Re: Krywaniu IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 08:40
                  Ej Krywaniu, Krywaniu wysoki
                  Lecom, płynom za tobom obloki.
                  Tak sie tocy moja myśl, jabłone
                  myśli moje, myśli nie spełnione abo - zatracone/ - różne szkoły.

• Gość: Basisty Re: Krywaniu IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 30.06.03, 09:57
                    Hm, zdawalo sie mi ze to cosi dłukse beło? Hy?
                    • Gość: uiuiuiu Re: Krywaniu IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 10:07
                      pewni, że dłuższe. Ma 5-6 zwrotek. Napisać Ci?
                      • Gość: uiuiuiu Re: Krywaniu IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 10:13
                        Tu masz dwie wersje, które znam:

Krywaniu, Krywaniu wysoki !
                        Lecom, płynom spod tobie potoki
                        Tak się lejom moje łzy - jak one,
                        ej, łzy moje, łzy niezapłacone.

Krywaniu, Krywaniu wysoki !
                        Lecom, płynom nad tobom obłoki...
                        Tak się tocy moja myśl, jak one,
                        ej, myśli me, myśli me zdradzone.
                        =============
                        Krywaniu, Krywaniu wysoki,
                        Lecom, płynom nad Tobom obłoki
                        Tak się tocy moja myśl
                        Jak łone
                        Myśli moje, myśli nie spełnione

Lecom płynom spod Tobie potoki
                        Tak się lejom moje łzy,
                        Jak łone
                        Hej łzy moje, łzy nie zapłacone
                        Tak się lejom moje łzy,
                        Jak łone
                        Hej łzy moje, łzy nie zapłacone

Idzie łod Cie, sum lasów głymboki
                        A mojemu idzie zol, kochaniu
                        Hej Krywaniu wysoki, Krywaniu
                        A mojemu idzie zol, kochaniu
                        Hej Krywaniu wysoki, Krywaniu.

no.
                        • Gość: Basisty Re: Krywaniu IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 30.06.03, 10:17
                          piyknie dzienkujem :-))
        • Gość: Basisty Re: Basisty - IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 30.06.03, 11:13
          Gość portalu: uiuiuiu napisał(a):

Dlatego nie rozumiem gdy ktoś się dziwi muzykantowi,że gra. To samo
          przychodzi.

Nody jo ci sie nie dziwie ze gros (dziwiyłbyk sie kiebyś nie groł). Ozchodzi
          sie ino o to ze ty grać wiys, a jo niy :-)

Ale mnie dziwi, że komuś się same słowa w głowie układają -
          sensownie i celnie, zręcznie i dowcipnie. To dopiero sztuka. Ty umiesz. Fajnie.

kiesi mie kcieli rapersi wziońć na freestylowy pojedynek :-))
          • Gość: Rumcajs Re: Basisty - IP: 80.72.65.* 30.06.03, 15:18
            Masz tu wiersz Tetmajera w oryginale:

Hej Krywaniu, Krywaniu
            wysoki!
            Plyna, leca spod ciebie
            potoki!-
            Tak sie leja moje lzy,
            jak one,
            hej lzy moje, lzy niezaplacone...

Hej Krywaniu, Krywaniu
            wysoki!
            Plyna, leca nad toba
            obloki-
            Tak sie toczy moja mysl,
            jak one,
            hej te mysli, te mysli stracone...

Hej Krywaniu, Krywaniu
            wysoki!
            Idzie od cie szum lasow
            gleboki,
            a mojemu idzie zal kochaniu--
            hej Krywaniu, Krywaniu, Krywaniu!...

I jeszcze spiewka:
            Krzywoniu, Krzywoniu, cozes tak osowiol?
            Cy cie descyk ulol, cy wiaterek owiol?

Krzywoniu, Krzywoniu, cos taki pekaty?
            Cy cie ozpucyly zbojeckie dukaty?

• Gość: Basisty Re: Basisty - IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 30.06.03, 15:23
              tak'ek myśloł ze to jego bee sprawka. Piykne dziyńki jesce roz. Cosi sie nie
              sprowdziyło przisłowie: umiys licyć?- lic na siebie.
              • Gość: Ciupazka Re: Basisty - IP: *.it-net.pl 03.07.03, 11:20
                Jakie plany majom Hamernicy? Do tego O. Rydzyka sie wybiyrajom?
                • Gość: Basisty Re: Basisty - IP: *.localdomain / 10.0.10.* / *.kim.pl 03.07.03, 14:21
                  do o. Rydzyka niy, ba do Sierpca teroz jadom, i jako zespół i jako
                  konferansjerzy
                  • ciupazka Re: ...Hamernik ... 06.12.03, 11:50
                    Hamernik = Basisty ! Mom nadzieje, ze te problemy organizacyjne juz mocie
                    choć w połowie poza sobom. Kieby jesce ludziska sie pozgłosali, to moze być
                    fajno impreza. Hale do ludzi trza dociyrać osobiście i tu problem beecie
                    mieć, ba jako! Zycem udanego Zlotu! Hej!
                    • ciupazka Re: ...Hamernik ... 23.04.04, 22:59
                      Te! Hamernik! Moze byś sie racył co na Forum udzielić, he? Kaś?Cosi
                      długo urlopujys... Telo.Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka