terl_1 07.10.10, 22:40 Treść wywiadu na stronie www.tadeuszwrona.pl Tadeusz zawsze odpowiadał nawet na trudne pytania. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kolo Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.147.108.97.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.10.10, 22:57 Ten facet ma jeszcze coś jednak do powiedzenia. Myślę, że to jednak jest ktoś kto nadaje się wciąż na prezydenta miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.146.98.100.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.10.10, 23:01 Ja jednak mam zdanie, że T. Wrona to jest uczciwym człowiekiem, ma doświadczenie, gwarantuje stabilność i rozwój tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia-076 Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną 07.10.10, 23:19 A mnie sie bardzo podobalo stwierdzenie/ juz to kiedys pisalam lecz powtorze jeszcze raz/, ze Pan Tadeusz powiedzial : " wynioslem lekcje z referendum" i ze "potrzebny jest dialog ze spoleczenstwem" - wlasnie . GLOSUJE NA TADEUSZA WRONE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 23:40 fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek K. Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 09:11 Czy ktoś ma innego lepszego kandydata od Pana TADEUSZA WRONY. Ja osobiście zrozumiałem po referendum czy jest obłuda partyjna . Wszyscy nawoływali do odwołania tylko zapomnieli powiedzieć co będzie po odwołaniu. Okazało się ,że mamy totalny chaos ,kluby sportowe ledwo przędą w Mieście nic się nie dzieje ulice po zimie dziurawe więc czego chcemy znowu dać się nabrać na partyjne podpuchy. Obudźmy się i przejrzyjmy na oczy . Ja głosuję na Pana Wronę bo pozostała konkurencja to wielkie nieporozumienie. Jarek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 02:50 Tak, jedno zdanie nawet jest prawdziwe w tym wywiadzie: "Fenomen kultury w klubach i pubach w Alejach, fenomen Nocy Kulturalnej, letniego festiwalu teatrów ulicznych, spotkań poetów, wernisaży młodych plastyków, wiele podobnych działań zrodziło się z wyłącznych inicjatyw młodych ludzi." Tylko co zostało z Nocy Kulturalnej?(skądinąd świetnego pomysłu młodych ludzi) Mozna było zobaczyć to rok temu, kiedy noc w Częstochowie skończyła się ok. 22, działało jeszcze muzeum, w którym byłam tydzień wczesniej i w TFP koncert niekoniecznie dla mnie(50), poza tym mozna było spokojnie iść spać. Drugie pytanie ile z tych imprez w klubach dofinansowuje miasto? Po referendum "Nie wprowadzono żadnych, istotnych, nowych pomysłów. Mamy tylko nieudolną próbę kontynuacji. " Były prezydent powinien wiedziec ile czasu potrzeba na przeprowadzenie prac wstępnych przed rozpoczęciem inwestycji, pozyskiwanie środków...., powinien znać zasobność kasy miejskiej. Czy mając do dyspozycji niecały rok mozna wiele zrobić? nie narażając się na pomówienia, że nastepcy zostawia się "kukułcze jajo"? Można jedynie kontynuować i naprawiać to co jest. I jeszcze apropos referendum "Wysiłek trzech dużych partii – PO, PiS i SLD – oraz komitetu referendalnego zmobilizował radykalnymi metodami do negatywnego głosowania (za odwołaniem) prawie 40 tys osób. Teraz owe osoby muszą wypowiedzieć się pozytywnie, co dalej..." A kto powiedział, że muszę zagłosować inaczej niż w referendum? To nazywa się ........ pychą, co pan mówi. Życzę więcej pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.centertel.pl 07.10.10, 23:53 Po referendum Częstochowa miała ruszyć z kopyta! I co? Zostały tylko kopyta. Każde doświadczenie czegoś uczy. A takie bolesne jakiego doświadczył Wrona - uczy szczególnie. To doświadczony i twardy facet. Czeka go jednak ciężka praca. Będzie musiał nadrobić zaniedbania miłościwie nam panujacego Komisarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 23:55 Fajne te teksty hehe .ale propaganda rodem z perelu.Dla mnie jak tadzio w swoim dlugim płaszczyku wygra .to wypisuję się z kościoła.I siedzę na grochu przed urzędem miejskim cały dzień .A przelotki i mosty do Pyrzowic wybuduje pies pluto lol. Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną 08.10.10, 07:19 Ale fajne teksty.Wesole i zabawne i jakby nie z tej ziemi.Widac pisane jedna reka i wg.dosc czytelnego szablonu. Prosze o wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad_spieprzajacy Czarnosukienkowym jeszcze mało? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 08:25 Tyle się nachapali za jego poprzednich kadencji i znowu go wysyłają żeby do reszty ograbił i wyludnił Częstochowę? ŻADNYCH WRON!!! NEVER AGAIN!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makarron Re: Czarnosukienkowym jeszcze mało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 11:51 spadaj mały!!daj buzi Krzysiowi bo placze po nocach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.net.stream.pl 08.10.10, 10:52 Zagłosuję na Tadzia, ponieważ nikt inny, nie będzie tak pięknie modlił się na Jasnej Górze o lepsze czasy dla Częstochowy, jak Tadzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: 83.238.29.* 08.10.10, 11:20 Dzielny Irek walczy o robotę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 11:36 a ja też zagłosuje na Wronę, bo lepszego kandydata nie ma, ona ma już doświadczenie, i wyniósł lekcje z referendum, a jego odwołanie nic nowego nie wniosło, a wręcz przeciwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPTAK Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 11:48 No powiem szczerze,że jestem zaskoczony....jestem przeciwnikiem Ptaka...ale....muszę przyznać z ciężkim sercem,ze to bardzo dobry wywiad(niestety)-dobre pytania i niezłe odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vsv Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: 195.242.90.* 08.10.10, 12:40 To weź sobie przeczytaj jego list dla czytelników "Niedzieli". Od razu zrozumiesz że przekaz zmienia się w zależności do kogo jest skierowany. To jest zwykła obłuda a ja już nie wierzę że w ciągu kilku miesięcy potrafi się zmienić człowiek który wcześniej własnoręcznie chciał sterować tym miastem i nagle zacznie kogokolwiek słuchać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 12:43 Wniosek jest oczywisty--Infułat dalej swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 11:50 Wrona tonie, wydaje kupę / ciekawe czyjej/ kasy na wspomaganie własnej osoby,która dla prawie wszystkich mieszkańców Częstochowy jest już niewiarygodna. Pewne fakty, po referendum wyszły na jaw. Ja nie zapomniałem, będę zawsze pamiętał,jak bardzo skrzywdził to miasto.Jeszcze do niedawna liczył na poparcie J.Kaczyńskiego, ale nawet on, wie co robi, nie poprze przegranego, na dodatek z nie do końca czystym sumieniem, jeśli chodzi o dobro miasta. Nikt normalny nie zagłosuje na człowieka, który zrobił z tego miasta wieś z tramwajem, który głosował przeciwko województwu częstochowskiemu, a teraz udaje ,że broni interesu Cz-wy. To jest po prostu śmieszne. Tym razem ludzie będą pamiętać, referendum odbyło się w ub.roku, a nie stuleciu.PAMIETAMY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański tezy do..... IP: *.apus-net.pl 08.10.10, 14:22 prawie wszystkich mieszkańców ,jak bardzo skrzywdził to miasto. Nikt normalny nie zagłosuje ludzie będą pamiętać, który głosował przeciwko Pewne fakty, Piku, piku, chlastu, chlastu nie mam główek jedenastu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loft_cara Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 11:55 Aż miło się czyta takie wątki! :) Ja z tych co na Wronę głosować będą, w tej chwili to jedyny sensowny wybór. Bo co? Mayjaszczyk, który rzekomo wygrywa w sondażach (chyba wykupionych specjalnie przez jego pracowników)? Leszczyna, druga w kolejności, kobieta z przerostem formy nad treścią? Ludzie, zastanówcie się dobrze, komu chcecie zrobić wyborami 'dobrze' ;) miastu, czy partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 12:06 Wrona "na siłę"chce nas urządzić.Dlaczego jego córki nie posłuchały tatusia i wyjechały z Częstochowy bardzo,bardzo,bardzo daleko.Wrona niech wraca do Szczecina,a nas zostawi w spokoju- poradzimy sobie o wiele lepiej bez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vsv Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: 195.242.90.* 08.10.10, 12:42 A czym jest wspólnota T.W. jeśli nie lokalną partią z własną sztywną strukturą, systemem finansowania i liderem? Proszę o odrobinę powagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad_spieprzajacy Z dedykacją dla tadzi i jego przydupasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 12:08 Gdy się do władzy dorwie tadek wrona czarna mafia znowu będzie zadowolona wyjadą z tego miasta wszyscy ludzie młodzi do Krakowa, Wrocławia, Katowic i Łodzi. Tadek nam wybuduje kolejne pomniki i do pracy powrócą jego wierne terliki jasnom gure upiększy, pielgrzymów nakarmi a mieszkańcy niech se jeżdżą po ulicach z darni zamknie wszystkie aleje i sklepy z gorzołom i postawi krzyż wielki tam gdzie kamieniołom będą go chwalić wszyscy księża i kolesie a do Radomska cały biznes się przeniesie Niech nam tadeusz długo żyje i króluje dzięki niemu posadki znajdą różne szuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Z dedykacją dla tadzi i jego przydupasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 12:16 Wierszyk jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loft_cara Re: Z dedykacją dla tadzi i jego przydupasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 12:36 łał! podziwiam ludzi, którym się chce aż tak angażować, że aż wiersze piszą! :) gratulacje, za inwencję twórczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogonicspiepszając Re: Z dedykacją dla tadzi i jego przydupasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 13:21 fajna ksywa..ja speprzający to co tu jeszcze robisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAREK.K Re: Z dedykacją dla tadzi i jego przydupasów IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 14:46 TY POETA ORTOGRAFII SIĘ NAUCZ I DOPIERO PISZ WIERSZE . JAK TY JESTEŚ PRZEDSTAWICIELEM TEJ STRONY KTÓRA JEST PRZECIWKO WRONIE TO JA DZIĘKUJĘ ZA ANALFABETYZM. POETA OD SIEDMIU BOLEŚCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JA WOLE WARNĘ NIŻ SLD I PO. JAREK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad_spieprzajacy Re: Z dedykacją dla tadzi i jego przydupasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 15:09 o! się znalazł nauczyciel :) Pisanie z wciśniętym CapsLockiem świadczy o "pziomie". I nie pisze się WARNĘ tylko Warkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin A. Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: 195.205.32.* 08.10.10, 12:32 Nigdy nie byłem bardzo zadowolony z rządów pana Wrony w miejskim magistracie. Denerwowało mnie ciągłe zajmowanie się pielgrzymami i otoczeniem Jasnej Góry, a pomijaniem w inwestycjach czy to infrastrukturalnych czy tez społecznych pozostałych części miasta, w tym również niereprezentacyjnych ulic mojej dzielnicy-śródmieścia. Jednakże patrząc z perspektywy poreferendalnej, czy coś się w Częstochowie zmieniło? Niestety obecny komisarz i jego zespół oprócz czystek kadrowych nie wyszedł z żadną inicjatywą ze swojej strony. Wydaje się on nie zainteresowany sprawami miasta, a tylko i wyłącznie dotrwaniem do 21 listopada. Niestety propozycje partii politycznych na prezydenta Częstochowy również mnie nie przekonują. Z całym szacunkiem dla p. Leszczyny i p. Matyjaszczyka, lepiej niech zostaną w Sejmie, skoro wybraliśmy ich do tej roli. Oczywiście nie mogę zgodzić się z opinią, że ich powrót do Częstochowy w roli prezydenta to oszukiwanie wyborców, ale dla mnie jest to pewien rodzaj nielojalności wobec nas wyborców, powiązany z wykonaniem nakazu szefów tych partii. Wg mnie w samorządzie powinny pracować osoby, które czują takie powołanie, a nie im nakazano. Taką osobą jest Tadeusz Wrona. Oczywiście tak jak każda osoba ma on swoje wady, ale ze wszystkim już awizowanych kandydatów najmniej. To za jego kadencji udało się rozpocząć wiele projektów, które obecna ekipa tylko kontynuuje. Ten wywiad, komentowany nawet przez jego przeciwników jako dobry lub bardzo dobry, pokazuje że w przyszłości możemy liczyć na nową wizję naszego miasta zaproponowaną przez p. Wronę. I wierzę, że realizacja tej wizji będzie korzystna dla naszego miasta i nas mieszkańców. Dajmy mu szansę, a nie wciągajmy partii politycznych do rządzenia naszych miastem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad_spieprzajacy mylisz sie Marcinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 12:45 Tadeusz Wrona realizuje zadanie likwidacji Częstochowy. Bo to wstyd, żeby takiemu świętemu miejscu jak jasna gura przeszkadzało takie wielkie miasto, stanowiące utrudnienie dla pielgrzymów. Częstochowa powinna liczyć 5-10 tysięcy mieszkańców i dlatego Tadeusz kandyduje, żeby dokończyć rozpoczętą przez siebie misje "rozwoju" tego (na razie jeszcze) miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin A. Re: mylisz sie Marcinie IP: 195.205.32.* 08.10.10, 13:45 Mam nadzieję, że się mylisz. Wierzę, że po referendum p. Wrona zrozumiał, że Częstochowa jest za duża, aby zrobić z niej centrum pielgrzymkowe, na wzór innych podobnych w Europie. Wydaje mi się, że mieszkańcy jasno mu powiedzieli, czego oczekują od prezydenta, a on zrozumiał, że Częstochowa nie równa się Jasna Góra. Powiedzmy sobie szczerze, dzięki JG do Częstochowy przyjeżdża kilkaset tysięcy turystów, czy nawet kilka milionów rocznie, w tym również zagranicznych, ale do tej pory Częstochowa nie zrobiła nic aby ich zatrzymać na dłużej. A niestety z ruchu pielgrzymkowego tak dużego miasta utrzymać się nie da. Wydaje mi się, po ostatnim wypowiedziach p. Wrony, że rzeczywiście odrobił lekcję referendalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 12:48 Tylko Warzocha zrobi porządek i wyprowadzi Częstochowę z zapaści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 13:46 tak Warzocha wyprowadzi miasto jak J.Kaczyński był super premierem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin A. Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: 195.205.32.* 08.10.10, 13:49 Drogi krzysiu, a kim jest p. Warzocha żeby znać sprawy Częstochowy i jej mieszkańców? Od ilu lat jest on już niezwiązany z naszym miastem? Cóż zrobił dobrego dla Częstochowy kiedy był wicewojewodą śląskim? Kolejny partyjny żołnierz do walki o samorządowy stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziaba [...] IP: 213.76.146.* 08.10.10, 13:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Wywiad z Tadeuszem Wroną IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 14:40 jak ta namiastka kandydata na prezydenta wygra to znowu bedzie referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Realne szanse ma Artur Warzocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 15:01 Tylko Artur Warzocha ma realne szanse zostać prezydentem tego miasta.Matyjaszczyk ze strachu już wyjechał na ulicę odświeżonymi po referendum lawetami, do wyborw się opztrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acotopo Re: Realne szanse ma Artur Warzocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 16:24 W.....ć na własne forum z tymi wszystkimi pseudo kandydatami... Odpowiedz Link Zgłoś